icon

Očkovanie v 3 mesiaci do oboch nožičiek

myreason
17. aug 2011

Ahojte. Za pár dní ideme na očkovanie, neviem si spomenúť presne proti čomu, ale ževraj do oboch nožičiek. Je to druhé očkovanie,to prvé bolo ešte v nemocnici proti TBC. No a chcem sa spýtať, ako toto druhé očkovanie vaše deti prežívali., lebo kamoška hovorila,že jej malá príííšerne plakala,až sa zajakávala.. A ževraj je dobré potom na miesto vpichu dať obklady z alpou? prosím o vaše skúsenosti,lebo ja asi budem plakať s našim malým ☹ 😢

azarijka
19. aug 2011

@emapol tu vobec nejde o to aky si typ cloveka 😉
myslim ze keby ti dieta po vakcine prestalo chodit a rozpravat rychlo by si sa preorientovala na "iny typ ludi" 😉
tym samozrejme nechcem nikomu nic zle priat, kiez by neziaduce ucinky neboli ziadne.....

emapol
19. aug 2011

@azarijka ja zatial verim, ze ockovanie je dobra vec, mozno, kedy som mala zle skusenosti, tak by som zmyslala inak....my to asi nevyriesime, ci je ockovanie dobre alebo zle, kazdy nech sa rozhodne podla seba

diid
19. aug 2011

@emapol no ja som to myslela sorkasticky ze na Sk "nie su vedlajsie ucinky" praveze bud su to rovnake vakciny ako v usa alebo niektore maju aj horsie zlozenie. napr. v usa sa neockuje proti tbc, ale dalsie ine ockovania. Precitaj si ten link hore co som uviedla.

diid
19. aug 2011

@emapol ved o to tu ide, kzdy by mal rozhodnut za seba, ci je ockovanie dobre alebo zle pre ich dieta a ni stat.

kbeata
19. aug 2011

@emapol no neda mi to,a pisu v tej brozurke aj o mnozstve hlinika pridaneho vo vakcine?asi nie,ten sa totiz v tele kumuluje,hromadi,polcas rozpadu hlinika je 7 rokov,usadza sa v organoch celeho tela,vratane mozgu ☹na vahu takeho babetka je toho hlinika privela,vysoko prevysuje toxicitu,ked si zratas ze do roka dostane 6krat taku davku,no mam dost,este ze existuje aj nejaka detoxikacia,a odporucam precitat Hirteho,alebo navstivit stranku slobodavockovani 😉

sorciera24
19. aug 2011

@emapol danu brozurku by som brala s rezervou, kedze ju sponzoruje jena z najvacsich farmaceutickych firiem na svete (cize by boli sprosti hovorit o ockovani zle, ked im ich vakciny svele zarabaju 😉 )...to len na margo, ze ked niekto spomenie sprievodcuvockovani, tak sa len zasmejem...nic v zlom...treba si precitat aj ine zdroje..... 😉
btw. aj my sme mali problemy po ockovani a len an tomto fore ich najdes kvantum,kto mal....samozrejme nie ej to pravidlom...ale to , ze ich nemali tvoje deti, neznamena, ze neexistuju, tvoje deti maju len jednoducho stastie, co my ini povedat nemozme.... 😒

emapol
19. aug 2011

@kbeata je to tak, v tej brozurke pisu aj o tom, kolko je v jednej davke hlinika-1,25 mg. Myslim si, ze ja sa nemozem vyjadrovat k tomu, ci to co niekto napise je alebo nie je pravda, nie som vedec, ani nestudovala som obsah hlinika v tele cloveka, ale to co som citala, tak hliník by teoreticky mohol byt skodlivy az pri koncentracii vyssej ako 100 mikrogramov na liter krvi. Navyse hlinik sa z tela vylucuje mocom a tym jeho koncentracia pomaly klesa. Nase deti, resp. aj my, prijimame hlinik v potrave po cely zivot. Citala som aj niektore clanky v slobode ockovania. Chcem len povedat, ze kazdy z nas sa rozhoduje na zaklade toho, ake informacie sa k nemu dostali, ake ma skusenosti s ockovanim a rozhoduje sa tak, aby co najmenej ublizil svojmu dietatu . Je mi luto deti, ktorym ockovanie neurobilo dobre a verim tomu, ze sa to moze stat.

denduska
20. aug 2011

@emapol uhm ale ved kolko miligramov je jeden mikrogram...? 😅 ja viem tak ze 1mg = 1000 mikrogramov...teda 100 mikrog = 0,1 mg...to by bola akotak pripustna hranica podla toho...ci zle som ta pochopila? 😕
A druha vec, hlinik ako prvok nema v organizme co hladat, a telo to dobre vie, preto aj ked ho zjes 99,9% sa vobec nevstrebe..nemame transportne systemy pre hlinik. Nasi ockoodbornici si totiz myslia, ze sme vsetci duti asi a ze vstup cez traviaci trakt a priamo krvou je ekvivalentny..ale to tazko. Velmi ma raz pobavila reportaz o tom ze niekde v nemocnicnej jedalni tusim v Trnave sa jedlo stale prevaza v starych hlinikovych nadobach...a potom sa tam vsetci pohorsene vyjadrovali aky je hlinik nebezpecny a nema tam co hladat atd atd.... 😀 ale vo vakcine je uplne v pohode.

