icon

Očkovanie kvôli chorobám, ktoré prinášajú utečenci

kyttykat
14. jan 2016

Mam kamaratku, ktora ma take stare dieta ako ja. Nedava ho ockovat. No ja ju nesudim, kazdy robi to, co veri, ze je najlepsie pre jeho dieta. Ja svojho davam pekne ockovat podla ockovacieho kalendara. Moje presvedcenie plynie z toho, ze k nam utecenci zacali prenasat uz davno vymiznute choroby a neochranit svoje dieta aspon ciastocne proti nimi, by bolo prilis velke susto pre mna. Nie je to prilis velky risk v dnesnej dobe neockovat dieta?

adsumus
2. feb 2016

@alaguema ja nie som k tým životom lahostajna, nevymyšľaj si, ale nie som lahostajna ani k príbehom detí, ktoré rodičia na základe neuplnych či zavadzajucih alebo vyslovene vymyslených informácii nedali zaokčovať a nesu si bud doživotne poškodenia alebo aj zomreli v bolestaich, kruto na prístrojoch doslova sa im rozpadávali orgány a sami priznávaju, že antiva x ich oklamal, ked im nakecal, že ich dieťa ak sa nezaočkuje bude mať super imunitu, neochorie na záškrt ani na tetanus, nič sa im nestane, lebo tieto choroby prakticky ani neexistuju, nie nebudem strakať hlavu do piesku a veriť len jednej strane, budem brať oba brehy do uvahy aj ked sa poserieš z toho. dieťa mamine zomrelo na pneukokoka v rukách za desať hodín z plneho zdravia neočkovane, nikdy nikto toto nesmie zbytočne zažiť žiadne dieťa na základe klamstiev, nikdy.

evittam
2. feb 2016

@adsumus Zase mi to nedá a znovu to napíšem - kto koho oklamal - všetci sme svojprávni a rozhodujeme o sebe a svojich deťoch slobodne - čiže "vyhováranie" sa na to, že ma niekto prehovoril a preto som to spravila je kravina! Ja sa tiež nebudem vyhovárať na to, že ma nejaký "antivax" (ktorý ani nepoznám) prehovoril-ukecal a neviem čo na to aby som neverila dnešným vakcínam a nebudem nikoho brať na zodpovednosť za to ako som sa rozhodla. To je všetko.

adsumus
2. feb 2016

@evittam no ved to je tvoj názor, tí rodičia, čo im zomrelo chlapčiatko na záškrt s vyjadrili, že sa cítia oklamaní, maju nato hádam právo.

evittam
2. feb 2016

@adsumus O tomto sme sa už myslím, že bavili. Cítiť sa môžu ako chcú - rozhodli sa sami. Áno, znie to možno tvrdo ale je to tak a je to pravda.

adsumus
2. feb 2016

@evittam vieš ono rozhodnutie urobené na základe klamstiev a strachu ja nepovažujem za samostatne rozhodnutie, ale manipuláciu, ale to su take aspekty, ktore už s temou naozaj nemaju nič. každy nech si to preberie ako chce,ale admini by mali dozerať aby tu nedochádzalo k nekonečným osobným utokom zo strany neočkujucich rodičov na očkujucich rodičov, lebo potom taka diskusia nemá zmysel a mali by to radšej zavrieť.

evittam
2. feb 2016

@adsumus Okrem prvej vety s tebou súhlasím. Taktiež sa mi nepáči ako útočia očkujúci rodičia na neočkujúcich rodičov.
K prvej vete - čiže klamstvo a manipulácia je potom aj to ak uverím vakcíne, ktorá mi poznačí dieťa na celý život.... 😉

adsumus
2. feb 2016

@evittam ja som tu už dlho, ale očkujuci tu neutočia, pozri si len v tejto diskusii, alaguema pomazane komenty nadáva do hlupákov každemu kto s nou nesuhlasí a dalej si veselo píše utočne o čom to je? ja keby som napísala jedinu urážku, dostanem zákaz prispievať na pol roka.

