icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

adsumus
10. apr 2016

@katrinka8 to nebolo len 180 detí, ked sa zavadza vakcína predsa teito ukozovatele, bezpečnosť a či sa vytvoria protilátky sa studuju na tisícoch detí, napríklad infanrix hexa prebehlo 27 studii s tisícmi detí, ktorým merali protilátky a vysledky boli, že mali deti protilátky, máš to v príbalovom letáku, plus sa protilátky meraju v roznych krajinách po určitom čase a jasne, že nie na celej populácii, ale na vzorke, dostatočne veľkej aby si zistovala miera kolektívnej imunity, plus sa určuje čas na booster. robí sa to vo všetkých krajinách vysledky máš na pubmede. tot nedávno vedci merali ako dlho vydržia protilátky u dospelých proti tetanu a zaškrtu a vyzerá, že nebude treba očkovať každých desať rokov, že tie protiláátky tam su aj po 30 rokoch. čo je super a ušetrí to štatu peniaze za vakcíny.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=antibo...

evittam
10. apr 2016

@jajka257 Nepoužívam homeopatiká tak mi je úplne jedno z čoho sa vyrábajú a nie nie som antivax a ani sa na nikom nepriživujem - nauč sa čítať a nie som ani proti očkovaniu ako takému. Jediné proti čomu som a čo sa mi nepáči sú dnešné vakcíny a ich zloženie to je všetko.

aristka
10. apr 2016

@mb269 vies ja mam z teba pocit.kedze o problematike ocka vies take gulove .ze sa sem chodis len vencit aspon z tvojho pohladu a z mojho riadne strapnovat .kedze okrem invektiv ti problematika nic nehovori ..

aristka
10. apr 2016

@adsumus ockovanie tetanus a zaskrt sa predlzil na kazdych 15 rokov uz aj u nas ...

adsumus
10. apr 2016

@aristka ale to je sila, že tie protilátky tam su takmer po celý život, aj ked niekto tomu neverí.

mb269
10. apr 2016

@aristka z mojho pohladu sa strapnujes ty ked medzi očko temu pletieš umele oplodnenie tak sa uvedom. a NEREAGUJ NA MNA !

vejula
10. apr 2016

@adsumus a to kolko sa očkuje proti tetanu, že na to prišli až teraz a celý ten čas nas teda nezmyslene zaťažovali každých 10 rokov nemalou dávkou hlinika, ktorá protitetanovka obsahuje?

adsumus
10. apr 2016

@vejula tak ono kým ludia dožiju do 60 to nemáš za jeden den.

kvieta
10. apr 2016

@vejula Vieš, ono to už nie sú tie vakcíny ako pred 30 rokmi, aj tu vývoj napreduje😉

vejula
10. apr 2016

@adsumus a prečo na to bolo treba 60 rokov? Na zaklade čoho určili tu frekvenciu 10 rokov?

kvieta
10. apr 2016

@vejula A prečo neboli televízory s možnosťou pripojenia na net už pred 30 rokmi?... To fakt tomu nerozumieš? Alebo iba za každú cenu treba spochybňovať bezpečnosť a účinnosť vakcín?

vejula
10. apr 2016

@kvieta ja sa pýtam uplne normalne, bez nejakej negatívnej emocie, ak mi vieš odpovedať, na základe čoho určili tu frekvenciu, tak nech sa páči, ak nie, tak si prosim ťa odpusti tie naražky 🙂 Kto sa nepýta ten nevie, mna nahodou zaujimaju tieto informacie, ak vieš odpovedz ak nie, tak pekný den prajem.

adsumus
10. apr 2016

@vejula ako môžeš vedieť dopredu ako dlho ti vydrží imunita z očkovania, 10 rokov bol odhad, ale teraz su tu už ludia, ktorí boli očkovaní pred 30 rokmi a až u nich môžeš zistovať, či maju alebo nemaju protilátky a je fajn, že ich maju. aj uk presedlalo na 30 ročne preočkovanie, v detstve, v tricine a 60.

vejula
10. apr 2016

@adsumus tak povinne očkovanie proti tetanu je tu už od 56... A prečo ked su dokazatelné protilatky napriek tomu sa pri uraze ešte picha protitetanovka?

