icon

Nimenrix vakcína

belusa
20. nov 2012

Ahojte chcela som sa opýtať či poznáte vakcínu nimenrix a mate s ňou skúsenosti???Dakujem 🙂 🙂 🙂

sigsauer
24. nov 2012

Ja som svoje dieťa zaočkovať vakcínou Nimenrix, odporučili mi ju 4 pediatri a nemám dôvod im neveriť. Áno najčastejší je typ B, ale pokiaľ viem tak práve na tento typ nie je schválená dosiaľ nijaká vakcína.

xlucia
24. nov 2012

@belusa urcite neockovat. nie je dost odskusana. a meningokok sa nie je na dennom program. je to uplne zbytocne.

xlucia
24. nov 2012

@sigsauer pediater ti povie na vsetky vakciny ze su ok, lebo ma z toho kseft, a dosledne poucenie od vyrobcu ako "velmi" to dieta potrebuje. naockovanim proti jednemu typu sa stavas ovela vnimavejsia na tie ostatne. takze v konecnom dosledku to spravi viac zla nez dobra
presne tak je to s pneumokokmi

sigsauer
24. nov 2012

Nič iné okrem povinných očkovaní nemáme. Ok, možno má z toho kšeft, ale snáď by mi rodinný doktor nepovedal nejakú hlúposť kvôli kšeftom, očkoval ňou aj svoje vnúčatá.,.

belusa
autor
25. nov 2012

@hlavackova ako ja normálne komunikujem a pýtam sa a Tvoje poznámky na pokusných králikov sú dosť nemiestne ale uži si to a nebudem to komentovať lebo sa s hlúposťami nezaoberám 😠 a aj mám pediatričku známu a neviem prečo by mala chcieť ublížiť práve ona a ubližovala by aj svojim deťom lebo tie očkovala

belusa
autor
25. nov 2012

@sigsauer ja nechápem tieto negativa a už sa tu radšej nič nespýtam aj mne ju odporučila známa pediatrička.Môžem vedieť aké ste mali reakcie na vakcínu?

hajanka
25. nov 2012

@belusa sice ide o inu vakcinu, ale precitaj si nieco tu o tych "odporucaniach" pediatrov a lekarov a pozadi, co za tymi odporucaniamia je 😖 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hajanka/clan...
ina vakcina, ale takto to je so vsetkymi, presne rovnake postupy, rovnaky biznis...

hlavackova
25. nov 2012

@sigsauer uz existuje, vola sa Bexsero a je prave v procese schvalovania pre krajiny EU, moze to byt otazka niekolkych mesiacov.

belusa
autor
25. nov 2012

@hajanka zaujímavé dakujem ale teraz fakt ked som bola tehotná tak mi lekárka povedala, že v žiadnom prípade vakcína proti chrípke!!! takže je to asi o jedincovi čo odporúči ale je to veľké svinstvo ak to robia ☹

zuzanaj54
25. nov 2012

@hlavackova toto by ma fakt zaujimalo, ako zistis, ze patris do rizikovej skupiny?

lili_mia
25. nov 2012

@belusa veru!!! závisí od jedinca .. mne priamo virológ povedal, že on by svoje deti očkoval chrípkovou vakcínou (momentálne bezdetný), kedže chrípka je škaredé vírusové ochorenie .. aj ked sme nachladnutí, tak môžme mať chrípku, len sa u nás neprejavila v plnej forme .. na liečenie je stále to isté .. vyležať v posteli a nešíriť medzi ostatný pracujúci ľud 😀 ja na seba skúšam túto zimu megaaskorbickú liečbu, tak uvidím ako mi bude na jar 🙂 😎 😉

