icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

adsumus
29. dec 2017

@evittam od mojho dieťaťa nikto v školke nežiadal očkovací status a verím, že ani od tisícok dašlích detí na slovenských skolách a školkách, ved načo aj? my si deti poliečime nejako, penazí máme dosť a kto to neprežije o starosť menej, nie?

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ako pises "od tvojich deti'. Kedy to bolo?! U nas ziadaju-ako som uz napisala. A nielen u nas.

adsumus
29. dec 2017

@evittam tak chod sa spýtať do tvojej skoly a skolky, či vedia a reportuju kolko maju očko a neočko detí a na základe čoho, opakujem v usa anto existuju tlačivá a na základe nich sa vydávaju každoročne reporty, kolko očko a neočko detí je na školách, u nás ani srnky netušia, každá skolka si žiada niečo iné. ak bude tvoje dieťa potrebovať byť chránené pred chorobami alebo aj ty, či tvoja matka, nemáš šancu. budeš sa musieť podrobiť antivaxerom a chorieť a dokazovať svoju imunitu a budovať si prirodzenu imunitu, aj ked by to malo znamenať tvoj koniec.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ja to nepotrebujem vediet. Napisala som vlastnú skusenost. A ja nikomu "nepodlieham" a už vôbec nie nejakym antivaxerom.

evittam
29. dec 2017

@adsumus ...btw.u nas v škôlkach je jasne uvedeny ockovaci status, cize presne vedia kolko maju ocko a kolko neocko deti.

adsumus
29. dec 2017

@evittam máš jedno dieťa skolkarku, jednu skolkárku a vieš že u vás v skolkách.....k tomu niet čo dodať....u vás skolkách vedia. sila toto. už nevieš ako zavádzať asi.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ja nikoho nezavádzam! Riesila som viacero skolok a spoločensky žijem-si predstav, t.j. mam zname čo dávajú deti di skolok po celom meste, cize mám informácie.

evittam
29. dec 2017

*do

jonas17
29. dec 2017

dávala som prihlašku do troch skolok, na každej bola kolonka o povinnom očkovaní. nepoznám školku, ktorá to nema. všerky moje kamarátky, známi , mali na prihláškach to isté. možem vymenovať minimálne desať školok, kde to tak je. či v meste, či na dedine.

evittam
29. dec 2017

A ano u nas na sídlisku-t.j.7skolok ma tie iste podmienky,to iste v meste a na ostatnych sídliskách. No niekto asi nepochopí, že človek ma viac znamych co riesia skolky a preto ma aj kompletne info a nezije len v "bubline" s jediným dietatom.😊😎

adsumus
29. dec 2017

@evittam tam si všade sa informovala na očkovací status a aj si sa dozvedela. tak kludne sa podel, aj mna to zaujíma. status je jasne uvedený, takže pre všetkých asi, či len pre teba, vlastne bádanie.

evittam
29. dec 2017

@jonas17 Ale prosím ta...Mas "jedno dieta skolkara" takže zavadzas.😁😉

adsumus
29. dec 2017

@jonas17 kludne vymenuj, zaujíma ma to, ale aj tak to nie je zo zákona, je to naskolke, ale menuj tých desať.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Informáciu som podala. Nemám viac co dodat. Jedine este raz pre teba - vo vsetkych skolkach u nas žiadajú ockovaci status. Bodka. Hotovo.

adsumus
29. dec 2017

@evittam no ved uved skolky, kde sa jasne uvádza očko status, prečo namiesto toho robiš zo seba šaša?

evittam
29. dec 2017

@adsumus Pises o sebe?! Pravdepodobne.

sorciera24
29. dec 2017

u ans v meste mali vsetky skolky kolonku o ockovani, resp. mali anpisane, ze zaidost musi obsahovat udaj o povinnom ockovani.....vsetky skolky v meste! (cize udaje maju, aj my vysvetlovali, ze z hygieny im poprichadzalo, ze musia mat udaj...ale to je vsetko)....neockovane deti brali normalne......

evittam
29. dec 2017

Vsetky skolky v okrese ZA. Najdi si.

adsumus
29. dec 2017

@evittam tak to je sranda, všetky skolky v žiliny žiadaju očko status, tak zajtra sa popýtam , ale teda nemaju prečo ho žiadať, zákon to nevyžaduje.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ty sa klanaj komu len chces.

jonas17
29. dec 2017

@adsumus vezmi si do ruky mapu Košíc, okolia a nemusím menovať. každá jedna školka to má v prihláške. kludne si tam zavolaj.

evittam
29. dec 2017

@sorciera24 Musis pre pani napísať presne škôlky inak mas smolu.😂😂😂😉

sorciera24
29. dec 2017

@evittam vsak nech si najde web a tam si da stianut prihalsku a precita si.....isto ma dost casu....ako vidim, po tie roky, nezahala...mne je to ejdno...len nech tu niekto nerobi z ludi hlupakov....! (ona ma nezaujima....ale tych kecov, co tu obcas ide von...)....
a ja uz zas odchadzam....viem, preco som tu tolko nebola;)pekne sviatky...

tin007
29. dec 2017

Zaujimavy clanok k teme osypky a rakovina

http://www.nvr.sk/osveta/prednasky-a-clanky/pre...

jonas17
29. dec 2017

@adsumus prečo musíš zosmiešňovať ľudí? nevieš prijať informáciu, ktorá ti nesedí? či len nemáš s kým pokecať, tak dookola točíš to isté? neverím a neverím, že to tak je? to kolke ti tu máme dokazovať, že to tak je? kedy si dávala dieťa do školky? ale ved veriť nemusíš,to je tvoja vec..

evittam
29. dec 2017

@sorciera24 Asi tak. Ved o to ide-ona takú prihlasku ešte nevidela tak sme všetci ostatní za hlupakov a antivaxeri.😉

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ano, zákon to nevyzaduje. Ale dostali smernicu aby to žiadali aj ked to nesmie mat vplyv na prijatie do skolky. A smiesne je to len tebe.

adsumus
29. dec 2017

@jonas17 ja naozaj neviem prijať informáciu, že všetky skolky žiadaju očko status ako fakt, ked od nás z celeho sidliska ho nikto nikdy nežiadal, ja viem že sa tu zide zopár antivaxerov a tvrdia opak ale odo mna nikto žiadny staus nežiadal a nežiada ho nikto o deti na základných šklách, ci teraz napíšu, tri nicky že od nich žiadal nenapísu, možno.

jonas17
29. dec 2017

@adsumus aké staré máš dieťa?

adsumus
29. dec 2017

@jonas17 nie je to jedno?