icon

Pokuta za neočkovanie v Bratislave

andelok
22. mar 2013

Ahojte, rada by som sa spytala mamin, ktore sa rozhodli neockovat, aku vysoku pokutu platili v Bratislave. Dostali sme predvolanie, tak chcem vediet, kolko asi mozeme cakat. Dakujem!

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. okt 2017

@teegreen nie a ty si? 😨

mucilienka
22. okt 2017

@adsumus zaujimalo by ma tvoje vzdelanie
v skupine znamych, ktori dalej neockujeme z dovodu vedlajsich ucinkov sme vsetci vysokoskolsky vzdelani, dokonca su tam 3 lekari, jeden je detsky chirurg vo veku 46r.
Niekto to tu napisal - neda sa masovo ockovat ci neockovat. Ale treba pred ockovaniami podrobne vysetrenia ako napr. v Nemecku uz robia. Pretoze cast populacie ockovanie zvladne a druha naopak nie. Vtedy sa objavuju vselijakw vrodene veci, mutacie, autoimunitne zalezitosti...atd.

adsumus
22. okt 2017

@mucilienka kukni si moj profil, moje vzdelanie nemá nič spoločne s medicínou, som len rodič ktorý odmieta nezmysly antivaxu, ak by neklamali a nebalamutili tuná rodičov, nereagujem. lekárom proti očkovaniu v zahraničí odoberaju licencie. že klamu pacientov.

moonlight1210
22. okt 2017

@son1cka ten obklad sa povodne nerobil tak, ze sa natries horcicou a potom to osprchujes. To je aj na mna divne pouzitie.

maciatkolulu
22. okt 2017

Ja neviem,ale nazov temy je uplne iny....😉

mucilienka
22. okt 2017

@adsumus tvoj profil nesvedci o nicom.. anonymny profil kohosi. takym sa vsade prispieva najlahsie, vsak?

adsumus
22. okt 2017

@mucilienka antivax sa mi už vyhrážal na živote aj mojmu dieťaťu, ludia za očkovanie si musia držať určitý stupen anonymity, chápeš, to tiež o niečom svedčí, však ano? inak načo sa informuješ, ked potom odmietneš veriť informácii, tak sa nepýtaj zbytočne, šetri čas sebe aj mne. a poprosím rešpektujme temu, pokuta dobrá vec, zlá, zbytočná? podla mna by mali deti, ktoré absolvuju celú prevenciu dostať pred nástupom do školy peniaze od štátu, tak 2500 eur pretože pokutovať odmietačov je zbytočne a nič nerieši.

aristka
22. okt 2017

@mucilienka ked uz ta trapi jej profil ,pozri sa na svoj ...inak pokial viem kazdy tu ma pravo vystupovat anonymne a prispievat tak ,aby dodrzoval pravidla fora ...to ci ma niekto vysoku skolu ,nema ziadny vypovednu hodnotu ak prispieva do temy o ktorej nema ani sajnu a propaguje tu rozne sarlatanske nazory ci stranky ....to ,ze vy podliehate nazory nejakeho av iteckara ,je len Vas problem ,ale on plakat nebude ,pretoze on si dieta zaockoval .

evittam
22. okt 2017

@aristka Prepáč, ale musím... Este,ze ma nejakú "výpovednú hodnotu" tvoje tvrdenie, že pracuješ v zdravotníctve a vystupujes tu tak,ze len ty máš pravdu a ostatní sme hlupaci co sa riadia ITckarmi. Ale tiež nikto nevie co si zac....😉

mucilienka
22. okt 2017

@adsumus
@aristka to ako vy dve respektujete temu? chodte uz niekam, pretoze s vami diskutovat sa naozaj neda. mimochodom zacali ockovat proti novemu kmenu chripky, ze by ste isli? nestracajte cas😉

aristka
22. okt 2017

@evittam ja pracujem v zdravotnictve a to mam niekde na profile ,
@mucilienka ja viem ,ze tazko sa diskutuje ,ked nevies odpovede a ani to ako protein virusu ,moze sposobit neplodnost ...co je pre mna absolutne nepochopitelne ako je to mozne.

evittam
22. okt 2017
evittam
22. okt 2017

@aristka Preco ti mám verit? Preto lebo to mas niekde v profile? A prečo by si ty mala mať pravdu co sa vakcin tyka.. Len preto lebo podla profilu pracujes v zdravotníctve...

mucilienka
22. okt 2017

@aristka ockovanie proti HPV virusom sposobilo uplne zastabenie menstruacie a nedozrievamie vajicok vo viacero pripadoch. islo tiez a skory nastup menopauzy, zmenila sa stielka maternice a pod. mojej kolegynky dcera sa liecila po ockovani na neplodnost a lekar jej potvrdil, ze moze ist aj o nasledok tohto ockovania, pretoze neziaduce ucinky nie su dostatocne zname
v ockovacich latkach nie su skodlive len virusy, ale i tazke kovy, pomocnea ine latky, o ktorych farmaceuticke spolocnosti mlcia.

