icon

Očkovanie 21 mesačného syna proti žltačke

bella1988
9. okt 2017

Ahojte maminy,mate skusenost s ockovanim proti zltacke (myslim,ze typu A,B je tusim zahrnute v povinnych ockovaniach)?Syncek ma 21 mesiacov a uvazujeme nad tym,ze pojde do jasli od januara a pediatricka nam ho odporuca aj skrz toho,ze maly si nonstop pcha vsetko do ust,nejako ho stale drzi tato oralna faza a saliem z toho najma ked sme vonku alebo niekde mimo domu s inymi detmi...len by ma zaujimalo ako to znasali vase deticky

pitik
9. okt 2017

Ja som dala vsetkym detom pichnut aj A a znasali to uplne v pohode a bez problemmov. B je v povinnom ockovani. Tu A treba po pol roku preockovat. Urcite by som dala, sice sa priplaca, ale nie je to tak vela

bella1988
autor
9. okt 2017

@pitik hej,hej,tusim 17eur sa plati,ti je nic.A v akom veku si ich davala ockovat?ziadne reakcie teda neboli?

prevenar
16. okt 2017

@bella1988 ako to znasali ine nie je az tak podstatne. podstatne je ,ze ako to bude znasat to tvoje ..a to ti nikto a nic negarantuje. urcite si na nete vyhladaj pribalovy letak k danej vakcine a precitaj si ho, aby vedela s cim sa da oficialne ratat a v akych pravdepodobnostiach. jasne, vyrobca vzdy sam sebe znizi vyskyt nu, ale je to dobry zaciatok , ze co sami priznavaju.

popripade , ak by ta zaujimala otazka rizik ockovania tak sem - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

aristka
16. okt 2017

@bella1988 veru rača to tak trochu v ramci ba schytava .

bella1988
autor
17. okt 2017

@aristka uz sme po ockovani,vsetko ok,iba nam krpec spekuluje s jedlom,ale to robi standardne,tak to asi ockovanim nebude...
my sme dlho uvazovali,ci ho dat,ci nie,ale ako vravim,strka si do ust vsetko mozne a ustrazit sa ho neda nonstop,tak si myslim,ze toto bolo vhodne rozhodnutie

bella1988
autor
17. okt 2017

@prevenar dakujem,pribalovy letak som si samozrejme pozrela,uz sme po ockovani.Pred kazdym ockovanim sa trocha bojim,ale ovela viac sa bojim chorob,ktore by mohol dostat,ak by ockovany nebol.

prevenar
18. okt 2017

@bella1988 ...ak veris v deklarovanu ucinnost danej vakciny. z faktu , ze napriklad pripady cierneho kasla v ceskoslovensku zacali stupat v roku 1980 a stupaju do dnes ! ..na plosne ockovanej populacii, je jasne ,ze prilisnu nadej by som do toho nevkladal. alfa a omega vsetkeho je vyska hygienickeho standardu a vlastna imunita. zatial nikto nevymyslel nic lepsie z hladiska prevencie prenosnych ochoreni.

ockovanie je podvod. niekto na to pride skor, iny neskor ...niekto na nasledkoch deti v blizkosti, niekto na nasledkoch na vlastnom dietati. pravda si najde cestu ku kazdemu takym ci onakym sposobom.

nech sa vam dari.

bella1988
autor
18. okt 2017

@prevenar dakujem za nazor,ja som za ockovanie,okrem pripadov ked to zdravotny stav alebo slaba imunita dietata nedovoluje...lekari a vedci nemaju tituly len tak pre nic za nic,vakciny sa vyvijajali dlho a veru nic nie je bez rizika,ale kazdy nech kona podla svojho vedomia a svedomia,ja som si tiez zvazila pre aj proti a tak som sa zariadila

prevenar
18. okt 2017

@bella1988 ja som zas za realnu slobodnu volbu v ockovani. snad sa jej raz dozijeme aj na slovensku.

aristka
18. okt 2017

@prevenar o vyske jygienickejo standardu si mozes hovorit u matky ,ktora ma dieta zatvorene na dvore alebo s detmi v malom pocte v nejakej jornej dolnej ,ale nie v meste akobje Ba ,kde problem je a asi ani pravnivka fakulta nedodrzuje hygienu ,ked tam maju tiez ten problem ....co odporucas ,nosit rukavicky ,ci mat nonstop ruky v dezinkefcii ,to mozme inak uplatnit pri fekalno oralnej ceste prenosu a co taka kvapockova infekcia ,aky hygienicky standart mas vypracovany tam.

aristka
18. okt 2017

Inak sorry ,ale pisem v nehygienickom vlaku ,trochu to so mnou mixuje.

prevenar
20. okt 2017

@aristka ..hlavne odporucam studovat pribalove letaky vakcin a skusenosti ludi s vakcinaciou , idealne na tomto fore https://www.modrykonik.sk/group/1799/

adsumus
20. okt 2017

na tom fore sa mažu prispevky, ktoré neschváli pánko prevenarko a vyhadzuju ludia s iným názorom a informáciami, takže sa tam oblbuje. kupte si vysávač vzduch a podobne.