Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@adsumus Zvlastne, ze mne to medzi 4 ocami doporucene nebolo.
Dakujem za tvoju vyhybavu odpoved. Niekedy som si myslela, ze vies davat fundovane odpovede, teraz mam pises, ze si "len" maminka 😉
@charlie1980 dosť pochybujem o tvojich slovách, že si si myslela že dávam fundovane odpovede, pretože v skupine autizmus ma vyhadzuješ . radšej tam preto už ani neprispievam, neviem prečo to robíš. a inak vždy som písala, že som len maminka. vid moj prvý príspevok v mojom fotoblogu.
@adsumus Noze nam teraz verejne prezrad, co teba s touto skupinou spaja, ked uz si sa rozhodla verejne to pretriasat....okrem tvojich prispevkov pod statusy, ktore si dovolia napisat nieco o ockovani. Zhovadujem ta preto, lebo mas jasny ciel a tema autizmus sa ta nijako netyka okrem tvojho propagovania vakcinacie u deti s kritickym vyvinom 😉
@adsumus Fundovane vyzeraju na fore, nie v skupine.
@charlie1980 týka sa ma dosť a nebudem to bližšie špecifikovať, nechaj ludí na pokoji, nech sa zaujímaju o čo sami chcu. ak som aj reagovala na statusy, tak s názorom založeným na vede. ludia by mali mať možnosť rpezentovať aj ine pohlady na vec, aj ked niekomu sa to nemusí páčiť. a okčovanie nepropagujem, reagujem vylučne na zavádzanie ohladom očkovania, aj to už teraz nie, kedže tvoja utočnosť je nad moje možnosti tolerancie agresivity.
@adsumus Ano, mas pravdu. Vtedy sa "odtrhnem z retaze". Lebo Fakt je ten, Ze prave u tejto skupiny deti nastal Regres po MMR a na to netreba linky o teorii, Ani nic vyvracat, staci citat ako funguje v praxi.
@charlie1980 to je tvoj názor, veda suvislosť mmr a autizmu vylučuje, regres nastáva aj bez očkovania, takže by si mala prinajmenšom krotiť svoju agresivitu a porozmýšľať, čo narobí s auti deťmi vírus osypok.
@adsumus a sak ona nepotrebuje teoriu...stači ze mamička na nete povie že to ma z očkovania nie? Našťastie medicina je exaktna veda..
@sardinka336 mne to niekedy dojde, že ludia si potrebuju vybíjať agresivitu na iných ludoch. ved kludne nech presviedča, že deti su choré z očkovania, ale prečo s tým agresívnym postojom voči ludom ktorí si to nemyslia?
@llulla myslím, že to je sekundova zaležitosť nájsť si následky osypok na zdravie dieťaťa.
https://primar.sme.sk/c/4117234/osypky.html
@charlie1980 ja som sledovala aj mamičky, ktorým deti pomreli na očkovaním preventabilne ochorenia, zostali ochrnute, nakazene hepatitídou b. reálne maminy, nie anonymne nicky
@endysa to mas odkial,ze znasaju choroby dva krat horsie?Moj ma detsky autizmus,ma 7 rokov,atb mal naposledy ako dvojrocny.Otazne je,kolko autistov by bolo autistami aj bez mmr....A osypky-ja mam dve sestry,obe osypky v detstve prekonali,aj moji rodicia,stari rodicia atd....Ja uz nie-bola som ockovana.A ver mi,ze radsej by som mala celozivotnu imunitu,ako sa spoliehat na moznu imunitu z ockovania.Nehovoriac o mojom synovi,ktory ma vdaka postvakcinacnej encefalopatii autizmus.Radsej,keby mmr ockovane nikdy nemal.
@adsumus Ja som nikde nenapisala, Ze vakcina samotna sposobuje Autizmus. Nevyberaj z kontextu, prosim ta, staci Ak si precitas 3 Strany dozadu moj postoj k autizmu. Ale tu sa nejedna len o Autizmus. Tu sa jedna Aj o ine vyvinove poruchy (Aj skryte).
Znova smerujem otazku na teba, poprosim odpoved. Aj dieta s DMO je vhodny kandidat pre teba na ockovanie ?
A nie, nestaci citat iba prax. Ale aj teoriu. A kedze teoria je postavena na zaklade 100%neho jedinca, clovek si to moze precitat, No v praxi to moze vyzerat inak.
@adsumus 100% ne zdraveho (oprava).

@charlie1980 skus kontaktovať lekárov so svojou otázkou, ja som maminka, svoje dieťa ak by malo autizmus, by som očkovala, ved aj ked som bola chvilku na pochybách, dala som mmr a po dvoch týždnoch sa spustila reč a tak dalej. ja nemienim riskovať, že mu napadne osypkový vírus nervový sytem a skončí v kome, autizmus neautizmus.