Osýpky v Anglicku
7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...
@adsumus Ja sama som sa bez očkovania proti hepB dožila dospelosti, pritom som bola aj hospitalizovaná v nemocnici, aj sme sa na škole pohybovali v potenciálne rizikovom prostredí. Keď budú moje deti dospelé, nech sa rozhodnú, proti čomu sa chcú dať zaočkovať.
p.s. aj inkefcia CMV či EBV súvisí s karcinogenézou, ako aj mnoho iných vírusov atď.
Máme veľmi zlé správy z Veľkej Británie, chlapík, ktorý zomrel počas epidémie osýpok vo Walese, zomrel, bohužiaľ, na masívny zápal pľúc, ktorý mu spôsobila infekcia osýpok. Jeho imunita bola v čase infekcie osýpok oslabená, pretože prechádzal detoxikačnou liečbou, kvôli problému s alkoholom. Prosím, nepíšte, že si zato môže sám. Ktokoľvek z nás môže mať z nejakého dôvodu oslabenú imunitu.
Kamoskin syn mal osypky ked mal 3 mesiace. Tu na slovensku. Dokopy nic mu nebolo. Osypky mozu mat komplikacie,ale co ja viem tak vacsinou sa jedna iba o beznu detsku chorobu,ktoru deti dobre zvladaju.
@zuzkat1 Dôsledkom ochorenia môže byť veľmi vážne ochorenie, ktoré sa prejaví až o niekoľko rokov. Aj toto dievčatko následkom ochorenia v utlom veku na osýpky, zomrelo o 13 rokov neskôr. Choroba sa volá SSPE.
http://justthevax.blogspot.sk/2013/06/micha-is-...
@adsumus moja ma zatial vsetky ockovania a tiez sa obavam ze dosledky sa este len dostavia.
Nasa generacia prekonala,mumps, rubeolu, osypky aj hnacky aj vsetko mozne a zijemd (urcite Existuje promile deti ktore neprezili) no dnes je moderne strasit beznymi chorobami a radsej sa nechat vrazdit vakcinami.
Nie dnes je moderne verit tomu co je na internete..namiesto toho co je v odbornej literature.... dnes je moderne verit v konspiracne teorie typu vakciny nas vrazdia...namiesto toho co uz sme sa mohli naucit s dejin a to ze vysoko infekcne choroby su z viacerých dovodou vazny problem....dnes je moderne týmito faktami pohrdat a oznacovat taketo choroby za bezne... pretoze ak dieta na ma v desnej dobe SR osypky tak su to max mitigovane z ockovania.(reakcia).. pretoze uz par peknych rokov tu osypky nemame.... takze toto je moderne.... toto co tu pise slecna nado mnou je hnusny darwinizmus... kde brezivaju len ty silnejsi.... ty co maju problemy si s infekciou neporadia tak hravo.... nehovoriac ze generacia nasich rodicov mala imunitu kdesi inde... my sa s nimi nemozme porovnavat a to iste plati o nas a nasich detoch....
@sirinka velké rozdiely su koli zivotnemu stýlu ktorý je rozdielny... nasi rodicia v dectve behali po lukach a hry travili na vzduchu (nehovoriac o zivote nasich starych rodicov) nasa generacia sedi za kompom..a to je este nic proti buducej generaci u ktorej pozoruju uz tzv digitalnu demenciu ...dalsia vec preco si myslim ze mame imunitu na inej urovni je koli vyvynutejsiemu zdravotnickemu systemu ktorý sa snazi riesit- liecit kazdy problem.... len tak v skratke jeden z dovodov (je ich samozrejme viac) ....priklad deti v dnesnej dobe vynosia aj zeny ktore by pred 3O rokmi nemali sancu... preziju deti ktore by pred 30 rokmi neprezili ani nahodou... vsetko si to kdesi pyta svoju dan....
@adsumus z toho malo info, co sa v clanku uvadza, by som si teda nedovolila robit ziadne zavery. Nikde sa nepise, kolko ten maly (je to chlapec, nie dievca) mal, ked sa 'akoze' nakazil, ci nebol v tom case prave ockovany na osypky, kedze vacsinou sa pri tejto chorobe nakazia deti do 2 rokov.... a ide o mutaciu virusu, cize nieco sa v jeho tele dialo este pred tym, nez sa nakazil. Takze si nemyslim, ze je spravne robit z osypok takeho strasiaka.... SSPE je velmi zriedkava komplikacia, vaznych nasledkov po ockovani je podstatne viac....
@aliza Nič ma nenaštvalo, ja už som totiž takých prípadov čítala viac a je mi to ľuto, čo sa deje týmto deťom, ktoré nemohli byť ešte chránené očkovaním. Tu je rovnaký prípad z Nemecka. http://pediatrics.about.com/b/2013/06/26/anothe...
neexistuje použivať taketo myslienky v dnesnej dobe medzi ľudmi pretoze by sme museli prestat zachranovat nedonosene deti... prestat poslkytovat zdravotnu starostlivost..prestat pomahat postihnutym....podla hesla že zostanú len ti co su najlepsie prisposobeny.... to by bol bohuzial v dnesnej dobe hyjenizmus... pretoze mame prostriedky na pomoc... a to ze sme ich vyvinuli je tiez svojim sposobom prisposobenie sa... a druh evolucie... Uz nemusime mat dobru imunitu pretoze mame techniku ktora nam to svojim sposobom nahradza.... a mozno ani nie prirodzený vyber ale pristup k technologiam je v dnesnej dobe dolezity...
