icon

Očkovanie 14 - 15 ročných deti

ludkaholindakova
12. dec 2021

Ahojte mamičky chcem sa opýtať na očkovanie detí. Mám 14 ročnú dcéru (v januári bude mať 15) a neviem sa rozhodnúť či ju dať zaočkovať alebo nie 🤔 Vy ste dávali svoje deti očkovať? Ďakujem

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
Strana
z2
salin770
12. dec 2021

@ludkaholindakova tak už musíš brať do úvahy aj jej názor,to či ona chce sa dať

ankare
12. dec 2021

Nie

simsalabim
12. dec 2021

@ludkaholindakova moji su vsetci, aj najmladsia 16 rocna. Vsetci chceli.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
patka06
12. dec 2021

nedala by som, moja 15stka Covid prekonala pred mesiacom s úplne ľahkým priebehom

tanyan
12. dec 2021

Mne v tom veku nechceli robiť ani artroskopiu kolena, lebo rastiem.
Určite by som radšej počkala a neriskovala zbytočne - aj štúdie vakcíny ešte nie sú úplne dokončené, aj vírus nie je ani len relatívne stabilizovaný a stále mutuje.
Radšej by som aktuálne nechala prebiehať fyziologické aj psychologické procesy súvisiace s dospievaním a pubertou bez zvyšovania rizika v dôsledku neidentifikovaných nežiadúcich vedľajších účinkov.
Medzičasom už postupne prestávajú očkovať a akceptovať Astru aj Janssen, rastie počet dávok, klesá doba "účinnosti," overujú sa imunitné odpovede na nové mutácie...
Naozaj by som dcére radšej dopriala veľa pohybu a zdravú stravu, aby bola jej imunita rozvinutá všestranne - covid-19 (a jeho mutácie) nie sú jedinou chorobou tohto sveta.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@mamula20 Netrep sprostosti. V lete tu niekto pisal, ze uvidime, ako budu zaockovani na jesen umierat vo velkom pocte. A v nemocniciach je to, cuduj sa svete, naopak. Kto a kedy bude po tretej davke umierat? Pouc ma, nech este stiham napisat zavet. Uz totiz po 3.davke mam.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@mamula20 ja vedlajsie ucinky nespochybnujem. Urcite nejake su i ked z okolia o nikom takom neviem. Ale opytam sa aj toto - vies aj o tom, ze samotny covid zvysuje riziko vyskytu krvnych zrazenin a to viac ako vakcina?

tanyan
12. dec 2021

@simsalabim Ale pred covidom sa môžeš chrániť aj inak a nemusíš ho dostať vôbec. Avšak keď si dáš vpichnúť do tela vakcínu, tak úmyselne zvyšuješ okrem iného riziko krvnej zrazeniny - vlastným rozhodnutím.
Pri liečbe covidu je vhodné okrem iných liečiv na sprievodné príznaky podávať aj prevenciu proti tvorbe zrazenín. Ale po očkovaní nie je človeku poskytovaná medikamentózna prevencia zrazenín. Pri zohľadnení rôznych súvisiacich faktorov sa miera rizika mení.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@mamula20 a kolko ludi covid zabil? Kolko tych vakcin bude, neviem, hoci ty uz ano. Ja dufam, ze virus zmutuje natolko, ze ockvat sa budu iba rizikovi ludia.

@tanyan a ako inak? Ked mas doma skolaka napr? A nechod na mna zdravou stravou a pod. To naozaj nie je zarukou. Moj fit bratranec, sportovec, vegetarian, bez chorob, to neustal.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@mamula20 to, ze v cr je viac ockovanych ako neockovanych na jiske nie je pravda, no svedci o tom, ze o statistike vies pramalo. Bohuzial, vzdy sa pustim do diskusie s ludmi, ako ty, hoci som si uz 100x povedala, ze to nema cenu. Ale poprosim ta o link na data, ze vo velkom zomieraju ludia na embolie a pod v krajinach, kde je vela ockovanych. Toto ma naozaj zaujima.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tanyan
12. dec 2021

@simsalabim Ani vakcína nie je záruka...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@tanyan tvrdim, ze ano?
@mamula20 prepac, ale facebook nie je hodnoverny zdroj.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
12. dec 2021

@mamula20 s konspiraciami u mna neuspejes... no ale ani sa mi nechce dalej viest tento rozhovor.

roobett
Odpoveď bola odstránená
att123
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
hviezdickazuzka
Odpoveď bola odstránená
hviezdickazuzka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2