Očkovanie v 15. mesiaci

1. máj 2024

Ahojte prosím aké máte skúsenosti že toto ockocanie nachvilu spomaľuje vyvín? Stáva sa to často u detí? A ako dlho to trvá?
NIE SOM odporca ockovania len chcem vedieť na co sa pripraviť a co čakať. Ake mali reakcie vaše deti?
A ako je to s teplotami? Bývajú po očkovaní alebo na 10 deň? Či to je pri mmr očkovaní?
U nas zatial 3 ockovania boli v podstate v pohode vždy na teplotu stačil jeden cipok.

autor
1. máj 2024

Pardon mam v tom chaos ved vlastne toto ockovanie sa nazyva MMR 🙈

e1i
1. máj 2024

15-18m je ockovanie mmr. Vyvin nam nespomalilo ani u jedneho,z toho starsia dcera je predcasne. Teplota ci vysev mozu byt aj na 7-10den po injekcii, tato mava oneskorenu reakciu ale ani ta nemusi byt. Moji ani jeden nemali ziadnu reakciu.

kacena4
1. máj 2024

vakcina ako taka ti vyvin nespomali, vyvin sa spomali ak ma na to dieta predispozicii napr okolo 1-2 r. je vyrazny posun vo vyvine a mnohí rodicia jeho spomalenie (mimo tabulky) pripisuju ockovaniu, co nema suvis.

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

@kacena4 neviem, či je to celkom tak. Môj syn rozprával aj chodil apo tomto očkovaní ako keby sa vývinovo vrátil späť. Zrazu len hmmmkal, nechodil, stále padal. Trvalo to asi polroka, keď zrazu sa postavil a behal a v ten deň aj začal rozprávať. 🙄 Veľmi som sa vtedy zľakla.

autor
1. máj 2024

@kacena4 aha to som netušila, práveže ako píše @vyrovnanaosoba že napr dieťa ktoré zacinalo chodiť tak sa zas vratilo k stvornozkovaniu, alebo začalo menej slov pouzivat na nejaký čas pritom ich ovládalo už viac

petamich
1. máj 2024

nic nespomalilo, reakciu si nepamatam takze nic seriozne, myslim ze sa na trupe kus vyhadzal ale to bolo cele

kiki68
1. máj 2024

U nas nebolo nic, po tyzdni moze byt reakcia, nas nemal ziadnu. Ja som sa nechala teraz preockovat na MMR ako dospela ( tiez ziadna reakcia)

kacena4
1. máj 2024

toto sa deje aj u neockovanych detoch popr. v inom vyvojovom stadiu ze dieta sa zastavi, prstane nieco robit ale ti neznamena ze sa nerozvija napr. ak prestane hovorit moze sa rozvijat porozumenie a pod. ale ano moze sa stat ze nadtane i regres ale znova sa dieta rozbehne