icon

Očkovanie proti ovčím kiahnam

1gabriela13
19. apr 2019

Ahojte, sme pred povinným očkovaním mumps atď, je možné tento čas zaočkovať dieťa na ovčie kiahne. Je to odporúčane očkovanie. Dali ste niektorá mamička zaočkovať dieťatko aj na ovčie kiahne? Kedy sa preockuje? Aké máte skúsenosti? Ďakujem

extempore
19. apr 2019

@ptmt1011 len jednu vec ti napíšem - k tým argumentom a fanatizmu. Fanatické sú vyrodené matere, ktoré už od samej rozdrapenosti nevedia čo so sebou a vedome ohrozujú zdravie svojich detí... Robila som pred nejakým časom genealógiu našej rodiny. Obnáša to štúdium starých matrík a bádanie v archíve. V roku 1890 zomreli mojej pra pra babke v priebehu dvoch dní tri malé deti - príčina smrti - diftéria teda záškrt. Dnes je to choroba, ktorej sa jednoducho dá predísť očkovaním... Čo by vtedy matky dali za takúto možnosť? Prísť o tri deti 😞😞😞😞😞 to, čo tu niektoré ženy predvádzajú je absolútne v rozpore so zdravým rozumom a čudujem sa, že tie ženy nemajú aspoň normálnych manželov, ktorí by mali rozum....

extempore
19. apr 2019

@ptmt1011 zato tebe už asi rozum odletel 😂😂😂😂😂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kllamarka
19. apr 2019

@ptmt1011 takto..ja len chcem dodat, ze ucel ockovania nie je cisto len v ohlade na jednotlivca.
Ci napr zaockovane deti @extempore ochoreju. Ockovanie ma vyznam v spolocnosti ako takej, ak sa dodrzuje znizuje/minimalizuje sancu na nakazu, lebo jednoducho chorych je malo/ziadny.
Takze v dnesnej dobe...ak polovica rodicov da a polovica nie..tak naozaj nema velky vyznam byt zaockovani pre tu prvu polovicu.
Je uplne zbytocne sa tu hadat, ci niekoho zaockovane dieta naozaj nedostane "onu" chorobu.
To bohuzial zavisi od celej spolocnosti.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
brisilda
19. apr 2019

s muzom ste kiane neprekonali a chces ockovat deti ? ak sa bojis tak sa dajte najskor vy zaockovat 🙂 dieta by som isto nedavala ...... ak maju dobru imunitu ochorenie zvladnu velmi dobre a budu mat celozivotnu imunitu . moj 7 rocny mal vseho vsudy 50 pupacikov 🙂

extempore
19. apr 2019

@ptmt1011 no dobre. Ad hygiena - z rozprávania mojej prastarej mamy, ktorá zomrela v roku. 1996 ako 102 ročná žila moja pra pra starká ak s rodinou v Trenčíne, v mestskom byte s vodovodom... Ad imunita - myslím si, že ľudia v minulosti mali ďaleko lepšiu imunitu ako my, nebolo zďaleka toľko alergií atď...
Ad zdravotná starostlivosť - čo urobí sebelepší lekár keď nastanú komplikácie? Aj dnes sa zomiera na banálnosti...
Ad ruka do ohňa - nič nie je 100 percent. Ale ak môžem riziko vo významnej miere minimalizovať, potom som povinná to urobiť. To, že neočkovanie je protizákonné ani nevraviac. Moje deti absolvovali všetky povinné aj nepovinné očkovania a dám ich oboch zaočkovať aj proti HPV.

extempore
19. apr 2019

@ptmt1011 moja, dnes boli jasno, ani chemtrails nelietali 😂😂😂 inak si normálna? Na ten stihomam sa dajú predpísať psychofarmaká
...

katren
19. apr 2019

@1gabriela13 dala aom vsetky 3 deti....

sapetka
20. apr 2019

@1gabriela13 ja som dala aj mmr aj kiahne. Ak by ich nahodou dostal (uz bol preockovany takze ucinnost vakcin je vysoka nemal by) bude ten priebeh choroby lahsi ako u nezaockovaneho

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kkubekova
20. apr 2019

@1gabriela13 Ahoj, odpoviem na tvoju otázku bez toho, aby som vyjadrila názor za/proti očkovaniu - žijem v Španielsku a tu je očkovanie proti varicele é (riadne podľa očkovacieho kalendára), očkuje sa jednou dávkou v 15.mesiaci. Ak dieťa neprekonalo kiahne do 11.roku života a nebolo dovtedy zaočkované (z akéhokoľvek dôvodu, napr.že v krajine nežilo a prisťahovalo sa s rodičmi a nie je zaočkované a kiahne neprekonalo) zaočkuju ho vakcínou v dvoch dávkach. Všetko je to bezplatné vrámci povinného očkovacieho kalendára.

kllamarka
20. apr 2019

@ptmt1011 ked ste tak velmi silno individualna, tak neprajem vam aby konkretne to vase dieta nieco taketo prekonalo. Nejde iba o smrt, ale aj nasledky.
Avsak vase dieta to nebude musiet s najvacsou pravdepodobnostou prekonat, pretoze vdaka nam - zaockovanym, je vyskyt tychto chorob minimalny alebo ziadny.
Samozrejme verim, ze vy verite, ak by sa vase dieta nakazilo, prezilo by zdrave a bez nasledkov (ako inak..).
Skutocne nikomu nic ine neprajem, len zdravie.

