icon

Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?

xlucia
24. sep 2011

ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?

kulumulu123
4. feb 2017

@prevenar a okrem toho ked som na tych kvatach prednasok o ucinnom a nevyhnutnom ockovani na ruvz spomenula ze snad by nebolo odveci dat iba tetanovku tak sama slavna pani najpovolanejsia (nebudem menovat ale asi poznas) mi povedala ze je to nezmysel lebo z nejakeho odreteho kolena sa dieta ziadnym tetanom nenakazi a cisto tetanovka u deti mava najhorsie reakcie a ziadny normalny lekar by mi touto vakcinou nemal dieta zaockovat pokial nejde vyslovene o zivot takze ako preventivku rozhodne nie.... ACH jaj co si uz len mozem o tomto mysliet?????

norulakp
4. feb 2017

Je len zaujimave, ze vsetky do jednej/ jedneho, co ste tu proti ockovaniu, tak ste urcite zaockovani. Cize cerpate vyhody toho, ze vy ste zaockovani, ale svoje dieta zaockovat nedate. Dovod? Ze ma zvysenu teplotu, ze ho boli ruka, ze zvracia? To su fakt argumenty na urovni. Kazdy jeden liek ma aj svoje vedlajsie ucinky, ktore sa mozu ale nemusia prejavit. Ked vas pohryzne besny pes, tak mate na vyber, ci sa date rychlo zaockovat alebo do tyzdna umrete. Tak sa tiez rozhodnete neockovat? Vsak si date mega davku vitaminu C, lebo tak pisu na internete a ta vas vylieci. Alebo sa pichnete na hrdzavom klinci. Tak si radsej date amputovat ruku, ako sa date zacokovat? Radsej risknete, ze vase dieta moze dostat detsku obrnu, pri ktorej mu ostanu urcite trvale nasledky, ako by ste ho dali zaockovat. Ake mate argumenty proti, ze za vsetkym stoja zle farma firmy? Ktore pre boha ziveho. Ockuje sa aj v Amerike aj v Rusku, ockuje sa aj v Europe, ockovalo aj za komunizmu, ockovalo sa aj na zapade. Aka farma firma by toto dokazala zabezpecit, ze by vsade pretlacila svoje pripravky? Spomenuta detska obrna vymizla v 1960, kvoli comu asi? Zeby kvoli ockovaniu? Ale najsammudrejsie zeny idu na internet, kde sa hraju na doktorky. Precitaju si nejaky clanok, ktory moze napisat uplne hocikto na svete. Hocijaky posahany dilino a hned tomu zeny uveria. Vid pripady, ked piju savo, ked jedia lieky na travenie, aby mali viacejmaterskeho mlieka, ked jedia lieky pre ryby proti parazitom. Proste chore na hlavu a mali by im zo zakona zobrat deti.

charlie1980
4. feb 2017

@norulakp Netrep Uz tolko a nechaj ludi rozhodnut sa Podla vlastneho uvazenia. Keby tvoje deti Mali nasledky, Inak by si pisal/a a stal/a by si medzi dvomi mlynskymi kamenmi. Tak nemudruj.

kulumulu123
4. feb 2017

@norulakp a predstavv si ze ja niesom teda okrem detskych ockovani ale to bolo mimo moj dosah vtedy a pred 30rokmi vela cestujem hlavne mimo europy a dost po azii a predstav si stale zijem staci trosku rozumu a mydlo za par centov....

norulakp
4. feb 2017

@kulumulu123 tak neviem ako presne ta ochrani zdravy rozum a mydlo proti chorobam prenasanymi vzduchom? Ale OK. Cestujes len po dovolenkovych destinaciach - hoteloch, ci cestujes aj mimo, do chudbnych casti krajiny? Lebo v hoteli a na plazi sa naozaj nenakazis. Absolvovala si detske ockovanie? To znamena, ze si zaockovana proti vsetkym tym nebezpecnym chorobam.

lucka_ke
4. feb 2017

nás s mužom si predvolali, lebo som nedala syna preočkovať na 6. rok života
nakoniec z rozhovoru vyplynulo, že toto je len "pre istotu" preočkovanie, lebo ako bábätko očkovaný bol a teda protilátky má
v druhej vete pani sama seba poprela, lebo povedala, že každé očkovanie je účinné na max. 70 percent a po uplynutí nejakej doby stráca účinnosť úplne
tak si vyberme
(syn má zdr. komplikácie, ktoré tu rozoberať nebudem a preto sme ho preočkovať nedali, naša pediatrička nás nahlásila)

kulumulu123
4. feb 2017

@norulakp necestujem iba po dovolenk destinaciach a rozhodne si nepotrpim na service 5* hotela.... Ubytovanie mam takmer vzdy s miestnym obyvatel. A strava tiez cize ano pochopil si to spravne casto je to len obycajna chatrc z bambusu a na obed peceny hmyz a sprcha = vodopad a neni to ziadna ck bubo ale iba kupena letenka a dalej sa rozhodujem na mieste ale tento styl cestovania tebe asi nic nehovori.... A na sk nepochadzam z nejakej osady ale mam vs vzdelanie.... Ale myslim ze tu na mk clovek iba straca cas ved nech kazdy nalozi so svojim zdravim a zivotom ako uzna za vhodne ja robim podla seba a nazor ostatnych mi je asi vies co......

