icon

Neverím, že očkovanie spôsobuje choroby

kykka
30. júl 2013

Prosim mamicky, aby ma neodsudzovali za tento nazor. Nikto so mnou nemusi suhlasit. Napisem iba to, co povazujem za skutocne nastrahy v dnesnej dobe... Jednou z nich je urcite aj ockovanie, aj ked iba v malej miere... Pretoze najhorsi zabijak v dnesnej dobe je nasa vlastne strava a kozmeticke vyrobky. Ano niekomu sa to moze zdat ako malichernost, ale toto je skutocna pricina leukemii, znizenych imunit, ekzemov, alergii, psychickych problemov a vsetkych dalsich pricin, ktore zaslepene mamicky pripisuju iba ockovaniu.
Viete nieco o prekysleni organizmu? Najtazsia civilizacna nastraha dnesnej doby! Ak ste milujuce matky a skutocne sa zaujimate o zdravie svojej rodiny a seba, tak si teraz vygooglujete na internete, co to vlastne PREKYSLENIE ORGANIZMU je. Ja som si o tom precitala spustu informacii na internete, v knihach, opytala som sa aj nasej doktorky a uz rok netrpime chorobami a vlastne vsetky choroby, ktore sme mali, z nasej rodiny postupne vymizli. A to je moj maly plne ockovany, no odkedy sme zmenili rezim stravovania a zitia vobec, je zdravy ako buk a to este pred par mesiacmi trpel na ITP a toto ma presvedcilo, ze vacsina straseni o ockovaniach su len famy. Lekarka nam po vysetreni dala rozbor analyz jeho krvi a zostala prekvapena z jeho velmi dobrych vysledkov. Nas maly sa uplne vyliecil z tejto vzacnej krvnej choroby, uz nieje po nej ani stopy a to len preto, ze som nelenila a uplne som zmenila nas zivotny rezim. Ano bolo by pre mna velmi pohodlne sediet a agresivne nadavat a presviedcat ine mamicky o tom, ake je ockovanie skodlive a za vsetky choroby moze iba ockovanie, ale neurobila som to a radsej som si zlozila klapky z oci a zacala sama patrat po skutocnych nastrahach dnesnej doby a poviem vam, ze ockovanie je skutocne najmensie zlo. Zdravemu, neprekyslenemu organizmu NIKDY ziadne ockovanie neublizi, ale to uz zalezi od samotnych matiek...
Cize predtym, ako budete svojim detickam davat chorobne presladene dzusiky, maso preplnene hormonmi (vsetky masa v dnesnej dobe obsahuju tazke hormony, ktore narusuje vyvoj deti, len sa o tom nehovori, aby masiarensky priemysel mohol zarabat miliardy), pecene kolaciky z bielej muky, coca coly, chipsy, sladkosti, biele cestoviny, biely chlieb, sunky, salamy atd, atd... si dobre spocitajte, kolko jedu prave dostavate do tela svojho dietata.
Ph zdraveho cloveka sa pohybuje medzi 7.36 az 7.44 (mozete si to zmerat papierikmi z lekarni, su velmi lacne). V dnesnej dobe a hlavne slovenske rodiny maju velmi zle ph a prave dlhodobe prekyslenie organizmu je spustacom VSETKYCH DNESNYCH CIVILIZACNYCH CHOROB. Prekyslenost organizmu a krvi odburava imunitu a pripravuje "hniezdo pre choroby. Tento proces sa nedeje zo dna na den, je to dlhodoby proces, ktory si vytvaraju ludia sami...
Najhorsim prekyslovacom organizmu je cukor a maso. Na internete sa da najst vsetko ako prekyslovaniu organizmu zabranit a vytvorit si zasaditost organizmu=zdravie na cely zivot.
Cukor je jed, ktory u deti vytvara hyperaktivitu, alergie, odburava vapnik z kosti, sposobuje tazke prekyslenie krvi, cize organizmus dietata je oslabeny a tym padom je dieta stale chore. Len si polozte otazku, kolko cukru denne prijme vase dieta z jogurtov, cerealii, dzusov, sladkosti, cajov atd...vsade je skryty cukor, pretoze to chuti a na tom najviac zarabaju vyrobcovia. Poznam mamicku, ktorej dieta vobec nevie, co je to chut cistej vody. Stale pije len dzusiky z krabicky, kde su pridane same jedovate potravinarske ecka a caje, no viete si to predstavit? To kvantum jedov, co dostava do seba kazdy den?
Maso, nejdem sa k tomu ani vyjadrovat. Moja 8 rocna neter bola od mala krmena masom, lebo toto jej vraj chuti, tak jej stale na obedik, alebo veceru uvarili nieco z kuracinky alebo bravcoveho, mleteho hovadzieho... Takto to slo roky a ja som im stale hovorila, nech do nej tolko masa necpu, ze je to preplnene velmi skodlivymi hormonmi a antibiotikami a kadejakym svinstvom, tak sa stale na mna osocili, ze oni vedia, co robia, ved aj oni jedli maso a su to (ano, ale uz zabudli, ze pred 30 rokmi maso nebolo infikovane takymi chemikaliami ako teraz).. Takze teraz ma moja mala neter 8 rokov, zistili jej tazku hormonalnu poruchu - predcasnu pubertu ma plne vyvinutu maternicu a je pripravena krvacat kazdy mesiac, je obezna, ma problem s oblickami a odteraz az do 12 rokov bude chodit kazdy mesiac ku gynekologovi ne injekcie, ktore maju potlacat menstruaciu kazdy mesiac. Gynekolog im odporucil jest menej masa... Co k tomu dodat? Ludia uz zabudli, ze pred 30 rokmi nasa strava nebola postihnuta eckami, chemikaliami a hormonmi tak ako teraz a je len na nasej zodpovednosti, ako sa naucime tymto jedom vyhybat a rozmyslat pred tym, ako si nieco polozime do ust.
Viete, ze z kozmetickych vyrobkov a jedla prijimame denne 10 nasobne viac hlinika ako obsahuje jedna vakcina? Jedna vakcina obsahuje nepatrne mnozstvo hlnika, zato jeden antiperspirant (v zlozeni ma napisane aluminum), sampony, gely, alobal na pecenie, hlinik sa nachadza aj v obaloch na cokolady, zuvacky, potraviny vobec, hrnce v ktorych varime, vsetko je hlinik a my toto konzumujeme, vsetko obsahuje obrovske mnozstvo hlinika? Sa zamyslite, ked otvarate cokoladu, zvnutra nemate strieborny obal? Je to hlinik a ano dostava sa bohuzial aj to do tela. A teraz si predstavte, sme denne obklopeny hlinikom, nevedomky ho dostavame do tela kazdy den obrovske kvantum a tu budu ludia plakat, lebo vo vakcine sa nachcadza stopa hlinika... Alebo laureth sulphate-rakovinotvorna latka, ktora sa nachadza v samponoch zubnej paste atd, ano mate ju aj vy vo svojej kupelke, staci sa ist teraz pozriet do kupelky, zobrat hociktory sampon, ktory mate a pozriet do zlozenia.
Tazke kovy? Viete kolko olova prijmame dneska my a nase deti zo vzdychu? Kazdym vdychom prijmame do seba jedy z tovarni, prepaleneho benzinu z aut, znecisteneho vzduchu ako takeho narusenej ozonovej diery, ale nie, my miesto toho aby sme isli na prechadzky do prirody a zili zdravo, budeme plakat, ze to vsetko z vakcin... Kto dneska dodrziava povinny pitny rezim 2.5 litra CISTEJ vody kazdy den? Voda, ktora precistuje organizmus od jedovatych latok a ak ju nepijete, jedovate latky sa vam hromadia v tele a vzikaju choroby, pretoze telo tieto odpady nema ako odplavit z tela von, iba ako vodou...
A tu budu pohodlni ludia plakat a hladat vsetky priciny zla vo vakcinach miesto toho, aby zdvihli zadok a zacali KONECNE nieco robit pre svoje zdravie a svoj zdravy zivotny styl....
Tu sa mi natlaca otazka: naozaj vsetky civilizacne choroby su sposobene iba vakcinami? Ved aj my sme boli tak isto ockovani a navyse horsimi vakcinami, ktore obsahovali tazsie kvanta hlinika a inych latok a take choroby ako nase deti sme nemali. Ale ano je pravda, ze pred rokmi bol vzduch cistejsi, jedlo zdravsie a narod menej pazravejsi a tym padom aj zdravsi...
Teraz ocakavam reakcie tych agresivnych mamiciek, ktore za vsetko chcu vinit iba ockovanie, lebo sa boja pozriet pravde do oci - ze zijeme v otravenom prostredi a je len na nich, ako budu chranit svoju rodinu zdravym zivotnym stylom...

