Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@lauricka ano, je to uplne jasne a korektne, suhlasim s tym, ze iny napor na dieta je doma a iny v skolke.
tak ako je jasne, ze sa neda objektivne porovnat, ze toto dieta je zdravsie ako ine, lebo....alebo co by bolo, keby chodilo, nechodilo do skoly, alebo nebodaj co by bolo keby bolo, ci nebolo ockovane.
absolutne sa neda tvrdit to, ze deti do 3r maju nanajvys tak sople.
a smiat sa matkam, co maju deti do 3 rokov, ze sa chvastaju ich zdravim... a pritom len odpovedaju na otazku, no nevim 😅
Niektore baby tu tvrdia, ze by sa sem nemali zapajat ludia, co maju prilis male deti, ze by sa mali ozvat az tie s polodospelymi detmi atd. preco? ved otazka stoji uplne inac, staci si precitat uvod.prispevok
@skakalka predstav si, že aj Tvoja babka bola očkovaná. Určite proti pravým kiahňam. Predpokladám, že aj proti TBC, záškrtu a tetanu.
@oskvarka Je to zaujímavé. Človek sa zaočkuje proti jednej chorobe a keď ho nepoloží tá očkovacia látka, tak ho položí jej mutácia 😅 . Teraz som to zveličila,..... no nerozprávalo sa niečo v súvislosti so škôlkou a očkovaním aj u nás? Musí tých neočkovaných riadne pribúdať, keď štát doslova takto vydiera.
@kristina07 Na tom niečo bude, počula som že v niektorých prípadoch robili aj testy na protilátky a zistilo sa, že očkovaní v sebe nemali žiadne - teda to len nejaké prípady. Možno je to individuálne.
ano niekedy davno sa tiez ockovalo, ale neboli to take kokteily vsetkeho. .Ockovalo sa priebezne po cca 2 choroby, nie ako dnes, kde 1. vakcina pre 2 mesacne babatko ma 6 chorob a 160 alergenov. To mam info od dr.
@alenka600 osobne netvrdim, ze su vsetky deti do troch rokov zdrave az na sople, to si zle pochopila. A aj to, ze sa im smejem. Iba som sa s tym viackrat stretla a pobavilo ma to, nie, ze by som sa im nejako vysmievala. Uprimne, je mi to jedno. Dnes su mamicky mudrejsie, nez lekari, ci ucitelia. Vela ludi, ktori maju pristup na internet, ma pocit, ze pozrali mudrost sveta. Tak niekedy sa pozastavim, ale to je vsetko. A to o tych ludoch nebolo o Tebe, bolo to len vseobecne. Aby zas nedoslo k nedorozumeniam. Lekari maju na Slovensku pocit, ze si ich nik nevazi a kazdy sa nad nich vyvysuje, tak ako aj ucitelia. Vsetci su tu uz pomaly za handry. Ale to nie je k teme, tak pardon, koncim.
@sednaja existujú aj tzv pamäťové bunky, nielen cirkulujuce protilátky.
@liebling98 je toho okolo očkovania teda viac než dosť. Hlavne nech sme všetci spokojní, či už sme dali alebo nedali zaočkovať svoje ratolesti. 😉
@liebling98
@sisaka ja som nepisala ze ockovanie nebolo...ale ze moja babka nieje ockovana!.a nieje!islo mi o to uviest priklad niekoho aj starsieho nie sa tu hadat 😎 neoplati sa nieco pisat...ockujte a budte zdraviii 😉
@skakalka proti pravým kiahňam sa očkovalo od roku 1836. Skús sa pozrieť babke na rameno, bude tam mať minimálne jednu (skôr dve) veľké okrúhle jazvy od skarifikacie proti variole.
Môžete mi niekto (hlavne tie, čo očkujú a oháňajú sa tu kolektívnou imunitou) vysvetliť ako je to s kolektívnou imunitou? Kto sa zarátava do tých perecnt? Iba deti? A čo neočkovaní dospelí??? Tí už netvoria kolektívnu imunitu???
