icon

Povinné očkovanie - výhody a následky

delirose
14. máj 2015

Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...

Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...

Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...

marinablue
20. máj 2015

@sisaka No lebo taka uz ani neexistuje 🙂 Myslim ze aj pro ockovacie mamicky si vdaka AV uz uvedomuju rizika ockovania atd. Pre mna je fajn ze sa o tom hovori a diskutuje. Nie som za masove oblbovanie o neskodnosti vakcin.

louvre
20. máj 2015

@sisaka Ani ja som sa s takou este nestretla.

sisaka
20. máj 2015

@marinablue to nie je tym, ze ich AV poucil, to je tym, ze to nikto netvrdil

louvre
20. máj 2015

je to zlozite rozhodnut sa v dnesnej dobe ked o vsetkom mozeme len polemizovat co by bolo keby...

evittam
20. máj 2015

@nanulka24 Tak poslednýkrát - či už zaočkuješ alebo nie - tak rovnako ohrozuješ ostatných. Lebo ŽIADNA VAKCÍNA teba ako mater ani tvoje deti neochráni pred nákazou.......

adsumus
20. máj 2015

@evittam no naprílad mna ochránila 😕 nadýchal na mna človiečik s čiernym kašlom a nič mi nebolo, nevedeli sme že je chorý, som bola akurát čerstvo preočkovaná, asi tretí mesiac.

evittam
20. máj 2015

@adsumus 😀 😀 😀 Ako si si istá, že ak by si nebola preočkovaná, tak nereaguješ tak isto........

adsumus
20. máj 2015

ináč ked si predstavím, že by som ochorela a potom mala by ť doma mesiace a prskať bordatelu na vlastné dieťa, mužaa príbuzenstvo či susedstvo, tak "dakujem pekne" antivaxu, že ma nabulíkal neočkovať sa.

adsumus
20. máj 2015

@evittam lebo od dcery (spíme spoločne) chytám každu bakteriu, ktorá k nám zavíta zo školky. a teraz "zázrakom" som nechytila čierny kašel, že? naprskal na mna človek mimo školky mojej malej, našťastie zatial tam nič príliš nebezpečné nefičí.

marinablue
20. máj 2015

@sisaka No ale aj ked to nikto tu na fore netvrdil tak nie je vylucene ze niekde sa najde nejaka dusa nestastna co si mysli ze ju ockovanie ochrani na 100%. Tu na MK nie lebo tu sa uz o tom popisala tolko ze aj kto nemal zaujem sa "vzdelat" bol par krat nechtiac pouceny. 😀

