icon

Nimenrix vakcína

belusa
20. nov 2012

Ahojte chcela som sa opýtať či poznáte vakcínu nimenrix a mate s ňou skúsenosti???Dakujem 🙂 🙂 🙂

sigsauer
20. dec 2012

@manof táto téma je o mimenrixe, nie o očkovaní proti obrne a kadečomu inému.

manof
20. dec 2012

@sigsauer to bol príklad inej, kedysi novej vakcíny. To isté sa opakovalo pri oboch HPV vakcínach a snáď si nemyslíš, že Nimenrix bude nejakou výnimkou z pravidla. Nové vakcíny majú skrátka vždy drvivú väčšinu nežiadúcich účinkov neuvedenú. To si môžeš overiť porovnaním príbalových letákov vakcín z času krátko po schválení a 10-15 rokov po schválení.

P.S.: nulová akútna reakcia na očkovanie ešte nemusí byť výhrou. Autoimunitné a neurologické nežiaduce účinky sa môžu prejaviť s odstupom niekoľkých mesiacov až rokov.

sigsauer
21. dec 2012

@manof pýtali sa aké sme mali reakcie na vakcínu, tak som odpísala. Rozhodla som sa dať svoje dieťa zaočkovať a je to výlučne moja vec. všetko v dnešnom svete má svoje pre a proti. a viem že to bol len príklad. Neviem kto si, či si nejaká lekárka alebo máš "diplom na vakcíny" ale nie som zvedavá na tvoje strašenie nežiadúcimi účinkami, ktoré ešte ani nevieš aké budú.

manof
21. dec 2012

@sigsauer a ja vravím, že nikto ešte nevie, aké sú dlhodobé nežiaduce účinky tejto vakcíny, lebo je na trhu len od apríla tohto roku.

Ničím konkrétnym nestraším, len hovorím, že ako u iných vakcín, tak aj u tejto platí, že väčšina nežiadúcich účinkov sa v príbalovom letáku objaví s odstupom možno takých 5-10 rokov, takže dať sa zaočkovať touto vakcínou znamená vlastne poslúžiť ako pokusný králik.

Ja Ti Tvoje rozhodnutie neberiem, len konštatujem, že si svoje dieťa (možno nevedomky) poskytla výrobcovi vakcíny (Glaxosmithkline) ako pokusného králika, pričom nezaplatil on Tebe, ale Ty jemu.

Ak sa Ti to zdá byť výhodné, je to len a len Tvoja vec a mňa do toho nič.

Môj príspevok bol k téme, lebo otázka znela, či niekto pozná vakcínu Nimenrix a aké s ňou má skúsenosti. Tak hovorím, že áno, viem o nej, a dlhodobé skúsenosti s ňou nemá nikto, lebo je schválená len pár mesiacov.

Nejaké ďalšie námietky?

prevenar
25. dec 2012

@manof ejj ..to by zaujimalo aj mna , ci si nejaka LEKARKA 😀 + ci mas "diplom na vakciny" ? velmi dobre otazky ! veru tiez sa mi zda ,ze nic nevies . LOL !! 😀

pectore
29. dec 2012

prevenar... manof so svojou vysokou skolou naozaj nic moc o vakcinach vediet nemoze....ale co moze vediet je neockovacia propaganda ktora mu uplne pohltila mylsenie a zatienila usudok.... je jej plny internet... a clovek ked hlada najde... pretoze aj ludia co propaguju Orthomolecular medicine, homeopatiu...a ine alternativne a vseobecne neaplikovatelne druhy liecby ci prevencie.....si potrebuju zarobit na chleba..... a sem tam nejaka ta kniha v regaloch s označením hobby alebo životný štýl..... žiadne že odborná literatúra... 😀 😀 😀 😉
viac tiež : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/pectore/clan...

nae
Odpoveď bola odstránená
pectore
14. jan 2013

k linku vysie od @nae : mamicka iba osočuje moju osobu koli tomu že ju rozohnil moj článok : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/pectore/clan... . kazdy kto si precita clanok pochopi ze lekársky systém nehájim , ba dokonca kritizujem! A to presne v bodoch na ktoré sa v blogu maminka sťazuje... " Na Slovensku sa nekontroluje kvalita vakcín, či ich zloženie, je takmer nemožne si zvoliť spôsob očkovania, či vybrať z ponuky vakcín, nepristupuje sa k pacientovi ako ku individuálnemu prípadu, nedovoláme sa odškodnenia v prípade nejakého nešťastia spojeného s vakcináciou, sú slabé záznamy ohľadom nežiaducich účinkov, ktoré sú chápane ako súčasť, no mali by byť monitorované... To sú všetko vážne nedostatky ktoré by v demokratickej krajine nemali byť." Ocividne si zobrala maminka clanok moc osobne a ako utok.... s tym ja uz nic nenarobim. Nikoho som vsak neurazala, nenavážala, nepresviecala aby ockoval alebo ho inak osocovala.... to je bohuzial klamstvo. Veškeré jej hodnotenie je velmi zaujate a očividne histerické.... zvlášt ked sa venuje chemii by mohla vediet ze je hlinik skoro vsade pritomny ...pouziva sa aj ako sucast infuznej výzivy nedonosených deti....a navyse nikde netvrdim ze je neskodny..... 😉

belusa
autor
12. mar 2013

Má niekto nové skúsenosti s touto vakcínou?

