icon

Očkovanie 5 mesačného syna proti rotavírusom

kacikiss
4. apr 2019

Ahojte🙂 chcela by som sa spytat na rady ohladom ockovania proti rotavirusom? Mam 5 mesacneho synceka ockovat mozem dat max do pol roka aby to malo ucinok a chcem sa spytat na nazory. Dakujem

evittam
5. apr 2019

@liduska12 Ja do nikoho nezabrdam. Slusne som ti polozila otazku aby si mi poskytla relevantnú odpoved na tvoje tvrdenie a presvedčenie. Ale tu nemas. Btw. ked nemas vyštudovanu medicínu prečo tvrdíš co tvrdis? Len na tom som slusne reagovala. Nevadi. Pekny večer.

liduska12
5. apr 2019

@evittam tuto informaciu mam od pediatricky mojich deti, neni to moj vymysel/presvedcenie/cokolvek

evittam
5. apr 2019

@liduska12 No vidíš. Stačilo to hned napísať a nie utocit na slusnych ludi.😉

liduska12
5. apr 2019

@evittam utocis ty, citujem ta: “Ja sa pytam osoby, ktora to tvrdi. Evidentne ta osoba nema odpoveď lebo nevie.“ Ked si sa opytala preco to tvrdim, tak som ti odpoved odpisala. Skoda reci. Toto dotahovanie nikam nevedie, otazka diskusie znela inak, neodbacajme zbytocne od temy. Pekny vecer aj tebe. ;)

evittam
5. apr 2019

@liduska12 Nikde neutocim!!! Slusne som sa spytala teba, ktora tvrdí co napisala, ty si ma odporučila na moju pediatricku. Cize na čo prezentujes nazory inych...Ale zbytocna komunikácia. Slusne som sa spýtala, nemas odpoveď tak "kopes okolo", ja odbacam nakoniec od temy a ine....Odbocila si sama, ja som sa len jednoducho spýtala.😉

pragmaticka
5. apr 2019

Neviem ci to to ockovanie pomoze.Pridam len osobnu skusenost s rotavirusom.Neni virus ako virus!starsia 5r uz mala 1x hnacky a vracanie a bolo to presne 3x za noc.s rotavirusom sa to neda ani porovnat!!! V noci mi vracala a kakala zaroven nonstop od 20 do 3tej rano.spolu asi 8x! Rano znovu.Dalsie dni pokracovala taka nechut do jedla a malatnost ze som s nou na 3 den isla do nemocky. Vobec nereagovala.potom zacali nekonecne hnacky!take ze mi revala brutalne na wecku a nedokazala to v sebe udrzat ani na 2kroky od wecka. Otras.ked sme zastavili hnacky este tyzden lezala jak bez seba..schudla 3kg.svokra co ju strazila to chytila,potom moja mama co ju vystriedala detto. Obe ze toto este nezazili.my s muzom a mladsou 2 rocno neockovanou nastastie nic! Ale vsetko sme dezinfikovali,ruky stale wecko atd..z coho sa nam stare mamy smiali,no my sme si isty ze to nam pomohlo ze sme to nechytili.

nellita
5. apr 2019

Ja som nedala očkovať proti rotavirusim, myslim si ze dost sa uz ockuje a je to záťaž pre dieta,co nieje je povinneto ja. By som nedala, kedysi sa takto proti vsetkemu neockovalo a, sme tu. Imunitu si dieta ani nevybuduje ked sa da na vsetko ockovat. Meningituda je horsia a proti tomu nikto nedava ockovat.

dzukeles
5. apr 2019

Ja som nedala a 2t dozadu sme mali rotavirus, maly a potom aj ja (tehotna). A zvladli sme to relativne ok. Jednu noc zvracal, 2 dni teploty a potom 3-4 dni hnacka. Ale ziadne nebezpecie dehydratacie alebo tak, uplne ok priebeh. Ja podobne, tiez som to zvladla doma. Tu sa mi iba potvrdilo, ze ked dietatu budujes dobry imunitny zaklad, tak sa daju zvladnut aj tazsie virusy doma bez problemov. Uz pochytal hocico a vzdy horuckou pekne zabojoval a bolo po.

evitka83
5. apr 2019

@kacikiss aj u nas sa osvedcilo, my sme s muzom doma umierali a bili sa o zachod, malu raz trochu prehnalo, inak behala okolo nas s vrtulou vzadku 😊

