icon

Oľutovali ste svoje rozhodnutie neočkovať?

mirka_aa
20. sep 2012

je tu vela tem o ockovani ci neockovani "povinnymi" vakcinami..ale mna by zaujimalo,ci sa stalo niekomu,ze sa rozhodol odmietnut povinne ockovanie,a potom to lutoval,pretoze dieta dostalo nejaku z chorob proti ktorym mohlo byt zaockovane ale nebolo..

tin007
21. sep 2012

Nie, neolutovala a nelutujem. A moje druhe dieta neuvidi ziadnu vakcinu.

kvetinqa
21. sep 2012

opat dalsia tema, kde sa hadaju ockujuce maminy s neockujucimi, pritom zakladatelka sa pytala na skusenosti neockujucich...

pectore
21. sep 2012

@monikamajova 1. Testovacou vakcinou by som zaockovat nedala… ibaze je diskutabilne co je testovacia vakcina, a ktoru mozme na zaklade akej stupnice, pravidiel takto oznacit. Pretoze svojvolne oznacovanie vsetkych vakcin ako testovacich nieje tiez termin s ktorym sad a operovat…preto mam protiotazku ktore vakciny su testovacie? …. Ja totiz velmi pochybujem o ucinosti tzv “sezonnych” vakcin..ktore mi skor pridu ako dobry biznis nez ucinna ochrana.
2. Poviem ti co si myslim…podla mna tie vakciny testuju v tretom svete..kde ich nikto nemoze poriadne kontrolovat a kludne aj na detoch. Je vela dobrovolnikov co idu za prachy aj do ohna… a nevidime do zakulisia, mozno uz maju metody ako to otestovat mimo tela len na zaklade nejakych bunkovych reakci na ktorych to testuju…. Takze tvrdit ze to nemaju otestovane vykciny vychadza z coho? Jedine z toho ze mame moznost spekulovat kedze sa nevieme podatrat studii..ktorym by sme najskor I tak nerozumeli.
3. To skusanie je preto diskutabilne. No v situaci ze by vypukla nakaza a tvoje neockovane dieta sa nakazy..bude namiete otazka ci by nebolo lepsie vyskusat aspon to malo nez nerobit nic.
4. Tato otazka je dobra…pretoze vakciny sa vyrabaju plosne, pre vsetky komunity, rasy…a pritom sa naviazuju na DNA…cize musia byt vytvorene tak aby boli ucinne a vyhovujuce v ramci vsetkych tychto odlisnosti…je to zlozity proces…daleko zlozitejsi nez nasledne skumanie neziaducich ucinkov na malom percent populacie u ktorej sa objavia . Takze dokaz o vyslovenej bezpecnosti byt nemoze…to by sme predsa potom nemali mat neziaduce ucinky… ibaze sa treba zamysliet aj nad faktami ktore ponuka protistrana ako “DOKAZ” o ich skodlivosti…. Ja som si ich prechadzala ale poviem ti ziadnu hodnotnu studiu som teda neobjavila co by ma mala presvecit…stale to bolo na baze predpokladov a domienok...taka uroven tych co odporucaju ockovat akurat bez vysledkov…tak skade ta istota ze prave toto tvrdenie je spravne?? Koli osobnej skusenosti…ktora vsak hovori o sezonnom ockovani a pocas tehotenstva… ja nevravim ze lekari nerobia chyby ..robia ich…ibaze individualnu chybu nemozes aplikovat na celu spolocnost.
5. Deti ktore sa neockuju maju zvacsa problem s imunitnym systemom…ktory ma na vakcinu reagovat… a predsa nebudes ockovat dieta u ktoreho hrozi ze vakcinaciou vznikne dana choroba…preto sa niektore deti neockuju pretoze im to zdravotny stav vzhladom na sposob akym vakcina reaguje v tele nedovoluje…priradne vznika u nic vazne riziko nakazi… ale samozrejme najdeme viac dovodou kedy neockovat, pri silnych alergiach, vysyleny organizmus…atd
6. Proti tomuto nic nemam a plne stym suhlasim.
7. Tento pristroj je do akej mieri spolahlivy? Ze na neho poukazujes….
Preco niesu pribalove letaky ku vakcinam…pretoze mame dieri v legislative, mozno preto ze rodicia sa do toho nerozumeju a su prehnane uzkostlivy…mozno preto ze vakcinacia sa nerobi doma v pohodli a nepotrebujes pribalovy letak tak ako je to v pripade liekov ktorých uzivanie si uz musis ustriehnut sama… mozno preto ze to doposial nikto neriesil… mozno preto niesu…ale dovod, preto ze su skodlive..je len zrnko v nazorovom piesku… pokial nemame v rukach dokaz …mozme len posudzovat to co vidime…. A vidime to ze ockovacou kampanou sa dostali pod kontrolu infekcne choroby ktore tu robili sarapatu… ja priznavam ze je slovensko v tejto stranke zastarale…