@pectore Mnohí ale neočkujú, nie kvoly tomu že sa niečo dozvedeli na internete, ale si nieco prežili so svojimi detmi. Alebo videli tieto nasledky vo svojej blizkej rodine.A nikto sa s nimi ďalej nechce zaoberať, citlivo riešit ich problém, zvažovať nasledné očkovania. Odškodniť túto rodinu......Títo rodičia sa samozrejme zlaknu a nechcú o očkovaní ďalej ani počuť.
Ďalej záleží, čo je odborná literatúra pre vás. Ste lekár alebo farmaceut? Ked niekto študuje tieto veci 5-6 rokov tak vie správne posúdiť odbornú literatúru. Dovolujem si povedať, že laik nemôže správne vyhodnotiť odborné články. Chýbajú mu základy medicíny a farmácie (biológie, fyziológie, farmakológie, biochémie.....) a vela dôležitých -chybných detailov - v "odborných publikáciách" niektorých fanatikov za očkovanie ale aj proti očkovaniu ľahko prehliadne.
Skutočný odborník sa nestavia len na jednu stranu, ale vždy zvažuje riziká na oboch stranách a na Slovensku mi takýto skutočný odborníci v lekárskej praxi veľmi chýbajú.
@jamika Veľa lekárov sa bohužiaľ bojí o svoje miesto, tak radšej sa tvária ako pštrosy. To isté je s rodičmi. Nikto nechce, aby boli všetci rodičia odborníci, to ani nie je možné. Stačilo by, keby sa k nim tí "múdrejší" správali ako k ľuďom, rodičom, ktorí majú v rukách to svoje najcennejšie - deti.
Tiež je pre niekoho veľmi ťažké prijať, že niečo, čomu verí roky, nie je pravda. Pekne to popísala dr. Eleková tu: http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
p.s.ja osobne som s odbornými publikáciami pracovala denne 😉
@bralilienka nie som doktor, ale v tomto clanku o neuroblastome sa pise, ze priciny nie su zname, skumaju sa rozne teorie, napr. vystavenie rodicov chemikaliam a pod., http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroblastoma
suvislost s ockovanim tam nie je ani spomenuta, nieto ze by bola dokazana.
@valy prečítala som nespočet odborných článkov, či v angličtine, či v akom jazyku a stále mi vychádzali toxíny v tele. to že pán Dluhopolucký napíše: príčiny skúmame, vrazilo sa toľko a toľko peňazí do výskumu, príčina nie je jasná, ale očkovanie to nie je..táto odpoved je hodná žiaka špeciálnej školy. ak neviem príčinu, nemôžem vylúčiť žiadnu príčinu. vrah neznámy, ale Jožo to nebol??? mne je jasné, čo zastaví zdravý vývoj nervových buniek ak to nie je vrodené. vplyv z vonka. materské mlieko? kočíkovanie v krásnej prírode? milujúca matka bez stresu?
niekto zjavne nechce zistiť tú príčinu neuroblastómu, teda potvrdiť, čo zistené dávno majú. sú to toxíny. či v epidurálke, či vo vakcínach...ale toto im nehrá do kariet. ale onkológovia to chvalabohu vedia, len čakám na hrdinu, ktorý to naplno vykričí.
@bralilienka jasne, takze priciny nie su zname, ale odporcovia ockovania su si isti, ze je to ockovanie, aj ked nemaju uplne ziadny dokaz. logika nadovsetko.
@valy onkológovia sú odporcovia očkovania? dakujem, že sa snažíš nájsť príčinu Alickinho trápenia, vidím, že si veľmi empatická a máš veľký prehľad. vikipédia robí aj z laikov vedcov, či lekárov...
ja hovorim objektivne, ze pricina je neznama a teorii je vela, ziadna nie je dokazana. to nema s empatiou nic spolocne, pozri si moj predchadzajuci prispevok.
@valy príčinu iba potvrdiť nechcú, nie že je nemajú zistenú..empatiu voči našej malej od teba cítim v tom, že máš snahu za 3 minuty dokázať z vikipédie, že očko nie je príčina neuroblastómu. takíto empatických je 80% pediatrov. najlepšie by povedali, že ani ten vpich nie je z očkovania...takých odborníkov máme plné krčmy. vidíš, ani si nemusela do školy chodiť. stačí ti vikipédia. maj sa a viac sa uč a z rôznych zdrojov.

@sirinka Asi si nepochopila to, čo som ti napísala, že ročne je stabilný počet nových prípadov 13 až 15 na 100,000 obyvateľov, to znamená, že na vine je niečo iné nie očkovanie. To by muselo zasiahnúť oveľa väčší počet detí. Nikto nevie prečo sa vyskytuje rakovina. ja si to dávam do súvisu napr. s azbestovou skládkou, ktorá bola v Bratislave vedľa kúpaliska.