Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?
ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?
Vy vsetci, ktori mate zaujem sledovat nadalej diskusiu pod nazvom "Nesuhlas s povinnym ockovanim",
a
riesite nesuhlas a odmietnutie povinneho ockovania,
chcete sa poradit ako odmietnut povinne ockovanie,
vymenit si skusenosti s lekarmi a uradmi,
dostat sa k novym informaciam (odkazy, clanky, videa..),
zaujimate sa o alternativne sposoby liecenia (vitaminy, zivotosprava),
chcete sa podelit so skusenostami po ockovani a neziaducimi ucinkami,
ste vitani v diskusii "Nesuhlas s povinnym ockovanim 2"
staci ak napisete IP na nick prevenar priamo tu: https://www.modrykonik.sk/interna-posta/nova-sp...
a budete zaradeni do diskusie
Ja som dala zaockovat .Syn ma vsetky ockovania .Po ockovani nemal ziadnu reakciu
@xlucia ahoj Luci, ty uz o tom urcite vies a otazka je stara, ale napisem to aj sem, nam sa prave toto ockovanie stalo "osudnym" jedna vakcina navazana na druhu u syna od narodenia a bum v piatich rokoch prave po tomto ockovani zlyhanie imunitneho systemu 😔 a alergie. Od toho casu som zacala o ockovani studovat a teraz viem, ze so ziadnym ockovanim v buducnosti uz NIKDY nebudeme suhlasit.
..............nech sa kazdy rozhodne ako chce........ale nehovorte, ze ste neboli vystrihani-práve po preockovani v 6roku dostane dost deti diabetes 1 typu.......
no ahojte nas maly bol na 5mesiac zaockovany vecer mi pruto vracal rano sme isli do nemocnice a zystili mu hydrocephalus narodil sa zdravy teraz ho mame dat ockovat na 6rockov ale nevieme ci ho dame
pre mamčky, ktoré nedali dieťa vôbec zaočkovať - ako ste ich prihlásili do škôlky? chodia vaše deti do štátnej?
@zuzanka.zuzu Nase okolite statne skolky nezaujima informacia o ockovani, na prihlaske ani nebola otazka o ockovani, dr. mi tiez o ockovani na prihlasku nic nepisala, takze ziaden problem 🙂
@zuzanka.zuzu chodi do statnej MS, nebol s tym ziaden problem; riaditelka povedala, ze pre nu je dolezite, aby nechodilo do skolky dieta, ktore je aktualne infekcne
@rolandik ja som to netvrdila, takže nechápem súvislosť 😕
Ale keď už sme pri tom, na trápenie stačí aj obmedzenie voči ostatným ľuďom - o bolestiach nehovoriac... Proste som poznala toho chlapčeka s obrnou a jeho rodinu a nemenila by som s nimi... trápili sa vtedy už 3 roky a neviem, či sa to vôbec podarilo vyliečiť, lebo potom sme prerušili kontakt.
Dobry den moze mi niekto poradit, moja dcerka je alergicka na travy a pele a momentalne je take obdobie aj ked ziadne priznaky zatial nema. Mame ist na ockovanie a neviem ci je to vhodna doba alebo nie, ci to radsej odlozit.... Dakujem
@dadkaa teoreticky mozete ist. moj starsi je alergicky tiez. kym sme ockovali, tak vzdy v takomto akoze bezpriznakovom obdobi. do 24 hodin mal take priznaky a ekzemy, ze nevedeli co s nim. dusil, mokvave ekzemy. sama musis vediet, co a ako, ale ak ti dcera ide v sept. do prvej triedy, nedavaj ju ockovat tesne pred nastupom aby zvladala skolu
@dadkaa Určite chodíš k alergológovi, poraď sa s ním, ale pravdepodobne môžeš očkovať, ak ide iba o tie alergie, čo píšeš. Ak sa chceš dozvedieť viac o očkovaní, hoci si vymeniť skúsenosti s mamičkami, ktoré riešia podobné problémy, nech sa páči https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ 🙂
no ja som dala tiez dcerku zaockovat v 5. roku a radsej som nemala - ako prvy krat male reakciu na ockovanie - vysoke teploty 3 dni a bola uplne k.o. no co potom bolo - uplne sa jej zosypal imunitny system - po case sa jej vyvinula senna nadcha - na imunologii jej vysli testy - alergicka skoro na vsetko! - tak sa teraz trapime s alergiou na pele a kadeco ine... a ako keby toho nebolo dost potom s tou znizenou imunitou chytila este mononukleozu a odlezala si par dni v nemocnici... a od vtedy male stale sople a tak... takze viac ju uz stepit nedam - tiez som kadeco precitala a ockovanie ako take neodsudzujem aj by som ho dala ale keby bolo bez tych pridavnych latok - ako je hlinik, olovo a kadejake ine... ale clovek potom uz len rozmysla co ma urobit - ci ma dat ockovat alebo nie - co je horsie ???? to je dilema na ktoru nikto nikdy nebude vediet 100% odpovedat pretoze nic nie je 100% - vela ludi ju zaockovanych a "nic" strasne im nie je - teda si to neuvedomuju... ale niektorym menej stastnym sa kadeco postava a tak co - len dufam ze my budeme ti stastnejsi??? fakt je to dakedy na nervy a vecne rozmyslanie co spravit aby som dietatu neublizila...???? ci sa clovek rozhodne tak alebo tak asi nikdy nevie ci je to to spravne rozhodnutie - len cas ukaze...
Ja sa idem dnes informovať na frakcionované očkovanie. Rada by som aby mala dcéra nejakú ochranu proti obrne a tetanusu. Možno sa bude dať očkovať len na tieto dve a nebudeme musieť brať celú vakcínu, to by som odmietla. Neviete koľko musí byť dieťa zdravé pred očkovaním? Niekde som počula, že mesiac..... a moja malá je dva krát do mesiaca chorá, minimálne soplíky. Ja nie som proti očkovaniu ako takému, ale viem že mi patríme do toho 1% ktorým očkovanie uškodí. Synovi to rozhádzalo trávenie, musí byť na diete a zostal autistický. Ja som imunologický pacient, takže mala dcéra po kom zdediť "dobrú imunitu".
ja som syna nechala zaockovat a lutujem to kazdy den a to nema nastastie ziadne trvale nasledky stacilo mi to co mal hned po a dakujem uz nikdy viac
@arnika001 obrna tu nie je uz cele desatrocia, nema ti ju dieta kde chytit. tetanus ti je zbytocny ak ranu bezne cistis, a v pripade ze by mala uraz, taky, s akym treba ist na chirurgiu, tak jej pichnu tetanovku skor, kym pozdravis...
takze "preventivne" ti je tiez zbytocna, odhliadnuc od toho, ze tetanovka dokaze brutalne rozhadzat imunitu na viac ako pol roka, a mnoho krat su po nej vedlajsie ucinky pretrvavajuce aj roky, v podobe riadne bolestiveho svalu kde bola pichnuta.
mna takto boli ruka po tetanovke uz 2,5 roka
takze na tvojom mieste nedam ani jedno
@arnika001 Ak máte v rodine takéto problémy s imunitou, možno by bolo dobré konzultovať očkovanie aj na špecializovanom pracovisku. Skús sa objednať na najbližšom pracovisku, možno Ti pomôžu v rozhodovaní.
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
je tu aj skupina, kde sú očkujúce, čiastočne očkujúce a aj neočkujúce mamičky, možno mala niektorá podobnú skúsenosť https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/
@mircuska17 je zvlastne ako pribuda deti, ktore zle znasali ockovanie v piatom roku zivota, a ostali im trvale nasledky.
ja kym som sa o to nezaujimala, som o tom ani netusila. ked sa nam to ale zacalo blizit, a zacala som citat, tak zrazu je tych pripadom velmi vela, kedy po otmto ockovani padla imunita uplne do kolien 😒
Ja som ockovat dala, reakcia nebola vobec ziadna, za dva dni sla do skolky, lebo tam bol v stredu sviatok...

@diusik Nie je lepšie nič nevedieť, je lepšie vedieť viac, ako vieš teraz Ty..lebo vieš len toľko, že si začala pochybovať, ak však budeš vedieť viac, prestaneš sa báť.. 🙂 Ale úplne báť sa neprestaneš nikdy.. zajtra Ti môže dieťa zraziť auto, alebo Teba..toho sa nebojíš? Tak prečo sa báť choroby, ktorá bola ešte pred pár rokmi pre deti bežná? Alebo choroby, ktorou začali strašiť len predminulý rok? A čo choroby, ktoré do očko kalendára napchajú budúci rok či o tri roky neskôr, doočkuješ, hoci budú Tvoje deti v inom veku? Len preto, že Ťa zase vystrašia príšernou dojímavou reklamou s prázdnou postieľkou, v ktorej macík plače za dieťatkom, ktoré muselo byť pre hnusný rotavírus hospitalizované??
A len tak mimochodom, boli sme u kiahňových susedov na návšteve, tak som zvedavá, či sa zadarilo 🙂