pectore
21. sep 2012

@desszi co keby si nas nechala diskutovat..stale sa bavime k teme akurat sa rozvija o nove postrehy a nazory, nikto sa tu nebavi o vareni ci plienkach..... a tiez to nieje otazka ale diskusia....

pectore
21. sep 2012

@katarinnak to je zaujmave ja stoho taky pocit nemam ze : to je skor dokaz neucinnosti ockovania....myslim ze keby nebolo zaockovane tak to ma aj s trvalimi nasledkami ci dalsimi komplikaciami...... ale to je uz vec nazoru.

cammille
21. sep 2012

@pectore za normalnych okolnosti sa viem ovladnut, ale pri tebe to fakt nejde 😀 nechapem, co tu machrujes, ty, ktora nevies bez pravopisnej chyby napisat ani len svoje meno, tu lepis skopirovane texty, a kedze su bez chyby urcite si ich nepisala ty, a tvaris sa, ze ty si ich autorkou... 😝 😝 😝 a nechapem, naco si sem zas prisla presviedcat o svojej pravde, ved kto chce nech da ockovat, kto nechce nech neda, pravda je aj tak niekde uprostred, je to o konkretnej mamicke a jej dietati, co si mysli, ze je prenho najlepsie...tak naco tolko kecov okolo toho !!!??? 😝

desszi
21. sep 2012

@pectore ja ti v diskusii nebranim, ale nehnevaj sa, myslim, ze ja mam viac co k teme povedat ako ty

kvetinqa
21. sep 2012

@pectore
@cammille presne som isla pisat to iste. zrazu vies napisat cely sloh bez gramatickych chyb, zatialco v inych temach ich mas v kazdom riadku .... inak uz ti nestaci tema nesuhlas s povinnym ockovanim? potrebujes sa realizovat rovno v oboch? Skus potom aspon vyuzivat svoje vlastne myslienky a nie tie skopirovane...

katarinnak
21. sep 2012

@pectore presne tak, vec nazoru. Z mojich rovestnikov skoro kazdy mal mumps....nepoznam ziadne trvale nasledky. POkial viem nasledky su len u chlapcov a aj to ked su starsi...moze dojst k neplodnosti...ak sa nemylim.

pectore
21. sep 2012

@cammille a preco nie..co by som si nenapisala aj dlhsi prispevok... tie texty som pisala ja ..az na tu historiu ockovania...fakty som skopirovala ako dokaz toho ze nasi stary rodicia uz boli ockovany ...zvysok som pisala sama... je pravda ze ked sa nesustredim tak pisem ako pisem...ale ja s toho komplexi nemam... 😉 viem ze som jednotky z diktatov nemala a ani mi nechybaju pretoze si myslim ze rozumny ludia vedia citat aj texty ktore su plne gramatickych chyb bez toho aby mali problem s porozumenim... na tebe skor vidim ze nedokazes prezut to ze si to napisem ako pokaldam za vhodne...pretoze moja skusenost je taka ze na vyjadrenie zloziteho nazoru nestacia dve vety...potom je okolo toho vela otazok a spekulacii...takto si to napisem jak uznam za vhodne a zatial tomu ludia rozumeju co som chcela povedat... takze ta tvoja reakcia je od veci.