aristka
31. júl 2013

@ewisam vieš ono toto je veľmi diskutabilná záležitosť,ak takto zareagovala na očko ,ako by zareagovala na stretnutie zo samotným vírusom,keďže chrípka je veľmi častá záležitosť a málokto z nás sa jej vyhne a preto je diskutabilné čo by bolo..toto nedokáže nikto predpovedať,ja som mala anafilaxiu ako dieťa po kontrastnej látke,ale mala som šťastie,že som bola v špitály a hneď na mieste ma riešili,takže to nezašlo takto ďaleko...z jedla to môžeš mať ,z atb,poštipnutie hmyzom..preto stále hovorím ,aspoň základy pp a čo robiť a ako postupovať treba vedieť..veľmi veľa ľudí aj po iných stavoch končí vo vigilnej kóme,len preto ,že sa im nedostalo laickej adekvátnej prvej pomoci....a po 10 až 15 a viac min ak príde rýchla ,ak toľko bol nedokysličený mozog sa to napraviť nedá ,aj keď bola srdečná činnosť obnovená....dieťatka je mi veľmi ľúto,viem čo je vigilná kóma a čo to obnáša .....

aristka
31. júl 2013

@aliza s tými alergénmi do jedného roka ,je to pravda,je najlepšie ak sa stým dieťatko stretne do jedného roka,lebo jeho telo a imunita najlepšie reaguje a spoznáva ,naše mamy a babky a kedysi detičkám dávali rad radom postupne všetko od 3 mes.príkrmy a postupne do roka sa dieťatko stretlo zo všetkým a nebolo toľko alergikov ako neni dávna doba ,keď bolo kvantum vecí zakázané ,dieťatko nemáme držať v sterilite má papať postupne to čo my a na čo sme v našej zemepisnej polohe zvyknutý,výnimkou sú hríby a morské plody ,tam to potrebuje čas....