zuzanaj54
25. nov 2012

@hlavackova poznam okrem pripadov meningokoka B a Y aj par konkretnych pripadov C-ciek a W135, aj s fotkami☹ samozrejme tych smrtelnych☹ ono je to tak, ze ked sa ti to stane, ako mne a mojej dcerke (zomrela pred 10 mesiacmi na typ C, ani rychla antibioticka liecba nepomohla), dostanes sa do takej zvlastnej komunity, pre iny svet neznamej a nepoznanej ☹ Preto viem, ze v nasich koncinach toto ockovanie urcite nie je na h...o, to si kazdy rok povedia tie 2-3-4 mamicky,ktorym dietatko zomrie a tych x mamiciek, ktorych deticky preziju, ale pridu o prsty, o ruku, nohu, oslepnu alebo ohluchnu, neratam mozgove postihnutia☹ Priala by som si, aby si mala v jednej veci pravdu, ze je choroba na ustupe, ale nie je, aspon tento rok sa to tak urcite nejavi☹

hlavackova
25. nov 2012

@belusa uprimne, nechcela som sa nikoho dotknut...citovala som bezne dostupne info + najaktualnejsie informacie zo zahranicnych specializovanych medii o dalsej vakcine proti meningitide, ktore si v slovencine zatial neprecitate. Keby ste este videli tie sumy, ktore uz maju vypocitane, ze zarobia na tychto novych vakcinach, by sa vam panenky pretocili...poznamku o pokusnych kralikoch som si nemohla odpustit, nakolko sa jedna o NOVE vakciny a neviem ci ste niekedy poculi o post marketingovych studiach, ak nie, doporucujem mrknut sa na to...je to totiz proces ked sa pokracuje v overovani ucinnosti a bezpecnosti lieciv po uvedeni na trh, vychytavaju sa nedostatky a castokrat sa stane, ze ich po takejto studii stiahnu, pretoze sa ukazu ako viac skodlive nez prospesne. Myslim si, ze tento fakt treba brat do uvahy pri rozhodovani, lebo je dost vyznamny a maloktory lekar Ta upozorni, ze sa stavas cisielkom vo farmaceutickej studii.

zuzanaj54
25. nov 2012

a este napisem, ze dietatko, ktore cakam, bude urcite pokusny kralik vakciny Nimenrix a aj vakciny proti typu B, ak sa konecne registruje aj u nas. Jedno dietatko som uz ponechala ako pokusneho kralika napospas chorobe (vraj velmi zriedkavej) a napriek plnemu dojceniu, dodrziavaniu hygienickych standardov, zdravej zivotosprave, nefajciarskemu prostrediu..., aj tak si ju vraj u nas "zbytocne obavany" typ C nasiel☹
odteraz vsetky moje deti budu pokusnymi kralikmi meningkokovych vakcin proti vsetkym typom meningokoka, ktory sa v nasej krajine aspon raz vyskytol. Starsia 3-rocna dcerka je uz zaockovana vakcinou Neisvac-C => pred 10 mesiacmi bez akychkolvek vedlajsich prejavov.

hlavackova
25. nov 2012

@zuzanaj54 je mi skutocne luto co sa stalo tvojej dcerke, tato zivotna skusenost ta priviedla k rozhodnutiam, ktore respektujem. Rovnako ako mamicky, ktorych deti zostali tazko poskodene, alebo o ne prisli "vdaka" ockovaniu. Neda sa porovnat co je horsie alebo ktorych je viac, obe su rovnako zdrvujuce a rodicia si kladu rovnake otazky a vycitky. Ja mam negativnu skusenost s ockovanim dcerky, nastastie, v porovnani s mnohymi nase problemy su vlastne banalne, dalsiemu ockovaniu vsak hovorim, na zaklade mojej skusenosti - nie, tak ako ty na zaklade svojej - ano.

