Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

@mamulienka30 neviem či tvoje deti majú všetky očkovania, ked v inej teme píšeš, že nemajú mmr, či už si zaočkovala, aby si mohla písať že majú všetky? píšeš, že si ich neočkovala aby nedostali kiahne ako ty v 27 rokoch, len asi nevieš že kiahne v mmr niesú. https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/neockovany-chlapcek-ochorel-na-zaskrt-2/ 18.august 00:05
@adsumus daj aspon normalny link, nerozumiem ti ani slovo 😀 😀 😀
@mamulienka30 za akú hnusnú robotu, že upozornujem na klamstvá? budeš sa diviť ale ani dnes ani zajtra ani včera za to nikoho neplatili, ked nerátam upalovanie na hraniciach. 😔
@adsumus len nerob zo seba obet... mozes si za to sama, keby si posuvala poriadne normalne informacie a nie taketo provokativne polo pravdy - ved si sama po sebe precitaj prvu vetu svojho prispevku, ktorym si tu zacala... emotivne vydieranie sa to vola... toto, co si tu napisala ani nie je informacia... je to jedna pani povedala... presne to, co ty vycitas vsade mamickam, ked napisu, ze mali neziaduce ucinky po ockovani... lebo jedna teta/suseda povedala... v com je toto ine? Teta adsumus napisala na koniku, ze v spanielsku je zaskrt? A rodicia si to vycitaju, ze ich zla zla zla protiockovacia lobby tak zmanipulovala? ..... v takejto forme sa nemozes divit, ze to normalnemu zdravemu cloveku ide uplne na nervy, nema to ani hlavu, ani pätu, ani pointu, ani obsah. Hadat sa nemam chut, idem robit detom jest. Ale zmen format, akym poskytujes informacie... na OBSAZNY nie provokativny a uvidis, ze tie reakcie na tvoju osobu budu ine.
@mircalla @adsumus ja som velky zastanca ockovania. Kolko deti pomrelo na sakovake obludnosti, kym vynasli vakciny a teraz, ked sme vsetci ockovani a preto su choroby zriedkave, tak sa ideme tvarit aka zbytocnost to je 🙄 a ano. Ak ma nejake dieta dosledok, tak preto ze vakcina bola spustac a nie zaklad problemu. Adsumus mas dobre semenniky, len tak dalej 😀
@mamulienka30 To nie su moje vymysly ani žiadne polopravdy ako si predstavuješ, to su oficiálne vyjadrenia ministerstva v Spanielsku. Môžeš si to overiť, to nie je že jedna teta napísala, kto? nevieme. tam sa ozvi, máš tam kontakty, kontaktuj.
@mamulienka30 smola s tou rubeolou ma @adsumus pravdu jej prekonanie nezaručuje doživotnu imunitu a zradna je v tom ,že može prebiehať bezpriznakovo a hlavne g reinfekcii kedy nakazi jedinec kvantum ľudi a mozno i tehotnych žien ,plus dufam ,ze admin ťa porieši za tvoj neadekvatny utok na iny nick...
@adsumus KDE je oficialne stanovisko ministerstva zdravotnictva zo spanielska v tvojom prispevku? Nikde. Presne o tomto hovorim, jedna pani povedala, tuto reakciu uz poznam, ozvi sa im, hladaj... dnes nie... mam inu pracu.... Prajem pekny den.
@aristka admin v inej teme jej toto ultimatum dal SAM a vie o tom... tolko k teme neadekvatny utok 😉 Lebo sa tam hadala ako nepricetna s xy inymi babami... a tym smerom to zasa smeruje aj tuto. Ako v podstate vzdy v kazdej teme, co zalozi...
@mamulienka30 ak mas inu pracu,tak co tolko riesis?
@mamulienka30 hold smola ,ja často vidim utoky od av a bohužiaľ tu utočiš ty ,plus maš dôkaz ,že si dany nick dava platiť za prispevky tu .....lebo inak ide o hrube očierňovanie a uražku a nehovoriac je to mimo temu ,takže si porušila minimalne dve pravidla prispievania do tem ....a pre mňa je to zaujimava info ,že dieťa vôbec zaškrt dostalo a že skončilo v špitaly a neprekonalo ako neočkovane chorobu doma behajuc po dvore uplne v pohode ....čo mu pokazilo imunitu ,že ma važny priebeh infekcie a že v špitaly su nuteny do neho pchať ďalšiu zlu chemiu ,ktora ma svoje nu ,ale zchraňuje mu život a samozrejme liečba vyjde omnoho viac ako očko latka a farmy si pridu na svoje v omnho vyssom zisku ,kedže tu liečbu chemicku vyrabaju
Hlavne mi je zabavne ako strasne lobuju doktori a tvaria sa, ze je to v zaujme deti, pritom velku vinu na na antiockovani nesu na svojich pleciach prave oni, tym ako sa mnoho z nich chova.
