icon

Očkovanie v 3 mesiaci do oboch nožičiek

myreason
17. aug 2011

Ahojte. Za pár dní ideme na očkovanie, neviem si spomenúť presne proti čomu, ale ževraj do oboch nožičiek. Je to druhé očkovanie,to prvé bolo ešte v nemocnici proti TBC. No a chcem sa spýtať, ako toto druhé očkovanie vaše deti prežívali., lebo kamoška hovorila,že jej malá príííšerne plakala,až sa zajakávala.. A ževraj je dobré potom na miesto vpichu dať obklady z alpou? prosím o vaše skúsenosti,lebo ja asi budem plakať s našim malým ☹ 😢

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Hmmmm, ako myslíš. Predpokladám, že potom je pre teba vakcína ako vakcína, očkovanie ako očkovanie - veď čo - "pán doktor povedal, že je to treba"..... 😉
A čo s týka tej obrny - treba si uvedomiť, že s detskou mozgovou obrnou sa dieťa buď narodí, alebo sú tu príčiny počas pôrodu alebo po pôrode - a ešte raz proti tejto forme sa neočkuje....

zooeynka
6. okt 2016

@evittam Vies, vsetci su velmi premudreli kym sa u nas nic nedeje. Akonahle by prisla epidemia, okamzite by ste inak hovorili a velmi lutovali ze ste si deti nedali zaockovat. Lahko sa vyskakuje kym su vsetci zdravi, ale treba si uvedomit, ze populacia je zdrava preto ze este stale vacsina ockuje! Akonahle bude vacsina nezaockovanych, potom uvidime dosledky-zatial vas chrani kolektivna imunita. Cize vy dakujte matkam co davaju ockovat svoje deti, lebo vdaka nim su zdrave aj tie vase.

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Ja nie som premúdrelá - to čo som ti tu napísala je holý fakt. Prepáč, ale najskôr si o tom niečo naštuduj a potom tu píš čo píšeš ak budeš o tom naďalej presvedčená - kolektívna imunita neexistuje - je to len pekná hlúposť. Ja nikomu ďakovať nemusím za zdravie svojich detí - či už očkovaným alebo neočkovaným. Ako môžeš napísať takú hlúposť, že mám ďakovať za zdravie svojich detí niekomu cudziemu len preto lebo ten očkuje?! 😀 Sa trošku zamysli nad tým čo píšeš....A tvoje očkované dieťa môže tú chorobu dostať tak isto ako moje neočkované - neexistuje vakcína, ktorá ti zaručí, že chorobu nedostane. A taktiež tvoje očkované dieťa môže nakaziť rovnako to moje neočkované ako naopak. A prosím ťa, nevymýšlaj si tu nejaké epidémie - už tu toho bolo o tom teda veľa - ale len rečí a epidémia nikde. 😉

zooeynka
6. okt 2016

@evittam Moja... 🙂 Uz si nic nepisme. Pekny den zelam.

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Dobre moja - beriem -argumenty došli a pravda sa zle číta. Aj tebe pekný deň a ďakujem a zamysli sa najskôr kým niečo napíšeš a "popletieš". 😉

zooeynka
6. okt 2016

@evittam Nemohli sme sa iba slusne rozlucit? Skoda ze mas potrebu ma este na zaver poucit ako a nad cim sa mam zamyslat kym nieco napisem - ver mi, moje prispevky su premyslene, nezvyknem tarat do vetra. A s pojmom"pravda" narabaj opatrne - sama ju nepoznas.

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Ja som sa rozlúčila slušne.....Nemôžem za to, že ty máš iný pocit. A áno treba sa zamyslieť a poriadne - lebo ty ani nevieš o čom píšeš a pletieš hrušky s jablkami - bohužiaľ. 😉 Čo sa týka DMO a vírusovej detskej obrne - no tak tam som ti napísala pravdu. A ver tomu, že ja narábam veľmi opatrne s pojmom pravda.

zooeynka
6. okt 2016

@evittam Ano, info co si napisala beriem, su skopirovane so sme.sk Ale treba si uvedomit kto v tom clanku odpovedal na otazky citatelov - to nebola ziadna kapacita, zrejme ani doktor, ale sefredaktor stranky sloboda v ockovani ... To hovori za vsetko, nic viac netreba dodat

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Ja som sa sem neprišla hádať. A určite nie s niekým kto ani nevidí rozdiel medzi DMO a vírusovou detskou obrnou. Spýtaj sa svojho pediatra na rozdiel.... 😉 Nevadí. Ešte raz pekný deň.

evittam
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
6. okt 2016

@evittam Ak je pre teba vacsia kapacita p.Fillo zo slobody v ockovani ako nejaky doktor ktory poukazuje na klady ockovania, tak nabuduce led budes chora(nedajpanbozko) sa chod o svojej chorobe poradit so sefredaktorom nejakeho casopisu/webstranky - urcite ti fundovane poradi. Pa

evittam
6. okt 2016

@zooeynka Prepáč, ale ja sa neradím ani s Filom a ani s nejakým šéfredaktormi - nie som taká hlúpa a nevkladaj mi to pod prsty. Ešte raz - nejdem sa tu s tebou ani s nikým iným hádať. Ale "kopeš" okolo seba zbytočne a konečne si uznaj, že pletieš "dve na tri", nakoľko DMO a polio je úplne niečo iné a proti DMO očkovanie neexistuje- a o tom to celé je. A ak si chceš nájsť a overiť tie informácie čo som ti napísala - teda čo napísal ten šéfredaktor - tak nech sa páči-realizuj sa - ja to nepotrebujem. Ja mám svojich odborných informácii dosť aby som s rozhodla tak ako som sa rozhodla.
Nikto z nás nechce ohrozovať vlastné deti a každý chceme pre ne len to najlepšie - či už očkujeme alebo nie. 🙂

zooeynka
6. okt 2016

@evittam podme sa radsej venovat nasim detom, bude to uzitocnejsie. Dakujem za debatu, snad sa nabuduce stretneme v inej teme ;)

dominikav123
6. okt 2016

Ja inak vôbec nechápem týmto debatam. Načo to je dobre ? Veď ked niekto nechce očkovat tak neockuje ak chce tak ockuje. Ľudia co ockuju berú antivax články za konšpiráciu a vymysli, ľudia co neockuju zase považujú ockujucich za ignorantov alebo hlúpych. Tak načo tieto diskusie ?

zooeynka
6. okt 2016

@dominikav123 lebo niekedy je fajn spoznat pohnutky druhej strany...ajked vacsinou sa to zvrhne na hadky...

luciamichael
7. okt 2016

@dominikav123 ahojte - tak sme po prvom ockovami bola trochu zvysena 37.5 a po vyspinkani vecer uz nemal 😀

dominikav123
7. okt 2016

@luciamichael tak isto bolo aj u nas 🙂 teším sa a prajem vsetko dobre 🙂

luciamichael
7. okt 2016

@dominikav123 dakujeme aj vam

mirkastep
29. okt 2016

To sa nedá ani čitať tieto mudr.Matky
Doktor je svätý pre niektoré ale že vďaka tomu aku vakcinu Vám predpíše podla toho ma ako benefit dovolenku luxusnu tak o tom sa nehovorí. Ze keby povedal ake svinstvo je ockovanie tak mu odoberu titul ako dr.loibnerovi... A dalsia vec matky ktore maju chudence deti zaockovane a vypisuju ako je mozne ze ich ockovane deti chodia do skolky s detmi bez ockovania coho sa boja ?? Ved maju deti zaockovane . A bla bla bla. Neda sa to naozaj citat ...treba si nastudovat ako sa detom do 3rokov vsetky tazke kovy ukladaju do mozgu a podobne veci . Ako sa autizmus objavil v 30tych rokoch kratko po vakcine na cierny kasel... a vobec aka je historia ockovania ... ale ovceee suuu ovceeeee ... preco sa neockuju male deti proti tubere ? Zrazu ?! Zrazu ?! Do r.2012 toto ockovanie bolo nesmierne povinne a extremne ucinne.. hľa ockovanie zrusene a uz sa nenachadza ani len v odporucanych ockovaniach . Preco asi ? Akosi sa zostilo ze robilo viac skody ako osohu to sa nebojite tych vasich EPIDEMII? Hahahaaaa pootvarajte oci .

simonkabianka
29. okt 2016

Tak moja malá si len nejakých 10 sekúnd max.poplačkala a to som bola prekvapená ako dobre to znáša ukludnila sa aj sama bez toho aby som ju zobrala na ruky 😃 pichali ju do oboch nožičiek miests vpichu mala úplne v poriadku až večer chytila horúčku nevedeli sme že čo s ňou lebo nám nikto nepovedal že môžme dať paralen tak sme hybali na pohotovosť a tam nás ešte zčubali že paralen sa má dávať aj preventívne

peter952
Odpoveď bola odstránená
mirkastep
30. okt 2016

@peter952 Prosim Vás, nahodou linky na podobne videa nemate ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
simonkabianka
31. okt 2016

Stejnak si myslím že deti ktoré majú autizmus majú vrodenú chorobu to je geneticky proste dané a nie nejakými očkovacími látkami. Ja dám môjmu dieťatu len tie zákadné očkovania ktoré som mala aj ja a nič navyše.

peter952
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
31. okt 2016

@peter952 Este aj obezitu zvalis na ockovanie??? Dofrasa.... :D

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená