icon

Povinné očkovanie - výhody a následky

delirose
14. máj 2015

Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...

Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...

Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...

ghostsgirl
15. máj 2015

@dazdovka a preco sa stale ohanas len tymto jednym odbornikom ked dokonca on sam sa vyjadril, ze je zastancom ockovania? Asi si jeho clanok nepochopila ako viaceri...

dazdovka
15. máj 2015

@seahorse27 viem ako to chodi na zapade, stale tam mame vela priatelov a vo Svajciarsku mam dve velmi dobre kamaratky, ktore si ziju fakt ze luxusne, svoje deti nedali ockovat ani jedna (jedna z nich - moja byvala spoluziacka tam pracovala pre farmafirmu)

seahorse27
15. máj 2015

@dazdovka tak si mozu gratulovat, ze ZATIAL u nich nenastala situacia ako v Nemecku...

dazdovka
15. máj 2015

@ghostsgirl pretoze jeho clanok je uverejneny v mamickam zrozumitelnej forme a obsahuje relevantne odkazy podporujuce jeho tvrdenia... Problem je v tom, ze niekto tu v teme sa ohanal, ze ma doktorat z vakcinologie a ubezpecuje mamicky, ze adjuvanty neobsahuju ziadne toxicke latky a urcite neposobia negativne na organizmus, preto som sa ozvala s nazorom niekoho, kto je vedecky vyssie a tvrdi nieco diametralne odlisne.

sardinka333
15. máj 2015

@dazdovka ok tak teda su škodlivé...čo navrhuješ? aké riešnie? dajme tomu čisto teoreticky pride sem epidemia alebo je ,,za dverami,, máš neočkované dieťa, aké opatrenia urobíš aby si sa chránila?

dekys
15. máj 2015

@ghostsgirl a ty si myslíš ze ked mas dieťa očkované, neochorie? Si kde zaspala?ochorie! A mozbo sa mu ani. Nevytvorili protilátky! A ak teraz pár ma,o par rokov nebude a bude tak isto na tom ako neockovany,akurát plný hliníku formaldehydu atd

pectore
15. máj 2015

@dekys a pojem imunitna pamet nic?,..neexistuje?...

sardinka333
15. máj 2015

@dekys aké opatrenia teda urobíš aby neochorelo? Či teda ho vystavíš nakaze lebo ved aj tak by podla teba ochorelo?

aristka
15. máj 2015

@dazdovka koľko toxickych latok obsahuje adjuvans 😀

adsumus
15. máj 2015

@dazdovka A čo ked sa Buc fatálne mýli aj so Shoenfeldom a žiadne rizko autoimunitných reakcíí po očkovaní nehrozí? Nie je nezodpovedné ťahať na verejnosť informácie, ktoré su len teoretickou možnosťou, nedokázané, nepotvrdené, čistá teoria? Už prešli 4 roky, čo s touto teoriou došiel Shoenfeld,a le tam tam aj zostalo. Nemal by dodať dôkazy pre svoje tvrdenia? Aj jeden aj druhý.

ghostsgirl
15. máj 2015

@dekys na ten tvoj prispevok jedine :D prepac inak sa neda :D a ja tu uz vazne koncim, niektori si musite zazit na vlastnej kozi asi aby ste uverili a pochopili... ale stale budem dufat, ze mozno raz dostanete rozum... pekny den vsetkym

vroni
15. máj 2015

@seahorse27, no tak nas pouc, aka hrozna je situacia v Nemecku. Som v Rakusku, priamo v "epicentre" osypok a vies co? Nic, ani pes tu po nejakych osypkach nestekne. Jasne, ze sa vyskytli, vyskytuju sa vo vacsom ci mensom mnozstve kazdy rok. Aj nejake dva tri clanky sa v mediach objavili, ze ich je tento rok viac. Ale nikto sa nikomu nevyhraza povinnym ockovanim, neizoluje neockovane deti a neboji sa vychadzat z bytu. Jo, a vakciny PREPLACA zdravotna poistovna presne tak isto ako na Sk a tehotne maju tiez kompletnu starostlivost v tehu zaradmo a este ani hajzlak a pribor si nemusia do nemocnice nosit (o moznosti bezplatnej epiduralky a moznosti otca/dalsej osoby pri porode ani nehovoriac. A ano, aj pri cisarskom) Nie, rozhodne ta tu lekar za rozhodnutie neockovat nepochvali a bude sa ta snazit presvedcit o jeho prospesnosti. Ale nie sposobom: ja som lekar, takze viem, a ty blba matka drz hubu, sak ak budu NU, tak je to tvoj problem. Pouzije na to argumenty a nie vyhrazky a invektivy. Sodoma a Gomora, na tomto zapade...
Je celkom jedno, ci ste za ockovanie alebo proti, ale pouzivajte pre Boha argumenty a nie bludy (na obidvoch stranach)!!!!!

