Očkovanie proti ovčím kiahnam
Ahojte, sme pred povinným očkovaním mumps atď, je možné tento čas zaočkovať dieťa na ovčie kiahne. Je to odporúčane očkovanie. Dali ste niektorá mamička zaočkovať dieťatko aj na ovčie kiahne? Kedy sa preockuje? Aké máte skúsenosti? Ďakujem
Pevne verím,že také ako ty aj k rozumu prídu...ockujes hlava nehlava bez toho, aby si si okrem maistreamu nastudovala/ prečítala aj niečo iné. Neockujuci rodič robí vo svojom presvedčení na základe informácií pre svoje deti to najlepšie, presne ako ockojuci. Nikdy si nedovolím kydat na ockojucich rodičov, čo tebe dáva právo súdiť a označovať neocko rodicov za sprostých? A vymýšľať tresty?
@extempore
@evittam čiže kamoška-jeden prípad,je vás zdroj istoty? Ja mám žiaľ tiež kamarátku ktorej dcéra mala kiahne s priebehom ako spomínate vy-akurát neockovana. Narozdiel od vašej kamarátky však posledné čo vtedy riešila boli návštevy , čiže mi o tom len hovorila. Môj zdroj informácií je v prvom rade detsky lekár,ktorý sa stretol reálne (nie cez známych a neznámych,ktorí si realitu vedia prikraslit) s rôznymi pripadmi a očkovanie mi odporučil,nakoľko som sa naň sama spýtala. Okrem toho odborné články,tým nemyslím nový čas,modrý koník a 'osobná' skúsenosť ľudí o ktorých nič neviem,čiže ani to,ci náhodou neklamu.
Čo sa týka očkovania,funguje presne tak,ako píšete,že nefunguje. ale nevadí,to je vas nazor,pani sa pýtala na skúsenosti , tak som odpovedala,presviedčať nepotrebujem nikoho.
@abbey1 nejaký exit z rozvojovej krajiny sem zavlečie nejakú pliagy a bolieť to bude neočkovaných a ich matere...
@dskjhfdlkdjhl mám okrem iného MPH.. ale to si asi tým medicínskym vzdelaním nemyslela. Doktorát mám z iného odboru, ale denne sa pohybujem v lekärskom prostredí a ešte som sa nestretla s tým, aby bola nejaká vedecká kapacita proti očkovaniu. Takže to hovorí za všetko...
@extempore Proti akej konkrétnej pliage z rozvojovej krajiny si zaočkovaná ty a tvoje deti?
Vidíš, každý sa stretávame s inými kapacitami z lekárskeho prostredia. Ešte ani jeden z lekárov z našich priateľov, ani lekárka mojich detí, ani moja, nikto z nich má ešte nenazval sprostou materou. Až ty na MK. ;) Poznám i lekárov, ktorí majú nezaockovane deti.
@extempore no, takze ked sa denne pohybujes v lekarskom prostredi, tak uz sa Ti zda, ze si odbornicka? Nauc sa najskor slusne komunikovat s ludmi a nenadavaj tu druhym do sprostych, lebo to zatial ukazuje len na Tvoju blbost. 😉
@rik01lulaka ja neviem čo je v tvojom ponímaní "mainstreamové", ale ja radím s lekárskymi kapacitami. Ak je niekto docent medicíny, potom má o danej problematike Asi "trošku viac" vedomostí, ako nejaké antisystémové zdroje, ktoré si medzi sebou šíria matere na modrom koňovi lebo už od samej nudy na materskej nevedia čo so sebou... Btw, dve z tých lekárskych kapacít sú moja veľmi blízka rodina a preto nepredpokladám, že by mi trepali nezmysly len kvôli tomu, aby ten fuj, zlý, zlý zlý Pharma biznis zarobil na našom zdraví. Keď totálne dokašlete zdravie svojich detí a pôjde do najhoršieho, potom budete vyplakávať tým doktorom aby vám decká zachraňovali. Prebuďte sa, kým nie je too Late!!!!
