icon

Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?

xlucia
24. sep 2011

ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?

norika1001
12. feb 2017

@teegreen dovoľ mi zareagovať na ten autizmus 😉 Ten tu bol vždy, aj bude, začína sa prejavovať cca v čase, keď sa očkuje, rovnako ako nedostaneš len tak epilepsiu len preto, lebo sa zľakneš, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to je geneticky predurčené, tak isto by ani autizmus nemal byť z vakcíny dôvodom, ale vakcína môže byť spúšťačom. Teraz je každé druhé deťa nezvládnuteľné, kedysi tomu hovorili detstvo. Ak sa čo len trošku vymykáme z radu, hneď máme psychickú poruchu. Možno keby sme sa my dospelí dali vyšetriť psychológom, tak si myslím, že minimálne 1 z 10 z nás by neprešiel vyšetrením so záverom zdravý.
@peter952 je to tak, ako hovoríš z dôvodu, lebo proti tetanu bolo povinné očkovanie. Donedávna tu neboli osýpky a čierny kašeľ, to je zaujímavé, vymreté choroby a vrátili sa. Hádam nemusím hovoriť, ako je to možné, určite keď sa zamyslíme, zistíme, že náhoda to nie je a len tak sa tu tie choroby po rokoch neobjavili

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. feb 2017

@peter952 je vidiet ,ze o ocku vies makove ...co potrebuje virus ,aby sa mnozil v ludskom organizme a oslabena vakcina mu to neumoznuje a ked sa virus nemoze mnozit ,jednodycho ho fagocyt spapa a nema sa co sirit a jedinec nema byt preco bacilonosicom ...ale to strucenicka nevysvetlila a virus ako taky ti moc nehovori...inak sa ta nonstop pytam ,kto je napichavac ...hovorilo sa to o draculovi ...kto je to v tomto pripade...inak zatmenie mesacia si sledoval a po kolenacky s otvorenou narucou chytal tu vesmirnu energiu ...kedze tvoj vzor to praktizuje...

kvieta
13. feb 2017

@peter952 Myslela som si... ďalší s veľkým... autom...

Ty naletíš akejkoľvek konšpiračke😀
Ja chápem, že dospeláci tiež fantazírujú, ale pri svojich fantasmagóriách netreba ohrozovať zdravie najviac ohrozených☹

norika1001
14. feb 2017

@peter952 myslím si, že od 60tych rokov sa toho zmenilo viac. Viac áut, väčšie znečistenie ovzdušia, menej vitamínov v potravinách, rýchlejšie dospievanie detí, technológie, to všetko sú vonkajšie vplyvy, ktoré môžu rapídne ovplyvniť vývoj a vývin dieťaťa po viacerých stránkach. Inak ako by som si mala vysvetliť to, že niektoré deti vakcínu znášajú dobre a iné údajnými trvalými poškodeniami? Ďalšia vec, ak by bola pravda, čo píšeš, znamenalo by to, že všetci, ktorí sme očkovaní sme vlastne prenášačmi vážnych ochorení a teda sme nebezpeční jednak pre ľudí, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu dať zaočkovať a takisto pre novorodencov, ktorí ešte očkovaní neboli a teda by sme mali byť až do ich očkovania od nich izolovaní, čo nie sme. To by znamenalo, že všetci novorodenci by boli vystavení veľkému nebezpečenstvu a malo by to za následok veľkú úmrtnosť novorodencov alebo ich hromadné hospitalizovanie, čo podľa prívlastku "vymreté" choroby trošku nesedí. Vrátim sa k tomu autizmu. Znovu dám za príklad epileptika. Najčastejším spúšťačom epilepsie je zľaknutie. Mala by som to teda brať tak, že každý z nás sa má báť, abysa jeho dieťa nezľaklo, nech nedostane epilepsiu? Autizmus má veľa podôb. Niektorí autisti majú vyšší stupeň autizmu, iní nižší stupeň. Tí s nižším stupňom sa kedysi označovali za divných, samotárov, puntičkárov, detailistov... dnes sú to autisti alebo ľudia s obsedantno-kompulzívnou poruchou. Kedysi sme sa zvykli vyhádzať alebo sme mali na koži fľak, dnes máme všetci atopický ekzém. Kedysi sme boli drzé alebo bláznivé deti, dnes má každé druhé dieťa ADHD a je nezvládnuteľné. Cítiš tam ten rozdiel, prečo tie čísla tak rapídne stúpli?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
norika1001
14. feb 2017

@peter952 čo je najdôležitejšie pri očkovaní? Byť 100% zdravý. A to nielen dieťa, ale aj všetci členovia rodiny a blízkych, s ktorými dieťa príde do styku. Ktorý rodič ale prizná vlastnú chybu a podceňuje soplík či chorobu blízkeho, ktorý s dieťaťom žije v jednej domácnosti? Je jednoduchšie hodiť vinu na druhých. Nehovorím, že na tom nie je niečo pravdy, predsa sú aj deti alergické na penicilín, arašidy, chlpy, slnko, ale keď mi dieťa dostane reakciu po arašidoch, nebudem za to viniť pestovateľov, lebo oni za to môžu, že sú deti alergické. Vakcína obsahuje viac látok, preto môže byť tých zle reagujúcich detí viac. Každý rodič má strach a chce pre svoje dieťa len to najlepšie. Ja sa bojím toho, že moje deti môžu ochorieť na vymreté choroby, ktoré ich môžu ohroziť na živote. Ale tiež nedám zaočkovať choré deti. Prvá dcérka mala očkovania poposúvané kvôli soplíkom zo zúbkov o niekoľko mesiacov, druhá má pol roka a ešte očkovaná nebola práve kvôli veľkej chorobnosti jednak u nás doma, ale aj vonku. Nedám ju zaočkovať počas epidémie. Zase natoľko rozum mám. Snažím sa byť dôsledná v tom, aby som zbytočne svoje deti neohrozila

peter952
Odpoveď bola odstránená
norika1001
14. feb 2017

@peter952 som iného názoru, ale neberem ti ten tvoj.

