Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

@blondiee83 je to tak - poskodena imunita na tu neposkodenu proste nema
Ludia, čo si myslíte prečo sa u tých 57 detí, čo boli v kontakte s neočkovaným chlapčekom, ktorý ochorel na záškrt choroba neprejavila, teda neochoreli, aj ked 8 z nich malo vo výtere záškrtovú bakteriu? Nebolo to tým, že všetky boli očkované? Nie je toto priamy dôkaz, že očkovanie funguje?
https://www.thespainreport.com/16612/diphtheria...
@sampo
@adsumus je za to asi platená, aby šírila paniku a emocionálne vydierala rodičov neočkovaných detí. Inak si ozaj neviem vysvetliť tú angažovanosť. Každý normálny rodič už túto dilemu riešil pri svojich deťoch. Iba fanatici a poplatní "agenti" furt točia o tom istom. Miliónty zbytočný "príspevok" na túto tému. Asi nemá nič iné na práci.
@aristka ty chodiaca etika, čo si tu opakovane a verejne podporila úplatkarstvo v medicíne. Neboj, z toho som si urobila aj printscreen, lebo som neverila vlastným očiam. Že sa to robí je jedna vec, ale že zdravotná sestra tomu ide nasadiť svätožiaru, to je iné kafe. Tak sa maj pekne a len pekne moralizuj ďalej 😀
@blondiee83 ano ,tvoja babka a dedko su zivy dokaz ,vsetko ostatne je loz 🙂
@aristka
Nic neociernujem.
A naviac druhy clovek Ta nikdy nemoze skutocne ociernit. Ociernit ale znedoverhodnit" sa clovek moze sam, tym ako reaguje, alebo nereaguje.
Rada by som nezainteresovane vedela, preco by som na nazory zakladatelky temy mala dat viac, nez na nazory bab co propaguju antivax.
Ved jej vlastne nahravam. Moze nam povedat ako velmi odborne sa dostala do hlbky problemy.
To by bola vec, ktora by mohla pomoct.
Myslim, ze admin ma aj svoju chlavu a bude ma kontaktovat, ked to uzna za vhodne on a nie Ty.
A tema snad nebola len o zaskrte, ale o tom, co ten zaskrt sposobilo.
@jalimag
Vies co je najhorsie na komunikacii, dvoch ludi? Domienky.
Ja ked pisem, ze ma nieco pobavilo, tak ma to proste pobavilo a to je cele.
Ak ked nemozete vytiahnut, ze by som tu skutocne niekoho urazala, tak sa aspon snazit najst vo vetnych formulaciach nieco, co by sa na urazku dalo pretavit.
Nezhadzujte tymto same seba.
Ja sa nepytam co robi zakladatelka temu v sukromi. Ale kedze sa tejto teme venuje roky na konikovi, tak by som rada vedela ako sa do hlbky dostala a ci je skutocne odbornik v tejto teme.
A ako tu uz mnohe povedala keby sa tu vyjadrovalo viacero odbornikov a dali by sa im priamo davat otazky, na ktore by aj vedeli fundovane odpovedat, potom by to malo vyznam.
Ja niesom ziaden fanatik antivax a preto ma tato tema asi velmi zaujala a to najma pristupom zakladatelky.
Takze ma prosim nepridavajte do taboru fanatikov.
Moj nazor je taky, ze oba extremy (alebo akykolvek extrem) je nezdravy. Je spravne, ked si ludia pokladaju otazky a chcu na ne odpovede. Ale tie im mozu dat len skutocny odbornici.
Lobovat dlhe roky za nieco a nebit v tom odbornik je dost velka trufalost.
@spirit16 trosku na mna utocis, aj ked sa snazis, aby to tak nevyznelo. Nechapem preco, kedze som na tvojej strane a zdielam vela tvojich nazorov. Myslim si, ze mas skvelu argumentaciu. Mozes mi vysvetlit, preco si mi uprostred prispevku zrazu zacala vykat (nemozete, nezhadzujte)?
Prispevok som neadresovala tebe, ale vseobecne, slova "pobavila si ma" som videla aj v mnohych inych temach, vsak alaguema? Napriklad.
@fidka79 Ano, jasne - genetika zohrava velku ulohu, aj dobry imunitny system -ale ten nepada len tak z neba, ten si treba vybudovat. A skusenosti su jasne, maminky, ktore neockuju, to robia z dovodu, ze farmaceutickemu priemyslu neveria a teda su jednoducho viac alternativne zalozene, viac sa zaujimaju o zdravsi zivotny styl, hladaju moznosti, ako sa vyhnut liekom. Mnohe z nas to beru komplexne, nielen neockovanie, ale takisto si davame pozor na to, co jeme, co kupujeme, ako riesime choroby. Mozno aj preto je ta imunita deti silnejsia, neutekame pri prvom kychnuti hned do lekarne, ani pri 38,0 nepchame hned paralen do ritky, ale nechame telo bojovat. Mozno aj to je len rozdiel, pri ktorom sa imunitny system viac posilnuje. Neviem, ja len dedukujem. Pretoze je pravda, ze nestaci len neockovat. Ja som to videla v zime - my sme boli kazdy den vonku, nech bolo akokolvek - co myslis, kolko kocikov ci deticiek som postretavala? spravne-mizerne mnozstvo. Nikomu sa von nechcelo, velakrat ani mne nie. Ale kedze syncek zboznuje nasich, tak sme k nim chodili kazdy den.
To iste ovocie a zelenina-kazda tu bude svatosvate tvrdit, ako jej deti jedia toho na kila, ale pravda je niekde uplne inde. Deti toho zjedia velmi malo, rodicia ani nekupuju ovocie a zeleninu na kila, staci si pozriet obsah kosikov v supermarketoch. Ani Leo mi toho vela nezje, skor vypije odstavene ovocie. tak mu to kompenzujem C vit. do cajika, bez toho mu cajik ani neurobim. A teda dost to funguje, ti poviem. Aj pre nas 🙂
Az buducnost ukaze, co sme robili a nerobili spravne.
@spirit16 Inac nechapem, preco si na to reagovala, preco si to vzala tak osobne, ked pobavena si nebola ty, ale gabrielita, a pobavila som ju nie ja, ale mamulienka30. Ja som to napisala preto, lebo som si to vsimla ako taky zaujimavy fenomen komunikacie na modrom koniku. A nechajme to, je to mimo temy.
Kazdy organizmus je iny niekto ma silnu iminitu niekto nie vsetko je to risk ak ho nedali zaockovat dobre vedeli co riskuju tal co sa cuduju...
Ziadna kvalitna strava ani zdravy zivotny styl nedokaze vybudovat protilatky. Možete sa snazit chodit von , papat bio....ale protilatky ktore su v boji s chorobami rozhodujuce to nevytvori... Imunita je velmi špecificka a ma na nu vplyv vela veci..od genetiky cez vpyv prostredia ....V dnesnej dobe lekari zachranuju deti ktore by v minulosti nemali sancu prezit....tymto krokom sa dehonestuje geneticky material a znižuje sa jeho kvalita..pretoze pomahame prezit genom ktore by tu v prirodzenych podmienych neprezili. Je to samozrejme humanne a nic proti tomu nemam ...ale ak si niekto mysli ze umelo vybuduje dobru imunitu stravou alebo zivotnym stylom je to utopia obzvlast ak na to nebude mat predpoklad . Nasa imunita a imunita nasich starych otcov bude niekde uplne inde...