zuzanaj54
25. nov 2012

@hlavackova toto samozrejme respektujem aj ja, nie som zastanca ockovania, som niekde v strede a tiez mi je luto mamiciek deticiek, ktore boli poskodene ockovanim.
Mna len niektore pouzite formulacie dvihaju zo stolicky a nutia ma vyjadrit sa z pohladu mamicky, ktorej choroba dietatko vzala, ako napr. pises, ze niekto mozno tym, ze zaockuje proti nie vsetkym u nas sa vyskujucim typom meningokoka, zije v sladkej nevedomosti, ze je chraneny....tak ja mam prave pocit, ze vacsina ludi zije v sladkej nevedomosti, ze im nic nehrozi, ze choroba je extremne zriedkava a ze vlastne sa da proti nej ucinne chranit aj inak ako ockovanim. Ako aj ja som zila☹ A ze ak si zistis, ci patris do rizikovej skupiny a budes sa vyhybat rizikovym faktorom, ze sa ti nic nestane. Lenze v pripade meningokoka ti to naozaj nie je nic platne. Mozes robit vsetko podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia a aj tak ti to nepomoze. Nepaci sa mi, ze sa vsetky vakciny proti vsetkych chorobam hadzu do jedneho vreca. Niektore choroby su tak zakerne a vlastne neporovnatelne, ze je clovek schopny znasat aj vyssie riziko moznosti vedlajsich ucinkov. Aspon teda ja.

hajanka
26. nov 2012

@zuzanaj54 je to smutne, len problem moze byt v tom, ze meningitida je neziaduci ucinok takmer kazdej (ak nie kazdej) vakciny, takze si si vedoma toho, ze tym ze dieta ockujes, ho vedome vystavuje tomuto riziku (a myslim, ze to riziko je vyssie, nez by to dieta malo dostat prirodzene, robis to vedome a zamerne). A zaroven, ziadne ockovanie nechrani pred nakazou na tu chorobu proti ktorej ockuje. Nakazit sa dieta/clovek moze aj napriek ockovavaniu. Nemas ani istotu, ze dieta si vytvori protilatky, aby s tou chorobou uz vedelo v pripade tej nakazy bojovat. Takze to ze ockujes je rovnako velky risk (ak nie vacsi) ako ked sa rozhodnes ze ockovat nebudes. Odporucam ti, dat si zistit hladinu protilatok a vela stastia prajem v tych "pokusoch".

sigsauer
26. nov 2012

@belusa žiadne, dokonca ani miesto vpichu nebolo červené, tak dúfam, že to bude ok, veľa cestujem, preto som sa pre očkovanie rozhodla.

sigsauer
26. nov 2012

@zuzanaj54 tiež nebudeš váhať s Nimenrixom?

zuzanaj54
26. nov 2012

@hajanka tvoje dietatko tiez bojovalo s meningitidou? a prezilo to? alebo poznas konkretne deticky, ktore bojovali s meningokokovou meningitidou prave po podani akejkolvek konjugovanej meningokokovej vakciny? a aj take co neprezili meningokokovu meningitidu sposobenu udajne ockovanim? bolo by super, keby si uviedla konkretne pripady, najlepsie s fotkami, mozno by si mnohym rodicom pomohla sa rozhodnut, vratane mna.
Opakujem sa, ja nie som zastanca ockovania ako takeho, ani ho nijako nepropagujem. Verim, ze moze byt vedlajsie ucinky. Ale vyjadrujem sa len k danej chorobe a vakcinam proti danej choroby, co jej aj podstatou tejto temy. A jedine co mi vadi, je, ze ta choroba, o ktorej to vsetko je, je tu v podstate "nepodstatna", na vedlajsej kolaji, nieco, coho sa vlastne netreba bat. Lebo to, coho sa treba dnes bat su akurat vedlajsie ucinky ockovania. A najlepsie vedlajsie ucinky akehokolvek ockovania....ako to suvisi s meningokokovou meningitidou? Tomu, ze meningokokova meningitida moze byt vedlajsi ucinok akejkolvek vakciny, mi nedovoli vlastny rozum uverit, siri sa predsa kvapockovo a ak je 20% nosicov meningokoka v populacii a vyse 90% preockovanost u nas, ako to, ze pripadov meningokokovych ochoreni je len tak malo, ved takmer kazde dietatko je ockovane a ma az 20% sancu sa stretnut s nosicom, nejak mi ta matematika, ze za vsetko moze ockovanie, nevychadza. Mozno za to naozaj moze len a len ta bakteria, ktora je stale v dnesnom svete uspesna a nezvladnutelna, zakerna a smrtelna☹
A je jasne, ze nemusis byt 100% chranena a mat hladinu protilatok 100%, ale to je predsa to najjednoduchsie sa dat vysetrit pred aj po ockovani. A pre mna akakolvek hladina protilatok, ktora je vyssia ako nula, je urcite lepsi pocit, ako nula.
A inak obdivujem tu odvahu, ze to pises prave takto, ja by som nikomu nic zle nepriala, ale chcela by som raz vidiet stretnutie cloveka napr. aj s tebou, ktory na zaklade takychto slov neda zaockovat svoje dieta prave proti tejto chorobe a choroba mu dietatko vezme. Kazdy nech sa rozhoduje sam, len keby informacie o chorobe neboli tak bagatelizovane a reakcie po ockovani neboli tak nafukovane.