aliza
31. júl 2013

@aristka a na zaklade coho je to pravda? mas to nejak v praxi overene? ake vyskumy a na kolkych detoch boli robene? ako som pisala, ja som tazky alergik, aj cela moja rodina a instinkt mi hovoril, ze nebudem zatazovat nezrely organizmus niecim, s cim si ani moj dospely oragnizmus nevie poradit a vysledok? zdrave deti aj napriek zlej prognoze. takze mna nikto nepresvedci o tzv. 'novych vyskumoch', sorry. Moje deti zacali s prikrmami v 6.m., kedze viem, ze do tych 6.m. travenie a oblicky nie su dostatocne zrele a pripravene spracovat inu potravu, ako mliecnu. A to mi povedali aj lekari tu, v UK, priamo dietolog, nie nejaky obvodak. Ale u nas uz pomaly 3 mesacne deti cpu kadecim a potom tu vypisuju, ake maju deti traviace problemy. Takze naozaj nevidim ziadnu logiku zavadzat alergeny uz od 4.m. V tom case organizmus nie je absolutne pripraveny na stravu celkovo a je mi uplne fuk, co nejaky ' najnovsi vyskum' hovori. Treba si aj nieco z mediciny nastudovat, ako funguje travenie u babatiek, nielen pocuvat senzacie od pediatrov, ktori za cely zivot nevytiahli paty z ordinacie.

kykka
autor
31. júl 2013

Baby, keby bola taka debata od zaciatku, ako je teraz pri konci, tak sa to tu vsetko mohlo uberat inym smerom. Proste ma zo zaciatku presla chut pisat sem, len do mna podrypovali, ze neviem nic o chorobach a ockovaniach a moja tema je opisana duplicitna a vyhrazali sa, ze mi ju zmazu atd...chytali sa kazdeho stebla, len aby ma zosmiesnili, tak to sklamalo aj mna, pretoze naozaj som vam chcela poskytnut par osvedcenych typov, ako si skvalitnit zivot. A ci mam zdravy zivotny styl, alebo nie, ak ma niekto zosmiesnuje, dam mu to pocitit a naopak, ak sa niekto so mnou bavi s uctou, ja si ho budem vazit dvakrat, taka som a taka ostanem. A este k tym chorobam. Ako mozem nevediet o chorobach a paradoxne svoju rodinu proti nim chranit? Bavili sme sa o hepatitide A a B, ktore su virove hepatitidy, takisto hepatitida D je virova, ale ta sa viaze na hepatitidu B, takze na nu plati ockovacia vakcina Becko. A ano proti tymto vsetkym virovym hepatitidam je moj maly ockovany. Potom este existuje infekcna hepatitida - hepatitida C, ano proti tejto ockovacia vakcina zatial neexistuje. ALe my sme sa bavili o hepatitidach chorobach spinavych ruk, mozno som sa skutocne zle vyjadrila. A mozno sa nepochopili prispevky o tetane. Nikto nepovedal, ze kazdy bezpodmienecne musi dostat tetanus po porezani. ALe nebezpecna sanca tam je, viem to, lebo moja kolegyna - pracujeme v hoteli - sa na recepcii porezala dost hlboko na prstoch na tom bocnom zeliezku na zasuvke stola a bola na nom trosilinku hrdza, dva prsty jej dost krvacali, ona skoro omdlela. Ked to videl riaditel, okamzite volal na pohotovost, tam sa ho opytali, kedy bola ockovana na tetatus, ona bola v soku a nevedela odpovedat, tak riaditel ju sam v tom momente odviezol do nemocky a tam jej pichli prvu vakcinu proti tetanu a nam povedali, ze tato vakcina je jednorazova, ak chce byt plne ockovana proti tetanu, musela by prist este dvakrat na ockovanie... Viem ze tieto veci niesu sranda a mam pred nimi respekt, ale nechce sa mi teraz bavit o vsetkych chorobach, proti ktorym sa teraz ockuje, toto vazne nebol moj ciel. Chcela by som vam dat nejake typy, ktore pomohli mne aj mojej rodinke.
Mozno vam na zaciatok pomoze uplne jednoduchy, ale velmi velmi dobry typ na zlepsenie zdravia, zhodenia zbytocnych kil, na napnutie pokozky, na obmedzenie vrasok a viac zivotnej vitality. Moze si ho dovolit kazdy, je velmi lacny a najlahsie pristupny - obycajny pohar vody s vytlacenym citronom. Toto ked budete pit kazde rano miesto kavy baby, zarucujem vam pekne telo aj plet. Ja to pijem kazde rano uz asi rok a pol a velmi sa mi zmiernila celulitida na stehnach, naplo sa mi brusko co som mala trosku tuku po porode, ten tuk zmizol, plet sa mi napla a manzel tiez nema ten tuk na bruchu, ktory mal. Kazdy sa nam pyta, co robime, ci cvicime, alebo drzime diety. Nie len sme obmedzili prekyslovace organizmu a naucili sme sa dodrziavat velmi dobry pitny rezim. Je pravda, ze ja nic okrem cistej vody a vody s citronom NIKDY nepijem. Zabudnite na tie reklamy, ze detoxikacia organizmu, staci kazde rano 350 ml cistej vody s vytlacenym obycajnym citronom hned po prebudeni a potom nasledovat cely den pitny rezim s cistou vodou, ale POZOR, nie ladovou studenou vodou, vodou izbovej teploty. Baby, zacnite tymto prvym krokom a ja vam zarucujem krasne vysledky, mam to odskusane, uz len to, ze vam to krasne precisti telo, traviaci system, vyplavi toxiny, uz len to sa odrazi na vasej pleti. A potom zacnete s dalsimi krokmi, aspon tak som to robila ja - zdravymi ranajkami pre seba a rodinu, kto ma baby zaujem, mozem o tom popisat neskor, teraz sa musim pripravit do prace, tak zatial pa...
@aliza
@kvieta
@miriatko
@ewisam
@basburianka
@miriatko
@cecil36
@aurorag
@tinkag
@siska53