cammille
21. sep 2012

@pectore tak to si sa teda poriadne musela sustredit, aby taky sloh z teba vyliezol 😀 😀 gratulujem 😀 hned vyzeras inteligentnejsie 😀

pectore
21. sep 2012

@katarinnak no neviem to ze by bolo moje dieta neplodne je dost vazna vec... aby som si to rozmyslela...navise pri nakaze su rozne komplikacie ktore sa mozu rozvinut ako napr : účasť iných žliaz (napr. podžalúdkovej žľazy)
zápal semenníkov s možnou neplodnosťou
poškodenie sluchového nervu
zápal mozgových blán ( v promilovom rozsahu)....
a to nikdy nevies...co to spravi akurat s tvojim telom alebo telom tvojho dietata...

pectore
21. sep 2012

@cammille dam ti radu... urazat ma mozes aj cez IP..tu na to nikto nieje zvedavy...hm ?

kvetinqa
21. sep 2012

@martinjasen Martin, myslim, ze dalsia diskusia, kde sa hadaju maminy, ktore ockuju a ktore neockuju, je uplne zbytocna. otvorila som si tuto temu, lebo ma zaujimalo, ci je niekto, kto olutoval svoje rozhodnutie neockovat a dal napokon svoje dieta zaockovat neskor, ale tema sklzla uplne niekam inam.. Uz je tu dost tem, kde sa len maminy hadaju a myslim si, ze dalsiu uz netreba... mohol by si sa prosim na to pozriet? vdaka

pectore
21. sep 2012

@desszi tak vrav ..smelo do toho..to je najlepsi pristup aky moze byt..mysliet si ze kazdy znas vie nieco viac nez ten druhy... zasnem.

katarinnak
21. sep 2012

@pectore takisto ako nevies co spravi v tvojom tele vakcina. A inak, pises o tych co su proti ockovaniu ako o fanatikoch a inak sama na mna takto posobis...len z opacnej strany 🙂.

cammille
21. sep 2012

@pectore od teba ziadne rady nepotrebujem, laskavo si ich nechaj pre seba 😉

pectore
21. sep 2012

@kvetinqa este raz nekopirovala som ten text ale pisala som ho sama...akurat ze je uverejneny aj na nete .. http://socialnasonda.webnode.sk/ockovat-ci-neoc... ..ale je to moja stranka, a ja mam na nu pristup... a vobec co sa do mna a mojej gramatiky obuvas....co ta je po tom..bav sa k teme...alebo osobne utoky ries cez IP.

pectore
21. sep 2012

@katarinnak ja obhajujem ockovanie? Jak?

kvetinqa
21. sep 2012

@pectore nemam dovod pisat tebe nieco do IP... Pises do temy o ktorej nic nevies, kedze ockujes, takze skus poriesit kto je mimo temy.... Je tu milion tem o ockovani, skus pisat tam, tato tema mala byt o niecom inom...

pectore
21. sep 2012

@kvetinqa ja som svojom prvom prispevku napisala nazor ze je to tazka tema a je otazne co kto bude lutovat, ake su moje postrehy a dojmy v suvislosti s touto temou...napisala som to nestrane tak ako to citim.... a mila maminka ..nikto bez lekarskeho diplomu k tomu nema co hovorit pretoze sa do toho skratka odborne nerozumie a pozri sa kolko je tu odbornikov.... take poucovaie..ty nevrav lebo nic nevies si nechaj pre decko a nepoucuj takymto sposob ine dospele osoby...