pami2
23. aug 2011

ahojte, prave sme sa vratili z ockovania, maly je uplne hotovy, hned zaspal, dala som mu na obe nozicky kusok studenej, mokrej gazy....dufam, ze to bude znasat dobre

diridonda
23. aug 2011

@pami2 ahoj, aj my sme boli dnes na ockovani, zatial je maly v pohode, ale bojim sa v noci... dufam, ze to zvladneme... aj vam drzime palce!

lucire
23. aug 2011

my ideme len 6.9. na očkovanie ale neviem zdá sa mi že je ťažké si spraviť názor ak sa pýtate len dr. hlavne teda všeobecného pediatra, lebo u nás ak som sa opýtala tak mi ani neodpovedala len mi podala sprievodcu očkovaní...a hotovo a to som chcela dať malu očkovať aj proti rotavírusom ale hneď som si to rozmyslela...ale nikde sa pravdy nedopátrate a veriť, že ak nedám zaočkovať svoje dieťa a bude po celý svoj život neohrozená je tiež blbosť...veď to by nemohla cestovať a byť asi v nejakej karanténe 😖 Svojho prvého syna sme dali zaočkovať a našťastie tiež žiadne nežiaduce reakcie nemal, dúfam, že aj malá bude v pohode.

lucire
23. aug 2011

@vefi89 a aké prípravky potom sú vhodné? po očkovaní ak sa vyskytne teplota nad38,5st. a homeopatiká sme raz mali pri synovi a tie moc nezabrali....tak neviem nám dr tiež vždy odporučila nurofen, a ten obsahuje paracetamol...

sorciera24
23. aug 2011

@lucire a preco by nemohlo neockovane dieta cestovat a byt v karantene? to co za blbost....ako ine je keybze ide napr. do Pakistanu....ale tuto k moru do Chorvatska?.....nevidim v tom problem, my cestujeme (a syn je ockovany len ciastocne)....ockovanie ti aj tak nezaruci, ze danu chorobu nedostanes... 😉
nurofen neobsahuje paracetamol!!!...ved to je ibuprofenum, panadol a paralen su paracetamoly.....

hajanka
23. aug 2011

@lucire suhlas so ´@sorciera24 preco by nezaockovane dieta nemohlo cestovat a malo by byt v karantene? Ockovanie nechrani 100% nikde, ci vonku ci doma.
Nurofen obsahuje Ibuprofenum, nie Paracetamol, Panadol obsahuje Paracetamol.

pami2
23. aug 2011

@diridonda ahoj, no my uz mame zvysenu teplotu, dala som mu sirupcek Panadol baby...mal by pomoct

vefi89
23. aug 2011

@lucire nurofen obsahuje ibuprofenium 😉 treba sa vyhnúť panadolu, paralenu, paralen čipky.

alecka
23. aug 2011

my sme teplotovali po ockovani 2 dni. davala som cipky paralen a nurofen na striedacku. neviem preco by sa nemal podavat paracetamol, pytala som sa na to niekolkych ludi od fachu a nikdy som sa nestretla s tymtonazorom. chvalabohu sme to zvladli, aj ked uz teraz mam nervy z dalsej davky ☹ . pami2 diridonda drzim palceky, aby to vase baby zvladli bez horucky 😉

diridonda
23. aug 2011

@alecka dakujem

diridonda
23. aug 2011

@pami2 moj maly zaspinkal, nemal teplotku, v noci ho budem sledovat! pami2 drzim malemu palce, nech mu teplota klesne co najskor! 🙂

diridonda
24. aug 2011

@pami2 ahoj, ako ste sa vyspinkali? mali ste v noci teplotky? moj maly mal v noci a aj rano 37,2 .dufam,ze uz mu nestupne. pekny den

pami2
24. aug 2011

ahoj, no ja som spala menej nez maly 🙂 sice spal, ale velmi nekludne, nastastie som mu uz emusela davat dalsi paracetamol v noci

lucire
24. aug 2011

@vefi89 takže nurofen sa môže dávať ak chápem správne...neviem prečo som si myslela že obsahuje aj paracetamol...mám v tom zmetok lebo keď som bola chorá a kojím tak je dovolené si dať paralen..a na zníženie teploty u dieťata to nie je vhodné?a paralen čípky som dávala keď mal malý vysoké teploty

lucire
24. aug 2011

@hajanka hej dobre ako som spomínala stále nechápem prečo ten paralen sa nesmie dávať...alebo to má len súvis pri očkovaní? a tu karanténu som myslela len obraazne ale cestovať do exotických krajín je podla mňa riziko bez očkovania...my sme so synom boli v Chorvátsku a bol očkovaní proti žltačke A ale to preto že sme ho dávali aj ten rok do škôlky ale to je zasa o inom...táto téma je o očkovaní v 3mesiaci teda o tom základnom očkovaní...

halienka
24. aug 2011

@lucire ono pediatri odporúčajú panadol alebo paralen - čiže liek z obsahom paracetamolu - ako liek prvej voľby pri teplote pre takéto malé deti, lebo je šetrnejší pre organizmus oproti Nurofenu. Lenže liečba teploty pri nejakom ochorení je iná vec ako liečba teploty po očkovaní, vraj práve paracetamolové lieky zvyšujú riziko nežiadúcich účinkov po očkovaní, aspoň ja som to tak pochopila. Klasický pediater ti to nepovie, oni toto neberú do úvahy, lebo pre nich aj tak vlastne žiadne nežiadúce účinky neexistujú 😝 takže ako prvé radia panadol a ak to nezaberie tak Nurofen. No ak chceš zmenšiť riziko nežiadúcich účinkov a máte takú teplotu, že už treba dieťaťu niečo dať na zníženie, tak to pri očkovaní radšej ten Nurofen sirup. Myslím, že niekto na prvej strane dal aj link na ten článok, kde je to podrobnejšie rozpísané ohľadom použitia toho paralenu pri očkovaní. 🙂

diridonda
24. aug 2011

@pami2 ahoj, moj uz nema teplotu, ale asi ho bolia nozky. mal miesto vpichu trocha cervene, tak sme davali studene obklady. Prave mi zaspal a ja verim, ze bude ok. Aj tvojmu malemu to zelame!

lucire
25. aug 2011

@halienka ďakujem za vysvetlenie, tak ja mam skusenosti zatial len dobré čo sa týka po očkovaní...dokonca sa mi zdá, že môj syn keď bol vždy zaočkovaní tak nemal teplotu. Iba zvýšenú a tak som nedávala žiadne lieky. Uvidím ako to bude znášať dcéra

jamika
27. aug 2011

Vie mi niekto poradit, ked mam trvale bydlisko v Bernolakove, ale Dr. chodim v Šamoríne, ktorý regionálny urad verejneho zdravotníctva mam kontaktovat, ked chcem odlozit ockovania malej o rok. Ma s tým niekto skúsenosti?

denduska
28. aug 2011

@jamika najlepsie ziaden, lebo ta hned budu prenasledovat. Ja som ziadala o doklad do 1 roka (ale nakoniec sme nedali nic)..ale dohodla som sa len s nasim pediatrom.... medzitym mali kontrolu z RUVZ a sondovali preco nie sme zaockovani...a ked mala dovrsila rok, sami mu volali ze ci sa nieco zmenilo 😠 😠 takze uz cakame na pozvanocku 😝 A fiiha 4 deticky, tak to mas moj obdiv 😵

myzma
22. sep 2011

ahojte, ohladom ockovania je tu viac tem, no pisem do prvej, ktoru som nasla...

moja druhorodena ma odvcera za sebou 2. davku hexy, ockovanie som jej dala rozdelit, cize dostala len hexu. pred poradnou sa mi este krasne vykakala, ze bola plna "zlata" plienka, podotykam ziadne tazkosti, spokojne dieta... po ockovani asi 4 hod sa objavili krvave nitky v stolici, ktora mala uz inu farbu, po dalsich dvoch hodinach bola plienka uz krvava, ze som skoro zamdlela... sli sme na pohotovost, podla sona je uplne v poriadku, reaguje, smeje sa, chuti jej jest, dr. na pohotovosti povedal, ze to moze byt i reakcia na ockovanie, dnes rano na kontrole, ina dr. na tuto informaciu, ze sme po ockovani, ani nezareagovala, skonstatovala, ze som nieco zjedla, co je hlupost, nakolko pred ockovanim az do vecera som nezjedla takmer nic... momentalne mala v stolici 3x par slabych pruzkov krvi, stolica je zelena (jmne zelena, inokedy zelenozlta).... mojou otazkou je, ci malo nejake vase dietatko obdobnu reakciu po ockovani ako moja mala... nechcem vinit ockovanie za vsetky zdravotne neprijemnosti deti, no viacmenej nam to ako jedine z toho vychadza...

budem vdacna za reakcie, mozu byt i do ip

kuriatko31
14. okt 2011

ahojte,s mojim syncekom idem 25 na ockovanie ma 3 mesiace,ale chcem pre svoje dieta len to naj.ako kazda mamicka,tak som mu kupila vakciny prevenar13 a infanrix,chcem sa opytat ako to zvladali vase deticky,lebo ma zacali strasit kamosky ze som zle urobila,ze som nemala tu vakcinu kupit,ze ci som necitala nety ze su stoho vazne nalsedky ako cukrovka,rakovina apod.tak ma vystrasili,ze vaham ci mu to dam.....napiste mi prosim mamicky ktore mali tieto vakciny ako sa ich situacia vyvinula po ockovani dakujem