pozri ak veda a lekár vyluči, že poškodenie dieťaťa ma na svedomí očkovanie, mali by to rodičia akceptovať, ak daju správu, že našli inu príčinu ochorenia u dieťaťa, tak nebudeme hádam tvrdiť, že aj tak je za tým očkovanie.

ináč lekár je povinný ti poskytnúť pravdive informácie o každom lieku a postupe, antivaxer nie.

evittam
2. feb 2016

@adsumus Áno, áno - končím zase túto našu diskusiu, lebo ako vidím zase nemá nikto iný pravdu len lekár.....Kde píšem, že lekár vylúčil, že poškodenie má na svedomí vakcína-očkovanie? Ale to je o inom - ako vždy o tom, že samozrejme sú vakcínu účinné a bezpečné. Áno je povinný - ale ktorý to robí-okrem iného. A prepáč, ale ani ty ani nikto iný ma nepresvedčí, že ak dieťa - ktoré doteraz žilo,dýchalo ten istý vzduch ako doteraz a všetky ostatné veci robilo ako doteraz je zaočkované danou vakcínou a zrazu prestane vidieť, počuť, hýbať sa - tak jasné - určite to má chúďa náhodné a tá bezpečná vakcína s tým nič nemá spoločné - takéto veci môžeš tvrdiť iným ľuďom....A ktorý z tých tvojich super lekárov by priznal dobrovoľne - až na pár výnimiek, že pichol dieťaťu niečo čo mu zničilo život?! A párkrát si tiež pamätám, že aj ty si už "zaútočila" nepeknými komentami, ktoré boli zmazańé - ale prepáč fakt ich nejdem ani hľadať a ani ich nemám nikde poznačené ako to máš vo zvyku ty. Prajem ti príjemný život v sladkej nevedomosti a naivite. 😉

adsumus
2. feb 2016

@evittam no ano, teraz som čítala, žesa to stalo mamine, dieťatko malo geneticku vadu aj iným deťom sa to stalo, že postupne začali upadať, po chorobách, poškodená genetika, ved ty ver čomu chceš, ale aj také veci sa stávaju, bohužial a vakcíny sa kontroluju, či nezvyšuju riziko týchto chorob a nezvyšuju, proste su tu aj iné faktory, ktoré môžu dieťaťu poškodiť, nesleduješ vírus zika, deti sa rodia poškodene, vonkajši faktor, je to tak aj pri rubeole, čo potom ked sa ludia prestanu očkovať bude menej postihnutých alebo len pribudnu další z chorob. čo sa mazania týka, tak si prejdi dnešne príspevky alaguemy pre mna mojimi očami (som obyčajna mama, ktorá neverí antivaxu, lebo opakovane dezinformuje a je jej nesmierne luto deti, ktoré na tieto dezinfo doplatili) a zamysli sa ako by si sa cítila a teraz si vezmi, že som si samoscenzurovala zopár ultra štiplavých komentov v duchu ako sa do hory volá, tak sa zhoŕy ozýva a vysledok ani jediná urážka dotyčnej, tak to si zasluži skor pochvalu a obdiv a nie kritiku, že nejaký koment bol pomazaný kedysi aj mne, bol uznávam, ale nikdy som nikoho na osobnosti neurážala, lebo si hlboko vážim každeho jedneho človeka aj neočkujuceho a viem byť velmi sarkasticka, ale nie voči ludom, ktorí beru temu vážne a myslia to dobre a rešpektuju aj moj názor, že deti treba chrániť pred chorobami a nezavádzať iných. a že to niekto nevie pochopiť, to je mi velmi luto, ale ja s tým nič neurobím, takže to ide pomimo mna.