Mimochodom, moje mladšie dieťa neočkované, chorá nebola ešte ani raz a to už chodí 3-tí mesiac do kolektívu 🙂
Ja mám syna očkovaného od narodenia,kojeny bol 4,5roka predsa vo veku 4,5rokov dostal z chrípky herpeticku encefalitídu na ktorú ležali mesiac v nemocnici z toho 4 dní na Are A 3dni v kóme. Má poškodenú pravú stranu mozgu z toho má narusenu psychiku A spánok.musí brat lieky dlhodobo A navštevovať doktorov.keď mal 6 rokov znova mi ho očkovali ale nič výnimočné sa nestalo čiže to jeho telíčko dobré prijalo.neviem aký by bol priebeh keby očkovaný nebol.pred touto chorobou bol často chorý A dokonca prekonal aj mononukleozu o ktorej sme doteraz ani netušili že mal v tele.V dnešnej dobe je veľa chorôb o ktorých ani nevieme až pokiaľ ich nedostaneme A bohužiaľ sa vtedy nedá čas vrátiť čo ma veľmi.mrzí lebo to dostal syn.
nebol
sorry ale uz musim takto...nech sa paci damy, chodte a zmrzacte svoje deti na zbytok zivota, je to vas problem, myslim ze za to sa vam raz teda urcite podakuju... !!! Nech vypukne teda aj epidemia neviem jaka, nech teda pomru vsetky neockovane deti atd atd atd atd... nebudem sa tu hadat a znervoznovat, nemozem si to dovolit, a toto ma uz teda maximalne vytaca, podporujte farma priem. A sypte im do vackov, nemaju este dostt, raz na to aj tak vsetci pridete ze ste sa mylili, ale aspon neodhovarajte tych uvedomelych a neargumentujte srackami .. preboha sak sa kuknite jake zlozenie maju te vakciny paneboze ved sa hlava cloveku zatoci ked si precita kolko jedu naraz ma pichnut do uboheho maleho telicka.. tak sa uz zobudte.. ja tu koncim, lebo aj tak mam proste pravdu a mam a mam a mam... !!! Dovi..
@ali08 to vazne si potom vsetkom ho dala este raz zaockovat ??? Rozum sa mi zastavi.. koniec mi je...
@alikaa
@grebenickova povodne som sa nechcela zapojit lebo tieto temy vacsinou koncia hadkami ale enda mi nereagovat ockuje sa proti pneumokokom ale ja osobne poznam aj dva ine pripady.
DR zaockovala a doeta na druhy den zomrelo sestrina suseda..zapal mozgových blan meningitida ockovala babo ktore malo miernu nadchu a pripad cislo dva ja mam 2 deti plne ockovane, tretie ma prve dve hexy potom sme skoncili a vyse roka a pol sa liecili na imunitu a posledne zatial neockovane a predsa ockovana dovliekla pneumokoka a mali sme ho vsetci pyogenes..kamoskine ockovane deti mali pneumokoka penumoniae -a ten sa predsa ako prvy spomina vo vakcine co ma chranit.. tak ako je mozne ze ho mali? ? ale podstatne je ze dr nasadila hned po výsledkoch stery a vsetko je oki..takze ja som dost na vatzkych nikdy som enbola proti ockovaniukym mi na to nedoplatil syn a dcera starsia v 6 rokoch skoncila v nemocnici pre reakciu po ocko potom syn nonstop chory prechodny pobyt nemocnica..v karte nedoporucuju sa dalsie ocko tak malinka nema zatial nic a cim dalej sa v tom vrtam a studujem je mi viac proti srsti dat ockovat..ale stale som na vazkach koli ospykam tie mi nahanaju anjviac strach ..nvm preco mozno aj preto ze aj kiahne co u nas strasili minuly rok boli dost agresivne nasi teda enchytili ale tieto osýpky su mi bubákom🙂
Dala som ho pretože bol normálne doteraz očkovaný.A čo je na tom zle že som ho dala očkovať.predsa posledné očkovanie mal 2,5rokov predtým ako mal tú chorobu.A mononukleozu je infekcia mohol to dostať od bars koho kto je nosičom.písala som bohvie aké by to bolo keby nebol očkovaný.ja som neni ani za ani proti očkovanieu.asi to očkovanie je na niečo dobré inak by máš neockovali.A posledné očkovanie mal 2roky po chorobe.uveď mi príklad prečo ho nedať očkovať.predsa očkovanie proti herpeticku encefalitíde neexistuje tak v čom sa ti rozum pozastavuje.
