Očkovanie proti tuberkuloze u detí
Ahojte mamicky chcela by som sa spytat ockovali ste vase deticky proti tuberkuloze? To je to nepovinne ockovanie ale sa plati cca 60 euro chcem sa porwdit ci ste ockovali alebo nie dakujem
@zuzanapjat s tebou sa bavit je ako zo skolkarom ...ved v dalsom prispevku si protirecis ...ako moze byt ockoblatka stiahnuta ako neucinna a potom sa s nou ockuje ,ty vies co znamena ocko latka stiahnuta ....hm tbc urcite nebola ,ziadna zarza ....neucinna ,no to je tvoj nazor ,ty si zjavne zaocko ....hm si chranena ,ak mas deti mozno tiez ....ale tu sa da klamat ,ze nie .....o ucinnosti vakciny hovori epidemiologicka situacia ,no a kedze tbc nie je na ustupe a nezmizla ako napr.prave kiahne ,dokonca vznikla rezistentna forma,kedze sa lieci kombinaciou atb a nie je to 10 dni .ako si tu laicky povedala .....ocko latka bude dostupna a je a pokial stupne tbc na urcitu hranicu aj lahko zaraditelne ako povinne .....a nie som na sude .aby som tebe nieco dokazovala ....uprimne si mi suma fuk a su toho plne temy aj tu .precitaj si ....moje deti ocko maju .ja s manzelom tiez a co je urobite vy je vas problem ....len som zaregistrovala tvoje dezinformacie a pletenie pojmov a dojmov .
@aristka sa spytaj tych odbornikov ktori to tvrdili v roku 2012 ked bola stiahnuta... tvoje argumenty su akoby som sa bavila s imbecilom. Poprosim posledny krat zakon, ktory prikazuje ockovat BCG vakcinou soc. slabsie rodiny. Ty klamarka.
@zuzanapjat typicke pre av...utok ...ps.ocko latka nebola stiahnuta.kedze sa s nou ockuje ...hm asi aj zadavatelkyna dr.klame.
@aristka hej očkuje sa asi nevedomých chudákov, ktorí sú schopní za to svinstvo si zaplatiť. Bolo zrušené POVINNÉ OĆKOVANIE, bolo to vítané odborníkmi, ako som vyššie uviedla link, bolo niekoľkokrát v médiách odborníkmi vysvetlené, že aj tak nebolo účinné, bolo roky apelované odborníkmi, aby sa prestalo očkovať a bolo odborníkmi uvítané, keď sa zrušila povinnosť očkovať BCG vakcínou. Zadavatelkyna dr. nech jej podpíše vyhlásenie že ručí svojim majetkom, ak to dieťa poškodí vakcína.... by som bola zvedavá, či by vzala na seba to riziko...
@zuzanapjat ty sa nevies vyjadrovat slusne? Len same nadavky 🤦♀️ mozes sa hanbiť
Tuberu je tazke dostat. Musi tam byt nejaky dlhsi pobyt s chorym, len tak v autobuse sa dostat neda. Muzovi vsa praci mal jeden kolega tuberu, neboli robene ziadne protiepidemiologicke opatrenia. Takze asi taky je to strasiak.
@zuzanapjat ak povazujes za odbornika prevenara a seba...hm.a zas klames ...ocko bolo vynate z povinneho ocka pre dobru epidemiologicku situaciu ,nie neucinost.
@aristka ešte raz link na odborníkov ty chorá osoba: http://mia.sk/vseobecne_inf/denna_tlac/m_clanok...
@aristka si taká klamárka, až sa ti z huby práši... zo začiatku si sa ešte vypytovala, že čo ako operovali deťom... v tom linku vyššie máš odpoveď, aj ohľadom nutnosti transplantácie kostnej drene. Niektoré choroby proti ktorým sa povinne očkuje majú nižší výskyt ako TBC na SVK, takže tvoje argumenty, že pre dobrú epidemiologickú situáciu stoja na vode. Buď si troll alebo len tupšia od ovce. Všetko tu už bolo vysvetlené, viac sa k tomu nemám čo vyjadrovať.
@zuzanapjat aby si pochopila o com pise .je treba nieco vediet a je to dost stroho napisany clanok,ktory si ty absolutne nepochopila pretoze o novorodencoch a batolatach nemas ani paru ...tj.preco deti boli transplantovane ,a bohuzial aj teraz su aj bez povin.ocka ....ale to je ina problematika .....no ockuje sa stale .aj pod vedenim dr.orosovej .
stačilo mi vidieť... ako vyzerala neter a ako 2 deti mojej kamarátky ktoré skončili v Hágoch...
Čau baby čítam sa komentáre a odpadavam 😂 tak po prvé TBC sa naozaj nepočuje povinné lebo sa kleslo pod nejakú hranicu že je nízka chorobnosť u nás ale ÁNO VYSKUTUJE SA AK NEVERÍTE CHOĎTE MRK NA HAGY a po druhé sa zrušilo ocko aj kvôli tomu že áno bolo veľa nežiaducich účinkov. TbC sa vyskytuje väčšinou u bezdomovcov a cigánov ž osád a pokiaľ dobre viem naozaj tito rómovia sú povinné očkovaní aj proti tvoja tiež stojím na hranici či dať alebo nedať keďže som zdravotník ale za moju prax som neprišla ani raz do kontaktu s tbc a dúfam že ani nikdy neprídem a ani môj drobec tak hádam no ktovie. A to bývam v Poprade

@belllinka tbc sa vyskytuje .tak isto ako choroby proti ktorym sa ockuje ....co konkretne sa nevyskytuje ,kedze ja viem opak ....plus su umrtia.tazke nasledky .ved si precitaj temy o ocku .av skace a prevco moze akurat byt ticho ,ten ma dieta zaockovane .