icon

Odmietli ste očkovanie?

katalin251
22. máj 2012

Odmietla som ockovanie mojho dietatka,podpisala som u doktorky do karty,ze nesuhlasim s ockovanim.Dala mi papier,ktory mam vyplnit a podpisat a doniest jej.Ako ste vy postupovali?vyplnovali ste tiez nejake dotazniky?

sanym
26. feb 2015

@ossr toto je otázka, takže každý tu môže pridať len jednu odpove´d. Skús sa opýtať v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/1799/ 🙂

lanka88
12. máj 2015

aaddeell @ zemejas? Prosim ta dvoverihodnejsi zdroj si nemohla uviest? A ked Uz hej,
1. precitaj si ho este raz. Ziadny autizmus sa tam nepotvrdil, bola tam encefalitida.
2. Ak by si si dala namahu a vyhladala povodny zdroj v aj. tak zistis ze cely preklad je blud.
Ak sa ti nechce prekladat tak si pozri:
http://personal.tucna.net/mmr-zpusobuje-autismu...

oblivian
26. aug 2015

Ahojte maminky,
vedeli by ste mi poradiť dobrého pediatra v Bratislave, ktorý sa venuje alternatívnej medicíne a je otvorený komunikácii o očkovaní?
IP
Ďakujem!

ruzovy_gunar
28. sep 2015

Ja osobne som za to nech kto nechce ockovat dieta aby ho nedaval. Ale zaroven nech v pripade ochorenia dietata na ochorenie proti ktoremu malo byt ockovane a to bolo odmietnute rodicom, je liecba plne hradena pacientom a nie poistovnou. Tiez v pripade ak nakazi dieta,ktore z objektivnych dovodov byt ockovane nemohlo,nech je to posudzovane ako ublizenie na zdravi. Ved ked chceme slobodu rozhodovania tak nesme i nasledky

kbeata
14. okt 2015

ruzovy_gunar,ze ake prekombinovane myslenie,skoro som si ulavila 😀

miskokatka
10. nov 2015

Prosím Vás, keď som už podpísala u doktorky, že odmietam dieťa očkovať podľa očkovacieho kalendára...je isté, že to pošle na úrad RÚVZ? Bolo to minulý mesiac. Ak by som zmenila tento mesiac doktorku, bude to mať nejaký zmysel? Ďakujem za odpoveĎ. K

skoupilka1
10. nov 2015

ja som sa rozhodla očkovať svoje deti. Môžu sa tu viesť siahodlhé diskusie o očkovaní-neočkovaní, môžeme sa tu navzájom urážať a neviem čo ešte.... no iba budúcnosť nám ukáže, kto má pravdu. Pekný deň všetkým.

ali223
10. nov 2015
Používateľ ali223 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ali223.

ja som radsej neodmietla

laduska79
14. nov 2015

ja som odmietla, je to moje tretie dieta, a teraz ako o dost starsia som si zacala studovat vsetko co sa da okolo ockovania, vedlajsich ucinkov, zlozenia a tvorby vakcin... a rozhodla som sa neockovat... lenze aj mna zmietaju este stale pochybnosti, hlavne kvoli zvysenej moznosti nakazy - mozno to je len moj vnutorny strach o dieta, ale povazujem priliv Africanov do Europy ako zdroj roznych chorob.... a zmieta ma vo vnutri strach.... aj z mojho rozhodnutia neockovat, aj z rizika...

marinablue
14. nov 2015

Odmietla som len rotavirus a pneumokoky. Po prve bolo toho na raz vela aj na slona a nieto este na niekolkomesacne dieta a po druhe zvazila som rizika a tieto dve som bola ochotna podstupit. Ostatne ockovania mame.

evittam
15. nov 2015

@miskokatka No zmena lekára ti pravdepodobne nepomôže a nahlasovať je ona povinná. A z čoho máš konkrétne strach?! Odmietla si čo si odmietnuť chcela, tak budeš predvolaná-nesieš následky svojho rozhodnutia, "pokecáš" si chvíľu na RUVZ, zaplatíš blokovú pokutu a pôjdeš domov - moja čerstvá skúsenosť 😉 🙂 .
@laduska79 Všetci sa bojíme o svoje deti....Ale posledné čoho sa bojím, sú choroby proti ktorým sa očkuje-nakoľko žiadna vakcína ti nezaručí, že tú chorobu dieťa nedostane a ani nezaručí lepší priebeh...Za mňa - viac mám strach z NU. .A báť sa Afričanov?! 😀 😀 😀 😀 Vieš, oni môžu dovliecť také choroby, o ktorých nemáme ani "šajnu" a ani naši lekári (teda česť výnimkám) čiže kým ti určia správnu diagnózu, tak si pri najhoršom dávno "pod drnom"....bohužiaľ. A proti chorobám, ktoré oni môžu dovliecť sa u nás ani neočkuje - a keby áno,tak platí to čo som už napísala....

