icon

Nervóznejšie dieťatko po očkovaní Prevenarom

somavi
21. dec 2015

Mamičky, moje prvé dieťatko zvladlo všetky očkovania bez problémov. Teraz druhá dcérka prvé očkovanie zvládla úplne Ok, ale po druhom jej navrela nozka v blízkosti vpichu a zmenilo sa jej správanie. Bolo to veľmi kludnucke, stále usmievave dievčatko a teraz je zreteľne nervoznejsia, placlivejsia a oveľa menej sa usmieva. Sú to 4 dni od očkovania. Čítala som následky po očkovaní v jednej téme a som strašne vystrašená, bojím sa a som úplne mimo..sú takéto príznaky relatívne bežné? Upraví sa to? ☹ máte skúsenosti?

sardinka335
27. dec 2015

@kytula neziaduci učinok ma aj Nurofen bezne podavaný deťom ked im idu napr. zuby...museli sme malej dat a aj Panadol baby, ja som 5 rokov uzivala lieky kde je v pribalovom letaku napísane, ze mozete spachať samovraždu - ako neziaduci učinok. Riskla som to a dnes som zdrava.
Ale ako hovorí @aristka to by sme tu mleli ako papagaje tak načo....ja som urobila lepšie - dala som očkovať. Nikomu neni ,,ani vreda,, ani nikomu v mojom okolí nikdy nebolo nič ine ako zvyšena teplota a to sa pohybujem ako kazda mamička medzi inymi mamičkami, rodičmi...povazujem to za viac menej zriedkave pripady, kde dieťa uz aj tak v sebe ,,niečo,, malo a dajme tomu očkovanie mohlo byť spušťač...ale prejavilo by sa to tak čo tak možno inou chorobou, stresom - spušťačou je x. Ekzemy ani alergie pokial su v rodinnej anamneze za neziaduci učinok očkovania neuznavam - preniesli to rodičia na svoje deti...Ale ked si zoberieme ze v dnešnej dobe sa rodia deti parom, ktore by mozno za iných okolností nikdy deti nemali lebo priroda by to nedovolila...zachranuju sa deti, ktore by pred cca 30-40 rokmi zomreli...tak jasne ze to s nami ,,zdravotne,, ide do haja. Raz som čitala taky pribeh o mužovi, ktorý zomrel ani nie 40 ročný na vrodenu srdcovu vadu - všetci sa pýtali prečo je ten zivot tak nespravodlivy a zomrel tak mladý....iný si zase povedali ze pred 40timi rokmi by po narodení alebo krátko nato zomrel a takto ho operaciami a liekmi udržali pri zivote ,,slušných,, 40 rokov...to ze vrodenu vadu ,,širil,, dalej ved je to prirodzene, kazdy chce mat potomstvo...a tak vznika začarovaný kruh. Všetko je vecou pohladu...a teraz hadzte kamene... 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀

jurko77
27. dec 2015

@prevenar myslela som necitaj tolko o ockovani zrejme mas toho aj dost pregooglovane a vymyva ti to mozog.

mircalla
27. dec 2015

@jurko77 🙂)

kytula
27. dec 2015

@aristka tvoj príspevok mi prišiel úplne zbytočný, taký o ničom.

kleofaszkutya
27. dec 2015

@prevenar Nepi tolko, nebudes tliachat dve na tri.

miska444
28. dec 2015

U nas podobne, po prvom ockovani si prestala brblat, bola furt smutna ani sa neusmiala..strasne som sa zlakla..ale po dvoch tyzdnoch bola zas v pohode, ale bala som sa strasne hlavne ked vsade strasia so vsetkym

prevenar
28. dec 2015

@miska444 a to ti pride "v pohode" ked sa zmeni psychika tvojho dieta na dva tyzdne po podani latky o ktorej vies ,ze obsahuje neurotoxicky kov ? chapes, ze 2 tyzdne telicko bojovalo , aby sa dala zas do kopy ? tento boj nemusi nabuduce vyhrat , takych mame dobrych par v skupine.

osobne by som sa fakt zacal venovat studiu realnych informacii vs reklamnych letakov , platenych studii a medovych motuzov od pediatrov, ktori tu latku musia predavat (cim si zaroven aj pekne zarabaju samozrejme) . tvoje (kazdeho) dieta ma len jedno zdravie a to nie je nekonecne .

katka1981
28. dec 2015

Ludia preco sa vzdy kvoli ockovaniu musite hadat? Blazeni su nevedomi. Aj HAK moze mat fatalne nasledky. Ja som sa vdaka prispevkom od dievcat na koniku rozhodla, ze ju v zivote nebude brat. Neobuvajte sa do seba. Nech pokojne napise kazdy svoj nazor. nebudem menovat. Nech si kazdy precita a urobi svoj vlastny zaver. Je to na kazdom ako sa rozhodne, ci da alebo neda zaockovat svoje dieta. Kazdy liek, ma na kazdeho iny ucinok. Dokonca aj vitaminy, niekomu vadi kyselina listova, inemu vobec, takisto vigantol a budete sa hadat, lebo moje dieta z toho brusko nebolelo, tak nemohlo ani to vase? Ak vas irituje niekoho nazor, tak ho necitajte. Kazda diskusia ma svoj prinos. Len pre obuvacov, nie som na nikoho strane. Pekny den.