zuzulletka8
22. máj 2015

uhm..... vyjadrim sa este k teme autorky a odpoviem na jej otazku, zaroven tak podpichnem vsetky mudrlantky, ktore sa z vitaminu C smeju, ze ako moze pomoct pri chorobe....moj neockovany syn dostal minuly rok ako 9-mesacny cierny kasel (nakazeny od ockovaneho), lekari uplne pos*ali diagnozu, 4x mu stanovili nespravnu a hoci mu ako neockovanemu dali hned robit testy na CK, po mesiaci cakania na vysledky ked som urobila bordel na detskom oddeleni, tak sme z primara vypacili, ze v laboratoriu tieto konkretne testy ZABUDLI urobit a ZABUDLI odkazat, ze ZABUDLI.......asi tak.....pricom ten CK naozaj mal a takto sme zbytocne stratili mesiac, pocas ktoreho do neho lekari nadzgali 15 druhov liekov, ktore mu striedavo stav zhorsovali.....nasa pediatricka bola pocas kritickych dni na skoleni a ked sa vratila, len zalomila rukami hrozou, a vdaka jej natlakom sme do troch dni zrazu vedeli, co a ako....sama nam kazala lieky vysadit, lebo videla, ze nepomahaju, len skodia.....a ked uz som mala tusaka, ze ide o CK, tak som si prave na www.slobodavockovani.sk nasla clanok o podavani vit. C aj s navodom na davkovanie....povedala som si, ze nemam co stratit a tak som si kupila raw organicky vit. C, ziadne umele koniny....nasadila som ho malemu, a........ratala som jeho zachvaty kasla, ktore maval kazdu noc.....pred nasadenim C-cka mal za noc 15-17 zachvatov kasla, pri ktorych pravidelne zmodral, kym sa nadychol......PRVU noc po nasadeni C-cka bolo tychto zachvatov uz len 5 a ziadne zmodranie sa nekonalo.....do troch dni nekaslal takmer vobec, len si obcas zlahka odkaslal......okrem toho som mu nasadila aj fucoidanovy sirup a to bolo jedine co uzival....nasa pediatricka bola z toho mojho pocinu taka unesena, ze si to vsetko zapisala a hrdo mi povedala, ze to bude odporucat ostatnym mamickam s detmi s CK.....a ked som sa jej narovinu opytala, ci si mysli, ze by maleho ockovanie pred chorobou ochranilo, len mavla rukami, ze to si vobec nemusim nic vycitat, ze s kolegynami pediatrickami si robili medzi sebou prieskum a drviva vacsina deti, ktore ochoreli, boli ockovane (to ako teraz v Australii ten ich 300% narast CK napriek vysokej preockovanosti CELEJ populacie)......takze si tu vyprosim tieto vase posmesky na adresu vitaminov a ich podpory imunity.....och a ozaj, pneumolog nam povedal, ze maly prekonal lahku formu CK....a viem o ockovanych detoch, ktore s tym skoncili v nemocnici na niekolko tyzdnov.....dokonca viem o jednom ockovanom chlapcekovi, ktory sa vdaka tiez neskorej diagnoze Dr z toho dostaval rok.....takze ano, daju sa tieto choroby zvladnut aj prirodzenou cestou.....a najlepsia ochrana proti chorobam je silna imunita - vybudovana prirodzene, nie chemicky....pekny den vsetkym.... 🙂

dekys
22. máj 2015

@adsumus s brutalnou imunitou sa musis narodit u nas v rodine nic z toho co si pisala (alergie, ekzemy,zapaly atd) sa vobec nevyskytujú, ani z jednej ani z druhej strany. A tiez mozem veselo prehlásiť ze z celej nasej rodiny som ja ta najzdravsia (nikdy ziadna chripka,malo pramalo dajakych zapalov hrdla atd).naposledy som bola u lekarky s chorobou v roku 2005 kvoli kaslu,predtym rok 2003 tiež len kasel.mala som len ditustat.potom 1999, 1997. A ja pracujem v zdravotníctve (farm.laborant) tak chodim do styku s vselijakymi chorobami a nic mi nie je. Takze si myslím ze dieťa je po mne.

sorciera24
22. máj 2015

@adsumus vacsiu sprostost som necitala....vobec si nemusela byt nakazena (ci si ockvoana bola, ci nie (aj ked spite spolocne...uz viem, inak aspon kde je chudak tvoj muz 😀 )....a kludne si mohla byt makazena (aj po preockovani)...to je proste 50:50......a ty tu s istotou tvrdis, ze vdaka vakcine si neochorela!...prave ty! dokaz! 😀

zuzulletka8
22. máj 2015

@adsumus na cierny kasel som neochorela ani ja, a to ho mal moj muz, moj syn aj moja mama a so vsetkymi som bola v dennom styku.....naposledy som bola ockovana ako 12-rocna a trvalo asi 3-4 roky, kym sa mi rozbita imunita dala dokopy a od tej doby nebyvam chora takmer vobec, maximalne, ked sa psychicky a stresovo zatazim (skola, praca, dieta)....

sanym
22. máj 2015

@adsumus prosím ťa, ako si zistila, že ten človiečik, ktorý na teba tak drzo dýchal, mal ČK?

