icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

adsumus
19. apr 2013

@rose1988 Treba zavítať do nášho fotoblogu a tam si môžeš prečítať vedecké študie, ktoré porovnávajú výskyt týchto ochorení u očko a neočko detí a zistíš zaujímavú vec. Je rovnaký.

kvieta
19. apr 2013

@bralilienka Je dosť pravdepodobné, že keby sme sa stretli osobne, poopravili by sme si o sebe vzájomne názor. Ale zatiaľ vychádzam iba z toho, čo napíšeš a čo likneš. A to nie je bohviečo... Na kritiku si potrpím, od svojich blízkych ju dokonca vyžadujem. Nemám priateľov, ktorí ma vo všetkom iba ospevujú a pritakávajú. Cením si to, pretože napriek tomu, že na mnohé veci MÁME rozdielne NÁZORY, priatelíme sa roky... A verím, že aj budeme🙂

bralilienka
19. apr 2013

@adsumus myslíš výskyt čierneho kašľa, mumpsu, či rubeoly 😀 konečne máš pravdu. však ty si na našej strane. ty sektárka jedna. ide ti karta.

bralilienka
19. apr 2013

@kvieta tlieskam. niet čo oponovať. možno by to bol jediný rozdielny názor. ale zatiaľ komunikujeme len na túto tému a ja nemám rada sústavné jednostranné masírovanie mozgov. toto tu už bolo pred 20-timi rokmi.

evicka_po
19. apr 2013

@pectore mne o tom dnes mama hovorila, ze to pocula v radiu...pise sa o tom niekde?Neviem nic, najst... Je to aktualne epidemia alebo starsia?

adsumus
19. apr 2013

@bralilienka Myslím cukrovku, autizmus, alergie a iné ochorenia, ktoré AV hnutie nesprávne spája s očkovaním. Ja nie som na nijakej strane, upozornujem na nezrovnalosti v tvrdeniach antivakcinistov.

kvieta
19. apr 2013

@evicka_po Pozri fotoblog 😉 😉 😉

evicka_po
19. apr 2013

@bralilienka nemam pocit, ze pectore robi nejaku agresivnu kampan a tvoje slova vobec niesu na mieste...To vy z tej vasej skupinky fakt neviete inak reagovat, nedaj boze oponovat?? Cest vynimkam...

bralilienka
19. apr 2013

musela prísť epidémia, pretože im ostali nepredané vakcíny pred espiráciou na sklade, tak čuduj sa svete, epidémia je tu! ako aj prasacia, či vtáčia chrípka.. proste čo s veľkým nákupom, treba reklamu, alebo strašiť

marketingový ťah na vakcínu proti bežnej detskej chorobe. to nevymyslíš, to sú prachy.

evicka_po
19. apr 2013

@bralilienka a toto Vam staci ako argumet preco neockovat...

bralilienka
19. apr 2013

@adsumus
@kvieta
antivakcinisti sú ľudia. ľudia, ktorí majú deti s poškodeným zdravím vakcináciou. nútenou! ak si normálna milujúca matka, vieš od kedy ti ochorie dieťa, od kedy ti cúvne vo vývoji. ty si to chvalabohu nezažila. bud rada a mlč. vybozkávaj si svoje dieťa a bud rada, že ti neumiera. nepochopíš nič, kým nezažiješ. môžeš sa tváriť, že ti to je ľúto, ale tebe to ľúto nie je. prečo si teraz nie pri svojom dieťatku, prečo sa s ním nehráš, neuspávaš ho. čo má tvoje dieťa z tvojho chrbta každý deň zohnutého nad počítačom. preži svoj život duchaplnejšie, ako diskutovaním o niečom, čo má len 2 póly.

bralilienka
19. apr 2013

@evicka_po argument mi leží na onko

bralilienka
19. apr 2013

lúčim sa. mám rada ľudí. rozumných ľudí. tu som ich nenašla.

rose1988
19. apr 2013

@adsumus neviem prečo nezobrazilo môj príspevok, nechce sa mi ešte raz písať no napisala som ti niečo v tom zmysle. že ak sa niečo stane môjmu dieťaťu preto lebo som ju nedala zaočkovať zomriem to znamená že sa bojím, napirek tomu budem veriť ľudom, ktorý za svoj názor nezarábajú státisíce ročne.

kvieta
19. apr 2013

@bralilienka Nerieš môj čas a moje dieťa. Netrpí tým, neboj sa🙂 Viem si to správne zorganizovať🙂

vonicka
19. apr 2013

@erikasadek @sissy27 - ja vam nerozumiem, preco reagujete vobec na temu niekoho, kto je vam proti srsti. Vy mate temy proti ockovani a ked sa tam zjavi niekto s inym nazorom, tak ho idete ukamenovat ale ked si niekto pro-ockovani zalozi svoju temu, tak robite PRESNE |TO ISTE co ste predtym namietali. Ja nie som na strasne ANI JEDNEHO tabora, tak ma vynechajte z nejakych obvnovani, ale zamyslite sa nad sebou a trochu uprimnej sebareflexie by nezaskodilo.

adsumus
19. apr 2013

@rose1988 A nikdy ti nenapadlo, že keby mali farma firmy podlatiť toľkých ľudí, vedecké kapacity, lekárov, tuto ľudí na MK, všetkých pediatrov,politikov a neviem koho všetkého ešte, že sa im to vôbec nevyplatí?