miska444
28. dec 2015

@prevenar ja sa s nikym nehadam, kazdy robi to co uzna za vhodne..v tomto pripade je to 50:50...stat sa moze aj ked nedas zaockovat...

prevenar
28. dec 2015

@miska444 akych 50:50 ? ked nepodas dietatu neurotoxicke latky nemoze mat reakciu na neurotoxike latky na 100%

mame znamu, ktorej sa stalo ,ze jej dieta po ockovani komplet prestalo rozpravat, normalne reagovat a hybat sa . v podstate bolo ochrnute. ..trvalo to 3 dni ..salela, plakala, "bala sa" , prosila o pomoc ..lekarka jej povedala, ze to "urcite nie je z ockovania" a tym to z jej strany skoncilo. ako to preslo , uz to pre nu nebol taky horuci problem . ockuje dalej .

osobne ma len zaraza co vsetko su ludia ochotni v ramci zdravia svojich deti strcit do kolonky , ze "je to v pohode" . mam pocit, ze v ramci ockovania je to cokolvek . toto su tazke neurologicke poskodenia , ktorych vysledok sa moze prejavit aj po rokoch a potom si vsetci skriabu hlavu ,ze "netusim z toho to tak asi moze byt" .

aristka
28. dec 2015

@prevenar ty kolko zarabas na alteranative .vit.c a bohvie co este ponukas ..mozno aj dobrovolne prispevky za svoje rady beries v tvojej sukromke ...inak ta cisticka tebou propagovana .vycisti pitnu vodu aj od hlinika vo vode .a ako riesis vycistenie vzduchu .ktory dychas ...kedze v nom je tazkych kovov az az ...a co potraviny ...aj ked si silny bio .predsa sa z maticky zeme do nich vstrebe ...ako detoxikujes tie pred pripravou jedla...si zober tebou propagovany kokosovy olej .co ked palmy rastu na byvalom smetisku ..vies ono pripravok znesie znacku bio.drahsie sa potom predava .ale ta istota .ze je to fakt bio .asi nie je ....inak .co sa stane s tym poskodenym genom z bunky .ktory sa vyplavuje po ockovani do krvi ...to si mi stale nevysvetlil ...

aristka
28. dec 2015

@prevenar este by ma zaujmalo .ked to tu dokola tocis .kolko na vakcine zarabaju pediatri .kedze ju predavaju .ako pises ...fakt ma to zaujima...

katka1981
28. dec 2015

@aristka, 6 eur dostavaju za pichnutie jednej vakciiny od poistovne, ak mam milnu info, opravte ma. A ake upletky maju od farma firiem a dovolenky to by si nechapala. Farma firmy maju taky budget ze cele kolektivy chodia na jachty a rozbijaju prachy kde sa daju aby budget minuly.

adsumus
29. dec 2015

@katka1981 uplatky maju za očkovanie? ked je povinne? to by boli dobre sproste tie farmafirmy. 😀

bibistec
29. dec 2015

@adsumus nie len za ockovanie ale za kadeake lieky co predpisu, inac toto je bohuzial pravda, z nasej rodiny jedna sesternica robi pre jednu znamu farmafirmu, a to su nie ze jachtove zajazdy ale take veci ze dovidenia, nenormalne, kebyze nehovori a neukaze veci tak neuverim...akoze take prachy sa tam tocia ze az

adsumus
29. dec 2015

@bibistec lekár je podplácaný farmafirmami zato, že očkuje povinne vakcíny? to je smiešne, načo by to robili, ked vakcíny su povinné, su presne určené ktoré v celej europe rovnaké, aj po svete, a že za výkon dostane zaplatené od poisťovne je uplne normálna vec, poisťovne pokial mi je známe preplácaju všetky ukony lekárom a nie je natom nič zvláštne. a tvoja sesternica z čoho má veľke peniaze to je ťažko povedať, ak máš podozrenie že ide o nekalé praktiky je tvojou povinnosťou informovať príslušné miesta, okrem nás maminy na MK, samozrejme. 😉

aristka
29. dec 2015

@katka1981 prepac ..neviem o ktorom state hovoris .ale o pediatroch na sk .urcite nie ...

sasa1983
29. dec 2015

@katka1981 co tak pravopis a gramatika?

aristka
29. dec 2015

@adsumus asi preto sa vsetci hrnu robit pediatriu ...