aristka
31. júl 2013

@aliza možno to ,že si alergička je práve to ,možno tvoja mamina nechtiac to z teba vypestovala ak u teba takto postupovala ,to sú není nové výskumy,to je stará známa vec,naše mamy a babky nemali čo moc na výber malinkým dávať,lebo okrem sunára tu nič iné nebolo a tak postupne pridávali ,aj jablčko od 3 mes.podotýkam slovenské,preto aj dnes plat íak ovocie prv naše ,nie citrusi a tropické....a teraz mi povedz či bolo z našej staršej generácie toľko alergikov a astmatikov ,tak ako teraz... a buď si istá,je to tou opatrnosťou a tým ,že mamičky dávajú papkať veci z pohárika a držia detičky ako vo vatičke ,prať v prachu pre batoľatá,čo je totálna blbosť.....

kvieta
31. júl 2013

Ja si tiež myslím, že dnes sa príkrmy zavádzajú opatrnejšie, ako pred rokmi. Ja som začínala u malej v 4.mes. a nemala nikdy žiaden problém s trávením, alergiou, dodnes nevie, čo to je. Citrusy som zaviedla až po roku a to mi otcova teta, stará pani, ktorá je detská setra a pôrodná sestra (za soc. na to bola nejaká škola) povedala, že som mala možno začať aj skôr s pomarančom, práve kvôli tomu, čo píše aristka, nebudem opakovať. Sú matky, ktoré deťom stravu mixujú, deti nepoznajú čistú vodu, zeleninu a ovocie dnešné deti odmietajú aj v staršom veku, o mlieku nehovoriac. Deti nie sú naučené jesť, za čo vo veľkej miere môžu rodičia. Hovorím o normálnej varenej strave, nie o čipsoch, brumíkoch, džúsikoch a pod. Opýtajte sa učiteliek v škôlkach a školách, ako deti jedia... a čo jedia, ak niečo sú ochotné zjesť.

tatko_bebe
31. júl 2013

@kvieta nas maly pije len cistu vodu, obcas sa snazi mi ukradnut kofolu (takze ho musim oklamat ze je to kofola co pije 😀 )
ale inak suhlasim s tym co pise aristka, ludia by mali jest to co je v nasom prostredi domace, obilniny, tunajsie ovocie a zeleninu, vareny zemiak a pod.
Vodu najlepsie cistu a ked uz tak kupujeme Rajec pre dojcata-najkvalitnejsia mineralka na SK (len o tom sa nikde nedocitate, pretoze nepatri do koncernu Coca cola ako Lucka)
Mlieko najlepsie materske ak nieje tak kvalitnu nahradu ak mate moznost tak kozie. Kozie je super, zlozenim najpodobnejsie materskemu akurat ze je tazke ho zohnat.

aliza
31. júl 2013

@aristka ak by si pozorne citala, vsimla by si si, ze som pisala, ze som od 3 mesiacov bola na obycajnom kravskom mlieku a to povazujem aj za spustac, aj celkove skore zavadzanie alergenov. vtedy sa naozaj experimentovalo uz od 2-3 mesiacov, rozne ovocne stavicky a podobne. Moje deti nikdy nejedli humusy z poharika a pokial viem, ani nasa generacia nebola odchovana na poharikoch. A ty mas pocit, ze sme zdrava generacia? 😕. Mozno nie alergie, ale rozne srdcovo cievne, traviace, vylucovacie, hormonalne problemy a pod. Vsetko je to o zivotosprave a ta zacina uz od detstva.

aristka
31. júl 2013

@aliza nebyť černobiľu a hormonálnych tabletiek ,sme na tom určite lepšie ako teraz...

kvieta
31. júl 2013

@tatko_bebe Presne ako píšeš. Je naozaj smutné, ako deti nejedia a prečo. A pri tom to vôbec nie je náročné ani na čas, ani na financie. Je samozrejme jednoduchšie dieťaťu otvoriť kúpený príkrm, ako ho denne pripravovať z čerstvej zeleniny a ovocia. Vodu máme, až na pár výnimiek výbornú, stačí otočiť kohútikom. A nehovorím o tom, že nekazí zuby, neobsahuje cukry a konzervanty a najlepšie uhasí smäd, pričom zbytočne nezasycuje. Koľko detí schrúme surovú mrkvu, alebo jablko aj so šupkou? Vidím to na dcériných rovesníkoch. Nám dali do ruky chlieb s maslom a jablko a vonku. Dnes jablko treba deťom olúpať, rozštvrtiť, inak ho nezjedia. Sila, niekedy nechápem.