desszi
21. sep 2012

@pectore vzhladom k tomu, ze mam vystudovany odbor, ktory sa zaobera danou problematikou a aj som robila v odbore, mam dieta, ktore som v dobrej a slepej viere teoretickych vedomosti napumpovanych do hlavy pocas studia dala zaockovat, verila som lekarom, ze robim dobre, ze vsetko je ako ma byt, avsak moje dieta malo a ma neziaduce ucinky, ktore samozrejme nie su nikde evidovane ani nahlasene, ktore sa snazim eliminovat ako viem, pretoze som zial zistila, ze system sa distancuje a plati stare zname Pomoz si clovece aj Pan Boh ti pomoze, a kedze som uz aj vo faze, ze som jedno z ockovani odmietla, tak na zaklade vsetkych tychto veci mozem smelo povedat, ze v diskusii s touto temou asi mam co povedat. A tak ako som ti adresovala aj v inej diskusii teoria a prax su dve rozne veci.
Na margo testovania vakcin, bola by si prekvapena, ze sa testuju aj v ambulanciach na Slovensku, ale samozrejme ze sa to tak nepomenovava.

desszi
21. sep 2012

@kvetinqa suhlasim, asi by bolo naj uzavriet temu a pokial ta zaujimaju skusenosti neockujucich, da sa im napisat sprava a mat konkretne odpovede od konkretnych osob

pectore
21. sep 2012

@desszi homeopatia???

kvetinqa
21. sep 2012

@pectore ja som ti nic take nenapisala, napisala som ti, ze by si mohla presunut svoje myslienky do temy, ktora je na to urcena, lebo tato je o niecom inom... Napadas tu to, ako sa ine maminy vyjadruju, co keby si sa najprv skusila pozriet na vlastny styl vyjadrovania sa?

bets
21. sep 2012

@reanda
tesim?

povazujem sa za zodpovedneho cloveka, ktory si zistuje vsetky objektivne informacie a nerozhoduje sa na zaklade momentalnych trendov.vyber lekarov robim starostlivo a dosledne konzultujem zdravotny stav mojich deti, takze vsuvat mi do ust, ze sa tesim z niecoho, co na zaklade minimum informacii nevies posudit, povazujem za vyslovene nevhodne.

desszi
21. sep 2012

@pectore 😀 😀 zial nie, teraz by sa mi to asi zislo

pectore
21. sep 2012

@kvetinqa to je mozne ze som klikla na zly nick... asi som myslela niekoho ineho..tak sory... a..vsak aj reagujem na to co pisu tak jak ty...ty sa do mna obuvas uplne od veci koli gramatike..... bav sa k teme alebo mi uz radsej nic nepis....

vonicka
21. sep 2012

@pectore je mi sympaticke, ze nie si jedna z oviec 🙂 a nemusi sa to tykat len temy ockovania. Ludia si myslia, ze su velmi mudri, vzhladom na to, ze je doba, kedy nam na vsetko da veda odpoved. Kto si vsak moze byt isty neomylnostou vedy ako takej? Ved kazda jedna mama dnesnej doby kruti hlavami nad vyjadreniami nasich starych mam o slabom mlieku a podobne. A to je len horizont 1 az 2 generacii dozadu. Bohvie ako sa vsetci budeme pozerat na temu ockovania o 50 rokov. A btw, nechapem preco az 17 zien dalo "palec hore" zene, ktora povedala, ze jej nezalezi na osude cudzich deti. To rovno dali palec hore nenapisanemu tvrdeniu, ze aj prave tie vase deti su mi uplne na haku. Boze moj, ludia sa daju velmi lahko sfanatizovat. Ja sa neodvazim zaujat postoj k ockovaniu alebo neockovaniu, lebo proste na to nemam dostatok vedomosti vzdelania atd. Mojho syna dam zaockovat na povinne ockovania a nic ine nedostane.

pectore
21. sep 2012

@desszi vies branis sa tym ze si studovala v blizkomodbore ..to by bolo super keby si napisala nieco zaujmave a prevratne..nieco co by od odbornika malo aj hodnotu...s faktami, pripadne s podrobnim popisom... nestrane.