martinabreza
2. feb 2016

Toto je to naše slovensko nieže by sme stáli pri sebe či už sme alebo nie sme očkovaní ale útočíme na seba navzájom mi sa zničíme sami nemusí prísť nikto ,keby sme sa radšej spojili a vymysleli ako zabrániť zlu z vonka.😒

sardinka335
2. feb 2016

@martinabreza zatvoriť hranice a mas to... 😀

adsumus
2. feb 2016

no už to tu začína krtečkova metoda, zahrabem sa podzem, nevidím, nepočujem. 😀

aristka
2. feb 2016

@alaguema preco by odradzali .pretoze maju stale koho odradzat .kedze maju koho detixikovat a liecit .kedze tych ockujucich mamiciek je dost .ktore sa splasia ked citaju av spravy a velmi rychlo im sadnu na lep a zrazu vyuzivaju ich sluzby ...tych propagatorov ci radcov aj tu na nk .nie je velke mnozstvo .ale mamiciek niekolko tisic ....

mirkaaa80
2. feb 2016

@adsumus tak v r. 2012 sa na medzinar.konfer. v Madride prijali 3 odporucania: 1. Ockocat po 6m veku dietata, 2. Neockovat 3 a viac vakcin naraz, 3. Treba zvazit ockovanie deti s rodinnou anamnezou autoiminit.ochorenia. Kolkk pediatrov zaujima ci mate v rodine nejake ochorenie? Ja takeho nepoznam. A prave kvoli tomu sa nasej susede stalo ze: mala bola zaockovana mmr, spustilo jej to artritidu ( ako 1,5 r),samozrejme ze to mali v rodine a malej to potom na vysetreniach na genetike zistili ale uz bolo neskoro! Keby sa na to pediater opytal, nemuselo sa to stat, mozno by to dostala aj bez ockovania, ale neakor. A nemusela by brat od 2 rokov metotrexat. Precitaj si pribalovy letak o rom lieku, aby si vedela teda ako jej to ockovanie " pomohlo". A teraz ma mala 5,5 roka a uz sa doktor vypytuje, kedy ju mozu preockovat. Tak skoro som odpadla. Absolutny amaterizmus!!!!!! Len pre info!!!!!

aduuus
2. feb 2016

@mirkaaa80 ale to co sa stalo malej je chyba pediatra nie vakciny !!! pretoze pediater mal zistovat anamnezu a na zaklade toho zhodnotit ze dieta patri do tej skupiny 5% ktorych sa neodporuca ockovat !

aristka
2. feb 2016

@mirkaaa80 prisom ta co je za pojem imunita v prdeli ....ockovanie proti HPL virusu obsahuje mrtve fragmenty virusu ...inak co ti bolo.ked si brala atb.kedze si bola zjavne osidlena bakteriou.ktorou ....na virus sa atb neberie ....plus ocko tetanus su lokalne reakcie aj napriek tomu.ze ide o inaktivovany toxin .ruku netreba namahat .plus si predstav ako reaguje telo na nieco bez nasledkov pre jeho org.co to musi byt .ak clostridie vypluju do tela aktivny toxin..ina agonia a masaker....a co ..o tej nabke mi nic nepovies .bola som zvedava preco umrela mlada.kedze zjavne asi nebola nicim ocko ...

mirkaaa80
2. feb 2016

@adsumus poslala si mi link, aby som si prestudovala studie, ktore dokazuju bezpecnost vakcin- pridavnych latok. Studie, ktore robili v CDC- tie ktore od r. 2004 manipulovali, umyselne skreslovali a zatajovali udaje, az v r. 2014 vysiel jeden dkktor od nich s pravdou von. To pre mnanie su relevantne dokazy. Uverila by som, ak by tie testy robila nezavisla institucia. A nie CDC ktore je podplatene a jednou rukou s Merckom.