siska53
31. júl 2013

@aliza veru, vsetko je v zivotosprave od babatkovskych cias a tie alergie.. no neviem..mne diagnostikoali alergiu az v dospelosti, ale dost mozne, ze som bola alergicka uz ako dieta - strassny, dlhotrvajuci kasel niekolko mesiacov po tom, co sme sa prestahovali do noveho panelaku.. som alergicka na nikel, prach, roztoce a vraj brezovite..kojena som bola len 2 mesiace, mama dryala prinu zlcnikovu dietu kvoli kamenom a mala slabe mlieko, mala som po nom otrasnu zapachajucu stolicu a malo som priberala, tak ma dali na sunar a s prikrmami sa zacinalo v 4 mesiacoch. a zda sa, za moj syn bude alergik tiez, v jeseni ma ist na testy, lebo ma akoby stale plny nos, no mozno je to nosnou mandlou, co uvidime o tyzden..
a teraz neviem, dodrziavala som presne pokyny dr. o prikrmoch, v jeho strave, prikrmovany bol od 6. mesiaca, dojceny takmer 11mesiacov, som alergeny vynechavala.. no uz potom to vidim tak, ze sa mu dostavali cez moje mlieko, hoci tam zas az toho tolko neprenikne..alebo sa mylim?
ale
@kykka nam hadam poradi viac, co jedia a nejedia.
my nie sme ideal, ale moje deti jedia i pohanku, pseno, ovsenne vlocky, pouzivam aj spaldovu muku, ked mama ci svokra zozenu, mam i domace kura, kupuju mi skor morcacie a telacie svokra kupuje maso prevazne v Madarsku, tam sa jej zda lepsie kvalitou a zoznamila sa tam s masiarom, ktoremu doveruje). Ja osobne maso opat nejeavam, resp. v minimalnom mnozstve.. a zeleninu mame i zo zahrady od svokrovcov.
Jem zasadne s detmi, cez vikend cela rodina, jedavam pred nimi i surovu zeleninu a ovocie, ale maly, ktory mi do urciteho veku zjedol vsetko, co som navarila zrazu mnoho veci odmieta. z ovocia mi zje len jablko a hrusku. Sladkosti velmi nevyhladava, len obcas, on ma ani velmi nevidi ich jest.snazim sa jest ich mimo neho.....Najlepsie je nekupovat ich, len to si JA musim vstupit do svedomia, ja som ten najvacsi zavislak.
Mala je zas horsi papkac oproti nemu, musi sa pri tom zabavat a kazdu chvilu s niecim inym, ale zas papka celkom slusne na to, co som sa obavala, ma 16 mesiacov, este ju dojcim a ta je ochotna ochutnavat nove veci, ovocie zo zahrady celkom papkala. No ano, mixujem jej. Aj ked papka i kusky, trenuje si dasienka, len co mam robit? ma len 4 zubky. malemu som tiez dost dlho mixovala, tiez zuby neskoro a teraz papka uz dlho normalne kusky.
no budem rada, ak poradis, chce to len trpezlivost a nas dobry priklad a chytia sa?
mala pije len cistu vodu, no u maleho som asi urobila chybu, v horucavach nechcel pit, bala som sa dehydratacie, pristupila som na riedene dzusy, lebo odmietal i caje.. a to bola ta chyba..len, fakt sme mali asi radsej skoncit na pohotovsti alebo dufat, ci by sa rozpil?

atiez radsej kupijem nieco ine ako LUcku, okrm Rajca to striedam i s Korznicou aDrobcekom, len obcas nezozeniem nic ine. A uz dostava i vodu z vodovodu, odstatu, aj ked.. asi kupime filter..vodu mame dobru, no potrubia su v praubohom stave.

a citronova vod? fajn, len ked vidim tie ubohe citrony v potravinach, nemam chut si ich kupovat.

nuz ja verim, ked budeme jest aj surovu zeleninu a ovoie i my a pit len vodu, deti to odkukaju a neostane im nic ine, ked nedostanu na vyber. este presvedcit muza, len on je tazky oriesok, uz donho hustime viaceri i doktori, aby pil len vodu, no on napriek tomu pije stale dost len sladenych napojov..
kykka, ak poradis, budeme radi, co este a ako spravit, nejake vase osvedcene triky 🙂)

cecil36
31. júl 2013

@kykka dakujem za tip s citronom, ale ja ho takto pijem uz 30 rokov. Zasadne nie nalacno lebo inak mi sposobuje travace problemy. Pitny rezim mam velmi dobry. Jem zasadne len to co odtoleruje moj organizmus a je toho bohuzial velmi malo, kedze som silny alergik, tak si moc nenavyberam. Na ranajky mam pohankovu kasu, na obed zemiaky alebo ryzu s morcacim mäsom alebo lososom + zelenina, ktoru znesiem, medzitym ovocie (tiez len obmedzeny druh) a na veceru co zvysi z obeda. Takze za mna moc so stravou nenaspekulujem. Co sa tyka deti, piju vodu, jedia zeleninu z dedovej zahrady pripadne z trhu, vyzivy len take, ktore robim ja sama, nikdy som nekupovala stravu v poharikoch. Syn ma 19 mesiacov a neje ziadne sladkosti ani cokolady. Sladim malo aj to len javorovym sirupom. Ak robim palacinky, tak pridam trocha hnedeho cukru do cesta. Napriek tomu trvam na tom, ze ked uz sa snazim ich stravovat zdravo, ak maju drobne virozky liečiť ich bylinkami a prirodnymi prostriedkami, stoji ma to vela casu (varim tri jedla zvlast takmer denne), energie, financii (zdrava strava je drahsia) a samostudia, nebudem do nich tlacit sajrajty z vakcin.

adsumus
31. júl 2013

@cecil36 Ale celá zdravá strava a javorový sirup ti bohužiaľ nezaručí, že deti neochorejú na nejaké nepríjemné infekčné ochorenie, neskončia v nemocke a nebudú musieť podstúpiť chemickú liečbu. Lebo ja si len ťažko viem predstaviť ako sa taký zápal pľúc, mozgových blán alebo hepatitída, tetanus, či čierny kašeľ lieči bylinkami. Čomu sa samozrejme zaočkované dieťa na zdravej strave vyhnúť môže.

