icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

adsumus
29. dec 2017

@stormie ani obvinujem, lebo u nás toto každa skolka nerobí, iba v usa je to zákon, u nás si robí kto chce, čo chce.

evittam
29. dec 2017

No a už vieme kto tu robi zo seba "šaša"...a nemá ani tolko sebaúcty aby priznala chybu -radsej "dokaz" vymaze a zamera sa vlastne na úplne nieco ine. A btw.do zajtra budu vsetky jej prispevky na vlastnú ziadost pomazane adminom. Zeby sme si spravili ako "obyčajne matky" rychlo a nahodne printscreeny...😂😂😂

stormie
29. dec 2017

@sorciera24 "pani" ma asi dieta v skolke ktoru si namatkovo nepozrela 😂 To ale predsa neznamena ze klame, ona len pravdu pise podlozenu dokazmi/studiami/linkami a ked nieco nevies mas si to dohladat sama lebo ona nie je povinna ti dohaldavat info

evittam
29. dec 2017
sorciera24
29. dec 2017

@evittam psychopatka a teraz ta este obvini z kybersikany....chudera.....diagnoza sa po rokoch len zhorsila ako vidim.......(nastastie to tu uz vacsina zistila...)

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ale kdeze. Len si link rychlo vymazala ked si prisla na to,ze na tej prihlaske status o očkovaní je. A ja, že som saso.😂😂😂

evittam
29. dec 2017

@stormie A nevadi,ze je ma len jedno dieta skolkara-v jej pripade...😁😉

adsumus
29. dec 2017

@evittam je vela prihlášok kde tieto udaje nie su, stačí vyjadrenie lekára, že dieťa je ok.

http://www.msstrecnianska.sk/sk/Ziadost-o-prija...

eva8
29. dec 2017

@adsumus uveď konkrétne škôlky, kde sa nežiada očko status. Z tých tisícok aspoň pár

sorciera24
29. dec 2017

@evittam btw. podla toho, co kedsi pisala, tak dieta by uz malo byt na ZŠ, nie skolkar, ak ovsem nema nejaku "poruchu"

adsumus
29. dec 2017

a my sme presne takuto prihlášku vyopisovali a s nami tisíce iných ludí

adsumus
29. dec 2017

@eva8 už som žiadala aby oni uviedli kde sa žiada dosatla som info že vsade, uplne vsade, košice žilina.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ja nikde netvrdim,ze to nie je pravda na rozdiel od teba. Ešte raz a citaj pomaly pre tvoje pochopenie-u nas to chcú skoro vsetky skolky. Viem minimalne o vyse 10. A je mi to jedno. A aj to ci tomu ty veris alebo nie. Bodka. Koniec debaty.

adsumus
29. dec 2017

@sorciera24 utočíš na dieťa, nové dno, hm.

adsumus
29. dec 2017

@evittam no ved kkludne ich uved, nevieš, miesto toho budeš zhovadovať mna? seba?

evittam
29. dec 2017

@adsumus Vyššie som uviedla. Presne ako ty-jeden. Viac nemam chut a uz vobec príčinu hľadať.

adsumus
29. dec 2017

@evittam desať si napísala, či všetky a dáš jedno, plus urážky, ked máš deti, by sa ti páčilo, žeby toto robil im niekto na nete?

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ja nikoho nezhadzujem. A nemám prečo tebe uvadzat nejaké dokazy. Skusenost som napísala. KONIEC.

sorciera24
29. dec 2017

@adsumus akurat tak tvoje....

evittam
29. dec 2017

@adsumus A čo neviem-nazvy skolok u nas na sidlisku?! 😂😂😂 Daj si vyhladat a všetky na Vlcincoch v ZA-a to fakt len pre teba. Dalej urcite v meste.

eva8
29. dec 2017

@adsumus jedna info je, že sa ťžiada všade v KE a v ZA. Ty tvrdíš, že tisícok škôlpk nežiada. Tak uveď kde. Nepýtala som sa kde je, ale kde nie je (v ktorej škôlke) v prihláške údaj o očkovaní.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Kde som urazila nejaké dieťa?! Nikomu tu nič nerobím. Jedina kto zacal útočiť si ty. Zacala som sa brániť. Som saso len kvoli tomu,ze mám osobnú skusenost so skolkami v nasom meste, o ktorej píšem a ty tomu neveris.

adsumus
29. dec 2017

no myslím, že je jasne, že na slovensku deti nemusia uvádzať očko status do skolok, tety zurive, dobre že neprežuju kábek od kompu by chceli tvrdiť opak, ale bohužial kusať a kusať, viac im nezostáva. 💃

adsumus
29. dec 2017

@eva8 už som dala evička, prečítaj si, opakuje, na sk udaj o očkovaní nie je povinny ani ho ežiada každa mš a už vobec ho nežiada zs, ham, kabel.

evittam
29. dec 2017

No ešteže tu kable zurivo kuse len jedna -ta co nedokáže pochopiť, že uvádzame osobnwe skúsenosti.

evittam
29. dec 2017

*osobne

adsumus
29. dec 2017

@evittam no presne tak,ty čo uvádzaš je otázka osobnej hviezdičky.

evittam
29. dec 2017

Niekto nechápe pisanemu slovu.

adsumus
29. dec 2017

@evittam vynimočne suhlasím, ešte keby sa ti podarilo zistiť, že kto.

eva8
29. dec 2017

@adsumus len som dala podobnú otázku ako ty, dievčatko. Ak si žiadaš konkrétne info, prvá ho uveď ty. Ale mne je to jedno. Len som chcela naznačiť férovosť.