1975renca
5. apr 2019

@nellita dala som aj rota, aj meningitidu aj hepatitidu A, všetko bez komplikácií, ja som za ockovania,napr... Kto nie je za... Nie je, každého osobna vec

evittam
6. apr 2019

Existuje viacero skupín meningokokov. V Európe je najčastejším pôvodcom meningokok skupiny B a C. Na Slovensku sú aktuálne dostupné 2 druhy vakcín. Jeden druh vakcín chráni pred meningokokom skupiny A, C, W a Y, ktorý je možné podať u detí od 1 roka. Od januára tohto roku je k dispozícii vakcína proti meningokokom skupiny B. Zatiaľ je možné podať tento typ vakcíny deťom od 10 rokov. Dôvodom je ešte prebiehajúca štúdia, ktorá overuje bezpečnosť a účinnosť vakcíny aj u menších detí. V Českej republike je už od roku 2014 možnosť očkovať malé deti podobnou vakcínou proti meningokokom skupiny B, ktorá nebola na Slovensko dovezena. Najviac ohrozenou skupinou sú malé deti od 1 do 4 rokov.

Len par info k vakcine proti meningokokom.

nellita
6. apr 2019

@evittam ok len som poznamenala ze nikto sa nevzrusuje nad tymto ockovanim a pritom ma horsie nasledky ako rota, ja si myslim ze proti vsetkeku sa očkovať nemá a kazdy nech zvazi co da zaockovat

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
6. apr 2019

@nellita Asi si zle pochopila na co som pridanim informácie o očkovaní proti meningokokom chcela upozorniť.😉
Mam rovnaký nazor ako ty.😉 Tym prispevkom som chcela povedať to o com sa tam presne pise-ludia ockuju proti niecomu co sa u nas ani nevyskytuje a vakcina je mozno ucinna ale proti uplne inym skupinam.
Ja sa "nevzrusujem" nad ziadnym očkovaním.

belllinka
6. apr 2019

@dzukeles
@evitka83 a ako viete, ze to bol rotavieus?

sapetka
6. apr 2019

@evittam tak ako pise liduska12 ockovanie ti nezaruci ze virus proti ktoremu si ockovana nedostanes len to ma omnoho lahsi priebeh (nemusi mat ziadny)

sapetka
6. apr 2019

@1975renca ja som dala tiez meningokoka a dala by som zase ale my zijeme v zahranici

lindusss2016
6. apr 2019

@sapetka cize ten omnoho lahsi priebeh uz ockovanie zarucuje? Kde je ro napisane? Alebo sa tato informacia traduje len ustne z generacie na generaciu ako nejaka ludova rozpravka? 🤔

sapetka
6. apr 2019

@lindusss2016 klinicke skusenosti. To ze dieta bude zaockovane napr proti osypkam alebo kiahnam alebo pneumokokom ... nezarucuje 100%ochranu ale v porovnani s dietatom ktore ockovane nebolo cely priebeh zvlada lahsie

evittam
6. apr 2019

@sapetka Aj teba poprosím o nazov vakcíny ktorá mi to co tvrdis zaruci.
Ale uľahčim ti to-taka neexistuje. Žiadna vakcina totiž nič nemá s priebehom choroby. Len ked sa potvrdilo ze vakcina nezaruci,ze chorobu nedostanes tak vymysleli "lepsi priebeh". To je cele.

sapetka
6. apr 2019

@evittam to je tvoj nazor ja ti ho neberiem. Ja hovorim to co je vseobecne zname a overene rokmi skusenostami. Podla vswtkeho asi neockujes ale to je tiez tvoja vec

evittam
6. apr 2019

@sapetka Ani ja neberiem nazor tebe. Ty hovoris to co som uz napísala a tiež len svoj nazor.

1975renca
6. apr 2019

@sapetka aj moj 25.rocny syn je proti meningokokom, to je jedno kde sa zije migracia je velka a na dovolenky sa chodí, ja som za...

1975renca
6. apr 2019

@1975renca par don😊15 ročný

sapetka
6. apr 2019

@1975renca zvazujem este tuberkulozu..

1975renca
6. apr 2019

@sapetka par don, syn ma 15.vdety bola ina vakcina, ale preockovavat ho nimenrixom zatiaľ nebudem, proti TBC, tiez na zváženie naozaj😉

dzukeles
6. apr 2019

@belllinka malemu zobrala pedi krv

lindusss2016
6. apr 2019

@dzukeles nediagnostikuje sa to zo stolice?

scorpionflower1
6. apr 2019

@kacikiss ja som dala pred dvomi tyzdnami 3-mes. dceru, ked bude mat 5 mesiacov nas caka este druha davka. Kolegynin maly syn skoro na to zomrel, takze ja som nevahala.