Očkovanie nie je také čisté ako sa zdá
Včera som v televízii zaznamenala reklamu na HN ktoré majú dnes v prílohe "Extra špeciál o očkovaniach"- ako totálneho nezastancu očkovaní som ich samozrejme musela mať. Dnes mi ich moja mamička doniesla a po prečítaní som zažila obrovské sklamanie. Takúto propagandu by som naozaj čakala v hociktorom denníku ale od hospodárskych novín, ktoré vždy popisovali veci s nadhľadom, jednoznačne nie. Tá pani na 4. strane ktorá je predsedníčkou vakcinologickej spoločnosti (totálne "nestranná") je dôkazom toho, že dnes už môže mať vysokoškolský diplom naozaj každý. Jedno jej tvrdenie sa vyvrátilo druhým. Pár dôkazov, že trepala od bučka do bučka:
1. "Neočkované deti ohrozujú očkované, pretože žiadna vakcína nie je 100% účinná" - no pani zlatá aký je potom význam očkovacích vakcín?! To je potom strašná sranda nechať si do seba pichnúť zmes vírusov (z ľudských embrií), jedov (ortute a pod.), ťažkých kovov (ktoré strčia do tela 4 mesačného dieťaťa) keď sú v konečnom dôsledku aj tak na hovno.
2. "Autizmus nie je spôsobený očkovaním, iba vzniká v rovnakom období v akom sa podáva aj 1. očkovacia vakcína" - Áha, to sú mi náhodičky...presne v tom istom?! Aj tuberkulóza sa prestala povinne očkovať pretože, pozor rovnako náhodne v tom istom období (po očkovaní) sa objavoval čoraz častejšie náhly syndróm úmrtia dieťaťa. Faktom je, že súčasťou mnohých výskumov bolo podanie vakcín v neskoršom veku ako je predpísaný a zrazu autizmus vznikal pokojne aj v 3-4. roku dieťaťa.
3. "Osobne nepoznám lekára ktorý nepodporuje očkovacie vakcíny" - no nehovor, veď z toho máte prachy. A ak sa aj nejaký taký nájde tak mu pre istotu vezmete licenciu.
4. "Situáciu by som riešila neprijatím nezaočkovaného dieťaťa do štátom dotovanej škôlky" "Osobne sa čudujem, že si rodičia očkovaných detí nezisťujú, ako sú na tom tie ostatné" - s týmto ma rozbila jak čínsky porcelán. To ako znamená, že v súkromných škôlkach nech sa aj umiera na choroby ale v štátnych budeme všetci pekne zaočkovaní? Ale keď ste kurnik raz zaočkovaní tak sa predsa nemáte čoho báť...alebo snáď áno? Jáj ja som zabudla akú účinnošt majú tie vychýrené očkovania. Nedávno som sa stretla s jednou mamičkou ktorá mi povedala ako majú podozrenie na čierny kašeľ (hlavne, že jej dcéra bola očkovaná pred dvoma rokmi). A to sa prosím pekne nebavíme o ľuďoch na konci civilizácie, ale o ľudoch z Bratislavy.
5. "Od 19. stor. (to je doba od kedy sú povinné očkovania) na svete nevypukli nejaké väčšie epidémie." - Tak, myslím si, že to nie je v tom od kedy sa očkuje. Kedysi nebolo ničím výnimočným ak prišiel mor a ľudia začali umierať. Zmenila sa doba. Keď som si prvý krát čítala spisy Louisa Pasteura a jeho srdcervúci príbeh o jeho vynáleze (vakcína proti besnote) nevedela som či sa mám smiať alebo plakať. Chlapca pohrýzol besný pes, na pomoc mu prišli ďalší dvaja ľudia ktorých tiež pohrýzol ten istý pes. Jeho matka ho vzala do Francúzska za istým chemikom ktorý ho mal vyliečiť. Do brušnej steny chlapca v podobe niekoľkých dní pichal injekcie (ich súčasťou boli rakovinotvorné bunky z pľúc oviec). Tento proces bol veľmi bolestivý no nakoniec Pasteur prehlásil- chlapec je vyliečený. A začalo sa očkovať vo veľkom...bez nejakých väčších výskumov. No ktosi zabudol na tých dvoch chlapov. Veď aj ich pohrýzol besný pes. A oni nezomreli napriek tomu, že neboli očkovaní.