mucilienka
22. okt 2017

... a ked uz na nas tolko utocite. pozrite sa na vec nasim pohladom: nebolo by jednoduchsie aj pre nas dat dieta ockovat, masovo a bez rozmyslania... potom mat pocit ako vy, ze je dieta chranene, a nic da mu nestane...namiesto toho ako zapasime s odstranovanim vedlajsich ucinkov, bojujeme s uradmi a lekarmi. vsetko nas to stoji neskutocne peniaze a sily...
rada by som isla aj ja k pediatrovi, nechala opichat dieta a spokojne odkracala domov...

lacibo
22. okt 2017

@andelok prepáč možno tu veľa mamičiek teraz " pobúrim", ale ja veľmi nechápem, prečo keď ste už začali očkovať nechcete teraz tretiu Hexu a ani MMR ?..veď to nemá logiku..moja malá má už skoro 16 mes. .je po všetkých povinných očkovaniach a úplne o.k., po MMR najlepšie!!..žiadna reakcia, asi raz mala trošku zvýšenú teplotu, zvládli sme bez paracetamolu..nechápem toto šialenstvo / neočkovať ! /po internete,..jediné, čomu verím je to, aby die´ta bolo úplne zdravé v čase očkovania..to je dôležité!!

andelok
autor
22. okt 2017

@lacibo ešte raz opakujem, téma je založená v roku 2013, čiže úplne neaktuálna a odvtedy je veľa veci inak. To, že tu ľudia stále diskutujú, už nie je moja vec. Vsimaj si prosím dátumy.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. okt 2017

@teegreen vylieč si svoju paranoju?, inak budeš mať na svedomí životy nevinných detí, ja nemám žiadne ine nicky, daj sa liečiť, v dobrom ti radím.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. okt 2017

@teegreen ešte raz nemám žiadne iné nicky a som mamina, ktorej sa nepáči, že nám antivax klame a v dosledku jeho klamstiev zomieraju ludia, prosím ťa zdrž sa osobných utokov voči mojej osobe. píš k teme, nie o mne. za pochopenie vopred dakujem.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
mucilienka
22. okt 2017

@adsumus jedina kto tu osocuje si ty!
aku sme my antivax? koho na co nabadame?
paranoja ze ti chcel niekto ublizit kvoli ockovaniu🙏 o moj bize!

adsumus
22. okt 2017

@mucilienka nie, žiadna paranoja, priamo sa mi vyhrážali, mám to aj uložené niekde, antivax nie je nadávka, je to normálne slovo, dokonca aj v slovníkoch,sú to ludia proti očkovaniu, čo je natom akože urážka? antivax napáda dokonca ja rodičov detí, ktoré zomreli na choroby, dokonca kradnu ich zdravotne záznamy a zverejnuju, ak zomrie dieťa po očkovaní, ked ho vlastná matka zabije, povie že to je z očkovania, antivax ide a zistuje a neváha zverejnovať osobne udaje zosnulého drobca, a tak dalej a tak dalej. vid príspevky vyššie ktorá ma tu verejne osočuje že mám ine nicky, načo to robí? zhovaduje a utočí, ja sa bránim iba tým, že poviem, že to nie je pravda.

maciatkolulu
22. okt 2017

@adsumus mas to ulozene niekde???? Podla mna kebyze sa ti niekto vyhraza likvidaciou a aj tvojmu dietatu,ci detom,tak dobre vies,kde to mas a riesis to,ale ok celkom nebudes.... Ako fakt nic v zlom,ale toto co tu predvadzas je naozaj trochu divne....

adsumus
23. okt 2017

@maciatkolulu ako by som to mala riešiť podla teba? ako mám riešiť, že sa mi anonynmný nick vyhráža alebo ako teegreen očiernuje ma? fakt ma to zaujíma, je to celkovo problém internetu, takpodme s tvojim geniálnym riešením. a čo je divne prečo antivax takýmto hrozným sposobom presadzuje akože dobrú myšlienku a su čoraz horší.

https://www.nbcnews.com/health/health-news/anti...

maciatkolulu
23. okt 2017

@adsumus tak ver tomu,ze policia si vie ppradit aj s anonnymi nickmi,ale to asi vies.... Vies co ma.este zaujima,ty nepracujes,nestaras sa o nic,ked mas "pod prstami" stale.nejaky odkaz 😉

aristka
23. okt 2017

@adsumus dievcata nevedia odpovedat na uplne jednoduche otazky ,tak sa rozhodli ,ze ta upalia zaziva ...to sme tu davno nemali.