kakaovyrez
24. apr 2014

Ahojte! Znovu otvaram tuto temu! Je niekto, kto ockoval svoje deti touto vakcinou? V akom veku? Mali ste nejake neziaduce ucinky? Ale prosim Vas, odpiste len maminy, ktore dali ockovat, nie tie, ktore protestuju, o tom je tu uz 6 stran. Dakujem!

dumamcelyden
2. máj 2014

Tiez ma to zaujima. A prosim antivacs nech sa nevyjadruju.

kbeata
3. máj 2014

@kakaovyrez svagrinej dcera sa dala naockovat v cca 14-tich rokoch,behom roka sa u nej vyskytla alergia na orechy a kakao,nedavno na oslave nejedla orieskovu tortu 😉,ze aj by si dala,ale po nej ma opuchy a vyrazky,podotykam,ze dovtedy nic 😒
treba si prestudovat pribalovy letak,informovat sa u pediatra,no koniec koncov to este nie je vychytena vakcina,pretoze na trhu je len nejaky cas,a neziaduce ucinky sa zbieraju do statistik dlhe roky,aby sa vakcina dala co najobjektivnejsie zhodnotit,ci bola dobra,alebo,ci si splnila ucel 😉

kakaovyrez
4. máj 2014

@kbeata Pytala som sa pediatricky, ta mi toto ockovanie jednoznacne odporuca, ale bojim sa. Alergia mohla aj nemusela vzniknut z ockovania. Dnes je alergicky kadekto, je to skor z prostredia, v ktorom zijeme a zo stravy, ktoru jeme. Stale nie som rozhodnuta ☹

kbeata
4. máj 2014

@kakaovyrez sranda,ze niektory lekar to odporuca,a niektory nie,to by si mohla vyskusat aj nazor ineho 😉

siska53
4. máj 2014

@kakaovyrez ahoj,syn bol ockovany nimenrixom,ked mal 2r. a 9 mesiacov. Zvladol,to v pohode,nevidim doteraz na nom nejaku zmenu s tym suvisiacu. Teraz ma 4r.

u dcery to teraz tiez zvazujeme,ci dat,ci nedat,po tych straseniach ohladom,ockovania...ale co som sa pytala u znamych z lekarskych,ci farma kruhov,tak su skor len za povinne ockovania. (malu sme nedali ani na hepatitidu tu dobrovolnu). Nemala sice ziadne neziaduce ucinky po ockovaniach,vlastne ani syn,maximalne pri niektorych zvysena,teplota do 38,3. ( A mala nie je zdravsia,hoci je menej ockovana. Skor naopak,len u nas tie castejsie nadchy suvisia s velkou nosnou mandlou,ktora by asi mala,ist von u oboch deti,no my zas mame strach,predaa ide o operaciu..).

kakaovyrez
4. máj 2014

Ja to ockovanie asi predsa len risknem, mali maju teraz 2 a 3 roky, teraz su taki chorlavi (virozy, nadchy, kasle), tak ked sa trosku otepli a konecne vyzdraveju, objednam ich...

maminuska
4. máj 2014

Ja som dala pred 15 rokmi vakcínou proti meningitíte typu C zaočkovat svoju trojročnu dcéru . Bolo to v období , kedy na SR medzi vojakmi rok 1996-1998 prebiehali menšie epidémie tejto meningitídy.
Vzhľadom k tomu že v tom období môj otec šefoval celému vojenskému zdravotníctvu na SR a tieto epidémie sa ho bytostne dotýkali a bývalý manžel bol vojak v kasárňach , neváhali sme ani chvíľu . Očkovacia látka bola zohnaná " podpultovo ", reakcie u nás dospelých a ani u dcérky neboli absolutne žiadne , zniesli sme to uplne v pohode.
Zároveň mám kamaráta , ktorého brat prekonal ako vojak práve v tomto období túto meningitidu v Nitre , následky má doživotné a je z neho plný invalid. Absolutna hluchota na jedno ucho , amputované člány prstov na ľavej ruke, značne znížené IQ, psychické problémy. Prežil len vďaka vzdelanosti príslušného posádkového lekára , urgentnému zásahu Nitrianskej nemocnice a neskôr Ustrednej nemocnice v Ružomberku . Následne vojaci v ohniskách nákazy boli očkovaní. Nikdy otec nespomínal že by mali nejaké nežiaduce následky .
Takže ten kto bagatelizuje tuto chorobu , zrejme ani nevie čo hovorí . Priebeh aj následky sú strašné .

