Prečo existujú antiočkovacie organizácie?
Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.
Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???
@kvieta ja sa pýtam uplne normalne, bez nejakej negatívnej emocie, ak mi vieš odpovedať, na základe čoho určili tu frekvenciu, tak nech sa páči, ak nie, tak si prosim ťa odpusti tie naražky 🙂 Kto sa nepýta ten nevie, mna nahodou zaujimaju tieto informacie, ak vieš odpovedz ak nie, tak pekný den prajem.
@vejula ako môžeš vedieť dopredu ako dlho ti vydrží imunita z očkovania, 10 rokov bol odhad, ale teraz su tu už ludia, ktorí boli očkovaní pred 30 rokmi a až u nich môžeš zistovať, či maju alebo nemaju protilátky a je fajn, že ich maju. aj uk presedlalo na 30 ročne preočkovanie, v detstve, v tricine a 60.
@vejula Písala o tom adsumus v prvom príspevku na tejto strane. Frekvencia preočkovania sa určuje podľa toho, ako dlho protilátky v tele sú. A to sa zisťuje rôznymi meraniami na určitej vzorke zaočkovaných. Určite to netrvá jeden mesiac. Od vývoja vakcíny po jej uvedenie na trh to trvá dlhší čas.
Ak Ťa to zaujíma detailnejšie, informuj sa u výrobcu, možno Ti zašle konkrétne informácie, aký je reťazec od nápadu po vypustenie na trh.
ja neviem som z tých celých protilatok trocha zmatená. Napríklad pri prvom tehotenstve, ked mi robili krvné rozbory mala som pri rubeola aj IGG ai igM negat a prii druhom tehotenstve som mala IGG pozit. Doktor mi povedal, že hodnota IGG pozit môžu byť zaznamenané ešte protilatky z očkovania. Ale potom mi nejde do hlavy, prečo som mala pri prvom tehu tuto hodnotu negativnu. Vraj sa rubeola niekedy prekona s príznakmi bežnej chrípky, tak rozmýšlam či som medzi prvým a druhým tehu neprekonala normálne rubeolu, inak by som tomu nechapala...

@katrinka8 to nebolo len 180 detí, ked sa zavadza vakcína predsa teito ukozovatele, bezpečnosť a či sa vytvoria protilátky sa studuju na tisícoch detí, napríklad infanrix hexa prebehlo 27 studii s tisícmi detí, ktorým merali protilátky a vysledky boli, že mali deti protilátky, máš to v príbalovom letáku, plus sa protilátky meraju v roznych krajinách po určitom čase a jasne, že nie na celej populácii, ale na vzorke, dostatočne veľkej aby si zistovala miera kolektívnej imunity, plus sa určuje čas na booster. robí sa to vo všetkých krajinách vysledky máš na pubmede. tot nedávno vedci merali ako dlho vydržia protilátky u dospelých proti tetanu a zaškrtu a vyzerá, že nebude treba očkovať každých desať rokov, že tie protiláátky tam su aj po 30 rokoch. čo je super a ušetrí to štatu peniaze za vakcíny.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=antibo...