icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

adsumus
6. máj 2017

nerozumiem prečo sa ludia nemožu informovať o chorobách a ich následkoch, ked zomrelo dieťa den po očkovaní antivaxer iniciatívne písal starostke mail, či bolo alebo nebolo dieťa den pred smrťou okčovane, nehanbil sa ani zverejnovať jeho meno ked bubačil ludí v skupine rodičov proti očkovaniu, správa sa stala virálom, až do chvile, ked sa zistilo, že dieťa zabila mamina a jeho smrť zvalila na okčovanie. tak taketo chovanie je uplne v poriadku, ak sa napíše, že deiťa ochorie na osypky, tak už je to strašenie, ale čoho sa maju neočko rodičia báť vlastne ved veria, že choroby su neškodne, nie?

evittam
6. máj 2017

Ja osobne sa nebojim. Detto-coho sa boja ocko rodicia ked tak pevne veria,ze vakciny su ucinne a ochrania.

srdiecko9
6. máj 2017

@prevenar pisala som všeobecne o situácii v Európe.. To ze ti chyba pokora je fakt ( tie deti pred očkovaním umierali!!!!!! ) a presne taky sarlatani vsetko bud zveličujú ( ake je očkovanie škodlivé) alebo bagatelizujú ( osýpky su podobne nadche)

prevenar
autor
6. máj 2017

@srdiecko9 ..ty vies co si myslela. uz hodnu dobu hladam niekoho, kto by ma hodnotil ze aky som , tak ti dakujem 🙂 vsetko dobre !

kbeata
6. máj 2017

@srdiecko9 k teme osypok? dufam ze myslis len na ne,lebo si to pisala tak vseobecne o ockovani,ano,pre starsie rocniky bagatelizovane,kedze aj v mediach bolo povedane ze rocniky pod 1970 vacsinou ich prekonali,su tu a ziju,stale pisem o osypkach...
katastroficke scenare ktorych nas cez reklamy rozne prispevky nabadaju len ku strachu,spajajuce s umrtim je pre zdravy rozum pritiahnute za vlasy
rob si usudok o ockovani vtedy,ak napises konkretne proti ktorej chorobe,nie takto vseobecne ,nie je eticke spajat konkretne prispevky o osypkach v globale ako deti v minulosti umierali:(

kbeata
6. máj 2017

@adsumus mne je jedno kto zalozil temu,iba sledujem diskusiu

lemontak
6. máj 2017

Treba zakopat vojnovu sekeru konecne!

kbeata
6. máj 2017

@srdiecko9 ale ockovanie je aj skodlive,to ti asi uslo
a osypky maju tak ako aj ine choroby komplikacie,ale nie je to pravidlo
snazme sa rozlisovat zavazne a menej zavazne choroby proti ktorym sa ockuje,nie je prirodzene aby si telo vytvorilo proti tolkym chorobam 100% imunitu
mozme si tak isto vsimnut spravanie sa farmafiriem,ktorym prioritou je mat zisk,
priklad uvediem ze za sociku boli u nas labaky a vyroba vakcin,ktora dokazala vyrabat aj monovakciny proti chorobam v mmr-ke,co bolo vitane u takych,ktori prekonali chorobu prirodzene, sa nemuseli dat v buducnosti ockovat
kdezto pri mmr teraz obcan nema na vyber,si zober mna napr.,ja som mala mumps a rubeolu,osypky nie,je pre mna zdrave sa mmr-kou ockovat,kvoli tomu ze su tam osypky??

srdiecko9
6. máj 2017

@kbeata myslela som na osýpky..ale na osýpky všeobecne v celej Európe , nie teraz na Slovensku, kedze ich tu chvalabohu este nemáme..
A na osýpky pred zavedením očkovania zomrelo vela deti, vela z nich malo následky na cely život..teraz je tu kolektívna imunita vytvorená dlhodobým očkovaním, to je super, vsak, vyhovuje nie 😉
Bože, jak sa nam a našim deťom dobre žije..

kbeata
6. máj 2017

@srdiecko9 kolko ironie ,este ze to pc znesie

adsumus
7. máj 2017

@kbeata ale prečo vyčítaš očkujucim, že strašia osypkami, ked temu založil prevenar, ktorý je neočkujuci?

adsumus
7. máj 2017

Antivaxeri za epidemiou osypok v neočkujucej komunite somálcov v usa, rodičia neočkovali aby deti nemali autizmus. Vypoved maminy bola som paranoidná, že moj syn bude autistický.

http://www.startribune.com/in-minnesota-measles...

