icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

katka1981
26. máj 2016

@albao, ja som ocko proti tetanu odmietla. Povedala som dr. ze ja sa bojim injekcie, ze nechcem 😀 a ona, ze podpiste mi len tento papier, ajtak vas nemozem ockovat, ved ste chora. Sak ja tam zdrava ani nechodim. A ked uz toto pisete, sak nebudem riskovat plesinu! Mna uz nemusia ockovat na nic, ved aj cierny kasel som mala v r. 2013, takze pohoda. Ja byvam pravidelne chora (hrdlo ma boli), ale ktovie, mozno je to velakrat len z alergie a skrizi sa to z nejakym virusom, lebo vytery mam vzdy ok. Mna by ani nemali kedy preockovat. A zial choroby kt. sa bojim, na to sa neockuje.

albao
26. máj 2016

@katka1981 na porodnej sale by sa asi zacudovali plesatej mamine 😀 😝

Aj ked som za ockovanie, to plosne "musis inak pokuta", mi pride nasilne a nedemokraticke. Demokraticke by to bolo - mozes a nemusis, ak sa nezaockujes, tak si pripadnu liecbu tej choroby zaplatis ty, lebo my to odporucame v ramci pevencie. Alebo take nieco. Dat ludom na vyber, vysvetlit im, angazovat ich, nech si rozmyslia a zoberu na seba zodpovednost. Budu tam nejake vlny v zaockovanosti, ale totalitu sme uz raz zamietli, tak by sme to mali spravit aj v ockovani. 😎 😝 Pre stat je ale jednoduchsie davat pokuty ako vysvetlovat.

katka1981
26. máj 2016

@albao, presne tak! Ale mne dr. nic nehovorila ani o pokute ani nic, uz je to mozno aj 2 roky. A inak keby som aj dostala tetanus ved nikoho nenakazim tak co. A nemam ho ani ako dostat. Naco by mi bol. Inak je aj rozdiel v akych socialnych pomeroch clovek zije, ved napr. zltacka kde sa siri a podobne, vieme o com pisem.

albao
26. máj 2016

@katka1981 že "načo by mi bol" 😀

katka1981
26. máj 2016

@albao, nemusim mat vsetko, ucili ma k skromnosti 🙂

buckeye
26. máj 2016

@katka1981 tetanus mozes chytit pri akomkolvek uraze vonku, nechodis do prirody?

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
26. máj 2016

@peter952 tak to si na riadnom omyle s tym tetanom...

katka1981
26. máj 2016

@buckeye, chodim, ale daleko vacsie riziko mam ze ma v lese napadne pes, toho sa bojim viac, na dvore mame hady, viac sa bojim jazdit autom ako tetanu a to neprehanam.

evittam
26. máj 2016

@katka1981 Presne ako píšeš, každý z očkujúcich si myslí, že aké ľahké je dostať tetanus a pritom to nie je vôbec pravda. Ale ich názory im neberiem - to by som si nikdy nedovolila. 😉

katka1981
26. máj 2016

@buckeye, vies z coho som mala a mam najvacsi strach? Aby som nechytila v robote z klimy prievan alebo z MHD. Lebo tam som mala sancu extra vysoku, lebo som na prievan velmi hakliva. Viac sa stresovat uz neplanujem. A pretrpela som si svoje. Sialene bolesti ucha, hlavy....... este to aby som sa bala ist po vonku, ze dostanem tetanus, dik. To by som si rovno zasla pre prasky k nejakemu odbornikovi na hlavu. A keby som uz nejaky uraz mala, supnu mi ho preventivne.

katka1981
26. máj 2016

@evittam, zastrasovanie, asi tolko. Mne skoro preplo, ked nam rodina vymierala na rakovinu, doslova, som cakala kedy ju chytim ja, chvalabohu uz som ok. A to je to bububu a nakupujte lieky. Teraz mimo ocka. My s muzom ked sme boli slobodni a ozaj sa nam darilo, my sme mesacne nechavali 2000 Sk na vitaminy, Aloe vera a debiliny. Absolutne ale vobec absolutne nam to v nicom nepomohlo, lebo v lekarni nic normalne pomaly nekupis. Stacilo trosku pouzit rozum, a nieco si precitat a vyslo by nas to menej a malo by to efekt. Ale nejdem tuto temu rozoberat, lebo to je ako nasypat holubom rohliky a uz mi tu len budu svietit pripomienky. 🙂

adsumus
26. máj 2016

@evittam neviem kto si z očkujucich myslí, že je lahke dostať tetanus,konkretizuj, to tu v skutočnosti neočkujuci si myslia, lebo ich o tom antivax presviedča,do roztopenia klavesnice, že im nič nehrozí, žiadna choroba, na nule riziko ochorieť. 😅

adsumus
26. máj 2016

@albao velmi dobre hovoríš, len ja sa trochu obávam, že u nás to stroskotá na mentalite, kde všetko nepovinné prestáva existovať, zober si príklad nepovinná literatura, ty by si to čítala? nepovinne? u nás nepovinne=netreba. 😀

albao
26. máj 2016

@adsumus no práve verím, že áno, že by sa dali ľudia očkovať. Mnohí preto, že je to zadarmo. Ďalší preto, že očkovaniu veria.
Chce to len osvetu a nebáť sa dať ľuďom zodpovednosť. Niekto má aj na deti názor, že sú nezodpovedné. Ja mám úplne inú skúsenosť, keď im tú zodpovednosť naložím, vysvetlím, zaangažujem. Pokiaľ sa naďalej budeme správať k ľudom ako k hlúpym nezodpovedným teliatkam, tak sa tak aj budú správať, lebo nemajú dôvod rozmýšľať a angažovať sa.