adsumus
15. máj 2015

@vroni v nemecku zomrelo dieťa neočkované na osypy a dalšie, čo im ospyky napadli mozog po rokoch a postupne zničili celé telo, volá sa to SSPE. http://justthevax.blogspot.sk/2014/08/sadly-ano...

dekys
15. máj 2015

@sardinka333 každí vie a uz to aj vsade hovoria ze očkovanie nechrani pred tymi chorobami. Aj v médiách. Len zevraj maju ľahší priebeh co je veeeelmi diskutabilne a je to blbost to nikto nevie ako by dieta reagovalo keby bolo/nebolo zaočkované.
@ghostsgirl co mame zažiť, ako očkované dieťa ochorie na chorobu proti ktorej bolo očkované a 'lahsie' to znesie?ci co si mame zazit

dekys
15. máj 2015

@adsumus a to dieťa uz malo vek na očkovanie osypok? A pokial ja viem z originálneho článku z Nemecka,dieťa. Bolo chore na srdce atd,osypky ho len 'dorazili'.keby malo len osypky,bie je iste ci by zomrelo aj tak

denduska
15. máj 2015

@adsumus však trochu poťukaj a nájdi si nejaké kazuistiky, či čakáš, že Schoenfeld a spol. nemôžu spať kvôli tomu lebo sa ešte k tebe nedostali zoči voči aby si ich vzala na milosť? 😀 Nech sa páči jeden
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21483283 a lustrovať môžeš ďalej. Lenže to sa tebe nechce, ty radšej vyhrabeš 2 roky starý článok o smrtiacej varicelle (a tie foto radšej nekomentujem..mamička určite je normálna keď vezme malé dieťa na pohotovosť až keď má tep 200 a ešte ho odfotí hrobárovi na lopate).

pectore
15. máj 2015

@dekys to je interpretacia oidporcov ockovania..oficialne stanovisko´nemocnice je ze dieta malo chorobu ktora by ku smrti neviedla a umrelo na osýpky..ziadne dorazenie..umrelo pretoze sa nakazilo osypkami inak so svojim problemom mohlo zit ... zabili ho osypky...

adsumus
15. máj 2015

@dekys že bolo choré na srdce si vymysleli antivaxeri a keby aj bolo, bez osypok mohlo ZIT napísali to oficiálne miesta, jeho choroba ho neohrozovala na živote, zabili ho osypky a to sa môže stať každemu dieťatku, že je napríklad po chorobe, operácii oslabené a do toho dostane osypky a môže to mať fatálne následky.

sardinka333
15. máj 2015

@dekys čiže ty sa dáš dobrovolne nakaziť? Čiže nijako sa nebudeš chrániť nechávaš to na osud...
To čo vsade hovoria mna nezaujíma - mna zaujíma ako sa možem ochrániť pripadne eliminovať riziká. Tebe je to teda jedno...čo sa má stať sa stane.
Očkovanie nie len že može predchádzať ochoreniam ale može ulahčiť aj priebeh ochorenia - čiže radšej zaočkovaní s vyššou pravdepodobnostou ochrany ako nezaočkovaní s 0 prvdepodobnosťou ochrany.....
Ja ti to preložím do ludkej reči čo ti dotyčná chcela asi povedať - proste zatial si hrdinka lebo nič nikomu nie je....ale ked ochorieš raz niekedy tak zmeníš nazor. A tiež už može byť naskoro ale to iste vieš. Poručam sa....

adsumus
15. máj 2015

@denduska len sa ty nevyškieraj veľmi dopredu, kazuistika je jedna vec, ale že sa zatial nič z toho, čo shoenfeld tvrdí nedokázalo je druhá.

