icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

erikasadek
Odpoveď bola odstránená
pectore
autor
19. apr 2013

@sissy27 tak to vies o osypkach asik ...

adsumus
19. apr 2013

@erikasadek Nechápem čo ťa tak rozčúlilo. Pre mnohých rodičov, či už zaočkovaných alebo nezaočkovaných detí alebo dokonca chorých detí je táto informácia veľmi dôležitá. Čítala som príbeh jedného pána v Londýne, ktorý prosí rodičov aby si dali očkovať svoje deti, pretože jeho syn prekonáva leukémiu a ak by ochorel na osýpky tak to jeho imunita nezvládne a zomrie. V jeho okolí je veľa neočkovaných detí, tak preto musí byť s chlapcom doma aby mu neumrel. A netreba tvrdiť, že osýpky sú brnkačka, práve je tam jedno úmrtie u 26 ročného chlapa spájané s osýpkami. Netreba sa rozčuľovať, ale rozmýšľať a brať všetky informácie do úvahy.

pectore
autor
19. apr 2013

tak inac.... AKO VIDITE neockujuci rodicia nedokazu pochopit text uvedeny v uvode..... takze koho bude problematika skutocne zaujmat budeme o nej informovat v tejto skupine : https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ ..tu nam bohuzial agresivne prejavi zo strany AV neumoznia vytvorit priestor bez ich pseudonazorov.... koho zaujma skutocna oficiana veda a nie altrenativana propaganda "naturalnych" doktorov lobujucich za svoju fylozofiu liecenia...takze mamicky ktore mate k tomu co napisat ste vítane... a hlavne uvitame priamo nejake info s UK ....

erikasadek
19. apr 2013

@adsumus mna nerculilo nic len arogancia tvojej kamaratky , pyta si odpovede dame jej ich a hned uraza....
kto chce citat , v pohode, ale nech tu nepise ze sme slepe ze vieme hovno!! a podobne alebo rovno neprispievajte do tejto temy!!!!!!!
iank niiesom vobec rozculena len si klopkam po cele z neiktorych ludi.... nic viac..

erikasadek
19. apr 2013

@pectore na tvoje margo ja som ockujuci rodic!!!!! ale rozumny,vsetko z meirou a nie slepo!!!!

pectore
autor
Odpoveď bola odstránená
erikasadek
Odpoveď bola odstránená
pectore
autor
19. apr 2013

@erikasadek to dufam ze nikdy viac..prosim zapametaj si to....co si tu napisala.... a zober si zo sebou dalsich co neockuju...hm?

adsumus
19. apr 2013

@erikasadek Ono treba sa možno aj nad tým zamyslieť, či nahodou tie epidémie nesúvisia s odmietaním očkovania, tak ako to opakovane naznačujú rôzne inštitucie aj media a za povšimnutie hádam stojí aj skutočnosť, že veľmi veľa rodičov sa pod vplyvom osýpkových epidemií predsa len rozhodne dať detičky zaočkovať. Nie len stále dookola tvrdiť ja som prekonal a nič mi nie je.

samara1609
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
19. apr 2013

inak ja stale cakam na tie mamicky z tych postihnutych UK oblasti, kedy sa ozvu a podaju info o tej velkej epidemii...ako vazne.....(sorry, ze sa zapajam, ale mna to zaujima) a nakolko je forum verejne, nebude mi nejaka asi podbelom nadopovana zena rozkazovat co mozem a co nie..... ale pockam na tie mamicky...... 😉

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. apr 2013

@bralilienka
@sorciera24 Dievčence, brzdite a neprenášajte tému do osobných útokov, ja som si už nato celkom aj zvykla a nevyprovokujete ma k podobnému správaniu. Tá situácia je podaná v anglických novinách, bežná tlač. Ludia to tam riešia, veľa takých, čo zaočkovaním svojho dieťaťa.

Pre nezainteresovaných, nikto nás neplatí, sme tu sami za seba a hovoríme, čo si myslíme.

bralilienka
19. apr 2013

my riešime zasa naše deti dokaličené očkovaním. na Slovensku je epidémia detí s nežiadúcimi účinkami po očkovaní a to sa nepíše ani v slovenských novinách. tak musíme upozorňovať takto. pectorenkin spôsob komunikácie je úbohý. pošlite ju na školenie. robí hanbu vašej sekte.

adsumus
19. apr 2013

@bralilienka Kľudne prispej aj k téme.

nae
19. apr 2013

@pectore Každý rok býva epidémia napr. chrípky aj u nás, zaujímavé, že to ťa netrápi. Keby si úvodný príspevok napísala slušne, a nie agresívne, zdržala by som sa komentára. Ale uznaj, že takéto detské určovanie pravidiel, to som si nemohla nechať bez reakcie. Je to naozaj smiešne. Téma by tiež mala byť zaradená v inej kategórii, ale neva, nech žije sloboda.