kvieta
10. apr 2016

@vejula Písala o tom adsumus v prvom príspevku na tejto strane. Frekvencia preočkovania sa určuje podľa toho, ako dlho protilátky v tele sú. A to sa zisťuje rôznymi meraniami na určitej vzorke zaočkovaných. Určite to netrvá jeden mesiac. Od vývoja vakcíny po jej uvedenie na trh to trvá dlhší čas.
Ak Ťa to zaujíma detailnejšie, informuj sa u výrobcu, možno Ti zašle konkrétne informácie, aký je reťazec od nápadu po vypustenie na trh.

mb269
10. apr 2016

@vejula pretoze su zevraj nejake dva druhy tetanusu a vzdy je zahadne pri poranení ten druhy typ proti ktoremu sa neockuje tak to tu jedna písala 😅

adsumus
10. apr 2016

@vejula ja neviem komu sa pichá, ja každeho koho poznám a mal poranenie, žiadnu protitetanovku nedostal. okrem toho protitetanovka nevytvára imunitu, iba ti dodá protilátky krátkodobe proti virusu.

vejula
10. apr 2016

ja neviem som z tých celých protilatok trocha zmatená. Napríklad pri prvom tehotenstve, ked mi robili krvné rozbory mala som pri rubeola aj IGG ai igM negat a prii druhom tehotenstve som mala IGG pozit. Doktor mi povedal, že hodnota IGG pozit môžu byť zaznamenané ešte protilatky z očkovania. Ale potom mi nejde do hlavy, prečo som mala pri prvom tehu tuto hodnotu negativnu. Vraj sa rubeola niekedy prekona s príznakmi bežnej chrípky, tak rozmýšlam či som medzi prvým a druhým tehu neprekonala normálne rubeolu, inak by som tomu nechapala...

adsumus
10. apr 2016

@vejula kvietu si napomínala aby nemala ironicke reakcie a sama zalajkuješ príspevok, ktorý je zosmiešnujuci, tak ako vadí ti ironia a zosmiešnovanie alebo nie alebo ako u koho?

vejula
10. apr 2016

@adsumus môj brat je kuchar, porezal sa kuchynským nožom a pichali mu 😲

adsumus
10. apr 2016

@vejula v uk rušia testy na rubeolu v tehotenstve, jedným z dovodov, su nepresne.

vejula
10. apr 2016

@adsumus a som ho zalajkovala ako podakovanie za odpoved na moju otazku.

adsumus
10. apr 2016

@vejula tak už to máš vysvetlene, dostal hotove protilátky, pre istotu, to posudzuje lekár, či treba alebo nie.

adsumus
10. apr 2016

@vejula a ty si fakt myslíš, že su dva druhy tetanus, hádam nie. 😕

vejula
10. apr 2016

@adsumus ešte som o tom nepočula, dnes prvý krat...

adsumus
10. apr 2016

@vejula ale ved to je blud, existuje iba jeden tetanus.

mb269
10. apr 2016

@adsumus opytaj sa @buckeye poveala ze su dve formy tetanoviek. takze tak či tak ked si ockovaná proti tetanusu ti aj tak pichnu dalsi tetanovku. cize samotne ockovanie je NEUCINNE aj keby sa poraníš mesiac po očkovaní.

vejula
10. apr 2016

@adsumus ktovie odkial to ta pani ma s tými dvoma druhmi tetanu 😕 ked to tu napíše ako hotovu vec.

adsumus
10. apr 2016

@mb269 mne nikto nič nepichal a mala som zašívanu hnátu, aj kopec ludí, čo poznám, to by sa nedopichali keby mali každemu pichať tetanovky a opakujem, tá čo ti pichnu ti nevytvorí doživotnu imunitu, to su len protilátky, ktore ti vyprchaju do pol roka.

vejula
10. apr 2016

@mb269 no a čo ma zarazilo, že prečo to pichaju aj ked sa človek poreže kuchynským nožom 😕 Nepoviem, keby si niekto zakopol krompačom do nohy ale kuchynský nôž