aristka
29. dec 2015

@bibistec tvoja sestrernica preco nerobi pedinu .kedze ako reprezentantka musi mat vysku .bud farmaciu alebo medicinu ...vies ona mozno peniaze ma .je platena firmou za to co chodi z ambulky do ambulky ...ja by som taku robotu robit nemohla .kedze je to az obtazujuce a zdrzuju pracu .velmi dobre poznam tieto navstevy .ale okrem jedneho sirupu na kasel .ako vzorka .nikto nic nenechal ....ani zajazd jachtou ...

katka1981
29. dec 2015

@sasa1983, moja, ja som skoro 4 tyzdne nespala pre kasel a jedno y v slove mylne mi je tak ukradnute ako ty 🙂 Za svoj pravopis sa nehanbim, stane sa ze sa clovek sekne. Prajem ti krasny den 🙂

katka1981
29. dec 2015

@adsumus, 6 Eur za pichnutie ockovania, uplatky beru za ine. Je skvele kolko vas je tu na rypanie 🙂

sardinka335
29. dec 2015

@katka1981 6 eur za pichnutie povinneho očkovania? A to kde? Tak ja neviem ale ani jedna naša pedina nezobrala odo mna ani cent - teraz našu zastupuje ina tak preto hovorim ,ani jedna,, dokonca mi pozičala zadarmo inhalator na Ventolin pre malu...tak to asi važne zavisí od lekara.
Povinne očkovanie som nezažila ze sa plati - a to som bola tento rok už 3x očkovať...staršiu 1x preočkovanie a mladšia 2x...

katka1981
29. dec 2015

@sardinka335, nie od pacienta ale od poistovne. Kde si nabrala ze od pacienta. Ved je normalny zoznam ukonov kolko dostane lekar od poistovne.

sardinka335
29. dec 2015

@katka1981 aha, sory, čitala som len prispevok vyššie... 🙂
Napriek tomu si myslím že našu pedinu povinne očkovanie z biedy nevytrhne...myslím si ze ine lieky ,,letia,, a na tých sa zaraba ked uz tak. Kamarat je farmaceutický laborant a v lekarni dostaval tak max. nejake vzorky kremov, Vichy...a nejake reklamne veci...zajazdy jachtou si myslím ze su na inom konci ,,pyramidy,,. Ale to je uplne normalne...aj moj šef chodi na Male divy a sekretarka max. do Chorvatska...mame kapitalizmus...ten kto je hore a je jedno v akom odvetví tak proste ma viac. Tak to je...

katka1981
29. dec 2015

@aristka, tak to si na omyle. Mam znamu, kt. pracuje pre farma firmu. Ked som si hladala pracu, tak by ma vzala, jedina chybicka krasy, ze mam ekonomicku a porozpravala nam ako s lekarmi chodia na jazchty. Preco mas pocit, ze vo vsetkom mas pravdu a nikdy nepripusatas nazor inych? Jasne su mensie a vacsie firmy tak ako aj v inych odvetviach, jednym sa dari viac, inym menej a som si ista, ze si si vedoma, ze faramkologicky priemysel je mafia a ked mas iny nazor, tak ja ti ho neberiem. Len prosim ta neutoc stale na inych, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale utoky su ozaj ubohe.

katka1981
29. dec 2015

@sardinka335, pozri sa ten ukon ma normalne plateny, tak ako aj mesacne berie za kazdeho pacienta, a nikde som ani nepisala, ze pediater nuti niekoho, aby sa dal povinne zaockovat pre tych 6 Eur. A co sa tyka zajazdov a podobne, to som pisala vyssie. Cim drahsi liek (chemoterapia a podobne...) tym vyssie provize atd. Neviem presne pre aku firmu robi tato znama, ale nebudu jedina firma, kde si to uziju a tak je to uz farma firmach dost bezne. Vichy je kozmetika, to nemas lieky na :zachranu: zivota, resp. na celozivotnu vyrobu pacientov.

sardinka335
29. dec 2015

@katka1981 pozri ja sa nehadam - nekalosti sa deju všade, a zase pokial viem tak lekar ma obmedzne moznosti čo sa tyka predpisovania liekov - asi ,,deckár,, nemoze predpisovať niektore lieky nie?
Keby si vedela čo ,,všetko je mafia,, vo velkom biznise je to všetko o znamostiach ani nie o peniazoch...moj muž by ti vedel rozpravať o podnikoch, suťažiach a podobne ...proste mna to vobec neprekvapuje. Tak to bezí vsade...

katka1981
29. dec 2015

@sardinka335, presne tak a viem ze sa nehadas.

aristka
29. dec 2015

@katka1981 co sa robi na vysokych miestach .vieme vsetci .mysli na to ked budes volit ...ale my sa tu bavime o obycajnych pediatroch a radivych doktoroch a kedze nie som ekonomka .ale z fachu ...viem .ze pediatri a radovy dr.pokial si na zajazd jachtou nenasporia ..nikto im ju nezaplati ...porovnavas smotanku tj.riaditelia a managment nemocnic ....z pediatrom .ktory je rad .ze uzivi seba a zaplati sestru a za najom priestorov v budove...