zuzanaj54
26. nov 2012

@sigsauer nebudem vahat, nemozem si to uz dovolit, raz som zavahala a nevyplatilo sa☹

sigsauer
26. nov 2012

@zuzanaj54 ☹( Ja tiež nie som zástancom všelijakých očkovaní proti pneumokokom a čo ja viem čomu, ale z meningokoka mám fakt strach, preto som sa rozhodla malú očkovať, okrem toho aj cestujem. čítam tu všelijaké reakcie, ale porovnávať očkovanie proti chrípke k vakcíne proti meningokokom ako sa tu jedna mamička vyjadrila sa mi zdá... Všetky tu odmietajú Nimenrix aké je to svinstvo. Zdá sa mi že sú tu mamičky, ktoré "preskočia" lekárov a profesorov, ktorí sa zúčastňujú vedeckých konferenciách..Ok, naozaj má kopec očkovaní vedľajšie účinky, ale ja si myslím že je oveľa zbytočnejšie očkovanie proti penumokokom alebo rotavírusom ako proti meningokokom.

hajanka
26. nov 2012

@sigsauer pozorne citaj, ja som neporovnala meningokoka s chripkou, ale upozornovala na praktiky lekarov!!! treba citat poriadne a hlavne s porozumenim 🙂 ok? do buducna 😉

hajanka
26. nov 2012

@zuzanaj54 pribeh Maroska zo zaciaktu tohto roka nepoznas?
po ockovani ho zabila meningitida ktora viedla do sepsy
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katrenka/?po...
http://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ock...

hajanka
26. nov 2012

@zuzanaj54
Meningitidu sposobuje niekolko druhov bakterii (to iste vies), okrem bakterie neisseria meningtidis ktorej je 13 typov, aj bakterie hemofilove, pneumokokove, okrem toho mozu meningitidu sposobit aj vakciny s tymito bakteria a vakcina proti pravym kiahnam, besnote, ciernemu kaslu, MMR. Staci sa pozriet do pribalovych letacikov, je tam pekne opisana ako neziaduci ucinok.
Ak to mas dobre nastudovane, tak potom vies, ze na prenos z cloveka na cloveka je potrebny dlhodobejsi kontakt, nie chvilka vo vytahu. Akym typom bola nakazena dcerka? Boli vysetrovany aj ostany clenovia rodiny? Co teda zvysne typy a zvysne bakterie? V letakoch k tymto vakcinam proti ostatnym bakteriam je uvedene, ze nie je nic vynimocne ze ockovanie naplno spusti chorobu, proti ktorej by malo chranit, cize nemusi ochranit kazdu osobu ktora nim je zaockovana, plus ten neziaduci ucinok - meningitida. Je mi luto tvojej dcerky. Je to tvoje rozhodnutie, ja mam svoj nazor, ak si myslis ze to ochrani, tak tak sprav.