adsumus
26. máj 2016

@albao základy medicíny by sa mali učiť od malička potom by ludia neverili každej kravine vrátane, že sa očkuje do bunky a podobne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. máj 2016

@peter952 prosím ťa neoznačuj naše deti ako pokusne králiky, je to krajne nevhodné a urážlive, tak ako ty si sa rozhodol neočkovať, je to tvoja vec, máme aj my rodičia za očkovanie rovnaké právo sa rozhodnuť, že chceme okčovať a ty nemáš právo naše rozhodnutie zhadzovať a naše deti označovať ako pokusne králiky, ja ti tiež nepíšem, že ty robíš na svojich deťoch pokusy, ked ich podrobuješ neovereným medicínskym pravidlám. 😉

albao
26. máj 2016

@adsumus ja mám dojem, že je to skôr nekritickým zmýšľaním. Mnohé argumenty na prvý pohľad znejú rozumne a nachytať sa nie je problém aj rozumnému človeku. Stačí ak je unavený a nechce sa mu práve rozmýšľať nad každým slovom. Nie vždy sme v kondícii a nálade kriticky všetko analyzovať. Aj keď práve očkovanie je trochu vážna vec a mali by sme si tú kritickú náladu nájsť.

Ale samozrejme tá osveta, ako fungujú lieky a medicína by sa kľudne mohla zaviesť do škôl. Možno by školákov práve viac zaujímalo, čo je to tá cukrovka, čo má babka a čo je to tá alergia, ktorú má polovica triedy.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. máj 2016

@albao som si istá, že deti by to zaujímalo, musíme navrhnúť na ministerstvo, aspon nejake tie popoludnia s lekárom a sestričkou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. máj 2016

@peter952 a rakušaci ako? tí tiež začali na svojich deťoch robiť pokusy, ked maju za posledný rok vyššiu zaokčovanosť ako my, už som ti písala, nereagoval si.

adsumus
26. máj 2016

@peter952 no ved vy dajte babku zelinkárku, s tetkou homeopatkou, deti nech si vyberú. 😀

dai
26. máj 2016

@peter952 ty si musel byt pokusny kralik a zial ten pokus zalostne sklamal... tebe nestaci ze ludia za ockovanie ti pisu aby si prestal lebo kontinualne klames a urazas? uz ti tu aj viaceri ktori su protiockovaniu napisali ze si otravni, agresivni a nepises pravdu...
co vlastne ty chces dosiahnut svojou aktivitou??? lebo ludi co su za ockovanie len utvrdzujes svojou nevedomostou ze robia dobre a ludi co su proti pomaly ale konzistentne vedies k tomu aby prehodnotili svoje uvazovanie...

uz som to tu pisala niekde - normalne zacinam nadobudat presvedcenie ze ty si ta farmamafia a tvojou hlavnou ulohou je tak znechutit neockujucich a tak sa za teba hanbit ze ockovat zacnu:-/

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
albao
26. máj 2016

@adsumus nooo ale alternatívna medicína v škole vôbec nie je zlý nápad. Jeden deň to, druhý deň klasická medicína, a potom šup na etiku rozobrať argumenty. Každé dieťa nech si povie, ktoré argumenty na neho zapôsobili. A hneď by z toho bola aj lekcia v kritickom myslení. Ako rozlíšiť hypotézu od faktu. Ako sa nenechať zmanipulovať tu či onou stranou. Kedy je argument pravdivý? Keď má strašidelnejší obrázok? Strachom operujú obidve strany (jedny následkami chorôb, druhí následkami NÚ). Je to argument? ... asi by došli k tomu, že nie. Aspoň dúfam teda 😀 😀 😀 A potom by prišli k tomu, čo by sa za rozumný argument považovať dalo - prieskum, ako prežila osýpky moja teta, alebo štúdia na tisícoch?
Viem si to celkom predstaviť, asi by som bola vo svojom živle, keby som bola učiteľka a dávala deťom fajné otázky, kým by sa z toho nevymotali 😝 😅

peter952
Odpoveď bola odstránená
dai
26. máj 2016

@peter952 este ze si tu ty - jedina mudra, krasna, vzdelana... sice nevies co je to downov syndrom, ani homeopatika a milion inych veci ktore vie kazdy normalne vzdelany clovek... ale ty vies ze vsetko okrem teba je sproste, hlupe, zle... ako pisem - ten pokus na tebe sa velmi nevydaril