Očkovanie v nemocnici v Bratislave
Ahojte, najde sa tu niekto, kto musel ist so svojim dietatkom na ockovanie do nemocnice v BA? Co vsetko si mame zbalit?
@mamina1234 najlepsie bude ak si zavolas na dane oddelenie kde budete lezat, sestricka ti urcite rada odpovie...pokial nemaju tieto info na nate...Vo vseobecnosti je to standardne ako osobne veci pre teba - predpokladam ze ostanes s drobcekom lezat asi par dni, veci pre dietatko , hygienicke veci tiez pre oboch...pokial dieta uziva nejake lieky, tie prines so sebou...,nieco na citanie pre teba...a pribalila by som oblubenu hracku drobceka... 🙂
@ushuaia no ano, ale neviem presne este na ake oddelenie mame ist, tak preto hladam mamicku, ktora bola na ockovanie...
@mamina1234 to je divne, standardom je ,ze dostanes prijamci papier kde by uz malo byt aj info o oddelenii, v zahranici sa to tak bezne robi, a na sk to tak bolo tiez pokial si pamatam...(som zdr. sestra ) ale zijuca dlho v zahranici...
@ushuaia pre papiere si idem v pondelok a odtial rovno do BA, pretoze dr mi len telefonicky oznamila, kedy sme dostali termin, ale uz to mam obvolane, DAKUJEM 🙂
@mamina1234 nieje zaco , aby Vam to dobre dopadlo... 🙂
@ushuaia vdaka 🙂
@mamina1234 dobrý ďeň, mám ísť s dcerkou do nemocnice kôli druhej dávke zakladnéhonočkovania, po prvom sa veľmi vyhádzala na chrbátiku, prosím napíšte mi ako to prebiehalo a či sa robia aj nejaké vstupné vyšetrenia a koľko ste boli hospitalizovaný, ďakujem veľmi pekne.
Ahoj,takze prvy den-den prijmu- sme cakali na CHODBE do obeda,lebo mali plne oddelenie... potom mi doniesli aspon postielku na chodbu,lebo nemali este upratane izby 😯 na izbu sme sa dostali az okolo 15tej,kde nam doniesli studeny obed 😯 a do vecera s nami uz nic nerobili. Na prijme s nami spisovala jedna zlata doktorka papiere,kde si krpceka pozrela. Na druhy den mu zobrali krv a poobede na moje tlacenie,ho konecne zaockovali. Samozrejme,teplomer som si do nemocnice nevzala,a tie ich cista hroza!!!jeden z tych teplomerov nameral dokonca aj mne 38horucku 😀😀😀 takze si nas tam drzali 4dni,lebo "maly horuckoval" na celom oddeleni zurila brusna chripka,tak som sa stale pytala domov,nech to nechytime... a nie,a nie... az ked som na vizite hodila sablu pred lekarom... hned mi pisali prepustacie papiere 😐😐 takze,nezabudnut DOBRY teplomer a peniaze na jedlo v bufete,klasika osobne veci,nejake hracky a ak este niekedy pojdem s ktpcekom,zoberem mu aj cistu postelnu bielizen.. ak ta este nieco zaujimakludne napis..
Ďakujem Ti za odpoveď ešte ma zaujíma očkovala ho tá doktorka Kuková-alergogička z kramarov, alebo lekar, ktory mal v tom čase službu?, a rozdelili ockovaciu vakcínu, lebo nám povedali! že najprv zaočkujú hexou, a o tri dni prevenarom13.A A ostatné očkovania vám už robil obvodný lekár?, dakujem ti , veľmi mi tvoja odpoveď pomohla, pekný ďeň.
Prosím ťa ešte mi napíš dôvod pre ktorý si musela ísť dať dietatko zaočkovať do nemocnice. Moja dcerka mala po prvom očkovaní výsyp na chrbátiku a zabrala jej nato kortikoidndná masť. Naša lekárka 68 ročná má strach, že by sa jej mohla zadusiť po očkovaní, myslím si ze lekárka sa bojí o seba, povedala mi, že ona sa nenechá zavrieť, ja mením detskú lekárlu, len neviem kto mi dcérku teraz zaočkuje, keď do karty napísala hororový scenár. Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem, Andrea.
@mamina1234 prosím ťa ešte mi napíš dôvod pre ktorý ste museli byť očkovaný v nemocnici, my sme sa vyhádzali po chrbátiku po prvej dávke hexa a prenevar13, a lekárka sa ju bojí zaočkovať
@jurinecka125 no hororovy scenar asi nenapisala,kedze na prvu vakcinu reagovalo telo alergiou,vonkajsim vysypom,druha reakcia by mohla byt este prudsia,tak skutocne hrozi vnutorny opuch dych.ciest,anafylakticky sok
@kbeata ty si lekárka?, tak potom takéto deti sa neočkujú, ďalej, či?, lebo veľa detí má po očkovaní výsyp, je to aj v príbalovom letáku, ale len nás poslala do nemocnice, dieťabolo veselé, bez teploty, len na tretí den výsyp a potničky na celom tele, bol júl a 40 ky teploty, plus tri dni predtým zaradené paradajky do stravy, to som nahlásila,ja neviem, čo mám robiť
Boze jurinecka to nemyslis vazne. Tej lekarke by si mala ruky nohy bozkavat ze nechce ohrozit tvoje dieta. Ano mozno to bolo vonkajsimi okolnostami ale mozno to bolo prave ockovanin ! A ze sa doktorka boji ? Ved a nie ? Bohvie kolko takych deti v jej starostlivosti ostalo s trvalymi nasledkami prave kvoli ockovaniu. Kto by sa nebal. Doktorku by som rozhodne nemenila !
@liuliu ďakujem za názor, a v nemocnici nemôže dostať opuch vnútorných orgánov, takéto deti by sa už potom nemali očkovať-nevieš?
Moze sa stat hocico. Akurat v nemocnici bude pod dozorom a hned by ju kriesili keby daco.
Fakt nesil to ockovanie; neohrozuj ju zbytocne a pocuvaj doktorku.
Citala si si tu tie mamicky ktore opisovali nasledky ockoania ich deti ?
@liuliu ja nesilim ockovanie, to lekarka ma strasi, ze moze dostat cierny kasel a ci ju chcem izolovať od ľudí, aby sa od niekoho nenakazila. Málen jednu dávku základneho očkpvania hexa a prenevar 13, neviem ako je chŕánená, ale ja ked mám pravdu povedať aspom nateraz junechcem dať zaočkovať, prajem ti pekný den, ahoj.
@jurinecka125 nie som lekarka,ale musis sa pytat lekarov stale,hocico co ta napadne,nepovedali ti ze preco musi byt hospitalizovana?,a ako pisala liuliu,v nemocnici je pod dozorom,ak by nastala po ockovani nejaka zla reakcia...
ono v praxi sa ockuju snad vsetky deti,je velmi malo kontraindikacii ked sa nesmie,mozu to byt rozne neurolog.ochorenia,tu na fore sa spominala aj alergia na vajcia,ci onko.ochorenie
pytaj sa co ta zaujima,nemusis len jedneho,aj viacerych,budes v tom mat potom lepsi prehlad
isto aj vies,ked jeden lekar odporuca jedno a druhy druhe
Ahoj,no mi sme po druhom ockovani dostali do dvoch hodin vysoke teploty -splhalo sa to nad 39... a na treti den sa mu vysypal chrbatik,na dalsi den to uz ale mizlo... podla mna 6infekcna,ale prislo to sucasne s ockovanim. Dr.si vsak nebola ista,tak sme preventivne sli do nemocnici na tretiu... aj ja som bola nastartovana... ze hysterci a tak... nakoniec som si vsak uvedomila,ze AK to nebolo 6-tou infekcnou,a dostal by mi doma vysoke teploty a nebodaj este aj tie krce,ci co...tak neviem,neviem... takto sme boli preistotu pod dohladom...i ked teda,boli sme bez reakcie...ale radsej zbytocne ako by sa malo nieco stat!!! Koli nasim anjelikom musime spravit vsetko ☺pre ich dobro
@jurinecka125 ano a bola to dr.Kukova ☺☺☺ je strasne mila... nizsie som ti napisala...
@kbeata
@mamina1234 ďakujem za odpoveď, pomohlo mi to.
@kbeata ahoj, povedala mi lekárka, že sa bojí, aby jej nezomrela v ordinácii, že môže dostať opuch vnútorných orgánov, že sa bojí, len dcérka bola po očkovaní vysmiata, nemala ani zvýšenú teplotu, na tretí ďéň sa jej na chrbátiku vytvorili véľké červené fľaky, išla som k lekárke až po troch týždňoch-skúšala som sudokrém, nepomohlo, pani doktorka predpísala fenistil a kortikoidnú masť lipocream coloid a povedala, že buď kvasinky, infekcia alebo aviváž-pomohlo to a keď som išla o mesiac na očkovanie povedala, že sa bojí kôli tým vyrázkam dcerku zaockovať, nech ju zaočkujú v nemocnici, ďakujem za radu, budem sa pýtať viacerých aj viacerých lekárov, ale už mám strach z očkovania, čo som nikdy predtým nemala, ahoj, maj sa pekne.
@jurinecka125 , kludne to moze byt z ockovania; ale aj nemusi, avsaj vacsia pravdepodobnost, ze to je ( vid pribalovy letak a vid skupiny o ockovani- neockovani). No ja bt som si fakt davala bacha ak bola prva komplikacia, deti ktore mali problemy si mozu ocko odlizit o niake mesiace, co dokonca nam pediater idporucil aj za zdravehi stavu, avsak sme dostali zapal ladvin, takze kvoky tomu sa nam ockovanie odlizilo, lebo po zapale samozrejme si nikto netrufne hned dieta ockovat a inak ked doktor na Slivensky sa bal ockovat, tak to asi urcite musi mat dovod, lebo nasi doktori su viac nez proocko. Takze rafsej sa porad, nieco precitaj , skus napisat na mk forum komplikacie po ockovani, ci niekto podobne nemal a potom sa rozhodnes. Drzim palce nech vsetko ok prebehne
@jurinecka125 tak prajem vsetko dobre 🙂
@jurinecka125 tvoja doktorka ti povedala, že tvoje dieťa može mať opuch vnutorných orgánov z očkovania? si si istá? ved taký pojem ani ujo google nepozná. čo opuchne srdce, či pečen po očkovaní, či čo? mozog?
@adsumus , to mi povedala, vnútorný opuch dýchacích ciest, som si istá, ja som také nikdy nepočula, neviem, čo sa jej stalo, ja mám ešte jedenásťrocného syna a všetky očkovania v pohode, on tam bol so mnou-na preočkovaní v jedenástich rokoch-v pohode, dcérka mala týzden po ockovaní výsyp na chrbátika a doktorka nevedela určiť, ci to sú potničky, bolo horúco, či to je z aviváže, kvasinky alebo z očkovania, ževraj to čo mala na chrbte sa jej môže vyhodiť v dýchacích cestách a má strach ju zaockovat, asi mala nejaký prešlap a teraz má strach
@mamina1234 ahoj mozem sa este prosim opytat, kedze sme mali doteraz odklad a ideme az teraz, zaviedli malemu aj kanylu, lebo mojej chcu a ja mam z toho strach, dakujem pekne
@jurinecka125 ktokolvek moze "chciet" co len chce. o ockovani rozhoduje jedine rodic a nikto dalsi . odporucam si o ockovani nieco nastudovat, kedze je to velmi nebezpecna a zaroven neucinna vec. https://www.modrykonik.sk/group/1799/

☹ nikto???