Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
Inak dnes bratoveho syna očkovali je to možné?
@anjelicek26 poopravim ta ziaden FAKT ze su nebezpecne neexistuje..... rovnako ako neexistuje fakt ze su 100% bepecne...inak mas pravdu su nemormalne dieri ohladom ockovania.....co sa tyka pristupu k ludom
@anjelicek26 no ano, pekne si to napisala, vysvetlila, ale tu sa momentalne neriesi povinnost ockovat, ale panika, ktora sa rozputala. jasne, ak je dieta menej odolne, tak by bolo fajn, keby sa clovek mohol slobodne rozhodnut ci da ockovat alebo neda. ale zato, ze je niekto, kto s tym problem nema, sa ini mozu navazat a toho cloveka doslova odsudzovat?
@sirinka vyjadrila som si slobodne svoj nazor a ty mi laskavo nehovor, nad cim sa mam zamysliet, pripadne co mam pisat. tiez sa nenavazam do niektorych fantazmagorickych hysterickych prispevkov 😉
@pectore like 🙂
@pectore - ale toto je fakt konspiracna teoria od teba s tym veducim 😅 😅 Uznavam ti, ze svojmu zamestnavatelovi tak doverujes, ale skus akceptovat aj iny nazor, ako ten tvoj. Lebo len tak sa da diskutovat. Pretoze tu sa asi vsetci mylia a ty si jedina osvietena a mas pravdu ;)
@mawka - ja som nikdy ziadnu mamu, co ockuje neodsudila. Nikdy som jej rozhodnutie nespochybnovala. Ono sa toto deje vylucne opacne, ako nase neockovane deti ohrozuju "normalne" ockovane deti, ze prilis vela citame, chceme byt moderne a bohvie co este.. ta tolerancia chyba na oboch stranach, ale to je pri vela temach tak 😖
@anjelicek26 ale ja som len napisala ze aj taky moze byt dovod.... nie ze to tak je..... takze ziadna konspiracia ....ale len take placnutie.....ja si za tym nestojim ani netvrdim ze to tak je..... ale nebudem brat nazory tipu ze vakciny su kontaminovane a podobne take unahlene zavery.... pokial sa tu vyskitne kvalitna info...tak jak som si myslela ze je ta s tej ceskej diskusie.... no zas som len prisla na to ze niekto nehlada pravdu ale spojencov .....
@anjelicek26 no ano, ty nemusis odsudzovat, ale pomery su zvlastne. nekojila som=som zlamatka, ockujem=som zla matka, nepouzivam savo=som zla matka, nejeme bio=som zla matka, pouzivam pampers=som zla matka, neodsudzujem interrupcie=som vrahyna, atd. dalo by sa pokracovat donekonecna. jednoducho ak je nejaka diskusia a vyjadrim si opacny nazor, tak som odsudeniahodna a vrhnu sa tam na mna ako na exota. mas pravdu, tolerancia chyba. najma tu na MK.
v kazdom pripade som za to, aby sa mamy mohli rozhodovat, ci budu ockovat alebo nie. ja som za ockovanie povinnych veci, aj ked trosku nechapem, preco to pchaju do jednej vakciny, toto kedysi nebolo a asi na tom nieco bude, ked sa ockovalo s odstupom. a preto by bolo skvele nechat to na volbu, moznost rozhodnut sa, potom by sa tu zeny /ktore su vsetky na jednej lodi s menom Matka/ nemuseli okydavat a stvat sa proti sebe 🙂
Dnes som bola u nasej lekarky a pytala som sa na tieto veci ona samozrejme nema z kade vediet co sa deje ako to nevie nikto z nas,ale ze vznikla strasna panika to vedela a vedia to uz vsetci,ale ze vakcina ktora je zevraj kontaminovana tak na to povedala ze to nieje pravda to su len dohady nepredlozili ziadne dokazy ze to tak je, 1.stupen urgentnosti je preto lebo sa to tyka malych deti, ved keby to bola dvojka aleboo trojka co by sme vtedy uz rozpravali a tvrdili AKY SU NEZODPOVEDNI ked daju druhy alebo treti stupen vsak sa to tyka malych deti musi sa to stiahnut hned
@mawka - ja som vzdy tvrdila, ze svet nie je cierny biely a bohuzial si na fore malo ludi najde cas si vypocut to preco a uz vynasa sud... to je ta nevyhoda netu, vela veci vyznie inak...nulova tolerancia... my sme savo tiez nikdy nemali a moje deti si to odzili v pamperskach, ale zijeme 😀 😀 Ale o tom tato tema nie je... dokonca nie je o tom, ci ockovat, ci nie... ide o stiahnutu sarzu jednej vakciny a jej mozne kontaminovanie, zalozila som ju prave preto, ze vela deti malo byt hned pondelok ockovanych a o vyhlaseni SUKL takmer ziadny lekar ten pondelok nevedel. Radsej zbytocna panika, ako potom plakat nad rozliatym mliekom. Navyse je to cele nejake cudne, ci uz vyjadrenie firmy, odovodnenie a podobne, nedava to zmysel, len to nikto z nas bez vlastneho labaku nema ako dokazat.
