Očkovanie proti ovčím kiahňam
ovčie kiahne očkovanie ?? dieťa alebo dospelý vhodné nevhodné ???
Ja som to prave riesila a pediatrickou, ktora je aj moja kamoska. Dcera prave prekonala kiahne a starsi syn stale nemal a ani teraz nedostal...povedala mi, ze ona by vlastne dieta nezaockovala, vraj je to ziva vakcina a mame este pockat, ze je najlepsie ak ich dieta prekona.
@kiki68 Svokru očkovali touto vakcínou s najväčšou pravdepodobnosťou prvý krát a to proti pásovému oparu. Očkovanie proti ovčím kiahňam je na trhu až niekedy od 90. rokov a na Slovensku sa dostalo do širšieho povedomia pomerne nedávno
@hopatko čo myslí pod tým, že je lepšie, ak ich dieťa prekoná? Lebo nežiadúce účinky po tomto očkovaní bývajú ďaleko miernejšie ako býva prekonanie choroby. Na tvojom mieste by som sa jej pýtala na detaily... lebo áno, sú krajiny ako Británia, ktoré zhodnotili, že plošne očkovať proti kiahňam nebudú, lebo je to výhodnejšie... ekonomicky.
@kiki68 Svokru očkovali touto vakcínou s najväčšou pravdepodobnosťou prvý krát a to proti pásovému oparu. Očkovanie proti ovčím kiahňam je na trhu až niekedy od 90. rokov a na Slovensku sa dostalo do širšieho povedomia pomerne nedávno
@hopatko čo myslí pod tým, že je lepšie, ak ich dieťa prekoná? Lebo nežiadúce účinky po tomto očkovaní bývajú ďaleko miernejšie ako býva prekonanie choroby. Na tvojom mieste by som sa jej pýtala na detaily... lebo áno, sú krajiny ako Británia, ktoré zhodnotili, že plošne očkovať proti kiahňam nebudú, lebo je to výhodnejšie... ekonomicky.
@annm81 uprimne, ja sama som bola jej odpovedou zaskocena, mali sme velmi kratky a rychly rozhovor, chystam sa za nou na "konzultaciu"...
@kiki68 tak tak
Ja osobne som kiahne prekonala, moje dieta bude ockovane pred nastupom do kolektivu dala by som skor ale choroby 🤷🏻♀️
@taktotedanie my sme museli velmi skoro, nakolko tu v AT isiel do skolky v 2 rokoch. A hadaj co prve bolo na dverach skolky „ vyskytli sa kiahne „ 😂 Nas ich nedostal, kedze uz bol ockovany. A to nastupoval vtedy uz v Auguste 🙈

@taktotedanie toto aj nasi v AT hovoria, mame strasne fajn lekarov, hlavne vseobecaka, ten berie aj deti. A obaja hovorili, ze ten priebeh dnes je iny a horsi a to iste pasovy opar, ze to vie byt divocina.
@kiki68 tak tak
Ja osobne som kiahne prekonala, moje dieta bude ockovane pred nastupom do kolektivu dala by som skor ale choroby 🤷🏻♀️