icon

Očkovanie dieťaťa proti kiahňam počas tehotenstva matky

2. dec 2025

Ahojte, davali ste niektora ockovat dieta proti kiahnam kym ste boli tehotna? Nie je to problem kedze to je ziva vakcina?

diaalex
2. dec 2025

@anonym_autor záleží asi od dr. Moja dr napríklad neočkuje počas tehotenstva a ani kým som kojila. Odkladala som aj tetanus, lebo kým kojím ona neočkuje, iné dr. bez problémov 🙂

a0
2. dec 2025

@anonym_autor ja som očkovala, ak si ty kiahne prekonala, tak to na teba nebude mať žiadny vplyv

autor
2. dec 2025
@diaalex

@anonym_autor záleží asi od dr. Moja dr napríklad neočkuje počas tehotenstva a ani kým som kojila. Odkladala som aj tetanus, lebo kým kojím ona neočkuje, iné dr. bez problémov 🙂

@diaalex ale ja chcem zaockovat starsie dieta, nie seba. Moja vseobecna mi tiez nechcela dat tetanovku kym som kojila, ale planujem si dat teraz proti ciernemu kaslu a tetanu, v tehotenstve, a gynekologicka s tym problem nema

marhulka13
2. dec 2025

@anonym_autor a ako sa ma teba týkať očkovanie tvojho dieťaťa? Akože nedáva mi to zmysel

autor
2. dec 2025
@marhulka13

@anonym_autor a ako sa ma teba týkať očkovanie tvojho dieťaťa? Akože nedáva mi to zmysel

@marhulka13 je to ziva vakcina a niekde sa popisuje, ze sa moze dieta vysypat. Citala som nazor, ze je vhodne udrziavat odstup od dietata

janickadr
2. dec 2025
@anonym_autor

@diaalex ale ja chcem zaockovat starsie dieta, nie seba. Moja vseobecna mi tiez nechcela dat tetanovku kym som kojila, ale planujem si dat teraz proti ciernemu kaslu a tetanu, v tehotenstve, a gynekologicka s tym problem nema

@anonym_autor A ty si mala kiahne?

autor
2. dec 2025
@janickadr

@anonym_autor A ty si mala kiahne?

janickadr
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ked si uz mala kiahne, aky by mal byt problem so zaockovanim dietata zivou vakcinou?

17alexis
2. dec 2025

@anonym_autor ja ako tehotná som dávala proti kiahniam očkovať staršiu dcérku. Všetko ok. A ja s mužom sme sa dali proti čiernemu kašľu. Tiež všetko ok.

kiki68
2. dec 2025

Kiahne a MMR v tehu nemozes, su to zive vakciny. Mam Info priamo of lekarov. Boostrix na polio, tetanus a cierny kasel mozes, tiez mozes RSV. Ked mas moznu nakazu kiahnani, tak spravit titer na protilatky.

anonym_a79943
3. dec 2025

@anonym_autor mi sme dali dcéru očkovať na kiahne v lete. Do mesiaca sa u manžela objavil pásový opar. Boli sme jeden z tých raritných prípadov že môže sa stať...