icon

Očkovanie nie je také čisté ako sa zdá

cipanahajcik
1. jún 2015

Včera som v televízii zaznamenala reklamu na HN ktoré majú dnes v prílohe "Extra špeciál o očkovaniach"- ako totálneho nezastancu očkovaní som ich samozrejme musela mať. Dnes mi ich moja mamička doniesla a po prečítaní som zažila obrovské sklamanie. Takúto propagandu by som naozaj čakala v hociktorom denníku ale od hospodárskych novín, ktoré vždy popisovali veci s nadhľadom, jednoznačne nie. Tá pani na 4. strane ktorá je predsedníčkou vakcinologickej spoločnosti (totálne "nestranná") je dôkazom toho, že dnes už môže mať vysokoškolský diplom naozaj každý. Jedno jej tvrdenie sa vyvrátilo druhým. Pár dôkazov, že trepala od bučka do bučka:
1. "Neočkované deti ohrozujú očkované, pretože žiadna vakcína nie je 100% účinná" - no pani zlatá aký je potom význam očkovacích vakcín?! To je potom strašná sranda nechať si do seba pichnúť zmes vírusov (z ľudských embrií), jedov (ortute a pod.), ťažkých kovov (ktoré strčia do tela 4 mesačného dieťaťa) keď sú v konečnom dôsledku aj tak na hovno.
2. "Autizmus nie je spôsobený očkovaním, iba vzniká v rovnakom období v akom sa podáva aj 1. očkovacia vakcína" - Áha, to sú mi náhodičky...presne v tom istom?! Aj tuberkulóza sa prestala povinne očkovať pretože, pozor rovnako náhodne v tom istom období (po očkovaní) sa objavoval čoraz častejšie náhly syndróm úmrtia dieťaťa. Faktom je, že súčasťou mnohých výskumov bolo podanie vakcín v neskoršom veku ako je predpísaný a zrazu autizmus vznikal pokojne aj v 3-4. roku dieťaťa.
3. "Osobne nepoznám lekára ktorý nepodporuje očkovacie vakcíny" - no nehovor, veď z toho máte prachy. A ak sa aj nejaký taký nájde tak mu pre istotu vezmete licenciu.
4. "Situáciu by som riešila neprijatím nezaočkovaného dieťaťa do štátom dotovanej škôlky" "Osobne sa čudujem, že si rodičia očkovaných detí nezisťujú, ako sú na tom tie ostatné" - s týmto ma rozbila jak čínsky porcelán. To ako znamená, že v súkromných škôlkach nech sa aj umiera na choroby ale v štátnych budeme všetci pekne zaočkovaní? Ale keď ste kurnik raz zaočkovaní tak sa predsa nemáte čoho báť...alebo snáď áno? Jáj ja som zabudla akú účinnošt majú tie vychýrené očkovania. Nedávno som sa stretla s jednou mamičkou ktorá mi povedala ako majú podozrenie na čierny kašeľ (hlavne, že jej dcéra bola očkovaná pred dvoma rokmi). A to sa prosím pekne nebavíme o ľuďoch na konci civilizácie, ale o ľudoch z Bratislavy.
5. "Od 19. stor. (to je doba od kedy sú povinné očkovania) na svete nevypukli nejaké väčšie epidémie." - Tak, myslím si, že to nie je v tom od kedy sa očkuje. Kedysi nebolo ničím výnimočným ak prišiel mor a ľudia začali umierať. Zmenila sa doba. Keď som si prvý krát čítala spisy Louisa Pasteura a jeho srdcervúci príbeh o jeho vynáleze (vakcína proti besnote) nevedela som či sa mám smiať alebo plakať. Chlapca pohrýzol besný pes, na pomoc mu prišli ďalší dvaja ľudia ktorých tiež pohrýzol ten istý pes. Jeho matka ho vzala do Francúzska za istým chemikom ktorý ho mal vyliečiť. Do brušnej steny chlapca v podobe niekoľkých dní pichal injekcie (ich súčasťou boli rakovinotvorné bunky z pľúc oviec). Tento proces bol veľmi bolestivý no nakoniec Pasteur prehlásil- chlapec je vyliečený. A začalo sa očkovať vo veľkom...bez nejakých väčších výskumov. No ktosi zabudol na tých dvoch chlapov. Veď aj ich pohrýzol besný pes. A oni nezomreli napriek tomu, že neboli očkovaní.
Z toho vyplívajú dve možnosti: a) buď ten pes vôbec nebol besný alebo b) na besnotu by ten chlapec nezomrel ani ak by mu očkovacia vakcína nebola podaná.