bralilienka
19. apr 2013

@nae ona je veľmi sčítaná. na birdzi robila prieskum, či by zjedli vlastné hovno 😀 inteligentné sčítané dievča. a skutočne hanbu robí vakcionalistom. ja by som jej za také príspevky nedala ani cent. aj tak mám pocit, že kope za nás, pretože pochybujem, že niekoho presvedčila. ona pôsobí odpudzujúco ako biolit

kvieta
19. apr 2013

Neviem, prečo dvíha tlak táto téma ľuďom, ktorí neočkujú a nerešpektujú, že asi fakt nemajú k tomu čo povedať.
Ja som bola tiež v jednej verejnej diskusii upozornená, že to nie je priestor na diskusiu pre očkujúcich, slušne som sa ospravedlnila, že som to nepostrehla, pretože to nebolo jednoznačne napísané v téme a viac som tam neprispela... Mám nájsť link? A je pravda, že ak aj niekto by rád niekde prispel, vďaka útokom a arogantným odkazom a odporúčaní radšej neprispejú. Čo je tu nepochopiteľné?
Ak sa niekomu nezdá košér táto téma, tak isto sa mu môže zdať aj téma o tom, koľko tu je neočkovaných detí, detí s NÚ a pod. Treba sa tam pozrieť, koľko a čích príspevkov je mazaných a upravovaných a prečo.

kvieta
19. apr 2013

@bralilienka Nie sme sekta, sme očkujúce matky, za pectorku sa nehanbím... hanbila by som sa na mieste tých, čo lajkujú príspevky svojich najvyšších v znení, že by nechal obesiť niekoho, že doktori sú nacisti a pod. Tiež si to myslím likla...

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
nae
19. apr 2013

@adsumus U nás tiež bývajú často takéto správy. Momentálne "fičí" TBC. Chrípka sa už berie ako bežná vec, aj keď úmrtia na chrípku sú časté, aj následky (ochorenia srdca apod.).
Ale k téme: ako som už viackrát písala, pred polrokom sa rozšírili osýpky aj napr. vo Viedni v jednej školke. Zaujímavé, že o tomto na Koníkovi nepadla ani zmienka. V meste, kde je masívna migrácia ľudí každý deň a očkovacia povinnosť dobrovoľná. Všetko je to len o tom, ako takéto správy podajú médiá.
Úmrtiam dospelých na takéto ochorenia sa nedivím - jedná sa o ochorenia, ktoré sa kedysi prekonávali v detstve. V dospelosti majú často tieto detské ochorenia vážnejší priebeh a nie je to žiadna sranda.

Na margo pána, ktorého syn má leukémiu - je to riadne brnkanie na city. Takto chorý chlapec má imunitu v háji a je preňho hrozbou aj obyčajná nádcha, nielen osýpky. Je normálne, že pokiaľ je v akútnej fáze ochorenia, v liečbe, alebo aj krátko po nej, je oslabený (podľa článku už podstúpil chemoterapiu) a vyhýba sa bežnému styku s možnými infekčnými osobami.

Nemusíme to banalizovať, samozrejme, pri každom ochorení možu vzniknúť komplikácie. Ale táto téma je očividne na to, aby bola dokázaná "agresivita antivakcinačnej skupiny". Je mi to šumafuk.

bralilienka
19. apr 2013

@nae a nemá ten malý leukémiu z očkovania ako deti na onkológii na Kramároch?

nae
19. apr 2013

@bralilienka Neviem, nepoznám očkovací kalendár v UK, spýtaj sa zakladateľky témy 😉 (ten chlapček je 6-ročný)

kvieta
19. apr 2013

@bralilienka Ja mám rešpekt voči všetkým, ktorí dokážu svoje nešťastie prežiť a ešte dokážu o tom hovoriť. Ale voči všetkým, ktorí sú slušní a neurážajú. Je tu pár takých. Ty k nim nepatríš.

bralilienka
19. apr 2013

@nae no na Kramároch sú deti do takého veku. a všetky sú očkované proti osýpkam. majú šťastie ☹

adsumus
19. apr 2013

@nae Určite nikto nechce dokazovať nijakú agresivitu, tá epidémia je skutočnosť a možno sa niekto chystá do UK so svojim dieťaťom, tak aby vedeli, čo sa tam deje. To je všetko, netreba si to hned brat osobne.

rose1988
19. apr 2013

@adsumus a ten pán potom naoplátku keď sa sa stane niečo dieťaťu po zaočkovaní, cukrovka, autizmus alebo iné autoimunné ochorenie tak to vynahradi tomu rodičovi ako? peniazmi? no nemyslím si že by to akým kolvek spôsobom dokázal. Každý rodič sa musí rozhodnúť sám. Ak by tá epidémia bola pravdivá tak by ponúkali jednozložkové vakcíny, skôr si myslím že vakcinačný business vykazuje nižšie zisky. No možné je všetko doknca aj to že štátne orgány raz budu hovoriť pravdu a my im raz naozaj uveríme 🙂

bralilienka
19. apr 2013

@kvieta rešpekt u teba nechcem mať. ja si vyberám ľudí, o ktorých stojím. a ty si vážiš len tých, čo s tebou súhlasia. vieš, ale sú aj ľudia čo si nemusia nikam chodiť pre názor. niekto si ho vie aj vytvoriť sám. pá

nae
19. apr 2013

@adsumus Nemyslela som teba 😉 Ale ok, každá informácia dobrá. Aj minule som zisťovala pre jednu pani tu, čo je pravdy na tom, že je v Prahe masívny výskyt čierneho kašľa, "lebo to písali v novinách". Chystala sa tam s deťmi (neviem, či očkovanými, alebo nie).