Očkovanie v 3 mesiaci do oboch nožičiek
Ahojte. Za pár dní ideme na očkovanie, neviem si spomenúť presne proti čomu, ale ževraj do oboch nožičiek. Je to druhé očkovanie,to prvé bolo ešte v nemocnici proti TBC. No a chcem sa spýtať, ako toto druhé očkovanie vaše deti prežívali., lebo kamoška hovorila,že jej malá príííšerne plakala,až sa zajakávala.. A ževraj je dobré potom na miesto vpichu dať obklady z alpou? prosím o vaše skúsenosti,lebo ja asi budem plakať s našim malým ☹ 😢
@sirinka ty si ako natom bola?
@kuriatko31 ja sama som po kazdej vakcine mala velke zhorsenie ekzemu, dokonca natolko, ze som musela byt hospitalizovana. ale v tom case som to ockovaniu nepripisovala.
prve dve kocky su zaockovane, aj ked vsetky ockovania mali posunute. nastastie zatial ich zvladaju dobre, ale je to tak silny zasah do imunity, ze nikto nevie, co nam prinesie este buducnost.
malinkej som nedala BCG vakcinu, a z hexou a prevenarom sme zacali v siestom emsiaci....a zatial nepokracujeme...lebo mala sopliky.
mmr vakcinu nedame vobec....
@sirinka a vy ste ako natom?no uz so to zaplatila
sNo my sme mali očkovanie hexa a prevenar odložene kvôli nehojacemu sa puchieriku po TBC. Takže to mala aspoň o niečo neskôr. Ku všetkym som davala homeopatikum,. bez nich ani za nič.. Naša lekarka nam ale nedala obe naraz. Sama povedala, že je to obrovsky zasah, že dame najprv do jednej hexu a o 3 tyždne do druhej nôžky prevenar. Aspoň to. Aj keď sa zväčša nepochopiteľne davaju naraz.Zatiaľ mame skoro všetky okrem poslednej davky prevenar 13 a MMR. Malinka ma rozburanu imunitu, momentalne sme objednane k imunologičke. Mam naštudovanych už kopec info o očkovaniach, chcem to prebrat aj s imunologičkou a nedať MMR, budem to posuvat aj s tym prevenarom, čo sa bude dať. Očkovanie je taky hnusny zasah do maleho telička, že keby som to študovala ešte počas tehu, tak ani TBC by som v nemocnici nedala..Farmaceuti sa akurat pekne nabaľujú na ukor zdravia detičiek ☹
@kuriatko31 no a co, ze si to zaplatila...zdravie tvojho dietata je prednejsie....ved mozes to mat odlozene u doktorky, pokial sa neskor rozhodnes pre ockovanie...
a tiez som pri ockovani davala homeopatikum thuya 9 CH
Tiez odporucam co to nastudovat, odlozit zatial ockovanie a sama sa rozhodnut.
dievcata je mozne ze je babatko po ockovani do obidvoch noziciek nepokojne a placlive? Lea je sice viac uplackana od narodenia ale v poslednej dobe sa to velmi zlepsilo ale po pondelkovom ockovani je taka nekludna...moze to byt kôli ockovaniu?teplotku mala len v pondelok vecer. ako sa spravali vase deticky?
aj my ideme 1x 8.11. ockovat do noziciek a mam z toho riadny stres.. neviem ci mam kupit ten prevenar13..ci je to lepsia volba..ci mam tie ockovania rozdelit.. nie je lepsie to mat raz dva za sebou ako sa trapit 2x?? ja neviem, som z toho na nervy :((((((((((
@jajka0211
@mj30 ahojte, my sme boli v strdu na druhom preočkovaní, a teda reakcie sú. Po prvom som ani nevedela, že ho očkovali ale teraz má teploty a bolí ho to. e spavý, plačlivy, nechutí mu ppať. Dúfam, že už to prestane. Dávali sme Prevenar13 a obidve naraz. Ke´dže nemal reakciu po prvom žiadnu, tak som nemala žiadne obavy. Ale, zvládneme to. A aj vy určite. Držím palce 🙂 😉
Ahojte tak my sme boli dnes na ockovani do oboch noziciek a po precitani si vasich prispevkov ma chytaju mdloby a tisnu sa mi slzy do oci ze ci nam to bolo treba lebo sa strasne o maleho bojim. Zatial je len placlivy, davala som mu obklady a teraz zaspinkal ale ma nekludny spanok a teplotu v zadocku mal 36,6,je to podla vas v poriadku???
A ako casto mu treba prikladat tie obklady?
@lucia78 ahoj my sme sa dnes boli ockovat. je to druhe ockovanie. v nemocnici ho tiez ockovali. no dnes ho ockovali proti: difteria, tetanos,tos feria acelurar, homophilus, polio, hepatitis B, meningitis C
je normale ze ho ockovali teraz? on ma len pred 3dnami 2 mesiace. a narodil sa o mesiac skor takze ako keby mal len mesiac. nie je to ebezpecne tak skoro???
prosim odpovedzte mi niekto ze ci je normalne ze mojho drobca dnes ockovali do oboch noziciek, ma len dva mesiace a bol narodeny v 35+1tt ☹
Je,aj nas ockovali do oboch.Jedna je hexavakcina a druha pneumokoky.
ale nevadi ze tak skoro??????????????????? 😨
neviem co sa s nim deje strasne place a nechce papat. dokonca ma zachripnuty hlas ☹ moze ho boliet hrdlo? ci to z toho ockovania echce papat. strasne place ale ked ho dam do kocika, hojdam a dam mu cumlik tak neplace len kuka
nechapem mamy, ktore to riesia po funuse, ze si nezistia predtym, co caka ich deti. Odkial sa berie ta slepa dovera v lekarov? Kedysi by vasmu malinkemu dietatu rutinne spravili RTG klbov a povedali by vam, ze je to uplne bezpecne. Teraz uz nie, lebo sa zistilo, ze je to karcinogenne a preukazatelne nebezpecne. Teraz vam dieta zaockuju, dokonca povinne, a mozno o 10 rokov, ked pokroci lekarska veda, bude ockovanie zakazane. Podla mna treba viac rozmyslat a zaroven viac sa riadit srdcom, nedoverovat slepo autoritam. Ked som uvazovala o ockovani, tak som zvazovala dve veci: co je horsie, byt v strachu z toho, ze moja dcera dostane niektoru z chorob, proti ktorym sa ockuje alebo jej vedome - PREVENTIVNE - trvalo poskodit zdravie alebo minimalne imunitu tym, ze ju dam zaockovat. To druhe mi prislo horsie, egoistickejsie.
@katka0905 vies ja som dnes isla k doktorovi (v spanielsku) a preventivnu prehliadku lebo leo dovrsil 2mesiace. po celkovom vysetreni som si ho zacala obliekat a on prisiel so striekackami. myslela som si ze mu ide brat krv. ale po chvilke som si vsimla ze on netaha ale vstrekuje!!! ikto ma neupozoril jednoducho mu to vpichli a ani mi len nepovedali co. bola som zhrozena a riade nasrata. teraz tu o tom citam a zistujem ze vsetkym detickam to pichaju v 3mesiaci alebo dokoca vo 4tom. pritom moj leo ma dva a to sa narodil o mesiac skor. 😠 lenze byt nasratou mi teraz nepomoze. uz to ma v tele a ic s tym nespravim.
@nikki28 lenze spanieli su asi iny. niekedy mi pride ze maju o koliesko meej ale to co mi spravili dnes mi len ich inteligenciu potvrdilo. dufam ze bude vsetko v poriadku. no upozornit ma mohli. ale spanielsko je velke a je tu vela deticiek a asi je to normalne ze to robia v takom veku ked to tak stale robia. len ja som si myslela ze ked je o mesiac arodeny skor ze teraz ma vlastne iba mesiac nie dva

@kuriatko31 to je velmi zlozita tema a treba na to dost casu, vsetko si nastudovat a len ty a tvoj muz sa mozete rozhodnut, ci ano alebo nie, nikto iny za teba...
jedina rada odo mna, skus toto ockovanie odlozit, posunut na co najneskor a dovtedy si coto precitaj...
slobodavockovani.sk
rizikaockovania.sk