delirose
autor
22. máj 2015

@adsumus a neockuju proti CK iba deti?ved na vakcine pisu ze moze byt podana do 36mesiaca zivota potom uz nie su robene studie ako vakcina reaguje...ci?

dekys
22. máj 2015

a tiez užívam len prirodny vitamín C a koenzym Q10.uz dlho dlho.

aristka
22. máj 2015

@zuzulletka8 a prečo ste boli špitapy ,veď ste to mali zvladnuť doma v hojdacom kresle ,no a ako vieme čk ma štadia a asi to najhoršie stadium si odkašlalo v nemocke ,kde asi dostavalo dieťa atb a aj bez vysledku krvi mu boli podane širokospektralne atb a aj keď su malo učinne proti čk ,je možne ,že aspoň trochu zabrali a niečo zlikvidovali a choroba postupila do ďalšieho štadia ,kedy samozrejme zachvaty kašľa ustupujú ,vit.c nema baktericidne účinky a tak isto to nie je mucolitukum.....nie je to zazrak ,ale ver si ,že dieťa vyliečilo a kľudne ho do drobca na gramy pchaj....

zuzulletka8
22. máj 2015

@aristka moja draha, v nemocnici sme boli 5 dni, tam mal este uplne inu diagnozu....a samozrejme viem, ze CK ma stadia, to najhorsie ustupuje po 6 tyzdnoch.....ale nikto ma tu nebude presviedcat o tom, ze spojitost medzi podavanim vit. C a RAPIDNYM ustupom kasla v priebehu 24h je len cisto naaaaahodna....a to C-cko samozrejme nefungovalo ako liek, ale pomahalo neutralizovat toxiny, ktore pri CK vznikaju a su hlavnou pricinou problemov....s ATB sa liecia len sprievodne priznaky choroby ako zapal hrdla a pod., na liecbu kasla nemaju ziadny vplyv....a ATB dostal len uplne na zaciatku prave kvoli tomu hrdlu a potom dostaval kvantum liekov na alergie a dychanie, po ktorych sa mu vsak vzdy len pohorsilo a museli mu to rychlo vysadit....to ty si kludne ver comu chces, mne to moze byt u prdele 🙂 ja vdacim tomuto clanku za vela a ked mi to potvrdila aj pediatricka, to ma u mna vacsiu vahu ako mudre reci cudzich ludi : ) http://www.slobodavockovani.sk/news/ako-liecit-...

adsumus
22. máj 2015

@sanym @sorciera24 ty si celá 50 na 50 😀 @zuzulletka8 som dala moju skusenosť, čo narobíte? kludne si myslíte, čo chcete, ja si myslím, že som sa nenakazila vdaka tomu, že som sa dala preočkovať.
@delirose nie, zaočkovali aj mna, bol to boosterix, akurát lutujem, že som si nedala boosterix polio, ale zas tá živá vakcína, čo nás očkovali ako deti by mala dobre držať, no ved uvidíme, som sa smiala, lebo pánko, čo bol so mnou v ordinácii sa ma pýtal, či idem do Afriky, ked sme so sestričkou preberali choroby. 😀

sanym
22. máj 2015

@adsumus nechápem, ja som sa pýtala, odkiaľ si vedela, že pán má ČK

adsumus
22. máj 2015

@sanym ako ti táto informácia má pomocť?

