icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

adsumus
10. apr 2016

@vejula lebo su dve tetanove injekcie, nie choroby, jedna vytvára imunitu dlhodobu a druhá su len protilátky, pani nechápe celkom dobre, čo číta.

mb269
10. apr 2016

@adsumus
@vejula maju v tom asi dobry chaos potom ked jednym pichaju pri poranení noza a druhym nie ani ked si hrzdavym krompacov zatnu do nohy...

adsumus
10. apr 2016

@mb269 chaos tu máš ty, chlapec pracuje s mesom (zvierata) nevieme kedy bol naposledy očkovaný a či vobec, ani nevieme kedy došiel na ošetrenie aka hlboka bola rana a ako bola ošetrená a aj ine veci, nechala by som na posudeni ošetrujuceho lekára a nerobila z tohto príapdu dalakosiahle závery.

vejula
10. apr 2016

@adsumus ale ved to ja viem, že su dveproti tetanové injekcie, preto som sa pýtala, prečo aj napriek predošlemu očkovaniu proti tetanu, pričom ked hovoríš, že protilatky su prítomne i po 30 rokoch po poslednej protitetanovke ešte pichaju hotové protilatky.

mb269
10. apr 2016

@adsumus na predchadzajucej strane pises o dozivotnej imunite z ockovania proti tetnusu a tu pises o preockovaní lebo bohviekedy bol naposledny ockovaný. 😅 😅 😅 sama nevieš o čom točiš 😎

adsumus
10. apr 2016

@mb269 o akej doživotnej imunite tu píšem, prepáč ale čítaj poriadne, lebo si dosť mimo v diskusii.

vejula
10. apr 2016

@adsumus tetanus sa nachadza i v mase zvierat? Všade sa hovorí o výkaloch a nimi infikovanej pôde

mb269
10. apr 2016

@adsumus
"adsumus @mb269 mne nikto nič nepichal a mala som zašívanu hnátu, aj kopec ludí, čo poznám, to by sa nedopichali keby mali každemu pichať tetanovky a opakujem, tá čo ti pichnu ti nevytvorí doživotnu imunitu, to su len protilátky, ktore ti vyprchaju do pol roka. "

Hotove protilatky su jasna vec tie sa pichnut musia pri hlbokom poranení takze ziaden vyznam nema prvotne ockovanie proti tetanusu

adsumus
10. apr 2016

@vejula tu máš postup koho treba preočkovavať http://www.pediatriapreprax.sk/index.php?page=p...

adsumus
10. apr 2016

@mb269 prečo by nemalo?

kvieta
10. apr 2016

@mb269 ... vyprchajú do pol roka... to mala na mysli tú vakcínu, ktorá sa pichá pri úraze.

vejula
10. apr 2016

@adsumus no nič o nakazení masom som tam nenašla, jasne sa hovorí o výkaloch a pôde

kvieta
10. apr 2016

@vejula určite existuje niečo ako "smernica" pre dr., kedy tú tetanovku pri akom úraze pichnúť. Veď tiež to musia zdôvodniť. Možno existujú rizikové skupiny, ktorým tetanovku pichnúť musia, aj keď je očko status známy, taktiež aj druh poranenia.

adsumus
10. apr 2016

@kvieta tam som sa nesprávne vyjadrila malo isť o dlhodobu imunitu, nie o doživotnu.
@vejula myslím, že lekár mal dovod tvjmu bratovi dať protilátky, ale to by sme sa museli baviť s ním. brat mal kolko rokov, ked sa sekol

kvieta
10. apr 2016

@adsumus No veď si tam písala, že nevytvorí doživotnú imunitu, že vyprchajú do pol roka. To si mala na mysli pichnutie tetanovky pri úraze, nie?

vejula
10. apr 2016

@adsumus tak to už neviem presne... možno tak okolo 22 - 23???

adsumus
10. apr 2016

@vejula tak to bol daleko za desať rokmi po poslednom očkovaní v detstve.

jajka257
10. apr 2016

@vejula mama raz porcovala doma maso, a dost sa porezala, o kost a sup, uz je vpichli. Ja som slapla na hrzdavy kliniec a zapal mi stupal po nohe v priebehu 6 hodin a tiez mi pichli. Istota je istota.

buckeye
10. apr 2016

@mb269 pichaju len vtedy, ked pacient nevie kedy naposledy bol na preockovani a ako vravi adsumus su to len protilatky, inak sa tomu vravi aj pasivna imunizacia

aristka
10. apr 2016

@mb269 pisala.ze su dva druhy tetanoviek .necudujem sa .ze nechapes co dotycna pise .aj ked to napisala jasne .kedze sa problematike nerozumies.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 ...Ak nedostaneš príležitosť, vytvor si ju... Tak nejak to je, nie?😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Ty sám si tu vytváraš príležitosti a ten slogan Ti nie je cudzí😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Ja Ti už konečne rozumiem😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Ja tomu rozumiem, že zastávaš neočkovanie. Jednoducho to nemáš naštudované, nemáš dosť informácií a zotrvávaš v laickom názore,,,veríš homeopatom,,,žiaľ,,,skús sa o to viac zaujímať a viac si o tom načítať

peter952
Odpoveď bola odstránená