@dskjhfdlkdjhl ok, ako povieš. Moja profesia je neustále vzdelávanie. O tom, v čom nie som odborník sa radím so znalými veci. A k tej slušnej komunikácii - tu už nejde o slušnosť, tu ide o prežitie... Keď vidím ako priblblé mamičky, ktoré neovládajú ani pravopis, šíria bludy a konšpiračné teórie tak som toho názoru, že treba tvrdo zakročiť...
@extempore pozri, moje deti maju vsetky povinne ockovania, ja isto nie som proti, ale proti kiahnam som ich ockovat nedala, lebo to nepokladam za dolezite. Na druhej strane, nebudem zatvarat oci pred neziaducimi ucinkami ockovania. A ak si precitas tuto diskusiu, tak okrem Teba tu vsetci reaguju normalne, primerane, jedine Ty sa chovas ako ministerka zemetrasenia. Myslim, ze o taketo "zakrocenie" nema nikto zaujem a ani to nikoho neprinuti ist ockovat, akurat si sa tu zase strapnila. Vies, hlupakovi je kazdy hlupy a na Teba to fakt sedi. A odpisovat mi nemusis, nemam zaujem o debatu s Tebou. Chcela som len vediet, ci mas medicinske vzdelanie, kedze ostatne matky (podla Teba) nemaju, tak maju drzat huby.
@dskjhfdlkdjhl no, ani ja som o očkovaní proti kiahňam neuvažovala. A ani nezatváraj oči pred nežiaducimi účinkami ničoho. A to, že sa "strápnim" pred mamičkami na anonymnom fórei môže byť ukradnuté... Nič zlé ani protizákonné som nenapísala. Inak je ale zaujímavé, že už dlhšiu dobu nemáš záujem o debatu so mnou a stále má označuješ. 😂😂😂
@ivankatal Nie, moja istota sú lekári ktorym verím. A nie že ma tu nejaka samozvaná odbornicka bude napadat,ze som sprostá lebo neockujem. Ja sa skor stretávam s atakmi matiek ze som nezodpovedna a neviem co robím keď neockujem ale na otázku na co je očkované jej dieta dostanem odpoveď ved do ručičky či nozicky. Hlavne ze ja som ta sprostá a nezodpovedná...
@extempore Tak, aby si to pochopila aj Ty-chcela som vediet, ci mas medicinske vzdelanie, nic viac, nic menej. Uz to viem a viac info ma od Teba (o Tebe) nezaujima a teda o dalsiu debatu s Tebou nestojim. Dufam, ze si uz pochopila.
@extempore ja ti prajem, aby si na h..u nepadla z príliš vysokej priečky, aby si nikdy nevyplakavala nad slepou dôverou vo vakciny, prajem ti, aby boli tvoje deti zdravé bez NU a nemali dokaslany život...
Ja som mala kiahne 2x. Prvý krát ako dieťa, dostala som od brata a druhý krát po 30-tke, dostala som od susedinej dcéry. A priebeh bol naozaj strašný. Môj krpec ich dostal až do mňa, priebeh cca 8 dni aj s cestou 😀😀😀 Takže rarita, môžu byť kiahne aj 2x....
@evittam netvrdím, že ste sprosta, tvrdím, ze máme iný názor. A zase povedzme si narovinu,kolke z mamičiek, ktoré nedajú očkovať sú tiež také? Že nedá,lebo ani kamarátka nedala? Nič o tom nevie,nič si nenastuduje,ale potom kazdemu hovorí, ake je očkovanie strašné..a aby sama seba presvedčila,ze urobila dobre,si navymýšľa príbehy o 'znamych',aby to vyznelo doverihodnejsie. Aj tomu som bola svedkom. Ziadny argument,nič, len kopa akoze skusenosti znamych a nakoniec z toho vzislo,že ani nevie na akom princípe funguje očkovanie. Takže každá minca ma dve strany. Ja nikoho nepresviedcam, ale nemám rada "odborníčky",nech už ide o akýkoľvek problém, ktoré si niečo myslia a prezentujú to ako mega absolútnu pravdu a cez nič iné cesta nevedie.