svetlanat
27. dec 2015

Ockovat som syna nedala ( skoro 3 roky) ani neplanujem. Je to kazdeho osobna vec, zalezi na rozhlade a inteligencii kazdeho jedinca a zdrojov z ktorych studuje (ak vobec studuje....a neberie veci ktore im niekto prikaze ako hotova vec).
Co sa tyka strachu z chorob tie u nas prevysuje strach z NU ockovania... hovorim o zdravom jedincovi ktory by mal prekonat vacsinu chorob proti ktorym sa u nas ockuje aj inou liecbou ktora existuje.... V pripade "chorlavejsieho" cloviecika je to vacsia dilema, ale na druhej strane take telicko ma co robit spracovat tie " zahadne veci " co mu vstrieknu do telicka. Zahadne lebo nikto presne nevie co vsetko vakciny obsahuju. Zakon vyrobcom vakcin to neuklada zverejnovat... teda co viem tak napriklad latky ktore vstupuju uz do priebehu vyroby, popripade latky ktore vznikaju v procese vyroby.. ale to si nastuduje podrobnejsie kazdy sam... podla mna nas pan Boh nestvoril aby sme prezili iba vdaka vakcinam...
Nechapem preco sa ockovani jedinci boja neockovanych ze ich nakazia ak su presvedceni ze ich tie vakciny chrania?! Co sa tyka samoplatby ak neocko.jedinec ochorie, tak v pripade NU preco nikto nekompenzuje naklady s tym spojene... ?asi preto ze to je tazko dokazat a radsej zvalit na nieco ine. Preco potom aj alkoholici si neplatia liecbu sami cyrhozy pecene . Alebo aj chodenie do hor by malo byt zakazane lebo je mozne riziko ze tam vzniknu naklady napr.s vyvrtnutym clenkom alebo aj horsie....

Statistiky mozu tvrdit suvislost/ nesuvislost choroby po ockovani....ale ked sa okolo vas podozrivo hemzia pripady zahadne ochorenych deti prave bezprostredne po ockovani, tak si poviete ze nieco nie je s kostolnym poriadkom. Hovorim napr.o dietati ktore rozpravalo, chodilo a bolo zdrave. Po ockovani niekolko dni nastal taky regres ze dieta prestalo chodit a rozpravat a uz ten stav nikdy nedobehlo. A to vravim len o jednom z mnohych pripadov co poznam.... Tak si poviete ze s tymi statistikami asi nie je vsetko koser...a ked zistite kto v skutocnosti robi tie vyskumi a statistiky tak pochopite preco...

Na zaver len tolko, ludkovia neplavte s prudom a veci si preverujte a verte aj svojej intuicii... ved predsa vsetkych nas spaja rovnake heslo DOBRO NASICH DETI. Ci pre ten strach ( kvoli comu to vsetko podstupujeme a co sa s tym spaja )ockujeme alebo neockujeme....
u

hankaop
27. dec 2015

Byvam v Rakusku,ockovanie tu nie je povinne. Takze som si nastudovala asi milion veci,nez som sa rozhodla dat malu zaockovat. Medzi antivax som nasla akurat podobne "logicke" argumenty,ako uvadza Svetlana,zmatky hrajuce na city,mne to nic nehovori. Pani plave s antivax prudom,ani si nevsimla. Stretla som niekolko rakusaniek,ktore svoje deti ani nenechavaju sa hrat s neockovanymi detmi. Ockovanie tu nie je povinne a je DOST drahe,ziadny blaznivy antivax som vsak okrem sloveniek nestretla. Ked je dieta slabe a chorlave,samozrejme sa ockovanie odklada alebo sa neockuje. Inak neni o com,sice je to kazdeho sukromna vec,ale ockovanie je cca samozrejmost,nikto nechce riskovat zdravie svojho dietata.

jakobsapple1
19. jan 2016

Mozno je zaujimave precitat si pribeh o neockovanom dietati - http://najmama.aktuality.sk/clanok/237309/pribe...

majulino
19. jan 2016

ja som odmietla to posledne ale iba z dovodu ze dcera pred rokom prekonala febrilny kolaps pri mierne zvysenej teplote. Stale nevedia preco, nastastie kazde eeg ktore jej robili bolo v poriadku. o 10 dni mame dalsie eeg, dcerka je sikovna, no a to je dovod preco som nedala ockovat inak by som nevahala a dala

amairim
19. jan 2016

Ahojte, moje obe deti nie su ockovane. So starsou sme boli nedavno u psychologa kvoli tomu, ze sa jej pri nardeni mladsieho zastavil vyvoj. chcela som poradit, bo dovtedy pekne rozpravala a komunikovala.
Na sedeni sa ma doktor spytal priamo, ci nebola v tom case zaockovana, ze on to nepripisuje tomu narodeniu surodenca. Ako to, ze sa ma psychlog hned syptal na ockovanie, ak je to take neskodne?!?!?!?

sany_max
27. feb 2016

Vyjadrenie pána Kotletu k očkovaniu a strave detí v školách, ktoré mi prišlo mailom na moje otázky, jediná strana ktorá má vo volebnom programe slobodu rozhodnutia rodičov v očkovaní:

moje otázky:

Dobrý deň pán Kotleba,

Prosím zaujímal by ma Váš názor na problematiku

- povinné očkovanie detí, zbytočné predpisovanie liekov deťom a lobing farmaceutických firiem

- veľmi nekvalitná strava detí v materských školách, kedy potrebujú najlepšiu výživu pre svoj vývoj (sladené nápoje, stužené tuky, nekvalitné mäso...)

Odpoveď:

Dobry vecer,

LS Nase Slovensko ma k otazke ockovania jasny postoj. Ked budeme mat moznost ovplyvnovat legislativu, tak zrusime vsetky sankcie za odmietnutie ockovania. Rozhodnutie ockovat alebo neockovat svoje dieta nechame uplne v kompetencii rodicov.

Co sa tyka stravy v skolkach aj skolach, my sa snazime uz teraz zabezpecovat co najkvalitnejsiu stravu. Zial, vladny urad pre verejne obstaravanie nam hrozi pokutami. A to je tiez dovod, preco ideme do volieb!

S pozdravom

M. Kotleba

Ing. Mgr. Marian Kotleba
predseda ĽS Naše Slovensko
www.NaseSlovensko.NET

kat3ka0
2. mar 2016

Zdravím žienky, našli by ste si prosím čas a vyplnili by ste mi
pre moju sestru dotazník o očkovaní?
Ďakujem 🙂

http://www.survio.com/survey/d/O1F8G8E6K7B1G8R1A

peter952
Odpoveď bola odstránená
mimi1973
8. dec 2016

My sme nášho syna dali zaočkovať a po očkovaní predškolskou trojkombináciou sa u neho zrazu objavil diabetes 1.typu. Náhoda? Možno očkovanie bol len spúšťač, ale v nemocnici na Kramároch každé minimálne druhé dieťa vtedy keď sme tam boli prišlo s diabetom po očkovaní. Takže ťažko ma niekto presvedčí, že očkovanie je neškodné, hlavne v dobe keď si dokážeš zaplatiť tak ti napíšu čokoľvek a zároveň niekoľko doktorov mi potvrdilo, že v očkovaní je bordel. Popisujú tu niektorí, že malé percento má vedľajšie celoživotné účinky. Myslím si, že keď hovoríme už o percente tak je to neuveriteľne veľa celoživotných zásahov do života. Medicína je proste prechemizovaná s miliónmi vedľajších účinkov a neverím, že to v súčasnej dobe nie je možné riešiť citlivejšie a menej bolestne. Sami lekári aj keď viem len o niekoľkých, (nikto sa asi dobre nespozná zo stovkami lekárov, aby mu úprimne povedali svoje pozorovania)sú zhrozený súčasným stavom prefarmaceutizovanej a zložením rôznych liekov divne prechemizovanej doby v zdravotníctve. Ja by som sa riadil vlastným pocitom a neodmietal ani jedno ani druhé a hlavne keď už očkovať tak nech je dieťa aspoň dva mesiace bez aj tých najmenších soplíkov a kašlov..

gubrinka
16. feb 2017

Deti môžu byt chore vďaka deťom ktoré očkovanie niesu!!! Čo urobíte keď Vám doeta zomrie na čierny kašeľ alebo inú chorobu? Dieta má byt očkovanie!!!! Čo toto má znamenať čo ste za matku?!

evittam
16. feb 2017

@gubrinka A co spravis ty,ked tvoje ockovane dieta zomrie na ten cierny kasel?

prevenar
17. feb 2017

@gubrinka ..a co spravis TY, ked zistis , ze vakciny NEMAJU deklarovane "ochranne" ucinky ? 😀

- ked si zacnes prezerat OFICIALNE STATNE statistiky roznych zdravotnickych ustavov , rychlo to zistis aj sama 🙂

- pocet chorych na cierny kasel na nasom uzemi STUPA OD ROKU 1980 !! (na PLOSNE zaockovanej populacii - co je svetova rarita ! )

- vsetky grafy su z CESKEHO ZDRAVOTNEHO USTAVU (info je este z ceskoslovenskej statistiky) v clanku je graf na originalny clanok na oficialnej stranke.

- ockovanie je podvod 😀

1- chorobnost stupa od 1980
2- najviac postihnuta vekova skupina so 10-14 rocne deti (najzaockovanejsia skupina)
3- graf umrtnosti na CK ..a hviezdicka oznacuje, KEDY sa zacalo OCKOVAT. 😀

aaano ..to to je pravda , najrealnejsia realita z najrealnejsich najoficialnejsich statnych zdrojov 😀 ..a nemas zaco , raz mi este PODAKUJES 😀

https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...

prevenar
17. feb 2017

pozor ! vo videu ciha LOGIKA ! (ak vam logika skodi, ani neotvarajte! )

https://www.youtube.com/watch?v=eJicqQIdWJU
aristka
17. feb 2017

@evittam preco jej ma dieta zomriet na ck ,ved ockovanie je u vas ako podanie placeba a tym padom ockovane dieta je to iste co neockovane a ,kedze ide podla av o neskodnu chorobu ,kde staci vit.C a hojdacie kreslo ,nie je dovod na umieranie tak isto ako u neockujucich...

evittam
17. feb 2017

@aristka Aj teba som uz viackrat poziadala aby si ma neoznacovala-nemam zaujem o diskusiu s tebou
Mas problem pochopit pisany text? Nepoznam ziadny av a to ostatne o com pises tiez netusim kde si vzala. Takze toto urcite adresuj niekomu inemu. A mne daj konecne pokoj.

prevenar
17. feb 2017

@aristka

Verejne skupiny o rizikach ockovania:

Nesúhlas s povinným očkovaním a riziká očkovania - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

Máme následky po očkovaní - https://www.modrykonik.sk/group/2203/

Neočkujúce maminy z Bratislavy - https://www.modrykonik.sk/group/2235/

Neočkujúce maminky zo Žiliny a okolia - https://www.modrykonik.sk/group/2282/

Neočkujúce maminky z Prievidze a okolia - https://www.modrykonik.sk/group/2309/

Sukromne skupiny o rizikach ockovania: - o prijatie kontaktujte niektoreho moderatora.

Neočkujúce maminky z Banskej Bystrice a Zvolena - mj30, prevenar, petot

Nesúhlas s povinným očkovaním - Nitra a okolie - dazdovka, kkl82, danka483

Nesúhlas s povinným očkovaním - Nové Zámky a okolie - barcabejby, blondiee83, xenia2734

Sloboda v očkovaní v Košiciach a okolí - gelifil, wonderwall, valika_val, matul

Nesúhlas s povinným očkovaním - Trnava a okolie - ooo, ayu, 1didi

cry me a river baby 😀

prevenar
17. feb 2017

@evittam ..ona ti len chce robit dobre 😉 😀 ..NEVIE si pomoct 😎

adsumus
17. feb 2017

Skupina pre očkujucich rodičov, bez hlupych detinských obrázkov, vysmechu a urážok.

https://www.modrykonik.sk/group/6646/

peter952
Odpoveď bola odstránená