margarita
31. júl 2013

@cecil36
zaujalo ma len to, ze syn neje ziadne sladkosti ani cokolady.
tiez som to tak mala, dcerka do 3,5 roka kazdemu hovorila, ze cokoladu nelubi, a cukriky, zuvacky ani lizatka nepoznala...nepytala, nemala.
ale...zacala potom chodit do skolky, a tam ju naucili 😀 z 22 deti mal skoro kazdy tyzden niekto meniny alebo narodeniny, no a zistila, co vsetko sladke existuje...takze moja rada - vaz si to, ale nemusi to byt trvaly stav 😉

cat
31. júl 2013

@kykka kykka k očkovaniu sa vyjadriť neviem, nikdy som to nijako extra neštudovala, v čase očkovaní mojich detí nebol takýto humbuk okolo toho, ale inak ti chcem povedať, že s tebou /aj z titulu bývalého onko pacienta ktorý už vie svoje o strave aj o kozmetike../ do poslednej bodky súhlasím.

cecil36
31. júl 2013

@adsumus a kde som napisala, ze liecim väcsie choroby bylinkami? Dcera mala mykoplazmovy zapal pluc, ktory zacal v jeden den a druhy uz lezala v nemocke na infuzkach. Boli sme v ten den ked ochorela (prislo to z hodiny n hodinu) na pohotovosti, dr. nam povedala" vidim, ze jej nieco je, ale ja neviem co" a poslala nas domov. Na druhy den doobeda sme ju uz niesli s muzom na rukach. A v nemocke pobudla 3 tyzdne. Tak mi laskavo nedavaj do ust slova, ktore som nepovedala. Hadam viem rozlisit sopel od 41°C teplot.

stastnevydatam
31. júl 2013

@kykka ahojcek, no nebudem sa asi vraciat k tomu ockovaniu.. je to na kazdej z nas, chceme pre svoje deti to najlepsie.. a preto tak aj koname ako koname, ockujeme, neockujeme.. 🙂
podme sa radsej bavit o tej zdravej strave.. daj rady, co ranajkujete.. my zvykneme ovsene vlocky s ovocim, mala ma 3 r, maly bude mat rok a maju to radi.. ja si zaradim tu citron. stavu ako pises.. kolko odstavis ctrona?
a co maso? vobec? my mame tak 1/2 krat do tyzdna..snazime sa divinku, ovcu, no aj kuracinu 😒
najhorsie sme sosladkostami.. a teda jaaaa... ako sa zbavit veelkej chuti na sladke? vies nieco poradit??? jablko alebo ovovcie mi to nezazenu a asi mam slabu volu.. dakujem

cecil36
31. júl 2013

@margarita u nas je to trvaly stav, syn ma vrodenu intoleranciu laktozy a takmer vo vsetkych sladkostiach od cokolad az po cukriky obsahuju aspon minimum laktozy. A on neodtoleruje nic. Takze u nas nehorzi v skolke aby dostal sladkost, navyse podje do skolky pre alergicke deti.

aurorag
31. júl 2013

@kbeata ani ja to neviem posudit, preto sa pytam.
Ale co je faktom, tolko spominanu rakovinu sposobuje dlhodoba expozicia malymi davkami a nie jednorazovka.

adsumus
31. júl 2013

@cecil36 No a nemyslíš, že lepšie ako väčšia choroba je zaočkovať? Len z hľadiska škodlivých látok a následkov liečby a ochorenia. Lebo mne to ako žiadne ušetrenie na chemikáliách nedôjde, keď tak dieťa zopár krát ochorie a musí sa liečiť.

tinkag
31. júl 2013

@beruska.zuzanka ziju v UK, zviera nemaju. Moj brat kym su tam (chodia 2x do roka domov na SK) nekychne a nie je chory. A uz ked vystupi z lietadla a prejde do auta zacne kychat.

Ja za svoj zivot som bola asi 5x chora, moj muz tiez a moje deti maju super imunitu, aj teraz sa kupu v 25 st. vode 😀 Skoda ze moj synovec sa takto trapi, veeelmi ma to mrzi.

Je tu xy otazok a odpovedi.

... a tak som to nemyslela 😉

cecil36
31. júl 2013

@adsumus po prve nikde nie je napisane, ze musi dieta ochoriet na chorobu proti ktorej sa ockuje ani to, ze je vakcinou chranene, po druhe väcsina chorob sa da liecit, po tretie moj syn ma kontraindikaciu na ockovanie a po stvrte, ak chces rozoberat ockovanie tak do IP, toto nie je tema o ockovani, i ked okrajovo ho autorka spomenula.

ewisam
31. júl 2013

@aristka jasne nebudene spekulovat co by bolo keby, ale som toho nazoru, ze keby nemala dokafranu imunitu ockovanim, vsetko mohlo dopadnut inak... Pretoze zdielam nazor tych, ktori tvrdia, ze ked dame do tela bordel v akejkolvek podobe aj tej vakcinacnej, nemozme cakat, ze budeme zdravi... 🙂

margarita
31. júl 2013

@cecil36
to ma mrzi, netusila som...