mirkaaa80
2. feb 2016

@adsumus a mimochodom, studie take, ktore mi potvrdia ze mnozstvo napr. formaldehydu ktore je vo vakcine nie ze same o sebe neskodi, ale ze neskodi ani v spolupraci s inymi chemikaliami, ktore sa nam dostavaju do tela. Nezijeme vo vakuu, takze potom v tom malom telicku je pekny koktejl chemickych latok. A nie som dilino, aby ma nenapadlo, ze spolu urcite reaguju a teda urcite prospesne nie su. Hotovo, koncim, povedala som co som chcela😉

aristka
2. feb 2016

@mirkaaa80 aj ja mam autoimune ochor a som ocko .znama v praci s podchytenou artritidou je ocko...to ze v letaku je nieco napisane .neznamena .ze nemozno ocko ...ak nie si klinicke prejavy .choroba je v kludovej faze a nie je clovek na liekoch potacajucich imunitu a lekar svojimi znalostami uzna .ze moze sa ocko ..tak preco nie....inak vies kedy sa mne zhorsila choroba .nie po ocko na hepatitidu .ale tehotenstvami ...fyziologickou vecou u zeny ....plus cloveka s autoim.ochor .decimuju choroby ...kazda mozna prekonana choroba je potencionalny zhorsovatel choroby....mrtve fragmenty.inaktivovany jed .ci oslabeny virus .ktory nie je schopny prejst do bunky a rozmnozovat sa je oproti tomu malina ...takze si myslim .ze ockovanie pri autoimun.ochor to odporucanie patri do ruk lekara a nie laika na zaklade vseobecna napisaneho letaku ...inak kludne sa mozes ist info do reumatologickeho ustavu v Piestanoch.zober kamosku s malym.vsetky vysledky a kedze su tam fakt odbornici .budu vediet odpovedat tebe .ci je alebo nie je dieta mozne ockovat ...kamosku mozno po tvojom straseni ukludnia...

mirkaaa80
2. feb 2016

@aduuus no ved toto, ja neverim ani doktorom, pretoze to maju na haku, aspon vacsina. A dr.nezistoval nic k chorobam v rodine, pretoze to vakcina predsa nemoze sposobit.

mirkaaa80
2. feb 2016

@aristka kamoska tam chodi. ja nikoho nestrasim, ani neobtazujem s mojimi nazormi, rozpravam sa o tom iba doma s manzelom. To by som si nedovolila verejne hovorit proti ockovaniu. Este by ma zavreli 🙂. To jej vec co si spravi.

aristka
2. feb 2016

@mirkaaa80 formaldehyd tvoje dieta denne dycha ..mas doma nejaky novy nabytok
....obchody s predajom nabytku by si s drobcom mala zasadne vynechat a asi my tam mali dat zltu znacku s kontrou pri vstupe nebezpecenstvo intoxikacie ..inak pozor aj na lakovane povrchy a co detsku postielku mas novu ....cim bola osetrena ...telo reaguje .si to predstavujes ako nalejem formaldehyd s roztokom NACL .co sme vlastne my a pride k reakcii.ako v tele...sprav si doma chemicky pokus a povedz nam ako to spolu reaguje....chvalabohu telo svojimi obrannymi mechanizmami vie z tela upratat kvantum odpadu keby nie .aj metabolity vlastneho tela .co je iny bordel by ho zabili ...

aristka
2. feb 2016

@mirkaaa80 ty sa o tom rozpravas s muzom ..a ja ze s kamoskou ...no ak tam chodi je v dobrych rukach aj ohladom rad .ci odporucani ..kedze ty ako kamoska velmi pausalizujes len na zaklade citania z letaku...

aristka
2. feb 2016

@mirkaaa80 inak vies co spustilo mojej kamoske artritidu ..chripka ...