Ak vás už nič z toho čo som napísala nepresvedčí položte si jednoduchú otázku "Koľko peňazí musí mať farmaceutický priemysel?" a odkiaľ ich má? hmmmm.... no veď z našich chorôb! z chorôb ktoré do nás nejako museli dostať. Skúste si niekedy dať napísať očkovaciu vakcínu. Prelejte ju do iného obalu a dajte si vyhotoviť rozbor. To sa budete diviť aké svinstvo má zniesť 4 mesačné dieťa ktorému to dosere imunitný systém, poškodí ochrannú vrstvu mozgu. Ak by vám pichli očkovaciu vakcínu priamo do krvného obehu boli by ste mŕtvi. Preto ju pichajú do svalstva! Aby sa uvolňovala pomaly. Narodí sa zdravé dieťa a po očkovaní ma detskú mozgovú obrnu. Dieťa chodí, rozpráva a po očkovaní zrazu nie. Ako je to možné?! Samozrejme, že nie u každého človeka sa následky prejavujú až tak rapídne, u niekoho vôbec...no ak by moje dieťa malo mať trvalé následky kvôli očkovaniu, tak by som to neprežila. A samozrejme myslím na to, že ak by ochorelo na nejakú z chorôb následkom neočkovania tak by som si to vyčítala rovnako. No v Afrike robili výskum kde výskumnú vzorku dvadsiati ľudia ktorí ochoreli na tetanus. Desiatim bola podaná očkovacia vakcína a desiatim injektívne vitamín C. Z tých čo mali očkovaciu vakcínu prežili dvaja, z tých čo mali podaný vitamín C všetci. Neutíšiteľný plač, vysoké teploty ktoré sú "prirodzene" vedľajšími účinkami po očkovaní sú dôkazom toho, že vakcíny sú agresívne. Tak ak si už za nimi tak stojíte tak ich podajte v neskoršom veku dieťaťa. Kedysi sa očkovalo živou vakcínou....bojím sa, že tie dnešné sú oveľa horšie. Ja som očkovaná...keď som raz mala úraz, lekárka mi pichla priamo do miesta úrazu tetanovku...ale moja tetanovka ktorú mi pichli pred troma rokmi bola ešte "plne funkčná"- Tak načo ďalšiu? Lekárka mi na to povedala "To len tak zo zvyku." A toto je kameň úrazu, oni vedia len to čo im trepali do hlavy iní. A ak im niekto celé štúdium hovoril aké su očkovania fasa, zdieľajú tento názor aj oni a takto ho sprostredkúvajú aj vám. V USA existuje program na odškodnenie obetí očkovania...no peniaze vám zdravie nevrátia.

veriiii
1. jún 2015

@fidka79 nahoda je blbec...to s tym ihriskom a 2-3 mesacnym je tiez blbec priklad.taka prupovidka uz dnes .medzi neockujucimi🙂...jasne,ze nidky osypky nedostane..ved o tom tu pisem..beries asi do uvahy iba jednu misku vah,zato ockujuci si ZATVARAJU OCI.. 😔

cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Prečo by som mala navštíviť psychológa? Problémy žiadne teda ak sa zdravý rozum nepovažuje za problém.

veriiii
1. jún 2015

@cipanahajcik vsak na 15 rokov mas aj dobry prehlad..🙂 gratulujem🙂 slobodavockovani uz citaju aj nastroci🙂 darmo-stastie praje pripravenym🙂

lucinocka
1. jún 2015

@cipanahajcik znamkz na vysvedcko mas uz uzatvorene ze ta trapi akurat ockovanie, ktore nebudes mozno riesit dalsich 15 rokov?

veriiii
1. jún 2015

@vroni haha,nie je ich tu dost,ci admini pomazali?

cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Nepride vám ani trošku blbo, že ste s intelektom nižšie než 15 ročné decko? 🙂

vroni
1. jún 2015

@veriiii, isteze ich tu nie je dost, akurat tato tu chybala. Konecne tu ktosi napisal nieco nove, nevidane a necitane a vahou svojich argumentov presvecil odbornu i laicku verejnost. 😎

lucinocka
1. jún 2015

Sebavedomie ti ocividne nechyba....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
gabrielaslivkova
Odpoveď bola odstránená
cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Ale šak očkujte keď chcete. Nikto vám nebráni. Ale väčšina lekárov vás neinformuje o očkovaniach. Jediné čo viete je debatovať na úrovni čistého sedláka a nadávať ľuďom?! Ako fakt, že prečo majú deti také správanie k ľuďom aké majú....no mali to od koho odkukať.

cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Ale šak pani gabriela slivková povedzte mi svoj názor. A nie že ma tu hneď urážate.

gabrielaslivkova
1. jún 2015

@fidka79
@veriiii ale no, tak isto ako niekto robí bububu s osypkami, že ich hneď každý dostane a ostanú mu následky, tak isto sa robí bububu s očkovaním, akoby každé dieťa, ktoré. Je zaočkované malo hneď negatívne dôsledky. Myslím, že každá jedna matka, ktorej dieťa nie je zdravé (či už v dôsledku očkovania, či neočkovania - ak sa bavíme len v tejto téme), si kladie denno-denne otázku, či nemohla pre svoje dieťa urobiť viac, aby neprišlo o zdravie. Nemusíte preto na seba útočit a chytať sa za slovíčka. 😉

fra
1. jún 2015

ale baby, však sa neposmievajte, je fajn že zakladateľka temy v jej veku nebeha len po diskotékach a nepozerá na chalanov, ale sa aj zaujíma o to ako okolitý svet funguje - a tebe @cipanahajcik - pracuj na sebe, študuj, nenechaj sa opiť rožkom, kriticky mysli, hľadaj zdroje a preveruj si ich, nebuď ješitná a rozvíjaj svoje logické myslenie ... aby si bola- keď prídeš do nášho veku- múdrejšia a láskavejšia ako sme my teraz 🙂

gabrielaslivkova
1. jún 2015

@cipanahajcik povedz mi (tykám ti, keďže sama si ešte dieťa a potom je to aj v pravidlách tohto fóra), kde presne som ťa urážala? Ty si vo svojom úvode urazila osobu, ktorá je ďaleko vyššie nad tebou. A príspevok, na ktorý som reagovala druhýkrát - však sama si napísala, že ty sa nad nás ostatné vyvyšuješ. Citujem: "Nepríde vám ani trošku blbo, že ste s intelektom nižšie než 15 ročné decko?" A ak sa mýlim, že máš len vzdelanie na úrovni základnej školy, tak sa ospravedlňujem, ale neviem, či si ako 15-ročná už ukončila strednú školu?!
Ja som s intelektom dostatočne vysoko na to, aby som svoj názor podobnými príspevkami nevnucovala ostatným. Či už som alebo nie som za očkovanie. 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
1. jún 2015

Akoze relax,zase junova registracia,niekto sa potrebuje vyhadat...

tinqua
1. jún 2015

@cipanahajcik tak si tu tetanovku mala odmietnut...ach no jasne ved ty si este pod zakonom a rozhodovat musi zakonny zastupca...tak rychlo utekaj za maminkou a poriadne jej vynadaj za to ze si plne ockovana ...a nezabudni dodat ze ma intelekt nizsi ako ty

zeriempizzu
1. jún 2015

@cipanahajcik neviem z akeho dovodu si myslis ze si ty, 15 rocna soplana povolana a kvalifikovana rozoberat a kritizovat tu ockovanie. Kde mas rodicov ze ti povolia na tejto webke sediet a vypisovat? Prosim ta chod k babikam.

pribinak
1. jún 2015

@fidka79 neser ma ;)))) Ja čakám ci si to všimne "odborníčka" na očkovanie, zatiaľ MI žiadny link neposlala ;(

jankali
1. jún 2015

Akože neočkované ohrozia očkované deti? Snáď nakazené, resp. prenášači🙂 Jáj, smejem sa tu každej očko téme🙂

jalimag
1. jún 2015

@jaduska prepac, nechcem ta urazit, ale trafena hus zagagala, to tak byva... K tejto teme niet co dodat, len som chcela psychicky podporit zakladatelku, aby si nerobila tazku hlavu z ludi, ktori o teme nic nevedia, len sa rozkrikuju...

cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Prosim ? No ako pozrite sa ako viete vy "vzdelane" diskutovat. Ja som tu pani urazila preto lebo sa o neockovanych detoch vyjadrovala stylom sup do plynu. Ja som vyjadrila svoj nazor a vy ma tu idete zozrat. Ale nic si z toho nerobim nakolko je jedno ci mam 15 ci 50 rokov, ak s niecim nesuhlasite tak nesuhlasite. Moja mamka je rada ze mam vseobecny prehlad je to uzasna vysokoskolsky vzdelana zena a nikto so ju do UST brat nebude. Temy ockovania som sa chytila ked sa mi narodila sestra. Neurobila som nic a k babikam sa urcite nepoberiem...koncim lebo to tu nema cenu. Nerozoberala som nic nevhodne vzhladom k mojom veku. Zbohom, prajem prijemne ockovanie

liebling98
1. jún 2015

Dnešná registrácia, vraj 15 - ročná a ide tu poučovať o očkovaní...

jalimag
1. jún 2015

@cipanahajcik Si skvela baba, drzim ti palce, nechaj ich, nech sa tu navzajom podriapu do krvi a pozeru. Admini asi spia, ked tie agresivne prispevky nemazu.

tinqua
1. jún 2015

Ty si svoj nazor nevyjadrila, ty ho agresivne pretlacas a nestranis sa ani blbeho vyjadrovania na adresu osob, ktore nezapadaju do komfortnej zony tvojich myslienkovych pochodov...v ramci svojho vseobecneho prehladu urcite vies aj o pravidlach socialnej interakcie, takze ta nemoze prekvapit, ze ked sa hrubo zacnes navazat do nazorov druhych aj ked nie menovite, odpovedou ti bude rovnako hruba reakcia...tuto temu si si mohla odpustit minimalne dovtedy kym si nespravis na tuto problematiku dokladnejsie reserse, pretoze od hnutia antivax som uz citala aj lepsie argumenty, ktore stoja za premyslenie.

tinqua
1. jún 2015

@jalimag admini zrejme naozaj spia lebo tato tema uz mala byt zamknuta minimalne dvadsat prispevkov dozadu

pectore
2. jún 2015

Tvoj uvodny prispevok je prezentacia nevedomosti. Prepac mi takuto otvorenost ale je to naozaj bohuzial tak, a mala by si si za tuto temu seriozne sadnut a prejst si ju pozorne. Ak to urobis najdes vo svojom texte mnoho nedomyslenych a nelogickych uvah....Toto čo tu prezentujes sa s kludom moze nazvat aj selektivne citovanie. To znamena ze si z problematiky vyberies len tolko kolko sa ti paci, pripadne len tolko informacii s ktorými disponujes a trufas si robit osvetove okienko......lenze problematiíka je daleko ale daleko komplikovanejsia. Tym ze prezentujes takyto text v takomto zneni sa podielas na dezinformovani...ktore nam slobodnu volbu v očkovani berie pretoze na zaklade takychto informacii sa nedokazeme zodpovedne rozhodnut čo može byt v otazkach zdravia velmi nebezpecne.

1. treba si uvedomit ze tu nemame len ockovanych a neockovanych. Tato tema nie je ciernobiela. Mame tu ludi ktorý ockovany byt nemozu, bud koli zdravotnym problemom alebo koli veku. Neockovanim ohrozujeme predovsetkym tuto skupinu ludi..ktora neni az tak malinka...pretoze sem možu patrit napr dochodcovia, deti, tehotne ženy a ich nenarodnene deti.....v pripade ze budes mat doma neockovane dieta a bude mat napr anginu alebo zapal stredneho ucha a do toho chyti osýpky od surodenca ktorý ich dovlecie zo školy akym sposobom chces zabespecit mierny priebeh ochorenia? ...nijak.....v takom pripade budes riskovat vazne komplikacie....tak ako vsetky deti alebo ludia ktorý sa budu pasovat s nejakym zdravotnym problemom a dotoho sa im pridružia napr osýpky....takže ziadne očkovanie nahovno....u ockovanych je priebeh ochorenia lahsi, su na chorobu menej vnimavy čim sa zamedzuje jej širenie a tym chrania aj tych ktorý ockovany nemožu byt. Je to dolezity faktor..ktorý si clovek uvedomi az ked je v situacii kde sa nemoze rozhodnut ci moze svoje dieta chranit pred infekcnymi chorobami...napisala som k tomu aj clanocek : https://www.modrykonik.sk/blog/pectore/article/ignoranti-medzi-nami-9wf1dq/ ...mozno ti to problem pomoze pochopit lepsie.

2. Autizmus sa v rovnakej miere vyskytuje aj u neockovanych deti. skus mi vysvetlit ako je to možne ked to ma podla teba suvis s ockovanim? Ak vies nieco o autizme..tak vies aj to ze ku dnesnemu dnu nieje presne špecifikovany jeho povod, ale je velmi zaujmave ze odporcovia ockovania maju jasno ze je to z ockovania ..ignorujuc najnovsie poznatky ktore coraz castejsie ukazuju na prenatalne obdobie. Takisto sa nam posunula diagnostika autizmu. Dnes mas rozne prejavy a formy ..toto v minulosti nebolo tak rozoberane a čo by v minulosti riesili ako to ze dieta je skratka ine, pomalsie atd tak dnes je to uz porucha autistickeho spektra.

3. zisk z vakcin je tak cca 3% zo zisku farmaceutickych spolocnosti. Mnoho vyrobcov prestalo vakciny vyrabat z dovodu ze sa im to neoplati...smiem vediet o akých prachoch hovoris?...nehovoriac v nasom state kde su vakciny hradene statom ? ...straca sa logika preco by stat len tak pre nic za nic financne podporoval nejaku nadnarodnu spolocnost ?

4. zas ti tu unika problem ze tato problematika nieje o ockovanych a neockovanych ale aj o tych ktorý ockovany byt nemozu...preco by dieta s chorym srdieckom malo zit v izolacii a nenavstevovat kolektiv z dovodu ze kolektiv neockovanych je pre neho rizikovy?..kde su jeho prava na rovnaku kvalitu života ako maju ostatne deti.? ... a to vsetko len preto ze niesme ochotny vytvorit zdrave prostredie aj pre neho? Skolky by mali prijat aj neockovanych ale jedine pokial je k tomu lekarsky dovod. ..a sukromne skolky nech konaju podla svojho uvazenia... Problematika cierneho kasla je velmi zlozita. Po jeho prekonani sa clovek dokaze znova nakazit s atypickym priebehom kedze telo si nevie vybudovat imunitu na takej urovni aby sa znova nenakazilo......rovnako to funguje po ockovani clovek sa moze aj po ockovani nakazit. Ochrany ucinok vakciny proti ciernemu kaslu spociva v niecom inom..a to v tom ze po zavedeni tohoto ockovania nam klesla dojcenecka umrtnost takmer k nule.

5. citujes pribeh o besnote od Anity Petek ktora vystupovala aj v švajčiarskej sekte Iva saseka... toto su jej slova...a su to dezinformacie. Vyznam ockovania proti besnote je neodškriepitelny....staci si na youtube pozret video s clovekom ktorý na besnotu umiera... toto jej parafrazovanie je velmi tendencne.

...vakciny patria k liecivam ktore maju jedny z najprisnejsich bezpecnostných noriem...a urcite viac klinickych studii nez tebou vyzdvihovany vitamin C ..ktory zazracne zachranil niekoho pred tetanom. ..mozes mi dat na to prosim link ked uz tu taku vec prezentujes nech viem o com vlastne hovoris.?

Ak si chces temu prejst a nebude ti vadit kriticky pristup k informaciam...vela informacii najdes v nasej skupine kde sa ockovaniu seriozne venujeme a kde dezinfoemacie prechadzaju skuškou : https://www.modrykonik.sk/group/1838/
@cipanahajcik

miahavash
2. jún 2015

Nuž. 15 ročné mláďa si tu ide vyskakovať a biť sa do hrude aká je ona neskutočne vzdelaná. Informácie pravdepodobne čerpá z aktuality.sk poprípade joj.sk .. Nechápem čo riešiš. Každého vec či dá svoje dieťa zaočkovať alebo nie. Tém ohľadom očkovania je tu AŽ AŽ a narozdiel od tvojej témy tamtie aspoň majú - hlavu a pätu.

sasa1983
2. jún 2015

Ja suhlasim,ze kazdy rodic si moze a ma zvazit..., ale pokial nie je zdravotna kontraindikacia (imunosupresia, hematologicke tazkosti, onkologicke ochorenia, zapalove ochorenia,ci uz akutne, alebo chronicke, ako ulcerozna kolitida, ci Crohnova choroba, ..), tak, ak potom si tieto ochorenia maju rodicia laskavo riesit doma a nebehat prestrasene do nemocnice. Sasa