@ptmt1011 vedela by ta mamička bez doktora určiť diagnózu? Maximálne tak od inej mamičky,ktorá to ale tiež ma od doktora. Doktor nie je boh,ale stále sa bavíme o nevzdelanej(v tejto oblasti) mamičke a o studovanom človeku. Prepáčte, ale je smiešne tváriť sa ako mega odborník a pritom mať iba info z druhej ruky,žiadne fakty,nič podložené..to že máme v rodine dieťa s nejakým poškodením neznamená,že máme veskere informácie o tom ako/preco/z akého dôvodu vzniklo atď. že som niečo videla,neznamená,že sa v tom vyznam.
No a možno preto nerozumiete,prečo sa boja,lebo asi neviete ako presne funguje princíp očkovania. Inak by ste tomu rozumeli. A áno,nie je dôležité len očkovať,ale sa aj preockovat.
Pekný večer
@ptmt1011 no a k tomu "po očkovaní zostalo choré "..niektoré ochorenia sa prejavia až v určitom veku. dovtedy môže mať človek pocit,že dieťaťu nič nie je a zrazu bum,..človek má tendenciu hľadať príčinu. No a veľakrát aj v tom,čo nie je nijako potvrdené. ale chápem,to je zúfalstvo. Rovnako je však zúfalstvo to,keď moje dieťa nemôže byť očkovane alebo je príliš malé a nakazil ho niekto,kto bol 'nezodpovedný'. Žiaľ,ľudské telo sa nedá naprogramovat a nič neplatí 100%,ale ak je niekde pomer (napríklad) 1:10000,tak sa nebudem riadiť tou 1
Ze vas toto bavi sa tu dohadovat o ockovani.. stale boli dva tabory matky co ockuju a matky co neockuju.. vecna debata hadka vymena nazorov nazvite si to ako chcete, no nikdy to nikde neviedlo pre silne presvedcenie oboch stran.aj tak ukaze cas, ved ten pravdupovediac stale ukaze zmysel vsetkeho preco je to tak.. nech si kazdy robi ako uzna za vhodne. Nemam potrebu a ani nebudem nikoho presviedcat o potrebe ockovania. Ja len tvrdim a vzdy som tvrdila ak by nezaocko dieta nakazilo (lebo moze byt prenasac alebo mat chorobu bez priznakov alebo o tom este nevie) moje dieta ktore este z nejakeho dovodu nemohlo byt zaockovane, ruky nohy takej matke dolamem ktora vedome ohrozila zivot mojho dietata. Len tolko k teme✌️Peace a peknu velkonocnu nedelu🐣
@sapetka v kosiciach su osypky a maju ich ak ockovane deti. Ak by ti dieta ochorelo od ockovaneho dietata, tiez by si dolamala ruky nohy? Alebo este väčšia sranda, mal ich primar na orl a s osypkami dokonca operoval. Nebol zrejme preockovany a vedel, ze su osypky, tiez vedome ohrozil deti....
@sapetka toto až taká večná debata nie je, max. 20 rokov, odkedy jeden debil zahlásil, že očkovanie spôsobuje autizmus. Odvtedy to vedci vyvrátili nezávislými štúdiami asi tak 100 x, ale hold, niektorí ľudia sú proste antisystémoví od podstaty. V minulom režime nikomu ani nenapadlo nedať očkovať decko. Dnes nám ten liberalizmus už poniektorým zatemňuje mozgy...

@katren davala si prosim ockovat starsie deti, aj ked bolo doma dieta mladsie ako 1,5r (tj este nemalo mmr + nemohlo mat este ocko na kiahne)? Aky bol prosim priebeh?