icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

jerryjanka
21. apr 2013

vlastne ja by som chcela vedieť viac vecí, napriklad ako by ste reagovali keby vaše deti boli očkovaním poškodené, či by ste pre blaho sveta dali svoje dieťa/deti očkovať dalej, lebo ak ste toto nezažili tak k tomu vlastne nemate ani čo konštruktívne povedať a týmto končím nedám sa do tejto hlúpej vojny zatiahnuť. prajem všetkým pekne prežitú nedeľu 😵

adsumus
21. apr 2013

@jerryjanka Takto to riešia v amerických školách, ak vypukne epidémia neočkované deti nesmu navstevovať skolu.
Zaujímavé je prečo sa ľudia vo Walese začali hufne očkovať MMr vakcínov, ked bez epidémie ju považovali za škodlivu a ked vidia nasledky ochorenia už je odrazu bezpecna?

nae
21. apr 2013

@adsumus Pretože médiá vyvolávajú paniku, jednoduché.

stanislava2
21. apr 2013

@jerryjanka Neviem prečo si mysliš že je tu vojna.Ja som ti odpisala na tvoju otázku.Nejak hrubo som ta napadla? 😢.Ty máš dieta postihnute vakcinou?Lebo ja teda moje tri deti mám očkované a okrem teploty a opuchu im nič vážne očkovanie nesposobilo.

nae
21. apr 2013

@adsumus Stačí uverejniť, že niekto zomrel práve v tejto situácii, keď je epidémia " v rozpuku". K tomu dať vyjadrenie nejakého rodiča, ktoré ma imunosuprimované dieťa, a je hotovo. Totálna mediálna masáž. Imunosuprimované dieťa sa s rizikovými osobami nestretáva tak či tak, aj sople sú rizikové, nielen osýpky.
Pokiaľ mi nájdeš aktuálnu správu v britských médiách popisujúcu, ako sa osýpky zvládajú/liečia a nebude to správa poplašná, ale informačná, budem príjemne prekvapená.

adsumus
21. apr 2013

@nae Fakt neviem, čo chceš. Všetky noviny v anglicku o tom informujú a odborníci radia ľudom, aby sa zaočkovali, nakoľko je to jediná ochrana proti osýpkam a ľudia sa očkujú. Ak toto považuješ za nejakú masáž, tak neviem.Kopec ľudí, ktorí majú doma onko pacienta sa vdaka týmto informáciam môžu zachrániť pred smrtou, považuj si to začo chceš.

pectore
autor
21. apr 2013

@jonas17 vies ked ta tato tema nezaujma nemusis pisat..admin to sice pozmenil ale napisala som hned v uvodnom prispevku nech mamicky ktore maju negativny postoj o okckovaniu.... nech ani neprispievaju....aby tu nedoslo k hadke...pretoze to je same osypky niesu nebezpecne...a aj mi sme to mali a sme tu...Ja mam na osýpky iny nazor...a zhodujem sa s nim s lekarmi a s ludmi ktory sa problematike venuju a maju s nou skusenosti.... pre teba je mozno problem autizmus cuktovka a kadeco ine... pre mna je zas problem ze tieto civilizacne ochorenia vyvolava vela faktorov...ako genetika, to ci je dieta dojcene, zdravotny stav matky pocas tehotenstva...to ci sa dieta narodi predcasne... velky vplyv maj napriklad ziarenie s elektrospotrebicou....je studia ktora preukazuje ze skoru menstruaciu u dievcat sposobuju davky ziarenia....co este sposobuju.... dalsim velkym a zavaznym problemom je strava a jej zlozenie....ktoru denne konzumujeme...pouzivanie pesticidou, modifikovanychpotravim...ATB v mäse.... vakcina je pre mna osobne kvapka v mori co sa tyka tychto ochoreni.... venujeme sa tomu uz dlhsie dobu...Na to ze vakcina sposobuje autizmus..neexistuje ani jedna studia ktora by to potvrdzovala...taka ktora by v sebe nemala slovne spojene "pravdepodobne " ale tie ktore to vyvracaju toto info.. tych je dost..... a vela informacii co pochadza zo strany AV je skreslenych a neuplnych...po svete sa zacina dvihat vlna odporu voci takymto aktivitam...a slovesno je zas za opicami....nevadi..ale priestor na vyjadrenie maju obe strany a ja ho vyuzivam.

nae
21. apr 2013

She said she believed her son, who suffered from asthma, had been immunised against measles but had been ill for around a week.(...) “But he didn’t have any rash on his arms so the three GPs who had a look at him all gave him a prescription of paracetamol.
“But he didn’t have any rash on his arms so the three GPs who had a look at him all gave him a prescription of paracetamol."A na konci článku zase výroky DOSPELÝCH ľudí, ktorí po osýpkach napr. ohluchli.

pectore
autor
21. apr 2013

@mellinaki to som zvedava...pockame ... to by bola prva obet osypok...dospely chlap...

mellinaki
21. apr 2013

ten chlapik mal astmu, den pred smrtou bol u lekara, a kedze nemal este vyrazky ako prejav osypok, lekari (bol vysetreny tromi) mu dali paracetamol..., dalej je tam aj uvedene ze niektore noviny uviedli ze jeho 3r. dcera mala osypky, na co sa chlapikova matka vyjadrila ze ved bola ockovana takze nechcu aby sa citila za to vinna, a este sa vypjadrila ze si mysli ze bol ockovany na osypky...
to len tak aby sa debata pohla 🙂
inak som v anglicku

nae
21. apr 2013

@adsumus Až na to, že pokiaľ sa všetci okolo pacienta po chemoterapii zaočkujú MMR vakcínou, čo je vakcína tzv. živá, tak tohto pacienta ohrozujú v maximálnej možnej miere. To ale nikde v médiách nenapíšu, to nie je atraktívna informácia.

pectore
autor
21. apr 2013

@mellinaki inak nemam rada taketo clanky.... co robia halo a nic v nich poriadne nieje..treba dockat stanoviska...ale dik za typ 🙂 A ty si niekde odtial?

mellinaki
21. apr 2013

som v anglicku, nie vo walese, a tiez ma zaujima s akym stanoviskom pridu ako pricinu smrti...este by ma zaujimalo kolko z tych chorych bolo ockovanych...my neockujeme

pectore
autor
21. apr 2013

@mellinaki dufam ze aj k tomu sa vyjadria..tiez ma to zaujima.

adsumus
21. apr 2013

@mellinaki Podľa mojich poznatkov číslo nezaočkovaných chorých na osýpky je okolo 80%, potom sú takí, čo mali len jednu dávku a očkovací status neznámy a asi 4% plne zaočkovaných ochorejú. Ked veľmi chceš pohľadaám zdroj. Ináč povedané jeden zo sto nezaočkovaných neochorie ak sa vystaví riziku tejto infekcie.

adsumus
21. apr 2013

Oprava 10 zo 100 ľudí neočkovaných neochorie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles

veriiii
21. apr 2013

ved jasne dostanu instrukcie vyhybat sa takemuto clovek cca 1-2 tyzdne...
@nae
@jerryjanka pokial sa vedecky svet nedohodne,ze tieto ockovacie latky sposobuju/nesposobuju choroby ako autizmus ,cukrovku, rakovinu atd,tak nemozes na 100% povedat,ze to dieta ochorelo z vakcinacie, a este mio povedz, za ako dlhy cas po vakcinacii prepuknu jednotlive ochorenia?pretoze od vtedy po vypuknutie mohlo byt xy podnetov-stres,zivotny styl, infekcie,enviromentalne vplyvy/napr za leukemiami u detiz vychodneho slovevnska stoji vo vacsine prioadov cernobyl, za rakovinou z okolia ziliny moze byt "vinna" hlinikaren, byvale magnezitky boli tiez zdraviu prospesne...,a vacsina detskych cukroviek ma izoovany gen na toto.. to dieta by ochorelo skor ci neskor, proste to ma tak nanestastie naprogramovane!inak by asi ochorelo viac ludi....
nikdo nechce aby jeho dieta ochorelo ,samozrejme, ale nechapem co tu kazdy pouziva ten isty argument voci ockujucim mamickam...a okolo spolahlivosti tiez...nic na svete nie je 100%,a ani vakcinacia, proste niekoho imunitny system si nevuytvori dost protilatok...takisto ak prekonas kiahne do 1 roku sa ti nemusia vytvorit dostatocny titer a mozes ochoriet opat....sa mam citit vinna ,ze som dala svoje dieta zaockovat?

veriiii
21. apr 2013

nema zmysel sem prispievat, zasa sa tu ludia hadaju!

kvieta
21. apr 2013

@veriiii Presne ako píšeš, vo všetkom súhlasím. Ale to im tu budeš darmo písať, slepo pripúšťajú iba jediného vinníka za tieto choroby u detí. Ja som už kdesi napísala, bodaj by mali pravdu. Ja by som bola iba rada, že sa prišlo na to, čo je príčinou autizmu, cukrovky, pretože by sa zastavil nárast týchto ochorení.Toto by si nik nevzal na triko, aby to nestopol. Ale tie ich konšpiračky nemajú konca.Najhoršie na tom však je, že šíria poplašné správy... A to môže mať neblahý dopad na zdravie všetkých. Nie je riešenie povedať si, že uvidíme, kto bude mať pravdu o takých 10 - 15 rokov a nečinne sa prizerať na šírenie týchto bludov. V dnešnej dobe sa vracať o pár storočí späť je hlúpe a primitívne.
Prepáč, nejako som sa rozpísala, samozrejme, že Tebe boli smerované hlavne prvé vety🙂

evicka_po
21. apr 2013

@kvieta ja som uz niekde citala, ze vakciny sposobuju aj homosexualnu orientaciu...🙂) co natom, ze takto bezne fungovali uz v starovekom svete... ved dnes je nas na svete vela a musia nas pozabijat alebo spravit z nas neplodnych...ci "teplošov". Len pochybujem, ze ak by nas niekto ozaj chcel vykantrit, pouzil by chronicke choroby, nieje problem pustit na ludi taky virus co by nas zmietol hned zo sveta. Naco by ludstvo niekto travil postupne, ked to ide aj lahsie...?? ;)

adsumus
21. apr 2013

@evicka_po Isto by sme o tom vedeli, že nás chcú otráviť vakcínami. Nikto by nevedel absolútne NIC.

sirinka
21. apr 2013

Len tak na okraj, ked tu pisete o onkologickych a inych chorych ludoch, ktori mozu byt vazne ohrozeny na zivotoch v pripade nakazy... Je toto ockovanie povinne pre zdravotnicky personal v UK?

prevenar
21. apr 2013

@evicka_po ono, lahsie by to urcite islo 🙂 ..akurat ,ze na miliarde mrtvych ludi moc nezarobis + to by bolo moc okate a nikto by si s tym velku popularitu neziskal . pochopitelne. ..ked sa bavime o miliarde chronicky chorych ..to je uz ina muka 🙂 chronicky chori pacienti, to su ako nekonecne stada zlatych dojnych krav. nie je nic lepsie pre biznis. + otvara to to do buducna nove trhy , ked tie masy zistia ,ze su vlastne sterilne ..tak hned bude naporudzi nejake "riesenie" 🙂 ..za primerany poplatok ..samozrejme. ved nic nie je zadarmo, no nie ? 🙂

je to dobre vymyslene lepsimi mozgami ako my dvaja, to ti mozem priam garantovat a ako vidno, funguje to fantasticky. staci sa pozriet na tie miliony, ktore este donesu svoje dieta na bitunok a kvilia , aby im uz konecne niekto podrezal hrdlo ^^ ..niekomu to proste dojde a niekomu nie. taky je zivot. ^^

mam pocit, ze karta sa pomalicky otaca ..je to prirodzeny vyvin, bystrejsi preziju a pojdu dopredu ..no a zvysok ostane lezat v prachu evolucie a bude zabudnuty.

prevenar
21. apr 2013

@mellinaki haha 😀 tak to si riadne zaklincovala .. reality check ako prasa 🙂 ..to je ta ich "pravda" ..ze nakoniec sa VZDY ukaze ,ze sa jedna o 1/3 ,alebo 1/4 celej pravdy 😉

nae
21. apr 2013

@veriiii K tvojmu monológu len toľko: vedecký svet mám na saláme, keď vidím, čo sa deje s deťmi, ktoré sú podľa tvojej teórie vadné už od narodenia a majú tú smolu, že im očkovanie naštartuje vážnu reakciu. Vedecký svet mi nebude vstávať k dieťaťu, ktoré sa v noci budí s vreskom, ktoré neakceptuje nové podnety, ktoré ostane paralyzované, ekzematické, s hrčami namiesto lymfatických uzlín apod. Pretože pre vedecký svet toto neexistuje, pretože veda nemá rada odchýlky od normálu častejšie, ako sú konce Gaussovej krivky, teda plus mínus 5%.
A nemusíš sa cítiť vinná, každý robíme chyby.
(Odporúčam ti pozrieť si film Gattaca, presne tam spejeme a je to smutné).
p.s.ber to ako moj názor, nie námet na slovíčkarenie a ďalšie debaty, takých je plné fórum. Vďaka.

adsumus
21. apr 2013

Ináč ja som počula, že čínania dávajú do oblečenia jedovaté látky, aby spôsobili europanom pokles inteligenčneho kvocientu a nárast paranoje a vyzerá to tak, že sa to pomaly začína prejavovať v našej populácií.

kvieta
21. apr 2013

@adsumus 😀😀😀

srdiecko9
21. apr 2013

Nie som zastancom bezhlaveho ockovania, ale myslim si, ze ockovanie ma svoj vyznam. Tiez som dcere odlozila MMR ockovanie, pretoze sme mali dlhsiu dobu jeden pecenovy test zvyseny. Isli sme na vysetrenie, sledovalo sa to a ked nam gastroenterolog potvrdil, ze nema ziadne ochorenie a pecenovy test sa upravil a bol v norme, dala som ju ockovat. Keby sme skor apelovali na ten individualny pristup ku kazdemu dietatu pri ockovani, bolo by to urcite prospesnejsie. Pozeram sa aj do buducna a zaroven nie len na seba sebecky, ale aj na tie deti, co ockovane byt nemozu a potom su vystavene riziku. Ked by som dceru nedala ockovat a choroby by ani neprekonala, to riziko v tehotenstve a potom jej dieta bez akychkolvek protilatok z jej tela..a taky maly novorodenec ako hovorite "neskodne" osypky asi tazko prekona bez komplikacii a ci vobec. Co potom?? Ci vsetky dufate, ze takto to byt nemoze? Je mi vopred jasne, ze odpisete, ze len chranite deti pred neziaducimi ucinkami vakciny..len neviem, ci by stacila takato odpoved mojej dcere, ked by mala neskor v tehotenstve alebo potom poskodene dieta ona. Ja neverim, ze civilizacne ochorenia su sposobene samotnou vakcinou, co ale nevylucujem, ze u nie uplne zdavych deti moze vyvolat neziaduce ucinky, ale je to splet viacerych faktorov. Ta predispozicia tam uz je a dieta by najpravdepodobnejsie aj tak ochorelo. No nikdy tymto tvrdenim nepresvedcim cloveka, ktoremu po ockovani ochorelo dieta, to mi je jasne..a prave preto budu vzdy dva tabory. Mne sa zda uplne najdolezitejsie prave to, aby sme bojovali za ten individualny pristup a hlavne komplexnejsie vysetrovanie dietata pred podanim vakciny..

adsumus
21. apr 2013

Ľudia nová správa. Už tam navrhujú dočasné povinné očkovania, aby dokázali bojovať s nákazou. Momentálne 808 prípadov.