ivankatal
20. apr 2019

@1gabriela13 áno,syna som dala zaočkovať cca v 18mesiach,preockovany bol cca mesiac na to. Pre mňa je to určite lepšie,ako syna trápiť týždeň,kým ho prestane všetko svrbiet,nehovoriac o tom,že v prípade,že si to rozskriabe, zostanú mu nepekne jazvy po celý život. Ja som kiahne prekonala,ale teraz mám možnosť voľby a preto som sa rozhodla takto 😊po očkovaní je v podstate v "stave", akoby ich prekonal,akurát bez zbytočných komplikácií a starostí. Vedľajšie príznaky nemal žiadne , možno chvíľu zvýšenú teplotu a zacervenane miesto vpichu. Inak všetko bez problémov. Rovnako odporúčam očkovanie aj vám,pretože v neskoršom veku môže mať omnoho horší priebeh

luliu
20. apr 2019

Plne súhlasím so @sissy27 lepšie by som to nenapísala

adrianka22
20. apr 2019

@1gabriela13 určite neočkovať moja dcéra mala kiahne ako 2 ročná a super priebeh a doživotná imunita žiadne očkovanie ti nezaručí že to nedostane a ani aký priebeh bude mať dieťa

ivankatal
20. apr 2019

@adrianka22 po očkovaní sa telo sprava rovnako,akoby ich prekonalo.

luliu
20. apr 2019

@ivankatal to nie je pravda. Je rozdiel prekonať chorobu a očkovať. Ovčie kiahne sú bežná detská choroba, ktorú je najlepšie prekonať. Ak by ju dieťa neprekonalo do cca 14 rokov, dala by som očkovať.

ivankatal
20. apr 2019

@luliu zrejme mame ine informácie. Riešila som to mesiac dozadu. Pri ovčích kiahnach je to presne tak,ako aj pri iných ockovaniach. Prekonať ich môže, ale nemusi(vďaka očkovaniu),je to na rozhodnutí rodičov

nika3136
20. apr 2019

@sissy27
Mne ju odporúčala obvodná a aj gynekológ, nakoľko sme plánovali tehotenstvo. Už som to však nestihla, ale určite sa do budúcna s partnerom dáme zaočkovať. Dcéru zatiaľ necháme bez, ak nedostane, zaočkuje sa v dospelosti v prípade, že bude chcieť.

extempore
20. apr 2019

@ptmt1011 to, že niekomu želám smrť si si ty vyfabulovala v tej vyrodenej hlavičke 😂😂😂😂 ono je to presne naopak. Btw, ty máš nejaké medicínske vzdelanie, či len dr. Google? Spamätaj sa, verím, že raz dospejeme do toho štádia, že neočkovancov, resp. ich rodičov budeme zatvárať za trestný čin. Lebo očkovanie priamo prikazuje zákon - čiže sa tu vôbec nemusíme baviť o tom, kto je v práve. A potom, keď neočko deti nebudú brať do MŠ sa konečne sprosté matky zobudia a prestanú robiť kraviny...

evittam
20. apr 2019

@kllamarka A my veríme,ze ak sa tvoje očkované dieta nakazi,ze tiež prežije v poriadku a bez následkov. 😉 A tiez bez následkov.
A "vďaka vam zaockovanym"?! Su tu osypky-vekova hranica nakazených 25-45rokov. Takze vdaka.😀😁😁

evittam
20. apr 2019

@ivankatal Poprosim relevantný zdroj odkiaľ to mas. Tvoje dieta moze dostať kiahne rovnako ci je ci nie je zaockovane. Kamoskina dcera dostala -zaockvona-horsi priebeh som v zivote nevidela a zatial ani nepocula-mala ich vsade-aj v posve, ústach, očiach.....Fakt uzasna vakcina.
A budem sa opakovat-neexistuje vakcina co zaručí,ze chorobu nedostanes alebo jej lepsi priebeh. S priebehom choroby nema nic spolocne ziadna vakcina ale len a len imunita.

evittam
20. apr 2019

@extempore Takže ja som len sprostá matka ak neockujem na zaklade konzultácii s lekármi lebo ty si myslis,ze som taka sprostá lebo neockujem na základe Google?! 😂😂😂😂 Jasneee, všetky sme len sprosté a ty si lietadlo. Moja plne neočkovana dcera normálne navštevuje skolku.
Skôr je lepsia otazka o com to cele je-rodicov 5rocnych deti idú strašiť a buzerovat a nebrat deti do skolok, 5rocne dieta je postrach ale 6rocne v skole uz nikoho nezaujíma...... Cele je to len na smiech tomuto štátu. Keby radšej riešili stav zdravotnictva a zariadení a služieb za ktoré roky platíme. Ale z toho uz tolko "nesype"...

evittam
20. apr 2019

A dalsia vec od 1.9.2020 ma byt povinna predskolska dochádzka, ak schvalia túto nezmyselnost o očkovaní som zvedavá ako to chcú riesit. Sa tesim. "Bananistan"...

sapetka
20. apr 2019

Mamicku zaujimalo ockovanie proti kiahnam neviem preco sa tu zapajaju matky ktore su proti ockovaniu...

abbey1
20. apr 2019

@extempore Uf, ty si nejaká ostrá. Môžeš mi odcitovať zákon, podľa ktorého je neočkovanie trestný čin? A keď nás všetky sprosté pozatvárate, deti pôjdu do domova, alebo si ich rozdate, zaockujete a budete s láskou vychovávať? A keď je moje nezaockovane dieťa už plnolete, zatvorite dieťa či rodiča?
Prajem ti zdravé deti a hlavne, aby ťa pád na hubu z výšky tvojho ega veľmi nebolel.

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2019

@extempore Ty aj v realnom zivote komunikujes sposobom "cert vyskocil z krabicky"? Alebo sa chodis iba na MK ventilovat? A len taka otazocka-Ty mas medicinske vzdelanie?