sasa1983
22. máj 2015

Damy,len mimo temy, BTW, vitamin C podavany vo vyssich davkach (neviem kolko mg u deti) sposobuje vyrazne zatazovanie obliciek na jeho filtraciu. Sasa

aristka
22. máj 2015

@zuzulletka8 nie som tvoja draha a samozrejme znova opakujem doluj si dieťa ,čim chceš ak tvoje dieťa malo čk pri prijme mu boli robene odbery a tym padom aj leukocyty a crp a kedze ide o bakteriu crp muselo byť vysoke a aj opakovane crp ,takže dostal určite atb ,kedy sa nečaka na serologiu ,kedže ta nie je spravena za deň a prečo dostal lieky na alergiu ,asi preto ,aby ho tak nenadrapovalo od kašla ,čo pri čk je slaba utecha a ako vidim ste tí šťastnejší ,ktorym atb zabrali ,vieš keby nie ,bakterie by sa množily a toxin by sa stale tvoril a kašeľ by neprešiel a z gramov vit.by boli kila ...inak určite tvoje dieťa malo podane aj inhalacie pod tlakom ,ktore su užasne a dopomahaju k spriechodneniu dych ciest ,inak prepustili vas na reverz ,lebo dieťa vo veľmi zlom stave nikto neprepustí a duplom ak je cyanoticke od kašľa...jedine ,že by stav nebol po liečbe taky ako popisuješ...

aristka
22. máj 2015

@sasa1983 pozri si temu megaliečby vit c ,ktoru ma pod palcom vit.guru petot,budu sa ti otačať bulvy čo sa tam dočitaš

zuzulletka8
22. máj 2015

@aristka opakujem, kym sa lekari dopracovali k diagnoze CK, stanovili mu asi 3 ine dovtedy... a ATB brane prvy tyzden mu zabrali akurat tak na zapalene hrdlo, kasel sa nezlepsil ani o trosku este najblizsich 5-6 tyzdnov....a predstav si, ze dostaval aj inhalacie, po ktorych sa mu tak rapidne zhorsil stav, ze s tym museli po dvoch razoch prestat....a lieky na alergiu dostaval preto, ze sa doktori mylne nazdavali, ze mal alergiu, kedze mal od kaslania aj cervene oci....tie mu mimochodom tiez nepomahali.....kym sme uzivali akekolvek lieky, nevidela som jedine zlepsenie na nom, akurat co mu niektore este pohorsili....a neprepustili nas na reverz, predstav si, ze ho v takom dezolatnom stave pustili domov dobrovolne!! sa mnohym oci pretacali, ked videli, v akom stave sme prisli z nemocnice....tak tu prosim ta nemudruj co bolo a ako to bolo, a co mu urcite pomohlo a co urcite nie, ked ty si pritom nebola a trepes tu akurat tak svoje domnienky, ktore ti tu mozno zozeru ine mamicky, ale nie ja, co som s nim travila 24h denne....a tymto koncim akukolvek debatu s tebou....

dekys
22. máj 2015

@adsumus
@sanym Co je zle na jej otázke?si jej neodpovedala odkial vies ze mal čk.Akoze ja nechápem ty vole vies co vlastne aj ja som bola minule okaslana pánom co namal čk a som sa nenakazila!a som neockovana! :D :D

sanym
22. máj 2015

@adsumus pisala si, ze ockovanie ta ochranilo pred nakaxou CK. Tak sa normalne pytam, odkial vies, ze spominany dychajuci pan mal CK. Lebo ak si to len myslis a nemas dokaz, tvoje tvrdenie o tom, ze ta ockovanie ochranilo pred CK je nezmyselne.

adsumus
22. máj 2015

@sanym
@dekys ved mi to hádam povedal, nie ako si myslíte, že to asi viem? co vám mam dať kopiu jeho karty a miestoprísažné vyhásenie, že na mna nadýchal v čase ked bol infekčný?

aristka
22. máj 2015

@zuzulletka8 pozri čo ty napišeš je jedna vec ,len viem veľmi ako to chodí pri prijme a samozrejme možnej hospitl.,nabuduce sa pytaj prečo dostal atb ,prečo inhalacie a prečo lieky na alergiu ,nemam nejak čas ani chuť ti to vysvetlovať a ver v zazrak megadavok vit.c a nikto cyanoticke dieťa neprepustí ,to ti bohužiaľ nespapam ani z navijakom...