sardinka335
2. feb 2016

To je tak ked si ludia bez znalostí zakladnej mediciny, chemie a súvislostí ...robia zavery z letakov, rečí JPP a rehocem sa ako kon na vyjadrení ,,A nie som dilino, aby ma nenapadlo, ze spolu urcite reaguju a teda urcite prospesne nie su. Ale inak nič v zlom... 😎

alaguema
2. feb 2016

@aristka aké služby? Ak má niekto zdravé dieťa a rozhodne sa nedať ho očkovať, tak nepotrebuje využívať služby liečiteľa a ak má niekto dieťa s následkami po očkovaní, tak vyskúša všetko, aby mu pomohol, vrátane liečiteľov a ja to úplne chápem. Len stále neviem, kto je to ten ANTIVAX, nejaká imaginárna hrozná organizácia, o ktorej tu blúzni adsumus? Ale to sú len ľudia, ktorí nechcú očkovať, majú na to svoje dôvody, z ktorý neplynie žiadny zisk. Aj hnutia za slobodu v očkovaní sú neziskové. Tak o čom to točíte?? Alternatívny liečiteľ nemá žiadny iný dôvod agitovať proti očkovaniu, než jeho svedomie a osobné presvedčenie a konečné rozhodnutie je aj tak na rodičoch. Inak z toho nemá vôbec nič. Oproti tomu, sú tu PROVAX počnúc farmafirmami, skorumpovanými politikmi, cez úrady až po lekárov, pre ktorých očkovanie predstavuje biznis a vôbec sa im nehodí, že ľudia sa chcú rozhodovať slobodne. Oni majú zištné dôvody, aby ľudia naďalej očkovali. Čo na tom nesedí, alebo nie je jasné?

mirkaaa80
2. feb 2016

@sardinka335 kazdy sa raz dorehoce.

mirkaaa80
2. feb 2016

@sardinka335 a uz ked sme pri tom, urcite nedavam na reci takych JPP ako napr. ty. Moje info su od lekarov, ktori maju vystudovanh medicinu. Ale presne toto som nechcela- aby niekto tu do mna rypal. Len som chcela povedat svoj nazor, ale vidim, ze ten mozem povedat len inteligentnym ludom , ktori akceptuju aj iny nazor. Dovi.

adsumus
2. feb 2016

@alaguema no náhodou by si sa divila aké organizácie maju antivaxeri, dokonca si platia studie vedecké, ale im nevychádzaju, zakladaju si vlastne sekty, či ako to nazvať, modlia sa k človeku a jeho dokonalej chemickej čistote, ktorá neexistuje a vyberaju od svojich členov členské poplatky (deti zdarma), ani neviete ženy do čoho ste sa dali nastrkať.

aristka
2. feb 2016

@alaguema ja som provax .pretoze som zdravotacka .ktora dost videla a zazila a jednoducho argumenty napr.tu av su pre mna viac ako usmevne ...mozno tebe ako laikovi staci pocut teoriu ako nemozno dostat tetanus pri dobre oxygenovanom organizme .co je blbost na mraky alebo ako sa poskodeny genockom vyplaveny z bunky potuluje v krvnom riecisku ....pre mna su to rozpravky .ako snehulienka a sedem trpaslikov ...pre mamicky .ktore maju slabe zdr.povedomie je to pohroma a mozno by stacilo si pozriet detsku rozpravku bol raz jeden zivot a trosku zdr.povedomia by sa im dostalo a hlavne by neuverili takym hlupostiam .ktore sa siria napr.na mk....inak sloboda v ockovani je neziskovka ....no u mna je to lenivy chlap .ktory svoju rodinu nechava zivit slepou doverou mamiciek .ktore mu prispievaju mozno len eurom .nezdanenym ...no co uz niekto chodi denne do prace .a aby zarobil a niekto vala sunky a zbieraju sa mu na zivobytie ...inak tie paksvili .co su na tej stranke vypluje mozno za pol hodku denne ....inak ak ti dieta kasle .mas doma hojdacie kreslo .co ten ujo odporuca pri ck .aby sa dieta nedusilo hlienmi ....este podporuje aj nabytkarsky priemysel .mozno v rodine vyrabaju tie kresla a urcite su asi bio .bez formaldehydu ...inak pokial viem to kreslo tiez nestoji malo ....a ze to nie je biznis..