marianeta
7. máj 2017

@kbeata ja som vraj prekonala rubeolu 2x..i ked si myslim ze v jednom pripade bola zle urcena dg..napriek tomu ma v 86 preockovali..nik neriesil..hlavne ze vakcina niekde neskysla...

lemontak
7. máj 2017

@adsumus nechaj toho prevenara aspon v den pokoja odychnut,poprosim ta..nech sa kludne naobeduje a povenuje zienke😉

adsumus
7. máj 2017

@lemontak Antivaxeri za epidemiou osypok v neočkujucej komunite somálcov v usa, rodičia neočkovali aby deti nemali autizmus. Vypoved maminy bola som paranoidná, že moj syn bude autistický.

co hovoríš ty na toto?

fivecat
7. máj 2017

@kbeata "vacsinou ich prekonali a su tu a ziju" (ti, ktori nezomreli). Pretoze, ak sa spytame tych skor narodenych zistime, ze tych pochovanych deticiek bolo vela. To nebolo par vinimiek.

kataina
7. máj 2017

@fivecat
waw, no daj dajake konkretne oficialne čísla, nechce sa mi veriť, ale dolož svoje tvrdenia o tých mŕtvych

lemontak
7. máj 2017

@adsumus ked bude neockujuca komunita somalcov na Sk sa ti vyjadrim ;)))))...furt daco riesis a nic nevyriesis...jak ty nasi politici.
Zapni si radsej stv1 a pofandi troska nasim v hokeji s panom manzelom..nie len tuna jak pokazeny gramafooon dookola

kataina
7. máj 2017

@adsumus
mala som na mysli "tých skôr narodených" čo vedia, že "pochovanych deticiek bolo vela. To nebolo par vinimiek."
máme v rodine lekarku nad 70 rokov a o ničom takom nevie, asi aj ona zľahčuje?

adsumus
7. máj 2017

@lemontak ja ti tiež odporučim ak teda ty odporučaš, aby si sa vyjadroval k diskusii alebo vobec. 🐭

adsumus
7. máj 2017

@kataina na zaskrt sa bežne zomieralo, tvoja doki o tom nič nevie, menila by som doki.

kataina
7. máj 2017

@adsumus
kde som tvrdila že "moja doki" ? je to lekarka na dôchodku a hovoríme o osýpkach
draha, podakuj učitelke, že nerozumieš čítanemu textu
a pýtaj späť školné
alebo daj spolahlivý zdroj o tých mrtvych

fivecat
7. máj 2017

@kataina https://www.gov.uk/government/publications/meas...
Spytaj sa rodicov, starych rodicov... Urcite niekoho poznali. Ja som sa len tak spytala v kancelaria a kolega hned zareagoval, ze jeho stryko mal 6 mesiacov, ked zomrel na osypky.

adsumus
7. máj 2017

@kataina ale tak ak ty si myslíš, že na choroby ludia nezomierali, nebudem ti protirečiť, síce máme takých v rodine, ale ok. nikto nezomrel.

kataina
7. máj 2017

@fivecat
aj ja som sa pýtala a všetci prežili
máš to tu : tvrdenie proti tvrdeniu
england a wales nečítam 🙂

kataina
7. máj 2017

@adsumus
ludia zomierali na choroby, aj na chrípku, zapal pluc,... neboli lieky
ale na osýpky sa v dnešnej dobe bežne nezomiera
stale zapletieš aj ine choroby. Nehovoríme o osýpkach?

kataina
7. máj 2017

idem si užiť pekny večer. Aj Vám všetkým prajem 🙂

fivecat
7. máj 2017

@kataina http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs286...
Zomiera sa na osypky aj dnes:
In 2015, there were 134 200 measles deaths globally – about 367 deaths every day or 15 deaths every hour.

kbeata
7. máj 2017

@fivecat na sk si to mozme dohladat v epise,ja zijem na sk,viem o situacii
vysoka umrtnost aj na osypky co uz je len vedlajsia choroba ktora deticky dorazi je najrozsirenejsia v rozvoj.krajinach(,to kazdy vieme,co sa tyka zdrav.starostlivosti a vyskou ziv.standartu
dobre vieme ze pre taketo deticky je nebezpecna aj obyc.infekcia,ci zapal

vydobytkom dnesnej vakcinacie a tkz.jej uspesnostou ju aplikovat sme nenazdajky zvysili pocet deti trpiacich na detsky diabetes,reumu,castych nespec.zapalov,ekzemov,psych.poruch,roznych intolerancii