Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
fatalne nasledky aj ked sa prežije radšej nekomentujem, ale prečo tajíš čo bolo synkovi okamžite po očkovaní, ked chceš mamky informovať tak prečo zatajuješ čo sa dialo? to čo je za aktivizmus? bububu bez konkretných info?
@endysa ale prosím ta, niekto tu napiše, anonym na fore, ktoreho si v zivote nevidela, nevidela si dieta, ani jeho zaznam v zdravotnej karte, skratka nič...napiše tu ze ma NU a ty mu z fleku uveríš? No ja nie...to su priliš vazne tvrdenia na to aby mi stačilo subjektívne vyjadrenie nejakej anonymnej mamičky. Ak niečo tvrdím, musim to vediet dokazat. Ak by malo moje dieta dozivotne NU tak ver tomu ze to ,,roznesiem na kopytách,, a nemam problém okopirovat ten zaznam a ukazat matkam ,,pravdu,,. Ved osobne udaje sa daju prekryt, anonymita ostava zachovana...nebudme ovce, premyšlajme.
Ale všimni si, ludia su lenivy uz aj guglit, stačia im informacie na tacke kto im čo podhodi a stačí ze to znie celkom logicky a uz sa chytia. V takto zavazných veciach musime ist pod povrch veci
@endysa ved som pisala nezvycajny, ty riesis neutichajuci, preto som sa ta pytala, kde to citas
@endysa pribalový leták má v prvom rade informačnu hodnotu pre pacienta. Nemoze byt povazovaný za dokazový materiál na sude nie? A to si ešte nečitala psychofarmaka, ake maju vedlajšie učinky😀 Zvyšena teplota a mrzutost den dva po poradni vakciny to nepovazujem za nejake fatalne NU...
Rumunsko, Belgicko, Taliansko a Nemecko čelia epidémii osypok, CDC vydáva vystrahy pre cesotvanie do týchto krajín, väčšina chorých neočkovaná.
Dcera ma tento tyzden dostat prvu davku MMR, tak dufam, ze bude ok, aby uz mala ockovanie za sebou. Bojim sa, odkedy ohlasili pripady na morave. Vobec nerozmyslam, ze by som ju ockovat nedala. Jedine co zvazujem, ci ju dat zaockovat aj proti kiahnam. Na porovnanie: https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie/pho...
@ixayxa prezili oni,prezijeme aj my :O) oni ockovani neboli a prezili,tak nie je o com pochybovat:O)
👍
@senta_sofia kukam ze tu ktosi vyuzil to spominane vymazanie prispevkov.. 😊
@monilik zahadne po tom,co sme to nadhodili 😀
OSYPKY V RUMUNSKU
zaujimavy clanok v Chorvatskych novinach . (prevzate od uzivatelky narayan )
http://promise.hr/mediji-lazu-djeca-u-rumunjsko...
preklad :
Mediá klamú, deti v Rumunsku zomreli od HLADU a ťažkých chorôb, NIE OD OSÝPOK!
Tak ako ani prechladnutie Anny Rukaviny nebol dôvod jej smrti, ani osýpky neboli dôvod smrti rómskych detí. Prechladnutie a osýpky boli iba posledná kvapka ich ťažkého zdravotného stavu. Jednalo sa o kočovných Rómov, ktorí nákazu doniesli z Talianska. Tam sa nakazili a nie v Rumunsku. Po druhé, 16 od 17tich zomrelých bolo už predtým ťažko chorých, niektorí smrteľne. Deti boli podvýživené, v hroznom stave, s viacerými bolesťami, niektoré s tuberkulózou...“ hovorí dr. Sladoljev.
Pred niekoľkými dňami skoro všetky média publikovali z celého hlasu správu, že v Rumunsku umrelo 17 osôb od osýpok, väčšinou detí, lebo sa neočkovali od tej choroby. Správa poslúžila ako hlavný argument na útoky proti všetkým tým, ktorí sa protivia povinnému očkovaniu detí a očkovaniu ihlou tak, ako sa to teraz robí.
No keď sa hurhaj málo stíšil, nejaké portály zverejnili, podľa všetkého posudzujúc, naozajstnú pravdu, teda vlastne veľmi zaujímavé okolnosti, ktoré vrhajú na celý tento vykričaný príbeh, úplne druhé svetlo. Jednotlivé portály (dole sú linky) zverejnili, že sa osýpky objavili v populácií rómskych nomádov, ktorí do Rumunska prišli z Talianska.
Počas 2016 bolo v Taliansku viac než 1000 prípadov osýpok a je známe, že prví ochoreli ešte v Taliansku a tak sa nemôže tvrdiť, že choroba začala v Rumunsku, kvôli pádu počtu očkovaných. Média zamlčali, že všetci zosnulí mali ešte niekoľko ťažkých, v jednotlivých prípadoch aj smrteľných ochorení!
O pozadí tohto médiálneho a zdravotníckeho škandálu sme rozprávali s dr. Srećkom Sladoljevom, významným imunológom a ohlasiteľom korupcie, ktorý je osobne kruto mediálne napadaný, kvôli svojmu známemu negatívnemu stanovisku k povinnému očkovaniu ihlou, ako sa to dnes praktizuje v Chorvátsku a vo svete.
Ako komentujete fakt, že skoro všetky média zamlčali veľmi dôležité fakty týkajúce sa správy, kt. všetci bombasticky zverejnili: že 17 osôb v Rumunsku umrelo od osýpok lebo sa neočkovali?
V pozadí týchto správ nie je starostlivosť, alebo úprimná ľútosť, kvôli umretým, ale bezškrupulózna propaganda nevhodnej metódy umelého získavania imunity očkovaním ihlou. Pretože každodenne vo svete od hladu, ktorý vyrobila lakomosť západnej civilizácie, zomiera päť tisíc deti! Ale ustarané media o tom nehovoria. Umierajúcim deťom „civilizácia“ dáva očkovania, aby neochoreli, ale nedáva im jesť, aby neumreli!
Čo je, podľa vašich informácií, skutočný dôvod umierania detí v Rumunsku?
Dôvody sú druhé. Tak ako ani prechladnutie Anny Rukaviny nebol dôvod jej smrti, ani osýpky neboli dôvod smrti rómskych detí. Prechladnutie a osýpky boli iba posledná kvapka ich ťažkého zdravotného stavu. Jednalo sa o kočovných Rómov, ktorí nákazu doniesli z Talianska. Tam sa nakazili a nie v Rumunsku. Dôvod nákazy nie je, ako media uzatvárajú, nízke očkovanie v Rumunsu a následne nízka imunita skupiny. Nakazili sa v zemi s vysokým očkovaním a vysokej imunity skupiny. Po druhé, 16 od 17tich zomrelých bolo už predtým ťažko chorých, niektorí smrteľne. Deti boli podvýživené, v hroznom stave, s viacerými bolesťami, niektoré s tuberkulózou. Ročné dieťa vážilo iba toľko, ako by malo vážiť dvojmesačné! Jedna zosnulá žena bola HIV pozitívna. Ak by tieto deti neochoreli od osýpok, kto by o nich zaujímal? Možno Soros, alebo Bill Gates?
Prečo sa všetky tieto fakty, ako sa zdá, nesmejú vedieť, prečo media neprinášajú plné informácie?
Preto, lebo by sa nemohlo manipulovať. Nemohlo by sa strašiť. Nemohli by popraviť slaby rejting očkovaniu v ihle, ktoré je v neustálom páde.
Ako sa chorvátske media správajú ku Vám, potom čo ste verejne predniesli svoj stav, že kvôli škodlivým následkom by ste neočkovali ani vlastného psa Bukija?
Zdvihlo to dosť „prachu“. Niektorí ma udali a začal ma kontrolovať inšpektorát kvôli ohrozovaniu zvieraťa. Nezostalo mi nič iné, než media nechať na Bukija a on to robil superiorne. Útoky prestali a media stiahli chvost.
Kvôli čomu toľko útokov na tých, ktorý sa pokúšajú objasniť, že takéto očkovanie je škodlivé?
Lebo máme pravdu.