icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

charlie1980
16. apr 2017

@vegetarian13 No pretoze nase deti by uz mali byt potencionalne ockovane, najrizikovejsou skupinou su male deti a nie generacia spred r.1969, ktori uz postupne vymieraju, cize z tejto skupiny nebude mat uz kto sirit neziaduce ochorenia. Co je na tom nepochopitelne ?

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
16. apr 2017

@endysa alebo sa zisti, ze to suvisi s uplne niecim inym ako s ockovanim. Moznosti je vela. Peter tiez tvrdi, ze hiv je neskodny virus a je nim nakazena polovica ludstva a nesposobuje aids. Budes mu verit? Ja to nerisknem, radsej sa budem drzat teorie, ktoru tu mame uz dlhsiu dobu. Vies, ono poplasne spravy sa siria lahko, hlavne v tejto dobe. A este Peter tvrdi, ze aj to, ze ty si bola ockovana ako dieta, moze za ochorenie tvojho dietata. Aj tomu budes verit?

jajka257
16. apr 2017

@endysa vsimni si reklamy na lieky, mnoho z nich je homeo. Nikomu nic nebudem tvrdit, ale nie je podla mna v poriadku, ked predavaju liek, ktory ma byt z rastlin a pritom sa pouzivaju pri jeho vyrobe aj zivocisne organy.

charlie1980
16. apr 2017

@lauritka A ja zas tvrdim, ze tato vakcina je spustacom aj inych ochoreni, nielen autizmu. Kvazi- poskodenie uz poskodeneho dietata. Staci nedoslednost pediatra a problem je na svete. Staci aj mala nevedomost rodica, lebo ani lekar nie je Boh, vsakze.
A za biznis by som vakcinaciu nepokladala. Ovela vacsi biznis povazujem nasledky s tym spojene (sukromne skolky, skoly, asistencia, logopedia, terapie, rozdavanie doporuceni a i)

lauritka
16. apr 2017

@endysa no "zadarmo" nie je nic. Vzdy sa najdu spekulanti.ktori budu chciet profitovat na zufalstve ludi...a rodicia.ktori maju strach o svoje deri su celkom slušna cielova skupina. Vedia ich oslovit a zmanipulovat.

jajka257
16. apr 2017

@evittam a co si tym chcela povedat?

vorsula
16. apr 2017

..mamičky, prosím vás, nestresujte sa kvôli neočkovanosti iných detí a predovšetkým nepreočkovaných ľudí v dospelom veku, ktorí neprekonali osýpky-pretože tých je omnoho viac ako nezaočkovaných detí, a možno ste to aj vy...
Určite ste si všimli, že dieťa reaguje na to, čoho sa bojíte, cíti z vás stres. Ak máte obavu, dajte sa preočkovať aj vy a nezaplavujte citovým odpadom svoju domácnosť- a najlepšie ani web-je tu toho aj bez tak dosť. Rozhodnutie o cudzom očkovaní, nechajte na tých "cudzích".
Lekári na Slovensku väčšinou študovali na SVK, a keďže som dlhú dobu žila v zahraničí, cítim veľký rozdiel v ich prístupe a formulovaní slov voči svojim pacientom. Nenechajte sa nimi strašiť a neverte až tak tomu, čo si kde prečítate. V dnešnej dobe môžete spoliehať len na vlastnú intuíciu. Pretože: očkovanie rovnako ako rôzne protirečenia voči očkovaniu sú ešte len v plienkach. Pravda bude, aj keď to znie čudne, skutočne niekde na pol ceste...

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
evittam
16. apr 2017

@jajka257 Podala som informaciu od UVZSR o zaockovanosti na SVK. Comu nerozumies?

lauritka
16. apr 2017

@charlie1980 ved ani ja to nepovazujem za biznis.ako tvrdia zastanci av. Farmamafia a podobne
Netvrdim.ani za lekar je boh.ale je zodpovedny za svoje konanie.
Vzdy sa da trestne napadnut.ak by bol podozrenie.ze pochybil.Na to mq paciemt pravo.
Ale ked sa nieco stane dietatu.lebo olo neockocane a bude mat z toho trvale nasledky.na zodpovednost si moze zobrat rodic len sam seba.Internetovi odbornici mu nepomozu.

endysa
Odpoveď bola odstránená
evittam
16. apr 2017

A pokial viem tak podla poslednych informacii su osypky v Moravskosliezskom kraji odkial je blizsie do Trencianskeho kraja kde je nizsia ockovanost-okolo 92%. Kompetentni nikde nepisu o nejakych 74%, teda ak su informacie od UVZSR pravdive.😉
@jajka257

charlie1980
16. apr 2017

@lauritka V konecnom dosledku vsetko ostava na pleciach rodica. Co im uz potom pomoze nejake napadanie (ak je to na SK vobec mozne a vykonatelne, ale aj realne uznane) ....? A teda....vela veci ohladne ockovania sa musi zmenit, pristup lekarov, prevencia, doslednost, ale aj individualita kazdeho dietata. Lenze kolektivna imunita je zjavne dolezitejsia ako fakt, ze civilizacnych ochoreni pribuda a ide to ruka v ruke.

