icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

prevenar
autor
8. apr 2017

@senta_sofia no ved , kludne mozes ockovat seba a svoju rodinu ..nikto ti nebrani ..a ani ta nebude pokutovat za to.

zdenka7887
8. apr 2017

@prevenar ine vychodisko nie je,len rychlo sa musia dat zaockovat ,len ci to stihnu? ja radim nie len na osypky sa dat ockovat ,ale urcite aj na ine choroby,lebo co ak pridu dalsie choroby 🙂

zdenka7887
8. apr 2017

@senta_sofia A TY SI OCKOVANA NA OSYPKY? CO AK SA NAKAZIS ?

senta_sofia
8. apr 2017

@prevenar neviem, co tu do toho tahas moje ockovanie alebo mojej rodiny, skus reagovat k teme

senta_sofia
8. apr 2017

@zdenka7887 ja som mala take iste stastie ako ty, ze to prekonal moj otec, tak som imunna 😀

zdenka7887
8. apr 2017

@senta_sofia TO JE TVOJ ARGUMENT ,ALE VIES O TOM,ZE KED SA DAS ZAOCKOVAT BUDES MAT VACSIU ISTOTU 😉

zdenka7887
8. apr 2017

OCKOVANE NIE STE A HLAVNA VEC,ZE TU ARGUMENTUJETE OCKOVANIM !

senta_sofia
8. apr 2017

@zdenka7887 s co ty? Ved sme na tom vlastne rovnako, tiez mas len imunitu zdedenu po otcovi, asi si tiez nemala osypky, neplanujes sa dat ockovat? Ci veris,ze genetika nepusti?

sardinka336
8. apr 2017

@zdenka7887 vypni si caps lock....

zdenka7887
8. apr 2017

O CO VAM IDE ,KED SAME NIE STE OCKOVANE A PISETE O TOM,ZE TREBA SA DAT ZAOCKOVAT NA OSYPKY!...

prevenar
autor
8. apr 2017

@zdenka7887 musim s tebou jedine suhlasit 😉

zuzu100
8. apr 2017

@zdenka7887 utekat budu Tie mamicky ktore nedali zaoclovat svoje deti - hned ked v blizkom okoli budu sirit choroby....frajeri su dovtedy kym je klud...

senta_sofia
8. apr 2017

@zdenka7887 nieco mi uslo? kto tu pise, ze sa treba dat zaockovat? a prosim odpovedz mi, ty sa budes davat ockovat, ked tvoj otec prekonal osypky ako dieta?

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 TIE DETI AJ TEBA NAKAZIA SA NEBOJIS?

zuzu100
8. apr 2017

@zdenka7887 nie, ja som tiez zaockovana.... a tieto choroby su nebezpecne pre deti....

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 SI SA BOLA TERAZ OCKOVAT?

lauritka
8. apr 2017
evittam
8. apr 2017

@zuzu100 Ja napriklad nikam utekat nebudem.😉

zuzu100
8. apr 2017

@evittam aha....

senta_sofia
8. apr 2017

@lauritka myslis,ze az taki zufali su,ze platia takychto? dufam,ze ju prevenar pozve do skupiny,hned ako tam bude,spravim mu reklamu, uz mam v hlave slogan,motto,vsetko 😀

zdenka7887
8. apr 2017

@zuzu100 CLANOK:Osýpky hrozia deťom aj dospelým: Očkovať, alebo nie?_
si citala ,ze hrozi to nie,len detom?
TAK BOLA SI SA ZAOCKOVAT?

endysa
Odpoveď bola odstránená
zuzu100
8. apr 2017

@zdenka7887 nie preco by som bola? Bola som ockovana tiez v detskom veku...

lauritka
8. apr 2017

@senta_sofia to bolo jasne uz vcera...nemusia byt plateni.staci aby rozduchaval hadky..aj to je ciel...

senta_sofia
8. apr 2017

@lauritka myslis,ze to je na hadky? Ja som aj vcera mala pocit,ze skor na smiech. Tu temu inak zamkli,ved tam porusil kodex kazdy druhy,kto na nu reagoval 😀

lauritka
8. apr 2017

@senta_sofia tak urcity ciel tam je 🙈

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. apr 2017

@zdenka7887 pisanim a z yraznovanim textu velkymi pismenami je porusovania pravidiel v ocko temach ,doslovne to tu mame zakazane ...potom ockovanie proti osypkam je od roku 1969 povinne ,takze ak viem kolko maju nicky rokov ,ockovane su....ty si ockovana....

aristka
8. apr 2017

@endysa kazdy druhy par je neplodny ...ty sledujes vobec krivku porodnosti....muzi si konecne uvedomili ,ze tie vajcia v prievane maju cosi do seba a zjavne vypli vyhrievanie sedadiel v autach a zacali nosit trenky ,nohavice namiesto rifiel ....

endysa
Odpoveď bola odstránená