vroni
15. máj 2015

@adsumus, viem, citala som. Nakolko sa vsak pripady sspe vyskytuju aj v kompletne bezosypkovych zemiach, uvazuje sa aj o moznosti (aj?) ineho povodcu

adsumus
15. máj 2015

@vroni uvažovať sa môže o čomkolvek, ale ja tu mám reálne životy a smrť reálnych detí a tie nesu smrtelne následky po osypkach, čo tu nejaký ujko vypisuje, že su neškodné.

denduska
15. máj 2015

@adsumus aha, a prečo si myslíš že sa to nedokázalo? Veď tie veci sú dávno známe, nejde len o hliník vo vakcíne, ale aj iné cudzorodé..silikón z prsných implantátov atď. Stačilo by trošku otvoriť oči a hlavne myseľ.

adsumus
15. máj 2015

@denduska ten silikon už je dokonca zamietnuté, žeby sposoboval autoimunitu. https://books.google.sk/books?id=PTMTAAAAQBAJ&p... držte trochu krok s vývojom situácie, ked už.

dekys
15. máj 2015

@sardinka333 kazdy ma nejaky osud.a mozes robit hocico.a tvoje dieta ma protilatky?dala si si zistit?

seahorse27
15. máj 2015

@vroni Mozno v Rakusku je to tak, ako pises., ale v kazdej krajine maju iny system ockovania a tie iste ockovania nie su preplacane poistovnou. Ja som konkretne Rakusko nespomunela ani raz...poriadne citaj 😉 A starostlivost o tehotnu som porovnavala s UK...Mam v Nemecku kamaratov, takze viem, ze panika tam z osýpok bola dost velka...a veru, nejake deti tam aj zomreli.

dazdovka
15. máj 2015

@delirose ja sa vratim k tvojim otazkam, na nas mamicky, kedze smerovali k nam... Su tu tisicky neockujucich rodicov na fore, realni ludia s realnymi skusenostami a zazitkami z chorob beznych, aj zriedkavych, so zazitkami z postupov lekarov a zdravotnickeho personalu, aj so skusenostami zo zahranicia, bezne cestujeme s neockujucimi detmi do krajin, kde sa desiatky rokov povinne neockuje nic, alebo len ciastocne, spytaj sa, co ta presne zaujima v blogoch v skupine - Nesuhlas s povinnym ockovanim a rizika ockovania https://www.modrykonik.sk/group/1799/

vroni
15. máj 2015

@seahorse27, spominala si aj Holansko a Svajc. Mimochodom, s nizsou umrtnostou novorodencov nez na Sk. Porovnavat zdravotnictvo UK, suverenne najhorsie (organizacne) v kulturnom svete a kasat sa, ze je nieco horsie ako na Sk - no, neviem, ale kym budu lekari utekat z Sk do (zapadneho) zahranicia a nie naopak, tak to na Sk s tym zdravotnictvom take ruzove nebude. A nedozvedela som sa, kde to v tej skaredej Europe nepreplacaju vakciny, aby si mohli vakcinaciu dovolit len bohati....
V Nemecku som zila a kamaratok tam mam viac nez len par. Vacsina len prevracala ocami nad medialnym cirkusom, nejaky strach som nezachytila.

seahorse27
15. máj 2015

@vroni este raz...poriadne citaj a potom utoc...ziadnu konkretnu krajinu okrem Nemecka som nespominala 😉 Tak, kazdy sme iny...niekto chyta paniku a niekto prevracia ocami...presne, ako v tejto diskusii 🙂 Nebudem sa tu s tebou hadat o preplacani vakcin poistovnami v konkrtenych krajinach, je to bezpredmetne...aj tak sa tu riesia ludia, ktori nedavaju deti ockovat z presvedcenia a nie preto, ze nemaju prachy...ale teba ocividne bavi chytat ludi za slovicka 😉

vroni
15. máj 2015

@seahorse27, joj ano, prepac, to bola sardinka, nie ty.
A priserne ma drazdi citat bludy od "ockovanie sposobuje homosexualitu" az po "jedine mozne NU je teplota a zacervenane miesto vpichu" (to je len priklad) Alebo "inde si vakciny rodicia musia hradit sami". Ak sa ti zda poukazovanie na nezmysly chytanim za slovicka, tak ok, chytam za slovicka.