@martina1703 to som dnes napisala, ale asi som idiot 😀 😀
Ahojte..nečítala som všetko,,je to očkovacia látka ktorá sa dáva do nožičiek?Malý má byť preočkovaný do nožičiek v 5. mesiacoch..bude?
@mawka sorrky ja som nestihla citat uplne vsetko tak som uz idiot aj ja 😀
@mawka Rob, čo uznáš sama za vhodné. Ja som len reagovala na tvoj príspevok, v ktorom si si ty prvý rypla do sterilných mamičiek, jediacich Bio stravu a zbytočne hysterických.
Moja odpoveď v podobnom tóne sa ti však už nepáčila.
Hneď vraj vytvárame čudesné teórie a sme hysterické. Také by sme však nemuseli byť, ak by sme sa pekne dozvedeli od kompetentných pravdu, o čo išlo, ako sa na to prišlo, prečo až teraz,... Ale na to nám zatiaľ nikto neodpovedal.
Deti aj po tejto šaržy mali škaredé nežiadúce účinky, Maroško zomrel, ale my máme byť stále spokojné a pokojné, aj keď niekto zodpovedný stále mlčí a sám nevypúšťa pre verejnosť žiadne fakty.
Kde sú a prečo nič konkrétne nepovedia? Nemuseli by sme si nič domýšlať.
radšej budem teraz za čudnú, ako si niečo časom vyčítať.
@mawka mam tiez dcerku a bojim sa tak ako vsetky mamicky preto som aj bola u lekarky a zistovala akou sarzou ju ockovala,no napisala som co som pocula ako vsetky tu pisu o niecom co poculi alebo co citali na nete,nic sa nepotvrdilao a myslela som si aspon nejaku mamicku upokojim ale tu sa nechce nik upokojit,chcu sa bavit o tom co poculi a vedia oni,nikomu svoj nazor neberiem a nic nevycitam ,tak mozem aj ja zavse nieco tuknut je to diskusia nie,ci 😀
@anjelicek26 inak fakt, ty sa snažíš chrániť deti cudzích mamičiek a ešte ťa tu za to speckujú ☹ smutné... veď vždy je lepšie byť radšej dopredu informovaný a dať si pozor ako potom vyplakávať, že čo sa stalo... ako asi fakt jediné šťastie, že sa zrejme tá kontaminácia tých vakcín nedotkla, lebo neviem čo by sme robili, keby v nich naozaj niečo bolo a "kontrola" na to príde po roku a pol a státisícoch zaočkovaných detí... a jedno by bolo práve vaše v pondelok zaočkované 😖
@martina1703 mna si upokojila 😀 dakujem 😉
ahojte baby, takže v priebehu hodiny som celú túto tému priebežne prečítala ☹ moja dcérka je tiež zaočkovaná tou vakcínou a šaržou čo sa sťahuje. Bola očkovaná teraz 28.8. tiež sa veľmi bojím..
ale snažím sa myslieť pozitívne. keby to bolo fakt také urgentné, určite by sa to viac riešilo aj v tv. kontaktovali by sa všetci rodičia zaočkovaných detí spomenutou "vadnou" dávkou a vyvodili by sa nejaké opatrenia.
sama mám zdravotnú školu, ale myslím že po tomto už očkovať svoje dieťa nenechám.
