icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

pectore
12. mar 2015

@sanym je divne že ked sa strhne debata o mne alebo o mojom synovi tak zvyknes figurovat medzi diskutujucimi...ci uz u mna na profile alebo v skupinach...nemyslim si ze tvoj prispevok bol priamo posmesny ....zvycajne mi tvoje kometare ani nevadia....ale uplne zbytocne si vytiahla informaciu o mojom synovi ako podnet konfliktu medzi mnou a adsumus...co nieje celkom pravda....pretoze prvotne problemy boli vo vedeni a smerovani skupiny.....slepičite tu na poloinformaciach ....a zo strany dekys to bola čista rypačka a ty si sa priležitosti chytila ... co nasledne sikovne využila adsumus... Ja už sa takymto utokom nemam chut branit ....vravim si pište si aj neviem čo za kraviny....a žial nedoverujem ani pozicii adminov ze by dokazali spor rozoznat a vyriešit....po mojich skusenostiach na českom koni ... stačilo mi aby som pochopila že na koni svieti modre slnko a nie žlte.. a že sme skor v školke nez v kolektive dospelych rozumnych ludi....Zaroven by naozaj bolo na mieste prestat ukazovat prstom jeden na druheho a zacat sa bavit konstruktivne a k veci... začat so zametanim pred vlastným prahom...pretože tateto zbytocne "komentare" celej debate iba škodia....

sanym
12. mar 2015

@pectore beriem na vedomie, ale zároveň trvám na tom, že som sa tvojmu dieťaťu ani jeho zdravotnému stavu nikdy neposmievala

ivkadracova
12. mar 2015

Preco, ludia, neviete debatovat tak, akokeby ste boli vedla seba na kave, alebo hromadnom stretnuti? Uplne inac by ste rozpravali. Dovolim si tvrdit, ze vacsina z Vas by povedala o dost menej, a nikto by sa na nijake deti neodvazil nic povedat. Naco je to dobre? Nevykryvam. Diskusne forum ma pomoct. Stretavaju sa ludia z roznych kutov aby diskutovali - konstruktivne. Na odsudzovani a urazani nic konstruktivne nevidim.
Pre mna, a asi aj pre inych, je toto forum jedno z tych ktore sledujem, lebo nie som rozhodnuta. A taketo, nazvyme to spamovanie, rusi cely ucel fora, ci diskusie. Mnoho stranok z tych 16, co tu zatial su, by sa dali uplne vymazat, a vobec by to tomu foru neublizilo (vratane mojho moralizacneho prispevku samozrejme).
Mier.

pectore
12. mar 2015

@sanym ja nikde nic take nepisem...ja pisem len o prilezitosti ktoru si si nenechala ujst.... ked uz dekys prihlarala na smeč

cucu2
12. mar 2015

mam znamu, ktorej syncek prekonal silnu pneumokokovu infekciu usi, skoro prisiel o sluch a ta lutovala, ze nebol ockovamy.

sanym
12. mar 2015

@pectore ja som len odpovedala na otázku. Určite som to nebrala ako príležitosť do teba rýpať. 🙂

ivkadracova
12. mar 2015

@cucu2 A ma aj nejake nasledky po tej chorobe? Pocuje menej? skor sa mu prechladia teraz usi? atd.

cucu2
12. mar 2015

@ivkadracova to neviem, uz nie som s nou v kontakte, ale tiez by ma to zaujimalo.

pectore
12. mar 2015

@sanym ...ale aj ta tvoja "len" odpoved bola reakcia na netatknu a zbytočnu rypačku...

julka82
autor
12. mar 2015

@monika15 prepáč ale ja som takúto tému nenašla. Keby som chcela vedieť kto je za očkovanie a kto proti tak to by bola duplicita. To že tu žienky reagujú a odpovedajú na úplne niečo iné ako som sa pýtala, to im ja zakázať nemôžem.

tin007
12. mar 2015

@andromeda_ja Ockovanie proti TBC sa ukzalo ako neucinne (napr. studia WHO v Madrese, India), resp. medzi tymi, ktori boli zaockovani sa vyskytlo za 7 a pol roka! viac pripadov TBC ako u tych, ktori ockovani neboli (celkova vzorka bola 750 tis. ludi!). No a samotna TBC je sposobena mykrobakteriami (cize to nie je len jedna bakteria) a uz mnoho z nich je dlhodobo rezistentných proti liecbe ATB, s ockovanim to nema ziaden suvis (to malo chranit proti tym najhorsm formam TBC - pritom najcastejsie je rozsirena plucna forma).

monika15
12. mar 2015

@julka82 tak hladaj este raz.. je to asi 500 tem kolo ockovnia......

mariosmykal
13. mar 2015

@sanym O nevhodnom vyjadrovaní ste boli upozornené všetky tri. Sankciu nedostala žiadna z vás preto, lebo stále verím, že to nie je potrebné. Nie je mojím cieľom rozdávať sankcie, práve naopak. Pokiaľ by sa ale upozornenia opakovali a množili, tak sankcie prídu. Zatiaľ prajem všetko dobré 🙂 cc @aristka @adsumus

adsumus
13. mar 2015

@mariosmykal ja to nechcem nejako pitvať, ale ja som nedostala žiadne upozornenie za nevhodné vyjadrovanie, ak ano tak poprosím za aké a kedy, lebo ani nie je žiadny dôvod, nakolko ja tu užívatelky neriešim,odkial poberaju aké príjmy a či sa priživuju na manželoch ako to píšu o mne, psychiatrické diagnozy nerozdávam, ani neohováram poza chrbát, kto s kým aký ma vzťah a prečo založil skupinu.

