icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

valy
20. apr 2013

@nae o tom znovuinfikovani sa rubeolou, porovnavaju ak spravne citam imunitu vyvolanu ockovanim a prirodzenu imunitu, ktoru zrejme ziskas prekonanim choroby, nie je to tak? takze ak rubeolu neprekonas, imunitu na nu nemas ziadnu.

nae
20. apr 2013

@adsumus Nie, nedala by som očkovať nikoho z rodiny. Akákoľvek vakcína ti nezaručí okamžitú ochranu, to vieš.

nae
20. apr 2013

@valy áno, pokiaľ rubeolu neprekonáš, nemáš na ňu "imunitu". To však neznamená, že je to fatálne. Očkovania existujú len proti zlomku infekčných ochorení, ktoré existujú.

adsumus
20. apr 2013

@valy Ono je to fatálne len pre tehotné ženy a ich nenarodené deti, inak pohoda.

veriiii
20. apr 2013

@stanislava2 tak, tak a mnohe mamicky co sa chytia tu prezentuju cudne nazory,ktore nemaju ani logiku ani vedecke podlozenie..a hlavne ze jedna a ta ista osoba tu robi najvacsie bububu!=prevenar.=prepac,dakto to uz musel povedat!1..fotoblog zalozeny na antiockovacej kampani, rada by som vedela,co admin na to!ak chces pomoct,je to ok,ale mne to uz pripada chore, a zvlastnem ze tvoj fotoblog nie je o nicom inom...ak chce niekto neockovat,tak si najde co hlada,ale ty vyslovene vyvolavas paniku...

veriiii
20. apr 2013

@nae ja som prevenarovi prilozila krasny clanok o rubeole-rubeola moze byt aj fatalna pre urcite komplikacie a nielen to....asi by sa ti nepacilo,keby sa ti narodilao vnucabez koncatin alebo s mozgovou poruchou...

veriiii
20. apr 2013

@nae rubeola je rizikova v produktivnom veku-vacsina ludi si drzi imunitu od ockovania v ramci produk.veku......

valy
20. apr 2013

no lenze ked sa nedas zaockovat, tak nemas ziadnu istotu, ze sa neinfikujes prvykrat prave pocas tehotenstva, co asi nebude ktovieco. pri opakovanej infekcii je mensie nebezpecenstvo nasledkov, kukni napr. tu
http://www.deafblind.com/measles.html

erikasadek
20. apr 2013

@valy vo frnacuzsku sa uz roky rokuce ockuje na MMR od 9 mesiaca!!!!! takze tato info je fakt cudna... 😉

MMr nie je povinne v fr.. 😉

na ine odpovede cez ip ani neodpovedam nestojite mi zato... 🙄

xlucia
20. apr 2013

@monika15 co mam natetovane???? ak sa pytam kto moze a kto nemoze prispievat?????? ty sa nauc citat

pectore
autor
20. apr 2013

@nae..ty si naj genius.....este ze si tu .... rovnako ako ked ju prekonas a niesi zaockovana... vsak.... to je zaujmavosti.... a istoty.... ako aj to ze nejde dostat kiahne 2X a su aj taky....

adsumus
20. apr 2013

@valy Môžem sa opýtať, kde bývaš? Si písala, že ti nevezmú dieťa do školky ak nie je zaočkované, ma zaujíme, že kde to tak je.

zuzanockamt
20. apr 2013

prosim vas, pekne ... nechce sa mi citat 7 stran hlupych dotahovaciek ... ozvala su uz aj nejaka zienka z Uk, ktora ma realny pohlad na danu situaciu a neohana sa tu stale nejakymi studiami?

adsumus
20. apr 2013

@zuzanockamt Reálny pohľad máš v novinách napr. tu

http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

25 ročný chlap, ktorý zomrel mal osýpky, presná príčina sa zisťuje.

adsumus
20. apr 2013

Alebo tu: počet chorých stále rastie.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

sorciera24
20. apr 2013

@zuzanockamt zatial nie, teda ozvali sa 2, ale nie z priamo z Wallesu, takze nic konkretnejsie nevedia....