@fidka79 my tiez nejeme klicky 😀 ale citam kazdu etiketu, co neznamena, ze ak je v horalke nejake to ecko, tak mu ju nikdy nekupim. ale napr. nekupim taveny syr, ale radsej nejaky tvaroh plus parmezan alebo tvrdy syr, ktory nastruham do pomazanky. nekupim pribinacika, ale kuknem, co ma lepsie zlozenie, atd. Moj maso nezje vobec, tak mu dam do kasicky struhany kokos, aby mal dost zeleza - ale nenabehnem do lekarne pre tabletky. Myslim, ze ma chapes, ako to myslim. Netvrdim, ze mame uzasne stravovanie, to ani len nahodou, ale vyberam si poriadne, co kupim. A s tymi liekmi, zatial sme ziadne nepotrebovali, klop klop - vyriesili sme nejaku tu zabku homeopatikami, nejaky ten soplicek Cvit. ale este do skolky nechodi, takze napor na imunitu pride neskor.
A jasne, ze nie som mudrejsia ako lekarka, to by som si nikdy nedovolila tvrdit. Leova pediatricka bola este mojou pediatrickou, je uzasna v tom, ze netrepe do deti atb, az ked je to velmi potrebne. Vacsinou na vsetko povie, ze to mali aj jej deti 😀 (to hovorila este mojej mame pri nas) a minule mal Leo vyhadzane hrdielko, nejaka infekcia a tiez mi to povedala 😀 Kupila som mu salviovy roztok a do 2 dni bol v pohode.
Cize predpokladam, ze imunitu ma dobru - ale uvidi sa o rok, ked pojde do skolky
a este doplnim ze je dalšich osem deti pozitívnych na zaškrt. ...jedina dobra vec je ze ostatne deti sú očkovane a hoc maju test na zaskrt pozitívny choroba sa u nich nerozvinula. V Španielsku vyskyt tejto choroby po 30 rokoch vyvolal divoku debatu o povinnosti očkovat deti. : http://www.thelocal.es/20150608/eight-more-chil...
@denduska mudro, ze si si to ulozila 😉
Ja som vtedy tiez neverila vlastnym ociam 😅 obhajovat korupciu v zdravotnictve je fakt silna kava a potom sa tu ohanat lekarskou etikou..to chce isty typ osobnosti...ubohost najvacsieho zrna..a ked uz nevie co napisat tak ma posle do inej temy 😀 mimochodom do nej sa z vervou rozpisala, ale jej chabe vedomosti ju samu dehonestovali 😉
Ahojte.
Asi bolo otázkou času, kedy diskusiu zamknem. Urobil som tak práve teraz. Okrem toho, že obsahuje urážky či provokácie, tak je len prezentáciou provax aj antivax a noví diskutujúci nemajú šancu zorientovať sa v nej. Diskusie podobného typu odporúčam zakladať v súkromných témach či skupinách, kde bude vopred jasné, čo sa dá od diskusie očakávať a kde je vopred jasná aj téma. V tomto prípade znovu dochádza len k obhajovaniu vlastného názoru a diskusii o tom, o čom sa píše v niekoľkých ďalších témach. Myslím si, že pre takúto diskusiu stačia už tie vytvorené a netreba zakladať nové. Ďakujem za porozumenie.
Pekný deň prajem,
Mário Šmýkal
Modrý koník Team

@gabrielita1610 tak isto by mali byt postihnutelni vsetci provax!!!
Moj dedko oslavil v nedelu svoje 80 narodeniny, zdravy, vitalny, bez akychkolvek ockovani a bez jednej jedinej tabletky!!!!! Vo svojich 80tich rokoch pouziva len Veral gel, ak ho bolia klby, denno denne je 6-7 hodin v zahrade... tak o com ty vobec rozpravas? moja 85 rocna babka bola tyzden v nemocnici kvoli vysokemu cukru (vysplhal sa az na 39!! - pri 30 upada clovek do komy)...nikdy nebola ockovana, az na jedno ockovanie v puberte, ked si rylom tukla do nohy, dostala tetanovku.
Tym chcem poukazat na to, ze zdravie neockovanych ludi je pevne, pevne ako skala!!!! a mozete sa aj potrhat, pobit, ohovarat, hnevat a nadavat si, hadat sa do zblaznenia - tento fakt jednoducho nezmenite 🙂