evittam
16. apr 2017

@senta_sofia Citala som.😉

endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
16. apr 2017

@vegetarian13 ta generacia,ktoru spominas, su ludia,ktori osypky zvacsa prekonali prirodzene,kedze sa tu vyskytovali cca s 2 rocnou periodicitou,preto ich nikto nepovazuje za hrozbu. Ci mi nieco uniklo? Nejaka nova konspiracna teoria?

endysa
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
16. apr 2017

@jajka257 nie som za a ani proti, som za to, aby sa rodicia mohli o tom, co sa bude robit so zdravim ich deti rozhodovat sami, tak ako to je vo vacsine statov... a aby neboli povazovani za nenormalnych blaznov ked sa rozhodnu neockovat, to je vsetko....

vorsula
16. apr 2017

ked niekto z tych, ktori robia vyskumy uzna za potrebne, nepomoze vam ani preockovanost(vid rozne pripady pokusov zivych bakterii v "terene"-na zivych ludoch-vacsinou detoch, na skolach, v roznych instituciach, bez ich suhlasu a vedomia..atd-teda aspon ja som citala rozne studie z tohto oboru, nie tuzemske, samozrejme). Vas strach voci osypkam na svk je neadekvatny. Chapete to? Najviac vam skodi ten strach.
Ked som sa venovala terapiam pre verejnost, prichadzali za mnou mamicky s detmi. To, co najviac ovplyvnovalo deti a sposobovalo im najvacsie potiaze, bolo to, co precitovala matka/co zazivala, pretoze precitene je zazite.
Kto prvy opusti toto forum, vyhrava :D

maciatkolulu
16. apr 2017

👍

charlie1980
16. apr 2017

@maciatkolulu V postkomunistickych statoch je to otazka dalsich 20 rokov 😉 Staci sa pozriet, co tento "stat" dokazal za cca 30 rokov. H....o 😅

lauritka
16. apr 2017

@charlie1980 no nepochybujem o tom.ze teraz uz musia o tom viac diskutovat s rodicmi. A povedat im aj o prinosoch aj o rizikach.ked sa to vyostruje epidemiami. Zas na druhej strane su nemyslim.ze sa u nás pristupi k dobrovolnosti. V prvom rade stat bude stat za ochranu zdravia verejnosti. Ak sa nahodou stane.ze sa nejaky pripad objavi aj tu.tak som zvedava.ci sa nepristupi aj na take opatrenia.ze nezaockovane deti nepustia do skolok.aby sa virus nesiril. Doteraz sme tu nemali pripady tak bol kazdy v klude. Neviem ako to bude ked osypky pridu tu ale neverim vo vacsiu benevolentnost uradov.

vegetarian13
16. apr 2017

@senta_sofia o toto presne ide, ale potom nech sa stat resp. organy neohanaju kolektivnou iminitou.......presne tak, prirodzene prekonali, ako aj moji rodicia, vsetky detske choroby,,,,,,,iba strasia verejnost roznymi "epidemiami" ako aj v HU.........mimochodom virus osypok sa nici pri teplote 39,5 C tzn. ze sa neodporuca jej znizovanie .....prvy kamen urazu je prave znizovanie horucok......je tam vsak hrozba febr. krcov, takze dieta treba neustale sledovat.....a ziadna konspiracna teoria, ja nie som proti ockovaniu, ale zelam si, aby nam boli podavane bezpecne vakciny.........ktory pediater ci zaruci, ze dieta neubde mat neziaduci ucinok po ocko......??? nech mi zaruci pediater, ze bude dieta v abs. poriadku, ked je tak presvedceny o spravnosti ockovani....

jajka257
16. apr 2017

@senta_sofia presne na to som narazala. Myslim, ze to hovori za vsetko. Nizka ockovanost.
@endysa nie, a ludom sa nevyhybam. Ked bola dcera malicka, tiez som s nou nebehala po centrach a kade tade. Chapem, preco to robis. Len cim je dieta starsie, tym horsie sa aplikuje , ze mimo ludi.
@vorsula mas pravdu, pravda este nie je. Ukaze cas. Dufam, ze pre vsetkych dobre to dopadne.

charlie1980
16. apr 2017

@lauritka Samozrejme, suhlasim. Verejne zdravie je dolezite. Ja nie som zaujata voci nikomu. Som zaujata voci skorumpovanemu sudnictvu a zdravotnictvu, vseobecnej nemoznosti sa na niekoho odvolat, nemoznosti toto presvedcenie uplatnit v zakone, pretoze konecny verdikt bude zniet : dieta sa uz take narodilo. Tento stat neposkytuje obcanovi bezpecny pristav. Kym nebudu realne uznane neziaduce ucinky na jednotlivcoch, ktore uspesne vyhraju sud, dovtedy ma nikto nedonuti moje dieta ockovat. Az ked bude podpora v zakone. Pretoze stat nemoze len porucat. Ale aj vytvorit pre obcana bezpecne prostredie.
Btw. vies o tom, ze v Amerike existuje zakon, ze ked si da muz na veceru cibulu, zena ho moze za to napadnut ? Ako neprijatelne spravanie ? 😀

jajka257
16. apr 2017

@charlie1980 ako ho moze napadnut? A za co? Ze smrdi?😀to by som brala, ale ako na pracovisku, kto bude jest na desiatu cesnak ci cibulu, treba ho napadnut, lebo cuchat ten puch nie je vyhra😂