adsumus
20. apr 2013

Len sa tak opýtam, v ramci čakania, neočkujúcich spoluobčanov, či vôbec považujú za rizikové vybrať sa v tomto čase na výlet do Wales alebo by radšej teda nikam nešli?

zuzanockamt
20. apr 2013

@adsumus urcite isli 🙂 ... budovat imunitu 🙂 ... podla ich nazoru je to predsa neskodne, vsak ako chripka 🙂 ... odpustte mi ten vyrivacny a ironicky ton 😉 🤐

stefi76
20. apr 2013

@pectore zbytočne tu budeš o tom písať, tieto stránky navštevujú ľudia, s ktorými sa nedá o tom diskutovať, všetci sa presvedčíme o 10-15 rokov kto na očkovanie - neočkovanie doplatí, čas to ukáže.

stefi76
20. apr 2013

@nae žiadna vakcína ti neposkytne okamžitú imunitu, tá sa vytvorí za cca 14dní od očkovania, okamžitú imunitu ti poskytne pasívna imunizácia protilátkami a nie antigénmi.

adsumus
20. apr 2013

Tuto dokonca priamo obvinuju antivakcinistov za túto epidémiu (nechcela by som byť teraz v ich koži).
http://www.rawstory.com/rs/2013/04/19/anti-vacc...

zuzkap2
20. apr 2013

@adsumus nie nedala by som ockovat

a nic v zlom, ale v UK maju kazdy rok epidemie osypok,len nie zakazdym sa o tom tolko pise

pectore
autor
20. apr 2013

v dnesnej dobe..v civilizovanom svete su epidemie chorob ktore na slovensku pozname pomaly len z knizok.... Epidemie chorob ktore su bezne v zaostalej afrike.... Treba sa zamysliet preco....

renatka100
20. apr 2013

@adsumus
@pectore
Stale tu hovorite iba o chorobach proti ktorym je mozna vakcinacia ale co choroby proti ktorym sa ockovat neda? Minuly rok sme isli do Talianska a dcera vtedy 1,5 rocna si zo Slovenska priniesla virus ruky nohy usta. Po prichode do Talianska dostala 40 teploty hnisave vodnate vyrazky mala na rukach nahach a ustach a vnutri ustnej dutin, teploty sa nedali nicim stiahnut boli sme tam aj na pohotovosti kde taku chorobu pravdeopobne este nik nevidel a je otazne kolko ludi sme nakazili! Takze obavy o to ci ist do Walesu alebo nie ked tam zuria osypky su uplne neopodstatnene nakolko aj na Slovensku mozete dostat cokolvek o com sa vam ani nesniva! Podotykam ze sme uplne normalna cisto zijuca rodina.

erikasadek
20. apr 2013

@renatka100 poznam, je to pribuzne, kiahniam;;; tu v fr tiez casta choroba a dostat ju mozes par krat v zivote nerobi sa imunita, ked ju clovek dostane

plny suhlas s tebou, su ine choroby, ktorych sa bojte naprikald

Chikungunya dostanete ju v tropickych krajinach prenosna komarmi , dokonca aj na nasom kontinente su pripady. ockovanie a lieky neexistuju..;

ja neviem moja generacia vsetci sme prezili osypky aj bez ockovania.; a mozme o tom svedcit ale niekomu to nestaci... ako svedectvo 😉

erikasadek
20. apr 2013

@zuzkap2 aj tu v fr je kazdorocne epidemia tiez nikto nestrasi z toho nie je to povinne ockovanie a vsetci to zatial v zdravi prezili//

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 tu je troska hacik vtom ze osýpky su skoro 100% nakazlive... o inych neznamych kadejakych chorobach sa to povedat neda...preto sa zrovna proti nim vyvinuli vakciny...koli tej vysokej nakazlivosti ktora ma ekomonicke dopady na spolocnoat....a koli tomu ze casto vyvolavaju nebezpecne komplikacie....

pectore
autor
20. apr 2013

@erikasadek vies o tom lepsie svedcia primove knihy z nemocnic.... nez skusenost jednej rodiny a jej znamych....

renatka100
20. apr 2013

@pectore mozes si precitat o tejto chorobe ktora je taktiez na 100 percent nakazliva anglicke clanky o HFMD ☹