basburianka
31. júl 2013

@kykka Ja mám tiež rada inteligentú diskusiu 😉 Každý máme svoj príbeh, svoje skúsenosti, svoje dôvody, ale jedno máme určite spoločné - robíme najlepšie, ako vieme. Preto si nemyslím, že zato, že máme (aspoň zatiaľ 😀 ) iný názor na očkovanie, je to dôvod, aby sme sa vzájomne urážali, v tom sme za jedno 😉 Dovolím si ešte jeden postreh - ak si s chladnou hlavou prečítaš svoj úvodný príspevok, nájdeš tam dosť emócií a tiež nelichotivé vyjadrenia hodnotiace nejaké správanie alebo nejaké skupiny ľudí. Preto ma ani neprekvapuje, že aj reakcie sú často plné emócií. Verím, že si mala dobrý úmysel, ale ak chceš robiť osvetu, jednoducho to nejde tak, že jedným dychom s nejakou novou, osvietenou informáciou ľuďom povieš niečo v zmysle , že "hej, preberte sa, všetko robíte na figu, takto to treba, lebo to je jediná pravda..." To automaticky vyvolá obrannú reakciu, rácio ide do kelu a už nastupujú len a len EMÓCIE, máloktorý človek je schopný a ochotný otvoriť sa a prijať niečo nové, ak na neho útočíš. A na druhej strane, alkalický životný štýl nie je žiadna novinka, kto chce, tak si k tomu cestu nájde a kto nechce, tak nemá význam ho do toho tlačiť. Aj ja, keď som v nejakej veci zapálená, tak sa viem pekne rozohniť, ale postupne sa učím, že nemám právo presviedčať ani hodnotiť. Môžem sa podeliť o skúsenosť, to áno. Tak držím palce na ceste za hľadaním svojej pravdy.

halienka
1. aug 2013

@basburianka veľmi veľmi pekne napísané 😉 🙂 Ešte som sa nestretla s odporcom očkovania, ktorý by rezolútne vyhlásil, že všetky choroby sú z očkovania. To predsa všetci vieme, že nie sú. Ale ak chceme byť naozaj úprimní, musíme priznať, že sú aj také, čo naozaj vznikli po očkovaní (aj tých potvrdených lekármi je dosť, nieto nepotvrdených). Tak napísať zosmiešňujúci príspevok, akože "zbožňujem matky, ktoré za každým soplíkom vidia očkovanie" je skutočne znakom neznalosti a útoku. Tiež si myslím, že to čo sa teraz robí s potravou, vodou, vzduchom, nemôže mať dobré následky. Napriek tomu nevylučujem, že aj liečivá či vakcíny majú negatíva. Tak ako je každý človek individualita, tak každý môže zareagovať zle na niečo iné. Myslieť si, že chémia v potrave nám škodí, ale v chémia v liečivách či vakcínach nie mi príde až nepochopiteľné. Prekyslenie organizmu je tiež jeden kamienok do skladačky, prečo je dnešný svet tak chorý. Problém je práve asi v tom, že tá škála zlých vplyvov na nás je dosť široká a tak je stále sa za čo schovať, jedni tvrdia, že je to potravou, druhí stresom, tretí liekmi, štvrtí elektromagnetickým žiarením... A každý má kus pravdy. Ale určite sa nedá vytrhnúť len jedna vec z toho a tú viniť za všetko, to si predsa musíme všetci priznať. Ktorá zložka viac či menej, to už my laici nemáme šancu zistiť. Každopádne očkovanie ako jediné z týchto zložiek je POVINNÉ a preto je to tak poburujúce. Strave plnej pesticídov sa máme ešte šancu akotak vyhnúť, elektromagnetickému žiareniu tiež, obmedziť užívanie liekov pokiaľ je to možné sa tiež dá, ale ak vás niekto povinne pod hrozbou pokuty núti dať do organizmu niečo, čo vám môže potencionálne uškodiť ( aj keby len v 0,01%) tak to jednoducho už nie je kóšer, môže sa to skrývať za akýkoľvek dobrý dôvod.
Inak matky mnohokrát veľmi dobre vycítia, aký je problém u dieťaťa. Kedysi sa robil taký malý prieskum, bohužiaľ už neviem nájsť link, nebola to nejaká veľká štúdia alebo čo, len taký prieskum, pýtali sa matiek, ktoré prišli na pohotovosť so svojím dieťaťom, že čo si myslia, čo ich dieťaťu je, aby skúsili tipnúť diagnózu. Potom vošli s matkou do ambulancie a po prvotnom oznámení príznakov matkou lekárovi sa spýtali jeho na odhad diagnózy. Nakoniec po urobení poriadnych vyšetrení a stanovení skutočnej diagnózy porovnávali, koľko matiek a koľko lekárov sa trafilo do správnej diagnózy. Matky to vyhrali na celej čiare, omnoho presnejšie sa trafili do správnej diagnózy oproti lekárom. Takže intuíciu matiek by som určite nepodceňovala 😉 🙂
Ak sa v niečom opakujem čo tu už zaznelo, tak sa ospravedlňujem, nestihla som prečítať celú diskusiu 😉 🙂