rose1988
19. apr 2013

@adsumus Ked dobre viem lekári z toho dačo maju no nie som si istá, tak či onak najdes už množstvo lekárov, ktorý s nezaočkovaním nemajú problém, politici sú veľmoc chránia vyššie dobro ich zopár stoviek alebo už aktuálnejšie tisíciek autistických detí alebo horšie ako tu vyššie písala barilienka o svojom dieťati nezaujimaju. Joj ale to zbytočne budeme rozoberať možno máš pravdu ty a možno ja naštastie zatial to ešte ani jedna z nás nezistila ako tu na fore už zopár mamičiek. No každopádne je to chémia a ta pre male dietatko nikdy nemoze byt zdrava. Nie som lekar ani vedec no myslím si ze keby dávali jednozlozkovu a az po 2 rokoch bolo by to rozhode bezpecnejsie ked dobre viem v Japonsku sa tak ockuje. Očkovanie kvôli dačomu vymysleli a dokonca trufam veriť, že nie len kvôli tomu aby dakto zbohatol, no vymyka sa im to zruk dačo nefunguje, no kašlať na to lebo kým je imunita naších deti čím dalej tým slabšia, farmaceutický priemysel prekvitá. Su to prachy spinavé prachy, už to davno nerobia pre ľudí.

prevenar
19. apr 2013

@rose1988 ahojky 🙂

rad by som ta trochu ukludnil " že ak sa niečo stane môjmu dieťaťu preto lebo som ju nedala zaočkovať zomriem" ..ide o to ,ze vychadzas z absolutne zleho predpokladu ,ze vakcina pred niecim chrani tvoje dieta ..to vo vacsine pripadov nie je pravda a ak je tak na tak kratku dobu, ze sa ani neoplati o tom hovorit . daleko horsi je negativny efekt vakcinacie a to , vysoka zataz na imunitu a velmi casto nezvratne poskodenie imunity ktore prave naopak vystavi tvoje dieta roznym chorobam . o toxickych latkach / kovoch / kontaminaciach vakcin kadecim uz ani nebudem rozpravat o tom si najdes sama info ak mas zaujem .

neockovane deti su spravidla zdravsie ako ockovane... neockovanim urcite neriskujes zivor svojho dietata , prave naopak.

v pripade ,ze mas zaujem o skusenosti stoviek rodicov kt. neockuju svoje deti mozes sa mrknut na tieto informacie v nasich verejnych aj sukromnych temach. info o vstupe najdes v mojom fotoblogu.

drzim ti palce v dobrom vybere. 🙂

veriiii
19. apr 2013

@pectore mas to jedno,aj tak ti sami ludia tu budu prispievat a presviedcat!!!😝.
pred par dnami,ked som isla dat zaockovat moju dcerku-zla mama som ,ze??, tak som stretla pani,ktora k nam chodieva do lekarne a hovorila mi,ze pred 30 rokmi bola nejaka panika ohladne ockovacej latky na cierny kasel..obvodna ju presvedcila aby nedala ockovat dcerku..a zrejme takto bolo presvedcenych viac ludi,nakoniec vypukla epidemia, samozrejme jej dcera to dostala a mala dost dlho plucne problemy..asi tak...

veriiii
19. apr 2013

@rose1988 hmm, nedavno som nad tym rozmyslala,ze kto vlastne spustil tuto lavinu antiockovania..?nejaky nahnevany rodic, co mu ochorelo dieta"po vakcinacii",nejaky odporca farmaceutickych firiem,alebo nejaky vyssi mezeg?...

kvieta
19. apr 2013

@veriiii ...ešte pripadajú do úvahy aj tí čo sa dali na homeopatiu... boj o pacienta

zigzag
19. apr 2013

@veriiii keby tvoje dieta po ockovani dostalo autizmus, cukrovku, ochrnulo, alebo zomrelo, bola by tiez nahnevany rodic 😉

veriiii
19. apr 2013

@zigzag asi hej, keby som vedela,ze je to z ockovania..

prevenar
19. apr 2013

len musim upozornit , ze KAZDY nazor k ockovaniu je nazor k teme , toto je verejna diskusia cize kazdy nazor je vitany a nie je mozne si vymedzovat, ktore nazory sa budu a ktore nebudu prezentovat ..teda tak mi to bolo vysvetlene administraciou tychto stranok 😀 na to sluzia skupiny, alebo sukromne diskusie 🙂 ..len vravim.

no, ved kto ma paniku z osypok , nech bezi hned a zaraz ockovat ..aby bol "chraneny" hahaha 😀

veriiii
19. apr 2013

@prevenar tu nejde len o osypky 🙄 ..vsak mumps u chlapov v dospelosti a rubeola u tehotnych nie je ziadna sranda..

kvieta
19. apr 2013

V tejto téme pánovi prevenarovi vymedzenie témy zrejme nevadilo, keď to aj potvrdil lajkom. Potom nechápem, prečo bolo toľko príspevkov hlásených a následne vymazaných.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
a takých tém je viac...

desszi
19. apr 2013

Nie je nic jednoduchsie ako si zalozit sukromku s danou temou a hotovo. Lenze zrejme cielom nebola skutocne diskusia na danu temu, ale opat zbytocna provokacia alebo vyvolanie pozornosti? Na temu ockovania bol dlho klud respektive sa viedli normalne diskusie a su jednoducho ludia co pozornost potrebuju, tak zalozia temu.

kvieta
19. apr 2013

Alebo si oživia starú tému🙂...

prevenar
19. apr 2013

@veriiii ..no tak v dalsom zivote sa budes musiet narodit na planete, kde neexistuju choroby ..lebo od tychto ti vakciny moc teda nepomozu. 😝

sranda je ,ze mumps do dospelosti posuva VAKCINACIA ^^ ..preto sa to vola "detske" choroby, aby ich deti prekonali v DETSTVE a mali dozivotnu imunitu .

..ale v zasade , nechapem preco ta to vlastne trapi, zaockujes a mas pokoj 🙂 ..este ti aj zatlieskaju. ochrana jak howado 🙂