kvieta
14. feb 2017

@peter952 Čo drístaš? Reagovala som na ten Tvoj príspevok o AIDS - zbraň genocídy ľudstva.

evittam
15. feb 2017

@norika1001 Bojis sa chorob,proti ktorym sa ockuje-zial ziadna vakcina ti nezaruci,ze tu chorobu nedostanes ani jej lepsi priebeh.😉
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/mumps-nevz...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. feb 2017

@evittam žiadna vakcína, ale píšeš o jednej nekompetentný článok z bulváru má dokladať tvoje omyly.

norulakp
15. feb 2017

@peter952 - poznamka k tomu fondu v USA. Pises, ze vznikol v 1988 a odskodnil 5000 deti. Tak podme spolu pocitat (z matiky som bol vzdy podpriemerny, tak ma oprav, ak sa mylim). Podla toho, co som nasiel, sa kazdy rok v USa narodi zhruba 4 miliony deti. Od roku 1988 doteraz je to cca 30 rokov. Cize to mame 120 milionov deti a z toho 5000 bolo uznanych, ze maju nasledky z ockovania. Ak dobre pocitam, tak to su 4 promile deti. Cize to je uplne zanedbatelna velicina. Taky vysledok dosiahnes pri hocijakom lieku, pri hocijakej potravine. Ci uzijes obycajny penicilin, aspirin, hocico, tak urcite promile ludi na to jednoducho zle zareaguje a moze mat nasledky. Na jedno mozes mat alergiu, druhe ti moze zastavit srdce, tretie, ti moze zriedit krv a pod. Skor dieta umrie na to, ze ho stipne vcela a dostane alrgiu, ako na vakcinu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
16. feb 2017

@adsumus Ešte, že ty keď sem "zavesíš" nejaký "odborný" článok z bulváru ako topky.sk a spol. tak ten je vždy vierohodný a pravdivý. 😲

evittam
16. feb 2017

@adsumus A tiež som ťa opakovane žiadala aby si ma neoslovovala - nemám záujem o diskusiu s tebou.

norika1001
16. feb 2017

@evittam všetky články o vakcinácii sú riadne bludy. Či už tie za alebo proti. Jednoducho nikto z tých ľudí ti nepovie celú pravdu. Prestala som ich čítať, keď som išla dať prvú zaočkovať mmr vakcínou

peter952
Odpoveď bola odstránená
norika1001
16. feb 2017

@peter952 nemyslím si. Ja som ju zaočkovať dať chcela aj som ju dala. Keď už som mala načítaných xy článkov za aj proti, jednoducho som sa o tom porozprávala s doktorkou a na základe jej vyjadrenia som ju nakoniec očkovať dala

peter952
Odpoveď bola odstránená
norika1001
16. feb 2017

@peter952 nevieš, čo mi povedala, takže sa k tomu, prosím, nevyjadruj.

evittam
16. feb 2017

@norika1001 To je tvoja vec čo si prestala robiť a čítať a informovať sa. Napísala som ti len fakty. Ten článok - to je len taký "bonus". Ja tiež nečítam "bludy" po internete.....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
norulakp
16. feb 2017

@peter952 to je tvoj uhol pohladu. Ty vidis 5000 poskodenych ja vidim 120 milionov teoreticky zaockovanych, cize ochranenych pre chorobami. 120 milionov proti 5000 je slusny pomer, aby ma to presvedcilo a riskol som to, ze moje dieta nebude jedno z 5000 tisic. A inak, pisal si, ze jazdis na velkom aute. Ako spravny Slovak, urcite jazdis na diesli. Vies kolko 100 tisic ludi umrie len v Europe na smog. Ano taky smog, ako produkuje aj tvoje velke auto. Cize svojim konanim ohrozujes aj svoje dieta tym, ze mu znecistujes vzduch. To ta vsak evidentne netrapi.

norika1001
17. feb 2017

@teegreen pokiaľ pristupuješ k očkovaniu dôkladne, čiže nedáš zaočkovať dieťa keď je choré, alebo niekto chorý v rodine, malo by byť bezpečné. Samozrejme, dieťa môže dostať zlú reakciu, aj vážneho charakteru, ak je alergické na niektorú zložku podanej látky. MMR vakcína je iného zloženia, je pravda, že veľa detí ju zle znáša, ale chcela by som vidieť dôslednosť rodičov, či nedali zaočkovať dieťa so soplíkom alebo nebol chorý niekto v okolí. Je to dosť diskutabilné, prečo tie deti mali zlé alebo vážne reakcie po vakcíne. Ale ako som už písala, žiadny rodič neprizná svoju vinu, že zanedbal oslabenú imunitu dieťaťa.

bibistec
17. feb 2017

@norika1001 lenze niekedy tu oslabenu imunitu nevidno, dieta moze mat rozne ochorenia kt este neboli diagnostikovane a ockovanie ho dorazi a moze ho aj nenavratne poskodit preto je to nebezpecne. a okrem toho ak uz ani rodicia nie su zdravi, su alergici alebo maju ine choroby je viac nez iste ze aj dieta bude mat oslabenu imunitu takze ockovat by bolo riziko, a toto zas vela lekarov neberie na vedomie a mozno aj preto je tolko neziaducich reakcii po ockovani