adsumus
4. feb 2017

@lucka_ke očkovanie po dovršení piateho roka nie je len bodaj bolo, ak to nedáš, tvoje dieťa postupne stráca protilátky z predchádzajuceho očkovania.

https://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/DTP...

adsumus
4. feb 2017

@kulumulu123 pozor ak chodíš na sri lanku, jeden cestovatel z rakuska si nedávno doniesol záškrt, taký vred na tele, prenáša sa dotykom, ale aj cez oblečenie. dosť zle to vyzerá. aj v indii sa to vyskytuje, na filipínach, venezuele

http://outbreaknewstoday.com/austria-reports-im...

lucka_ke
4. feb 2017

@adsumus potom by mali preočkovať hlavne dospelú populáciu, nie? a starú, ktorá očkovania v detstve nemala... pritom starí rodičia sú v úzkom kontakte s deťmi

adsumus
4. feb 2017

@lucka_ke pre mna je doležité aby moje dieťa bolo chránené, iní ludia, to ja neošetrím, ved sleduj sama aka antivax kampan sa nám tu rozbehla. v našej rodine boli všetci pekne preočkovaní, kým dieťa nemalo komplet očkovanie do blízkosti by som neočkovaných nepustila, to je už velke riziko v dnešnej dobe. ale kto, chce kam.

kvieta
4. feb 2017

Sranda, čo sa tu človek z času na čas nedozvie😀

Ja nejako nezapadám do previho teórie, pretože o očkovaní mám čím ďalej, tým viac reálnych informácií a zástancom očkovania som aj naďalej😉

norulakp
4. feb 2017

@lucka_ke no a sme zase tam, ze za kazdu cenu hladate proti argumenty, hoci tvrdite blbosti. Hovorite, ze by trebalo preockovat dospelu populaciu. Akoze na co? Ak sa nemylim, deti sa ockuju proti chorobam, na ktore mozu ochoriet deti. Choroby, ktore mozu ziskat aj dospeli, tak sa ludia priebezne preockuju napr. tetanus a pod. Neviem na co by ste chceli preockovat starych rodicov proti detskej obrne alebo proti zaskrtu, ked to su detske choroby?

bibistec
4. feb 2017

@norulakp obrna sa mysli prenosna obrna a tu mozu dostat aj dospeli napr v kontaminovanej vode...ale naco sa proti tomu ockuje neviem napr na slovensku sa ani nevyskytuje

lucka_ke
4. feb 2017

@norulakp hovorím o TBC, tetanuse, čiernom kašli tieto choroby som mala na mysli, a prosím o slušnú komunikáciu nie verejné napádanie a osočovanie, dospelá populácia by sa mala dať preočkovať, ale koľko ľudí to aj skutočne urobí?

lucka_ke
4. feb 2017

@norulakp pozrite si posledný riadok - dospelí sa preočkujú aj na záškrt, tak kto píše "blbosti"
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
4. feb 2017

@peter952 Ja by som navrhovala porovnať, koľko ľudí umieralo na tetanus pred tým, než sa začalo plošne očkovať a koľko umiera po začatí očkovania a aby som Ti veľmi neprotirečila, aj koľko zomrelo po zaočkovaní na tetanus.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
4. feb 2017

@peter952 Iste, to počúvame stále, kanalizácia, umývanie rúk, dobrá životospráva... Tak na to nezabudni, keď náhodou na hubačke v lese strčíš nohu do ČOHOSI, už teraz radšej začni papkať mrkvičku a po záchodíku si poriadne umývaj ruky. A nie, že si dáš pichnúť tetanovku pri ošetrení (Ty určite nepreočkovávaš), stačí sa naládovať céčkom. A ozaj, ber do lesa kyslíkovú bombu pre prípad, lebo kde je kyslík, nie je tetanus.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
4. feb 2017

@peter952 Som rada, že pripúšťaš, že obsahovo je príspevok o ničom. No je to iba súhrn argumentov, ktorými sa na tomto fóre oháňajú AV (ale to si iste postrehol). Takže z mojej strany je myslený ironicky. Nemám k tetanu čo dodať. Očkovať. To je všetko, celá logika.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
4. feb 2017

@peter952 Očkujem, strach nemám, ľudia majú väčšinou strach z toho, o čom majú málo informácií.
A Ty nezabudni: na huby s kyslíkovou bombou - pre istotu😉

prevenar
4. feb 2017

😎

prevenar
4. feb 2017

@kulumulu123

...ze neexistuje "nevyhnutne" ockovanie 🙂

teda jedno existuje 😀 ockovanie proti TBC ! TBC je rozsirena, nebezpecna a nakazliva choroba ! ...jaj, ale to ockovanie zrusili, sami ..tak nic potom 😉

(uz nevadi, ze nikto nie je "chraneny" , nikto uz neberie ohlad na ubohe deti, ktore nemozu byt ockovane , hnusne RUVZ ich chce nakazit TBC ! no fuj . )

kulumulu123
4. feb 2017

@prevenar ved je znama pravda ze pre farmaceut.priemysel existuju iba dve pohromy. 1- ked pacient umrie a za 2-ked pacient vyzdravie 😂😂😂

aristka
4. feb 2017

@peter952 absolutne si mi neodpovedal na otazky ...samozrejme ,ked odpoved nepoznas ...nevies...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená