icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

adsumus
12. mar 2015

@dekys a vieš si predstaviť takú spoločnosť, kde by každému záležala len na vlastných detoch?

lelia
12. mar 2015

baby preboha, ved tato diskusia sa zvrhla na same osocovanie a urazanie. ☹ Admin by to mal podla mna zablokovat.

canany
12. mar 2015

@adsumus nechcela som sa viac zapajat, nepoznam Vas, neviem o Vasich forach a prispevkoch, neviem teda ci mate deti, ale ak mate, nezalezi Vam v prvom rade na Vasich detoch? Az potom na druhych? Ak by ste mali posledny krajec chleba, date ho svojim detom a co ostane by ste dali druhym, ci Vy by ste to urobili inak?

dekys
12. mar 2015

@adsumus ved v takej spoločnosti zijeme :D

kahlann
12. mar 2015

@gabinecka_ to je pravda ale v pripade ze sa rodicia rozhodnu tiez neockovat mali by byt plne zodpovedny za svoje rozhodnutie a prevziat vsetky nasledky......

sanym
12. mar 2015

@adsumus @mariosmykal
vzťah medzi dotyčnými dámami som nekomentovala lživo. Pravdivo som napísala, že sa už nekamošia v spoločnej skupine. Deti adsumus som pritom vôbec nespomenula
@pectore prečítaj si prosím môj komentár, na ktorý adsumus reagovala a vyjadri sa, či som sa ním nejak dotkla teba alebo tvojho dieťaťa.

sanym
12. mar 2015

Ak by to niekto nevedel nájsť, tu je môj "lživý" príspevok: "s pectore sa už v skupine nekamošia, každá má svoju.
Ja si to uz velmi nepamatam, islo o pectore a jej neockovane dieta, ono to z fotoblogov velmi rychle zmizlo"

sanym
12. mar 2015

@adsumus prečo radšej nezodpovieš moju včerajšiu otázku a nedodáš odkaz, v ktorom tvrdím, že moje mladšie dieťa nie je očkované? Alebo žeby si to bola práve ty, kto sa lživo vyjadruje o cudzích deťoch?

pectore
12. mar 2015

@sanym nejdem sa do toho montovat...ale je kapku pravda ze nemuseli by ste si z nas pri kazdej prilezitosti robit posmešky...

sanym
12. mar 2015

@pectore čo konkrétne v mojom príspevku je posmešok? Nie je pravda, že ste sa s dotyčnou pohádali kvôli tvojmu neočkovanému dieťaťu? Píšem o tvojom synovi alebo o tebe niečo lživé a urážlivé?

canany
12. mar 2015

@kahlann prepacte, ale nerozumiem Vasemu prispevku? Ake nasledky? Financne? Na Slovensku je solidarny socialny a zdravotny system, tzn nezalezi kolko som zaplatila na odvodoch, sa moze stat, ze nikdy tolko ani nevycerpam za cely svoj zivot, ja mam len zapaly hrdla a lieky si platim v plnej cene, nase zdravotnictvo nepreplava z toho nic a napchala som do tohoto skazeneho systemu tolko penazi, dost tvrdym dosledkom bude pre mna, ak moje neockovane dieta (bolo ocko po 2 hexa vakcinu) ochorie na niektoru chorobu z povinneho ockovania s dozivotnymi nasledkami, to uz bude pre mna dostatocny trest a nasledky si ponesiem cely zivot, preto dufam a v kutiku duse verim, ze sa to tak nestane, teraz je pre mna mensim zlom neockovanie z pohladu zdravia mojho dietata, ci som urobila dobre ukaze buducnost, mozno ked sa v buducnosti rozdelia vakciny na viac davok a zlepsi sa ich obsah a vyroba, tak sa doockujeme

pectore
12. mar 2015

@sanym nemuseli by ste nas vobec do debaty tahat....

nasta55
12. mar 2015

@mircalla tichucko prosim Ta,.

sanym
12. mar 2015

@pectore neodpovedala si na moju otázku. Ja som včera odpovedala na túto: "bež do svojej skupiny, všetci vieme do akej a spolu s pectore a spol. Sa tam debatte." Takže do debaty ťa vtiahol niekto iný, nie ja. 🙂

pectore
12. mar 2015

@sanym mozno vtiahol niekto iný... a ty si veselo vytiahla mojho syna..a už to jede....nemam chut s vami toto rozoberat..

sanym
12. mar 2015

@pectore O tvojom dieťati som napísala jedinú vetu, túto: "Ja si to uz velmi nepamatam, islo o pectore a jej neockovane dieta". Ak sa ťa nejak dotkla, nemám problém sa ti ospravedlniť, aj keď ja osobne na mojom príspevku nič urážlivé nevidím. 🙂

pectore
12. mar 2015

@sanym nemusis sa ospravedlnovat ..ale tiez by som bola rada ak by si sa o mne a mojom dietati nebavila....ta to furt laka nejakou formou reagovat...

sanym
12. mar 2015

@pectore ok, ale veď na to okrem adsumus ani nikto nereagoval, chápeš? Išlo jej presne o toto, vtiahnuť ťa do debaty. 😉

kahlann
12. mar 2015

@canany ano myslela som tym aj financne nasledky. tiez dufam v zdravie mojho dietata a jeho stastny zdravy zivot. tiez viem o tom ze nie vsetky deticky su rovnake a kazdeho rozhodnutie je jeho osobna vec, ale mozem mat aj tento pohlad na vec a nazor. solidarny a socialny zdravotny system ma ale svoje pravidla a ked sa s nimy nestotoznujem a preto ich nedodrziavam tak by som si toho mala byt vedoma. alebo to mozeme brat tak ze vsak to je ich povinnost a ja moje predosle rozhodnutie olutujem..... nebudem tu riesit trest rodica ked sa nieco stane dietatku. trest pre rodica je aj to ked dietatko ma kasel....reagujem z uplne inej stranky. dalo bysa to prirovnat ku kope nezivotnych veci ako som to myslela ale bohuzial sa tato tema priznania sa či olutovania rozhodnutia zvrhla zasa na boj a osocovanie.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
dekys
12. mar 2015

@sanym kľudne si ma mohla označiť ;)

marcy30
12. mar 2015

@adsumus....zaujíma ma výlučne či mám očkovať svoje dieťa alebo nie a prečo...tvoj vyrok, vidis, aj ty si v podstate sebec, ved kazdeho zaujima, ci ma ockovat vlastne dieta, myslim, ze kazdemu v tejto debate ide vylucne o to...a to, ze sa tu napadate a kydate jedna na druhu je uz len vasa sprostost a urazena jesitnost... co tym prepana vyriesite....tu sa maju pisat odpovede na danu otazku, aby si mamicky mohli precitat postrehy inych a nie vase zabomysie vojny...ved to je uz traaaaaaapne, nechajte ostatnych na pokoji, ci uz ockuju alebo nie...je to kazdeho vec

redlola
12. mar 2015

baby co vam sibe? 🙂)) radsej sa venujte detom ako tu debatit o niecom, co nema konca kraja. ved ti, co chcuj ockovat, ti aj budu a nijako nepresvedcia tych, co neockuju. a naopak 🙂

nasta55
12. mar 2015

@mircalla podla tvojho slovnika tipujem skoncene tak sou 🙂

mariosmykal
12. mar 2015

@adsumus Ahoj. Na príspevok som sa pozrel a áno, nie je úplne v poriadku. Avšak nie je ani odlišný od tých, ktoré sú štandardom komunikácie v (ne)očkovacích témach. Najlepšie to vystihla o pár príspevkov vyššie @pectore: "nejdem sa do toho montovat...ale je kapku pravda ze nemuseli by ste si z nas pri kazdej prilezitosti robit posmešky...". Ak teda bude naďalej dochádzať k posmeškom zo strany @sanym alebo kohokoľvek iného, daj mi prosím vedieť. Zatiaľ to ostáva pri upozornení, že po opakovanom neprimeranom vyjadrovaní príde sankcia. Ďakujem za porozumenie.

Pekný deň prajem 🙂

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

charlie1980
12. mar 2015

Ja som normalne prestala chodit na FB a chodim sa odreagovavat na taketo temy 😀

sanym
12. mar 2015

@mariosmykal môžeš prosím konkretizovať, v čom bol môj príspevok, citujem "Ja si to uz velmi nepamatam, islo o pectore a jej neockovane dieta" posmešný? Ďakujem.

sanym
12. mar 2015

@mariosmykal A ešte by ma zaujímalo, prečo napríklad aristka, ktorá bola už opakovane upozornená na nevhodné príspevky o mojich deťoch, stále žiadnu sankciu nedostala? A rovnako adsumus, ktorá včera uviedla nepravdivé informácie o mojom dieťaťi? - téma Agresívna protiočkovacia kampaň, príspevok o 19.23.

lelia
12. mar 2015

@marcy30 mali by si zalozit vlastnu temu, a tam nech sa vzajomne napadaju. Ved si tu zalozili vlastny hadaci urazaci kruzok. 😠