icon

Očkovať alebo neočkovať?

calimero3w
18. sep 2018

Zdravím mamičky.
Mám veeeeelku dilemu. Pomôžte mi ju prosím vyriešiť alebo aspoň objasniť aby som vedela ako sa mám rozhodnúť.
Veľmi budem vďačná mamičkám ktoré, mi dajú na moju otázku odpoveď.
Zaujima ma maminka ktorá, dala zaockovat svoje dieťa a očkovanie málo zlý dopad na zdravie dieťaťa.
A potom ma zaujima mamina, ktorá nedala zaockovat svoje dieťa, ci je dieta viac choré alebo zdrave?
Kludne mi napíšte aj súkromnú správu.
Viem, ze je to citliva téma, preto dopredu prosim niektore mamičky, ktore chcú mňa alebo iné niakym sposobom odsudzovať, nerobte to prosim je to iba diskusia.😉✌️🙏

soldi
20. sep 2018

@malinajahoda vacsina deti je po ockovani v poriadku 🙂

ganymedea
20. sep 2018

@hanata ahoj, myslim, ze to je tym, ze ked das ockovat proti tetanu, imunita je na tetanus. Neviem, ako to niekto moze davat do suvisu s tym, ako casto ma dieťa chripku resp. ako casto mu tecie z nosa. Na to predsa to ockovanie nie je zamerane

malinajahoda
20. sep 2018

@soldi to som rada🙂. Lebo ozaj som sa po týchto príspevkoch začala báť :(. Je to smutné. A vďaka aj za takéto reakcie, že deťom sa nestalo chvalabohu nič.

soldi
20. sep 2018

@malinajahoda zrovna moj mal NU, takze uz neockujem, ale pravda je taka, ze drviva vacsina deti ockovanie ma a je v poriadku.

hanata
20. sep 2018

@ganymedea Ockovanie imunitu ovplyvnuje. To je vsetko, co som chcela napisat.

malinajahoda
20. sep 2018

@soldi čo to je NU? A ako kedysi nás očkovali, tak bolo to v niečom iné ako teraz?

jerryjanka
20. sep 2018

Aj to je otázne - to že sa hned neprejaví následok očkovania nemusí nutne znamenať že sú deti ok a bez zmeny, už len to ako často niektoré byvaju choré, rôzne imunodeficiencie pripadne alergie... ale to nikto skumať nebude. Záver - sice nevieme z čoho to je ale z určite nie z očkovania...

jerryjanka
20. sep 2018

@malinajahoda rozhodne ine vakcíny- robili sme si ich sami- žiadna čína, a druha vec pozri si očko kalendár seba a svojich detí - kolko chorôb do očkovania pribudlo

malinajahoda
20. sep 2018

@jerryjanka čiže je viacej chorôb ako bolo kedysi?

jerryjanka
20. sep 2018

@malinajahoda v zmysle očkuje sa povinne proti viacero chorobám - napriklad ja som mala DTaP + osypky
dnes je hexa - tam je 6 chorôb, pneumokoky, osypky, mumps, rubeola + kopec dobrovolnych očkovaní

soldi
20. sep 2018

@malinajahoda nu su neziaduce ucinky. a jasne, ze ockovanie 30- 40 rokov dozadu bolo ine ako teraz 😀

malinajahoda
20. sep 2018

@jerryjanka
@soldi
Čo sa týka očkovania, tak je to pre mňa španielska dedina. A ani som sa tým nikdy nezaoberala. Proste lekárka povedala, že sa dcérka očkovať bude, tak viac som to neriešila. Ako sa kedysi očkovalo, tak aj dnes. Akurát že už doba pokročila.

malinajahoda
20. sep 2018

@soldi aké NU mal tvoj synček?

iveta143
20. sep 2018

@malinajahoda presne tak, ani ja som to nikdy neriesila...akurat som mala na vyber ci dam len zakladne alebo aj nejake naviac...

malinajahoda
20. sep 2018

@iveta143 áno presne tak. Lekárka sa ma ešte pred očkovaním spýtala či dám to základné čo hradí poisťovňa alebo si doplatím. Bolo to skoro 10€ bez pár centov. O tomto som nemala ani potuchy, že sa takéto nešťastné prípady stali deťom. Nemala som to odkiaľ vedieť. Lebo tu v okolí sa nič také nestalo. Človeku je to ľúto.

evelyn0303
21. sep 2018

@malinajahoda nemáte za čo,aj tu sú detičky v poriadku,tých90% dáva, čo spomínala doktorka

malinajahoda
21. sep 2018

@evelyn0303 veď to, lebo po každý krát ako sme v poradni, tak tam nonstop očkujú bábätká a nestalo sa ani raz, že by nejaká mamička nesúhlasila s očkovaním.

evelyn0303
21. sep 2018

@malinajahoda Ja som dala navyše ešte aj ten Rotarix do ústočiek, keby sme niečo chytili zo škôlky,susedka ako 2rocna mala vážny priebeh a skončila v nemocnici,10dni hnacky,vracanie..mne ako 31ročnej dávali do ramena preočkovanie, prichádzajú ku nám kadejakí prisťahovalci,objavujú sa choroby dávno ,, stratené,, neoplatí sa riskovať😒

malinajahoda
21. sep 2018

@evelyn0303 máš pravdu, kadejaké indivíduá sa tu pohybujú. Človek má aj strach. Ten Rotarix sa kedy dáva? Zas som zaspala dobu 🙂.

iveta143
21. sep 2018

@evelyn0303 no presne..nedavno tu bola epidemia osypok...asi by som sa bala tam pustit nezaockovane dieta...

brisilda
21. sep 2018

@iveta143 ja som pustila ...... Dokonca som tam bola aj s 10mesacnym 😉 médiá urobili z osýpok neskutočne bububu a pritom nehlásili žiadne úmrtie a priznali,že vakcíny sú nestabilné nakoľko bolo nakazených viac očko ako neočkovaných.

bzuco86
22. sep 2018

@brisilda ockovanych bolo viacej len preto že v danom obdobi zopár rokov bola vakcína menej stabilná. Jednalo sa o roky pred 1962. A stačí si vyhľadať čo spôsobujú osýpky nie on pri ochorení samotnom ale aj niekoľko rokov po doliečeni.

vroni
22. sep 2018

@bzuco86,pred rokom 1962 sa neockovalo proti osypkam, takze ziadna,nestabilna vakcina. Viac chorych ockovanycj ako neockovanych bolo v kazdej vekovej kategorii, aj medzi detmi, ockovanymi stabilnou a bezpecnou vakcinou, ktora sa pouziva dnes. Vyhovorka o nestabilnej vakcine je cisty blud. Pouzili ju pri patclennej “epidemii“ v Bratislave, kde ochoreli styria dospeli ockovani a aj vtedy sa ohanali rokom 1980 a nie 1962.

evittam
22. sep 2018

@bzuco86 Pred 1962?😁😁😁😁 Aspon si nieco naštuduj kým napíšes bludy.
Ostatne napisala @vroni

evittam
22. sep 2018

@malinajahoda Kadejaké individuá donesú choroby,o ktorých sme v zivote nepoculi a ani nie si proti nim ockovana a dokonca ani vacsina lekárov ich nebude poznat. Bohuzial.

bzuco86
22. sep 2018

@evittam -) ano hovorim o sucasnej epidemini napr.v michalovciach kde sa hovori o vakcine spred roku 1962

vroni
22. sep 2018

@bzuco86, vtipne. Takze v Michalovciach ockuju deti vyse 50 rocnou vakcinou, preto je tam epidemia. Lebo gro chorych je v kategorii (alebo aspon bolo, ked som pozerala statistiky) v kategorii 5-19 rokov. Nie nad 50. U nas sa ockuje od roku 1969, celoplosne tusim od 1983, takze vakcina z roku 1962 je blbost vycucana z prsta (nie nevyhnutne tvojho, ale niekto strasne tliacha)

bzuco86
22. sep 2018

@vroni tak neviem.hovorila somze sa ockuje 50 rocnou vakcinou??????

evittam
22. sep 2018

@bzuco86 Ty vobec nevies o com hovoris. Bohuzial 😉

bzuco86
22. sep 2018

Hovorila som ze v tom case bola vakcina danej sarze.nestabilna.