Z toho vyplívajú dve možnosti: a) buď ten pes vôbec nebol besný alebo b) na besnotu by ten chlapec nezomrel ani ak by mu očkovacia vakcína nebola podaná.
Ak vás už nič z toho čo som napísala nepresvedčí položte si jednoduchú otázku "Koľko peňazí musí mať farmaceutický priemysel?" a odkiaľ ich má? hmmmm.... no veď z našich chorôb! z chorôb ktoré do nás nejako museli dostať. Skúste si niekedy dať napísať očkovaciu vakcínu. Prelejte ju do iného obalu a dajte si vyhotoviť rozbor. To sa budete diviť aké svinstvo má zniesť 4 mesačné dieťa ktorému to dosere imunitný systém, poškodí ochrannú vrstvu mozgu. Ak by vám pichli očkovaciu vakcínu priamo do krvného obehu boli by ste mŕtvi. Preto ju pichajú do svalstva! Aby sa uvolňovala pomaly. Narodí sa zdravé dieťa a po očkovaní ma detskú mozgovú obrnu. Dieťa chodí, rozpráva a po očkovaní zrazu nie. Ako je to možné?! Samozrejme, že nie u každého človeka sa následky prejavujú až tak rapídne, u niekoho vôbec...no ak by moje dieťa malo mať trvalé následky kvôli očkovaniu, tak by som to neprežila. A samozrejme myslím na to, že ak by ochorelo na nejakú z chorôb následkom neočkovania tak by som si to vyčítala rovnako. No v Afrike robili výskum kde výskumnú vzorku dvadsiati ľudia ktorí ochoreli na tetanus. Desiatim bola podaná očkovacia vakcína a desiatim injektívne vitamín C. Z tých čo mali očkovaciu vakcínu prežili dvaja, z tých čo mali podaný vitamín C všetci. Neutíšiteľný plač, vysoké teploty ktoré sú "prirodzene" vedľajšími účinkami po očkovaní sú dôkazom toho, že vakcíny sú agresívne. Tak ak si už za nimi tak stojíte tak ich podajte v neskoršom veku dieťaťa. Kedysi sa očkovalo živou vakcínou....bojím sa, že tie dnešné sú oveľa horšie. Ja som očkovaná...keď som raz mala úraz, lekárka mi pichla priamo do miesta úrazu tetanovku...ale moja tetanovka ktorú mi pichli pred troma rokmi bola ešte "plne funkčná"- Tak načo ďalšiu? Lekárka mi na to povedala "To len tak zo zvyku." A toto je kameň úrazu, oni vedia len to čo im trepali do hlavy iní. A ak im niekto celé štúdium hovoril aké su očkovania fasa, zdieľajú tento názor aj oni a takto ho sprostredkúvajú aj vám. V USA existuje program na odškodnenie obetí očkovania...no peniaze vám zdravie nevrátia.
podla mna je neadekvatne neprijat tento faktor že neockovanim su ohrozene niektore skupiny ludi. Respektive sme ohrozeny vsetci pokial budeme mat nejaky zdravotny problem zrovna v obdobi ked sa tu objavi co i len lokalna epidemia. ...uviedla si nemecko ako priklad toho ze tam nedochadza k ohrozeniu inych...tak si pripomenme ze tam nedavno zomrelo na osýpky male dieta so zdravotnym problemom s ktorým inak mohlo žiť. ..stalo sa to v berline....takže ano širenie infekcnych ochoreni ohrozuje vsetkych. Ockovanych- pokial budu momentalne chori, neockovanych, a tych ktorý su tak chory alebo tak maly ze nemozu byt ockovany. Mame tu otazku ako sa ucinne pred tymto širenim infekcnych ochoreni branit? pretože priat nazor v ktorom sa mozme navzajom svojimi nazormi ohrozovat na zivote alebo jeho kvalite (ak sa pridruzia pripadne komplikacie)...to nieje len mat pravo na nazor ale tymto nazorom vytvarame prostredie ktore je pre ostatnych nebezpecne....a na toto mame pravo? ...pouzijem prirovanie ktore je trocha nadnesene ale ....keby niekto zacal pustat v uliciach biologicke alebo chemicke zbrane tak by sa nam to nepacilo, pokladali by sme to za nebespecne, za obmedzovanie nasej slobody, za formu terorizmu.... ale ak chceme dovolit hoc aj demokratickou cestou aby sa nevedomostou a ignorantstvom vytvorilo prostredie v ktorom sa budu bezne sirit infekcne ochorenia ktore mozu ohrozit vsetkych tak to ma byt ok?...sloboda slova, pravo na nazor ...rovnakou logikou sa mozme zachvilu vratit do stredoveku a zacat upalovat carodejnice alebo zo začiatku bude stačit homosexualov..pretože sme sa tak rozhodli...kto bude rozhodovat o tom čo mozme este tolerovat?...ak toto maju byt len otazky nazoru a nebude sa uvazovat nad ich podstatou . Ja takyto svet nechcem... pretoze taketo riesenie v oblasti verejneho zdravia my skor pripomina anarchiu... to potom naco mame izlovat niekoho s nejakou infekcnou chorobou ...vsak co ho obmedzujeme, nikto nemysli na jeho prava, chce prekonant chorobu doma v kruhu svojich blizkych.... co ma po ostatnych s ktorými potom pridu do kontaktu...
@vroni zartujete,ze nieco nove?presvedcive?mna osobne nepresvedcila.. 😎 ved to akoby skopirovala sloboduvockovani...co nie je samozrejme trestny cin🙂
avsak,je ine,ked si nekto pise svoj naza ako bloger a ine,ked sa niekto snazi byt mienkotvorcom🙂.to je uz trosku nemoralne..hlavne,ak sa taky mienkotvorca sem tam straca v prejkladoch 😖 .mozem sa spytat,vy nahodou nie ste ta pani z jednej z tychto organizacii?
@fidka79 ja som nikdy nebagatelizovala NU naprilad po MMR,ked uz pouzivas tuto paralelu s osypkami..
ja len pisem,ze vdaka strankam ako slobodavockovani,kore pisu v sprektre POLOPRAVDA AZ NEPRAVDA su mamicky presviedcane ,ze ich dieta ma to a hento z ockovania..ako som pisala viac krat-,znamej maly dostal tazky ekzem- z ktoreho sa nevie spamatat uz 2 roky-dostal ho kratko po tom ked mal by zaockovany...ockovany nebol..ak by bol, myslim,ze mamicka by vdaka takymto mienkutvornym strankam dospela k nazoru,ze to ma urcite z ockovania..lebo CASOVA ZHODA NEEXISTUJE
tato stranka napriklad pretlaca nazor,ktorym sa ludia dopracuju k tomuto:
..chcem dodať, že žiaľ, pediatri vôbec nevedia, že vakcíny (okrem) BCG potláčajú bunkovú imunitu (Th1 reakcia) a prepínajú imunitu do výroby protilátok (Th2 reakcia - humorálne imunita). To znamená, že dieťaťu vôbec nefunguje prvotná obranná ˇimunitná bariéra, preto často po očkovaní deti ochorejú, alebo sa stávajú chorľavé a majú ťažké priebehy chorôb. Toto prepnutie môže pretrvávať dlho, alebo môže zapríčiniť aj dlhodobú poruchu imunity.
tebe ako zdravotnikovi sa nezda nieco divne na tomto vyhlaseni?
a napriklad, stranka nepovie,ze toto robia aj niektore bezne kolujuce virusy..to k tym polopravdam..prikladov sa najde dost..
cize- co ja pisem,nie je v duchu bagatelizovania NU,ale skor o neveriacom kruteni hlavou nad takouto radikalnou propagandou a sirenim hysterie okolo ockovania..ale-ako vidime,hltajuce obecenstvo sa najde uz medzi nastrocnymi..
@veriiii, vrucne odporucam prestudiovat si nasledujuci link: http://sk.m.wikipedia.org/wiki/Irónia 🙄

K teme ockovanie ma kazdy svoj nazor, nikomu ho neberiem, nasa mala zaockovana je, ale tvrdit, ze nezaockovanim sa ohrozuju ine deti a ine skupiny je podla mna neadekvatne, ved napr. v Rakusku, Nemecku, Svajciarku ockovanie uzd dlhe roky povinne nie je, ako aj v inych susedskych krajinach, takze nas cela tato populacia v Europe uz par rokov ohrozuje? Ja nekritizujem nikoho, kto svoje dieta zaockovat neda, malo by to byt na rozhodnuti rodicov. Ja som si stiahla manual o ockovacich latkach priamo zo stranky ministerstva zdravotnictva, je tam vsetko rozpisane, cely ockovaci kalendar ako aj info, co vakciny obsahuju, takze kazdy si to moze pozriet a precitat a sam rozhodnut, ci dieta zaockovat da alebo nie.