kykka
autor
1. aug 2013

@halienka Tiez mi nemusis vkladat slova, ktore som nikdy nenapisala. Nikdy som nenapisala, ze lieciva vo vakcinach neskodia. Naschval ti teraz skopirujem cast svojho uvodneho prispevku "Prosim mamicky, aby ma neodsudzovali za tento nazor. Nikto so mnou nemusi suhlasit. Napisem iba to, co povazujem za skutocne nastrahy v dnesnej dobe... Jednou z nich je urcite aj ockovanie, aj ked iba v malej miere... Pretoze najhorsi zabijak v dnesnej dobe je nasa vlastne strava a kozmeticke vyrobky. Ano niekomu sa to moze zdat ako malichernost, ale toto je skutocna pricina leukemii, znizenych imunit, ekzemov, alergii, psychickych problemov a vsetkych dalsich pricin, ktore zaslepene mamicky pripisuju iba ockovaniu." Chcela som poukazat na to, ze NIE za vsetko moze iba ockovanie. A ze som napisala zosmiesnujuci prispevok? To bola iba moja reakcia na dalsi zosmiesnujuci prispevok, ale to uz to sem nenapises, lebo potom by som nevyzerala az taka zla. Podstatne pre teba je zpochybnit moj prispevok, moj nazor a moj pohlad na vec, proste znegatizovat ma, aby mi nedajboze nedal niekto za pravdu. Mojim cielom bolo poukazat, ze skvalitnenim si zivota stravou a zdravym zivotnym stylom vobec, si mozeme velmi pomoct k dobremu zdravotnemu stavu a na tom vazne nevidim nic zle. Je pre teba take dolezite ma znegatizovat? Teraz som si otvorila pocitac, lebo som chcela napisat, o ranajkach - najdolezitejsim jedlom dna, co my robime doma, akym vyrobkom sa oblukom vyhnut a ake naopak zaradit do stravy financne dostupne vlastne pre kazdeho. Viem, ze kazdy vie, co ma jest, a co ma kupit, ludia nie su blbi, ale chcela som sa s mamickami podelit so svojimi vlastnymi skusenostami, ktore mam otestovane na sebe, a ktore nam pomahaju - ani na tom nieje nic zle, ked sa ludia delia so svojimi skusenostami. ALe teraz ma bohuzial presla chut. Hocico napisem, stale sa najdu taki negativni ludia ako vy. Neviem, keby som radila, ako brat drogy a uzivat alkohol a fajcit, tak nepoviem nic. Ale ja sa s ludmi chcem podelit so skusenostami so zdravou stravou a chcem poukazat vystrasenym mamickam, ktore si toho o ockovani vypoculi, ze naozaj nie vsetky dnesne choroby su iba z ockovania, lebo vacsina z nich len vychadza zo zleho zdravotneho stylu, ktory este mame my sancu ovplyvnit.
A este tak na margo. V casoch, ked zila moja prababicka, bolo normalne, ze deticky do jedneho roka velmi casto umierali. Moja prababicka mala 9 deticiek, z toho 2 deticky jej umreli, ked este nemali ani jeden rok. A nielen u mojej prababicky, skoro vsetky rodiny v tej dobe utrpeli taketo straty, po narodeni babatka stale trpli, aby male prezilo, co my az tak neprezivame, pretoze ak je babatko chore, okamzite ideme do nemocnice. Umrtnost takych malych deticiek bola v tej dobe velmi vysoka, ludia uz asi zabudli. Akosi to bolo v tej dobe prirodzene, aj ked velmi tazke pre rodicov a tie deticky neboli ani ockovane ani nezili v znecistenom prostredi a tie choroby si ich predsa nasli, niekedy sa nedalo prirode rozkazat tak ako teraz. V dnesnej dobe taka vysoka umrtnost dojciat a novorodencov nieje. Preco? Zeby naozaj za tym bola dnesna lekarska starostlivost? Ano zijeme v prechemizovanom svete, ale mame aj prostriedky na to, aby sme sa proti tomu branili. Ale aj tu plati, cim zdravsie, tym lepsie. To neznamena, ze ked mame prostriedky branit sa proti chorobam, mozeme udrzovat nezdravy zivotny styl. Nie. Vakciny beriem ako prevenciu, ale zdravy zivotny styl ako zaklad...
@halienka
@basburianka

adsumus
1. aug 2013

@kykka Mňa zaujímajú zdravé raňajky, nenechaj sa znechutiť. Tuto poniektorí všetko ofrflú, hlavne, keď to nie je v súlade s ich propagandou.

kykka
autor
1. aug 2013

Moj pradedko pracoval v baniach a zomrel na tuberkulozu, ked mal 32 rokov. Keby sa to stalo dneska, tak mu tu tuberkulozu vyliecia a on by zil dalej a vychoval by svoje deti a zil by stastny po boku svojej rodiny. Poznam ho samozrejme iba z ciernobielej fotky... Ludia v minulosti by dali vsetko za to, keby mali taku lekarsku starostlivost aku mame my. Ale my sme generacia rozmaznana, ofrflavame lekarsku starostlivost, ale ked ochorieme ideme ihned k doktorovi, lebo je to akosi pre nas samozrejmost. Ja sa vas chcem ale opytat, co by ste robili, keby ste zili vo svete, kde by neexistovali ziadni lekari a nemocnice? Ako by ste sa citili? Clovek by si zlomil nohu, alebo by dostal chripku, alebo by mal pokazeny zapaleny bolavy zub, alebo by ste pozerali na svoje dieta ako pomalicky odchadza napr. na obycajny zapal pluc a trapi sa a vy by ste mu nemohli pomoct? Dali by ste vsetky poklady sveta za to, aby ste mali lekarsku starostlivost. A tu maju ludia nemocnice za rohom, tak len nachadzaju negativa, aby mali co ofrflat. Ja sa citim stastna, ze zijem vo svete, kde mi je dopriana lekarska starostlivost a velmi si toho vazim...

siska53
1. aug 2013

@kykka nenechaj sa znechutit, aj mna zaujima, co ranajkujete, co zvyknete vseobecne jest, comu sa uplne vyhybate, aky sposob upravy jedal pouzivate. A i to ako riesis tie mydla, sampony a tak, co namiesto toho pouzivate.