Asi 10 rokov dozadu, ked sestra davala ockovat deti a doktorka ju ukecavala, aby segra vzala vakcinu za ktoru sa doplacalo, lebo ze je lepsia a riziko nejakych neprijemnych reakcii sa zminimalizuje. Kedze vsak segra ma deti viac a akurat tam bola s dvojickami a doplatok bol dost narocny pre nu vtedy, tak si zistovala ze o co je lepsia ta za ktoru je treba doplacat. No zistila, ze tam je naviac akurat jedna latka, ktora sa vyrovna panadolu, takze tuto verziu zamietla a povedala, ze berie tu bez doplatku.
Nato sa PANI DOKTORKA pozrela na deti a povedala nieco v tom style ze: No tak deti vidite mamicka nechce zaplatit a tak vas to teraz bude boliet.
Deti tomu prd rozumeli vtedy, ale na segrinu psychiku to vtedy bola tazka vec. Plus ona si to aspon logicky vedela zdovodnit, ze neurobila nic zle, ale co tie mamicky, ktore nevedeli presne aky je rozdiel a len sa uplne zbytocne nechali ukecat doktorkou a zbytocne platili peniaze, za nic. Samozrejme po tomto zazitku este dlho upozornovala baby, nech s detmi nech sa nedaju ukecat na vakcinu s doplatkom
Tak nech sa pani doktori necuduju, ze zeny sa postupne zacali omnoho viac zaujimat o to, co sa do ich deti picha a ze zacali vazne pochybovat o latkach, ktore sa tam pridavaju.
@aristka problem je, ze toto moze byt od A do Z vymyslene, alias zaujimava info... zaujimavy blud? ... zaujimavy vymysel?... bohuzial, anonymny nick ako moj a tvoj. Moze pisat hocico. Nema to nicim podlozene, ziadne oficialne stanovisko uradu pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou (pre mna jediny relevantny) ci ministerstvom zdravotnictva, ziadne meno, ziadne NIC. Preto NEVERIM. Nie pri takychto faktoch a nie pri nej... Ked pozriem len temy, co zalozila, v akych casovych intervaloch, ako kazda tema skoncila a kolko je z nich zamknutych kvoli hadkam viem, kde a preco toto robi... toto je uplne mimo moj nazor na ockovanie, mimo moj nazor na farmaceuticke firmy a mimo moj nazor na vseobecnu chorobnost. Ide mi o neuplne zavadzajuce de-zinformovanie ludi, ktori si casto precitaju len a len nadpis...
@mircalla pravda ved uz idem. Toto je zasa zbierka nickov, kde nema zmysel rozumne argumentovat.Oni sa vedia hadat az za hranice... ja na to nemam zaludok.
Akoze ockovat proti chripke je blbost ale pneumokok a podobne nebezpecne choroby to uz hej. Ja som si za vela vakcin, ktore su teraz zadara a asi aj povinne zaplatila 🙂 a co clovek to nazor. Ale je raz povinne ockovanie, takze to ockovat musime vsetci. Ja hovorim chvala bohu, ine zduvaju hubu a nadavaju, ze bohuzial 🙄
@mamulienka30 smiešne, čo píšeš, že neveríš, ak si zadáš do googlu diphtheria spain a dostaneš všetky informácie, nemocnicu, ministerstvo, kraj, mesto, všetko. http://www.euronews.com/2015/06/04/russia-to-th...
http://time.com/3908566/spain-diphtheria-infect...
http://outbreaknewstoday.com/diphtheria-reporte...
http://spanishnewstoday.com/6_year_old-diphther...
http://news.xinhuanet.com/english/2015-06/03/c_...
http://elpais.com/elpais/2015/06/03/inenglish/1...
@adsumus a to bol taky problem TOTO dat hned?
@mamulienka30 ja som dala jeden link, ktorý je doveryhodný, načo som mala dávať všetky noviny po celom svete, čo o tom píšu, dala som ten, kde su vyjadrenia uradov, mená z ministerstva, páči sa overovať.
@adsumus ja sa o tuto temu az tak nezaujimam a nesledujem na konovi temy s tymto suvisiace lebo su len o hadkach. zaujima ma ale, co teba konkretne vedie k tomu, ze si zalozila tuto temu, co tym sledujes a ci sa tejto problematike aj nejak odborne venujes. ak nechces nemusis odpovedat, len ma to proste uputalo...
@mircalla
To si ma pobavila teraz. To si nemohla mysliet vazne tu poznaku, ze za neockovanie moze toto forum.
A naviac vidiet ako si zaslepena, ked si asi vobec nepochopila, co som v tom prispevku pisala.
Pisala som o tom, ze doktori sa chovaju velmi casto neadekvatne a potom sa cuduju, preco sa ludia obavaju dat na ich casto "rady".

@adsumus ale sa tu na teba zgrupli 🙂 ,neviem prečo sa tu snaži niekto stale potlačať tvoje prava ,ktore ma každy iny nick ,čo tam po zaškrte a nejakom cudzom drobcovi ....inak prečo sa tam objavil zaškrt ,veď mal byť davno vymiznuty hygienou a preventivnym podavanim megadavok vit.c ,asi ku ich zabudli davať a neumyvali si ruky ....čo si si dovolila vôbec sem dať nejake decko ....jaj sa smejem na tych agresivnych reakciach