@vierkac Ja som cestovala s mojim 9mes.neočkovaným synom autom do Nemecka- 2 dni tam (zastávka u rodiny v Čechách)- boli sme vo veľkomeste medzi x ľuďmi hocijakých národností- 2 dni nazad (tá istá rodinná zastávka)- prestávky na benzínkach..atď. Teraz má 20mes,konečne sám chodí, som neskutočne rada, už nemusíme cvičiť Vojtu, ostatné sa snáď spraví časom a očkovať??? Ďakujem, zatiaľ nie...a či vôbec?!? Zodpovednosť za spoločnosť? A keď moje dieťa po očkovaní zaostane vo vývoji ešte viac ak odoteraz alebo mi prestane chodiť, čo sme poctivo vydreli cvičením...koho budem brať na zodpovednodť? Spoločnosť?? No áno, riziko tu je, ale viac mám obavu z reakcií po očkovaní ako z tých chorôb, čo teoreticky môže dostať.. Ja vám už neviem.. Zatiaľ nebudem očkovať.
@jessica1996 a toto nam prosim pekne povedala mamicka, co si googli svoje vlastne diagnozy na nete🙂radsej si daj spravit tie pecenove testy co som ti pisala v tvojej teme o HIT a spravis mudrejsiu vec pre svoje vlastne dieta...a uprimne ked tu hovoris o svinstvach dithiaden v tehotenstve tiez nie je to naj super bio pre dieta a das si ho
@liebling98 Akože nechcem sa hádať, ale moja babka má 95 rokov a nebola očkovaná proti ničomu, vtedy sa to asi tak nedodržiavalo ako dnes. Aj moja mama, ktorá má 67 rokov mi vravela, že ona ako malá očkovaná nebola, lebo babka s nou bola prvý raz v nemocnici až ked mala tuším 10 alebo 12 rokov a že až potom ju prvý raz očkovali proti niečomu, už presne nevie proti čomu to bolo. Takže určite sa nájdu aj neočkovaní starí ľudia. Babka celý život zdravá ako repa, až teraz v 93 dostala cukrovku, čo aj doktor sa čudoval, že takú starú pacientku ešte nemal. 😀 😝
@jessica1996 číslo v tvojom nikuu je tvoj rok narodenia? Lebo to čo píše a ako to pises tomu zodpoveda🙂
furt tu trepete o 90r babkach ktore neboli ockovane.halooo ved to bola uplne ina doba.s touto a tymito vsetkymi chorobami sa to vobec neda porovnat.. co su v sucastnosti.a o cestovani a pristahovalcoch bohvie z akej diery ani nehovorim co ich tu je vazne vela
@belllinka keby si to mala naštudovaní tak sa nepýtas čo je kolektívna imunita
@lucka127 neviem preco si ma oznacila, ale zelam tvojim detom vela zdravicka. Ak ma niekto strach z niecoho, tak najlepsim liekom je, si o tom co najviac nastudovat. Podla mna je ovela viac vaznejsich chorob, ktorych by si sa mohla bat, ako nejake osypky, co boli volakedy bezna detska choroba
@alikaa bežná choroba na ktoru bežné deti zomierali, alebo mali bežne následky na celý život 😉
@kristinaanna Ty to mas urcite nastudovane, tak vies mi to prosim vysvetlit?

Tak ja mam zivy priklad niekoho neockovaneho starsieho ako 2roky.. moja 87rocna babka nebola nikdy ockovana.. okrem toho ze ju trochu pobolievaju klby cely zivot bola zdrava jak repa,lieky neberie ziadne,okuliare nenosi,pamat ma lepsiu nez ja..v neockovani ma podporuje,a neockovanie nelutujem 😉)...