Kočky spomínali ste, že vakcína sa teraz niekde testuje?? kedy budú výsledky?? či to nikto nevie? 😢
@yokralovnayo ahoij ja som nepochytila, ze by sa teraz nieco testovalo, kde si to citala? A vitaj v klube, tiez sme z tych stastlivcov, co maju tuto sarzicku 😕 Akoze jasne, co uz teraz, naozaj len dat vysetrit krv a modlit sa aby bolo vsetko ok, ale proste clovek by chcel informacie.......
@wilikiki no mne sa zdá že niekto v tejto téme to písal pár stránok do zadu .. ale nanete to neviem tiež nájsť.. takže to nebude pravda?? 😠
a ty dávaš dieťatku vyšetriť krv teraz? volala si aj doktorke? ja ešte nie... neviem aj tak, čo by mi povedala nové... 😝 😔
@wilikiki
@yokralovnayo ja idem do poradne za 2 tyzdne a dam urobit krvny obraz. Tiez patrime medzi tych "stastnych", ktori vyhrali prave tuto vyrobnu seriu... 🙄
@maandy no asi zavolám aj ja zajtra ráno a spýtam sa či by nezobrala malej krv. ja už nemám na toto slov.. ale jedna dokorka - známa, mi vravel že ak by bol problém, prejavilo by sa to hneď po očkovaní.. a nie po dlhšej dobe.. ale ktovie kde je pravda, v tomto hroznom svete??? 🙄 ☹
@yokralovnayo ano ja som volala vcera. Nemala ani sajnu o com tocim 😕 No rozmyslam, asi jej dam vysetrit krv. Vies ako, fakt nevies, co v tych vakcinach je. Hnus toto. Uz nedam nikdy nic ockovat ☹
@yokralovnayo no lenze ja som dnes volala s Dr. a ona mi povedala, ze sa to prejavovalo bezprostredne po ockovani do 2 dni hnackovanim...ale ked som volala na hygienu ohladom toho, tak tam mi zase ta pani povedala, ze kazde ockovanie ma svoje neziaduce ucinky, ked som jej povedala, ze reakcia po ockovani bola katastrofalna...vid. foto v tejto teme na strane 3. Takze vlastne ako zistit, ci to bola bezna reakcia, alebo reakcia na tu zlu vakcinu... nikdy sa pravdu nedozvieme...budu to len tutlat a tutlat. V tom je vela penazi... 🙄
@wilikiki
@maandy a vaše deti mali hnačku po očk.?? my sme boli na očkovaní toho28.8. a potom o 4 týždne na dalšom .. a viem že po jednom sme mali hnačku. Teda dcéra mala stolicu len 1 x za den, ale bolo to hnačkové, to is pamatám, lebo hnečku mala naposledy ako bábatko.. Ale inak problémy sme nemali žiadne. Jedno doobedie zvýšená teplota okolo 37.6 a to je všetko. takže bola to normálna reakcia či nie? 😕
@wilikiki
@maandy baby a predstavte si kolko detičiek dostalo tú vakcínu 😠 my sme ju dostali v CR, vy na SVK.
Mm hovoril že nech neplaším, že vakcínu dostalo vela detí. Ale kde ma záruku že sa nič nestane? Tak som mu to vysvetlila na tom, že padajú aj lietadlá. A padlo aj lietadlo so slávnymi hokejistami ☹ všetci sme ľudia, nikto to neovplyvní ...nezáleží koľko ludí to má a či je to celebrita. t 🙄
@yokralovnayo my sme nehnackovali, ale strasny opuch mal, zacervenanie celeho stehna, v mieste vpichu krvava bodka a do krvi doskrabane stehno...

@mawka no cim to asi bude - slabou imunitou, ked nereaguje vobec??? 😝
a pokal ide o nejaku "blbu hru" tak mame este vacsi problem...preco by nas chcel niekto len tak mirnix dirnix strasit kontaminovanym prostredim pri vyrobe a pod... ty sa v pokoji zamysli nad tym, ake veci tu pises... 😉