zuzanaj54
26. nov 2012

@hajanka ja to nemam dobre nastudovane, ja tom mam zazite na vlastnej kozi bohuzial☹ opakovane sa vysetrili vsetci clenovia rodiny, dokonca aj susedia, ktory ju tyzden pred vypuknutim choroby len zazreli. Dokonca aj psa sme dali vysetrit, aj ked je to ciste ludska bakteria. Vsetky odbery sa robili opakovane pred zacatim profylaxie =>pred zacatim uzivania antibiotik, ktore by mohli ovplyvnit vysledok. No a nosic sa nenasiel. Takze vysledok je, ze sa kludne mohla nakazit aj vo vytahu, k tomu sa uz vyjadrili aj odbornici, ktori sa v laboratoriu zaoberaju vylucne meningokokom niekolko rokov, ze je to bakteria nevyspitatelna a nepredvidatelna. Ale hlavne zakerna. A ze ziadne pravidla v podstate neexistuju. Ze sice vsade sa pise, ze na prenos je potrebny dlhodobejsi kontakt, ale ako vidis nie je to pravidlo.
A co sa tyka typov meningokokokov a ostatnych veci co sa pytas, ty si asi necitala, co som pisala vyssie 😖 Na SK sa vyskytuju 4 typy (to iste vies zase ty 😉 ), vsetky su smrtelne, ked konecne registruju vakcinu proti B, budu vsetky typy ockovanim preventabilne, uz aby to bolo. Moja dcerka mala typ C, proti ktoremu uz ockovanie existuje dost dlhu dobu, do smrti si budem vycitat, ze som o ockovani nevedela☹
Pripad Maroska poznam z osobneho rozpravania, aj mamicku Katku a mozno aj viac detailov, nez ty, kedze sme v kontakte. Je mi Maroska velmi luto, a viem, ze vinia ockovanie za jeho smrt, ale to sa nepreukazalo. Ani sa nepreukazalo, ze to bol meningokok. Viem aj to, ze marosko bol ockovany nie uplne zdravy a ze dostal naraz 3 vakciny, okrem povinnych aj rotarix. Ale nepreukazala sa suvislost a hlavne meningokok. Tak teda este raz sa pytam, poznas niekoho, kto ochorel "meningokokovou" meningitidou po ockovani "meningokokovou" vakcinou? Lebo o tych je rec...
Viem, ktore bakterie sposobuju meningitidu, a od lekarov z ara aj to, ze vzdy najzavaznejsia, najzakernejsia a najsmrtelnejsia je meningokokova meningitida☹

hajanka
26. nov 2012

@zuzanaj54 pisala si, ze to mas velmi dobre nastudovane, tak preto som tak reagovala a s tym vytahom to je riadny blud podla mna, este ma napada, zomrela tesne pred 1.rokom, bola pred tym povinne ockovana? Infanrix hexa, kt. sa ockuje medzi 11.-12.mes., obsahuje toxin haemophilus influenzae typus b a meningitida je v pribalovom letaciku medzi nez. ucinkami, ked nikto v blizkosti nakazeny nebol..
citala som poriadne 🙂 len som doplnila, ze typov je spolu 13, avsak len tie 4 ktore si spomenula su najcastejsie a su zahrnute v tejto vakcine, tak som nemala za potreby ich opakovat, len som doplnila, ze typov je spolu 13 (tejto bakterie neisseria meningtidi)
jasne........... na Slovensku sa este v nikdy v zivote nestalo, aby sa suvislost preukazala, lebo sa NECHCE preukazat, na Slovensku neexistuju neziaduce ucinky, lekari sa s nimi v zivote nestretli (nosia ruska aj na ociach) a kazdy den im umrie jedno dieta na tetanus (alebo ine..) pred ocami 😖 robte ako myslite 🙂 mojou snahou nie je presvedcit, len poukazat na rizika, ak mas tak dobre nastudovane PRE, v PROTI mas velke medzery.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
zuzanaj54
26. nov 2012

@prevenar kam sa mam zmestit? ved porad 😉

hajanka
26. nov 2012

@zuzanaj54 "nepreukazala sa suvislost a hlavne meningokok"?????
tu meningokokcemiu sposobilo podla teba co ak nie meningokok? 😕

- Diagnoza: A39.2 Meningokokova infekcia - Akutna meningokokcemia (sposobuje ju bakteria, ide o tzv. invazivne meningokokove ochorenie)