kakaovyrez
5. máj 2014

Ja mam tiez bratranca, ktory to prekonal, ked mal cca 5 rokov, bolo to ale pred 40-timi rokmi, tak neviem presne, co sa stalo a aky to malo priebeh, len mi to akosi ostalo v hlave a preto to rozmyslam nad ockovanim. On tiez ostal mentalne postihnuty, vie sa sice ako-tak o seba postarat, ale samostatny urcite nie je, absolvoval osobitnu skolu, ale je invalidny dochodca. Pritom sa narodil ako uplne zdrave dieta. Urcite to nie je sranda a ked niekto hovori, ze je mala pravdepodobnost dostat to, tak ma sice pravdu, ale ak sa to bude tykat prave jeho, tak uz cesta spät nebude a dosledky mozu byt katastrofalne... ☹

belusa
autor
20. júl 2014

@kakaovyrez
@dumamcelyden ahojte ja som dala očkovať svojho malého cca pred rokom a nie je alergik a nemali sme žiadne problémy zatial aj ked nechcem to prekríknuť.No ale čo je alergia na orechy oproti prekonaním tejto choroby ved to je podla mna velký strašiak. 😒 http://m.denik.cz/denik/c/invazivni-meningokoko...

uprimnadesire
3. aug 2014

Ahojte, Ja osobne som ockovana na 7 nepovinnych vakcin vratane Nimenrix a moj doktor mi ju velmi odporucil , zapatila som za nu 65 euro. Vakina je platna 5 rokou.Bolo mi to velmi odporucene, ze clovek moze sa nakazit kdekolvek a ze sa na to umiera. Velmi vela cestujem a preto potrebujem byt chranena, niektore injekcie mali neziaduce ucinky na mna, ako napriklad vakcina proti zltej zimnici alebo brusnemu tyfusu. Boleli ma svaly, mala som horucku, bola mi zima potom zase teplo, ale prezila som to. Hepatitidy A+B sa dala zniest, Injekcia proti zaskrtu, tetanu a ciernemu kaslu bola v ramene velmi velmi bolestiva. Zalezi na tom ci sa osoba vyskytuje len na SK alebo cestuje do krajin kde su niekto ockovania povinne a musia byt zaznacene v medzinarodnom ockovacom preukaze.

petkovadanuska23
25. jan 2015

@belusa Takze ste to zvladli v pohode?a reakcia po ockovanibola aka?lebo aj my chceme ockovat a aj sa troska bojim...

belusa
autor
4. feb 2015

@petkovadanuska23 ahoj žiadne teploty nič úplne v pohode 🙂 🙂

vera_t
23. máj 2015

@kakaovyrez ahoj, prosim ta nakoniec si dala svoje dietatko zaockovat? Lebo ja som uz tiez viac menej rozhodnuta. Dakujem

kakaovyrez
24. máj 2015

@vera_t Zatial sme sa k tomu nedostali, kedze je raz jeden chory, raz druhy a stale dookola ☹ A ked su nahodou zdravi, tak zabudnem ☹

vera_t
24. máj 2015

@kakaovyrez jaj tak, lebo vcera som si precitala super otazky a odpovede ohladne toho (na sprievodcaockovanim) a aj som tam pisala, tak som zvedava, ze co mi odpisu. Vo stvrtok idem do poradne, tak sa chcem na to informovat a malu chcem dat urcite ockovat, lebo mala uz 3 roky a maly ma len 6 tyzdnov, tak tam asi len proti skupine C. My sme tiez teraz vsetci nachladnuti, tak tiez az ked budeme fit.

denduska
24. máj 2015

@vera_t Neisvac C len proti C na Slovensku nezoženieš už takmer rok. Iná vhodná pre malé deti nie je. My sme ju kúpili v Maďarsku, platí náš recept. A ešte aj o 9 € lacnejšie. To len aby si si ušetrila nervy 😉

vera_t
24. máj 2015

@denduska to fakt? Dakujem za info a teda som sklamana...clovek si to cele musi zaplatit a este je aj problem to zohnat...neskutocne...Ja mam Madarsko dalej..no neviem co teda vymyslim,

stellamiapiccola
16. jún 2015

Včera som dala deti zaočkovať Nimenrixom 🙂

vera_t
16. jún 2015

@stellamiapiccola ahoj a ako to prosím detičky zvládli? My sa ideme očkovať 2.7 nimenrixom a teda synček zatiaľ nie, keďže má len cez dva mesiačiky a neisvac c nie je dostupný...
@stellamiapiccola

stellamiapiccola
16. jún 2015

zvládli to úplne skvele ani neplakali a celý deň fičali ako keby nič, dnes som ešte nešla von lebo je slnko, jemnulililinko majú okolo červenšie , ale to vidím ja mama a len tak prezaujímavosť som merala teplotu teraz a 37,2 obaja , ale neni vidno , že by dačo vadilo alebo bolelo .Pri pichnutí ani jedna slza 🙂)som ich pripravovala asi 1tt🙂)) želám aby vám to dobre prebehlo🙂 😉