lelia
13. mar 2015

@mariosmykal prosim Vas zruste tuto temu, lebo tu si riesi par ludi problemy medzi sebou, uplne od temy. 😒

tortelinka
21. mar 2015

zo záujmom som sa začitala do témy, ale po pár stranách ma prešla chuť,nenašla som žiaden rozumný príspevok, typu "áno, ľutujem, lebo....." len samé hádky, max príspevky typu" známa mojej známej...." takže ak dokáže niekto prispieť k téme naozaj k veci, budem rada

ivkadracova
21. mar 2015

@tortelinka aj ja na to cakam, aj ked nie kto si to nemysli, ale podla mna aj take info pomozu..
.
@lelia @mariosmykal navrhujem temu ponechat, max zmazat zbytocne prispevky (kludne aj tento), lebo optimisticky sa domnievam, ze sa najdu rodicia, co sa budu vediet k teme vyjadrit; ved nie su predsa vsetci uzivatelia kazdy den na MK; dajme im ten cas, nazov tohto fora je uplne dobre a vystizne, lebo je ponate z opacnej strany, takze verim ze si normalnych prispievatelov casom najde.

kbeata
28. mar 2015

@ivkadracova ak nejake dieta ochorelo na pneumokokovu infekciu,je treba vediet,ci je ten kmen tej inf.zahrnuty aj v ockovacej latke prevenar,preto je mylne sa domnievat,ze take ockovane dieta nedostane zapal ucha,alebo zapal pluc..bezne sa vytery nerobia

kbeata
28. mar 2015

@ivkadracova tu ti uz nikto nenapise,lebo tu na koni panuje profesionalna proockovacia skupinka,nasadena,a deti co su neockovane,su aj omnoho starsie,ako maminy co si pridu po radu ohladom deticiek
skus skupinky na facebooku,alebo stretnutia ohladom ockovania,resp.neockovania v materskych centrach 🙂

siska53
29. mar 2015

@kbeata ked si vyziadas,vytery ti urobia. Ja som to ziadala,lebo detom dlho trvala nadcha a s nami dospelymi to cvicilo. Deti mali pneumokoka, syn aj zvysne skolkarske bacily. Dostali lokalne atb a su ok. Zato ich dedko skoncil na 3.atb lebo dostal zapal pluc a my rodicia smz dopadli na celkovych atb a priebeh dost otrasny. Deti ockovane mame. Aj ked je to mimo temu - reakcia na vytery.

aristka
29. mar 2015

@siska53 reagovala si dobre...
@kbeata akeho máš pediatra alebo všeobecného ,ale výtery z tonzíl a nosa sa robia úplne štandartne ,tak isto ak je produktívny kašeľ ,robí sa kultivácia zo spúta ,plus zápal pľúc je počuteľný vyš.posluchom a na základe toho sa robí RTG vyš....plus z môjho okolia viem aj u iných dr.,že sa kultivácie deťom robia.....

citronade
10. apr 2015

Pravda je taka, ze blaho kolektivu zavisi od tragedie jedineho. ci to bude prave nase dieta, nikdy nebude vediet nikto. Stastnu ruku kazdemu.

jessica1996
30. apr 2015

Myslíte že sa mohlo stať že nezaočkované dieťa dostalo detskú mozgovú obrnu ?...susedka mi to včera vravela že jej nejaka kamaratka nezaočkovala malú a v 2rokoch dostala obrnu... ja sa totiž chystám odmietnuť očkovanie ale teraz neviem...

sanym
30. apr 2015

@jessica1996 proti DMO (detskej mozgovej obrne sa neočkuje). Očkuje sa proti obrne (polio), ktorá sa u nás už desaťročia nevyskytuje.

decode
30. apr 2015

Nie neoľutovala 🙂

jessica1996
30. apr 2015

@sanym a čo vlastne je detská mozgová obrna..jak to mohlo dieťa dostať? šak to je vrodená choroba nie ?

jessica1996
30. apr 2015

@sanym tam píšu príčiny počas tehotenstva, pri porode, a po porode... a ona ževraj to dostala v 2 rokoch.. takže sa mi to cele nejak nezdá... aj tak ma nikto nepesvedčí aby som očkovala :D

tin007
30. apr 2015

Polio (obrna) sa naposledy vyskytlo na Slovensku v r. 1960 (islo o klasicku "divoku" obrnu), nasledne pripady polia boli sposobene prave vakcínou (kedze islo o zive, oslabene virusy ). Mimochodom, v r. 2003 sa v kanalizacii v Skalici a tiez vo Vrakuni nasiel virus polia z vakciny http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.asp...

sanym
30. apr 2015

@jessica1996 neviem kedy a ako to dieťa dostalo, ale s vírusovou obrnou ani s očkovaním to nemá nič spoločné